PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! הסרוו זנב עובד כלפי כיוון אחד בלבד

mw1
07-08-2010, 14:55:04
היי כולם,
יש לי בעיייה בסרוו זנב למסוק HK 450
המסוק שלי עבר רק טסט פלייט וכאשר בדקתי את הסווש פלייט ועשיתי בדיקה אם הסטיקים מזיזים הכל כראוי,הזזתי את סטיק ערוץ 4 ( זנב ) וראיתי שהסרוו זז רק לכיון אחד.
עשיתי reverse לערוץ בשלט ואז הסרוו כן זז לכיוון ההפוך ( הסרוו מצליח לזוז לשני הכיוונים אם הופכים את הערוץ)
איפסתי את ההגדרות בשלט וגם בדקתי האם משהו לא בסדר אך זה לא עוזר... הסרוו זז רק לכיוון אחד
מה הבעיה?

אופטימי10
07-08-2010, 16:12:45
היי כולם,
יש לי בעיייה בסרוו זנב למסוק HK 450
המסוק שלי עבר רק טסט פלייט וכאשר בדקתי את הסווש פלייט ועשיתי בדיקה אם הסטיקים מזיזים הכל כראוי,הזזתי את סטיק ערוץ 4 ( זנב ) וראיתי שהסרוו זז רק לכיון אחד.
עשיתי reverse לערוץ בשלט ואז הסרוו כן זז לכיוון ההפוך ( הסרוו מצליח לזוז לשני הכיוונים אם הופכים את הערוץ)
איפסתי את ההגדרות בשלט וגם בדקתי האם משהו לא בסדר אך זה לא עוזר... הסרוו זז רק לכיוון אחד
מה הבעיה?

אני מניח שהסרוו מחובר לג'יירו ..
תנסה להוציא את חיבור הסוורו מהג'יירו
חבר אותו ישירות לערוץ 4 במקלט
ותיבדוק ......

snimsky
07-08-2010, 16:13:55
חבר את הסרוו ישירות לערוץ המקלט (לא דרך הג'ירו) ואז תבדוק איך הוא נע.

mw1
07-08-2010, 16:50:58
זה מה שעשיתי עכשיו
זה פועל
הסרוו זז לשני הכיוונים
איך מסדרים את הבעיה עם הג'יירו ?

אופטימי10
07-08-2010, 17:23:45
זה מה שעשיתי עכשיו
זה פועל
הסרוו זז לשני הכיוונים
איך מסדרים את הבעיה עם הג'יירו ?

יתכן שהג'יירו מוגדר הפוך
קודם כוון את הכוון הנכון בלי הג'יירו
תבדוק שהתנועה של הזנב זזה את כול התחום ימינה שמאלה ללא
לחץ על הצדדים
אחרי זה חבר את הג'יירו ברוב הגיירואים יש אופציה של normel ו REVERS
ותשנה לפי הצורך .. ( כדאי לכוון את הג'יירו לפי הוראות היצרן המצורפות לג'יירו )

snimsky
07-08-2010, 17:32:10
תבצע את הכיוונים כשהסרוו לא ב"נעילת ראש"

guylederer
07-08-2010, 19:30:07
איזה ג'יירו זה ?

wonderd
08-08-2010, 11:33:39
איך המסוק עבר טסט פלייט עם סרוו לא פעיל?

mw1
08-08-2010, 19:21:37
צצה לי בעייה חדשה
כשניסיתי להגדיר כל מיני דברים בג'יירו הזנב התחיל לעשות רעשים קטנים כאלה ...
זה היה נראה כאילו אני בדרך לסדר את זה..ניתקתי את הסוללה וכיביתי את השלט והתכוונתי לקרוא קצת מה ההגדרות שכדאי וצריך..
כשחזרתי חיברתי הכל והמסוק לא פעל... בפעם הראשונה הנורה במקלט נדלקה כלומר המסוק פעל והיה קשר , הזנב השתגע ואז כל המסוק לא עבד.
ואז ניסיתי לחבר מחדש את הבטרייה אבל הסרווים לא עשו שום קול, אז הבנתי שאולי יש בעיה בבטרייה
חיברתי את הבטרייה למטען ועשיתי Balance על ההגדרות של הבטרייה שלי ואז המטען כתב Low voltage..
רק מדי פעם כשאני מחבר את הסוללה לבקר מהירות הסרווים משעימים קול , כלומר רק לפעמםי הבטרייה פועלת.

snimsky
08-08-2010, 21:05:41
כמה דברים:

אנא הטען את הסוללות (משדר, מסוק) לפני המשך עבודה.
וודא שהמנוע מנותק מהבקר לפני עבודות כיוון/כיול על המסוק (עדיף לנתק את כל 3 החוטים שלו)
סדר הדלקה: קודם משדר ורק אח"כ מסוק. כיבוי הפוך (קודם מסוק ואח"כ משדר).
פרט בבקשה איזה סרוו זנב ואיזה ג'ירו יש לך על המסוק.
כשהכל דולק, יש לך אור קבוע בג'ירו?

הרעשים הקטנים שאתה תארת נשמעים לי דווקא בסדר - הג'ירו מנסה לפצות על תזוזות שגרמת למסוק.

נולד לטוס
08-08-2010, 21:51:10
כמה דברים:

אנא הטען את הסוללות (משדר, מסוק) לפני המשך עבודה.
וודא שהמנוע מנותק מהבקר לפני עבודות כיוון/כיול על המסוק (עדיף לנתק את כל 3 החוטים שלו)
סדר הדלקה: קודם משדר ורק אח"כ מסוק. כיבוי הפוך (קודם מסוק ואח"כ משדר).
פרט בבקשה איזה סרוו זנב ואיזה ג'ירו יש לך על המסוק.
כשהכל דולק, יש לך אור קבוע בג'ירו?

הרעשים הקטנים שאתה תארת נשמעים לי דווקא בסדר - הג'ירו מנסה לפצות על תזוזות שגרמת למסוק.

הכל טוב ונכון חוץ מסדר הדלקה ולמה? יש סוגי ג'ירו שונים לדוגמא gy240 של קופטר איקס שזקוק לאיפוס לפני כל טיסה והוא מבצע זאת כאשר המשדר כבוי והמסוק מחובר לבטרייה זה לוקח כמה שניות ואז מדליקים את המשדר.

ועוד דבר שלא כמו בשיטת השידור הקודמת fm וכל הדומים ב 2.4 אין חשש לכל מיני קפיצות שידור אשר גורמות לפעילות לא רצונית , כי זאת המשמעות של שיטת השידור הזאת .

בכל מקרה כל ההוראות האחרות שנכתבו נכונות וחשובות מאוד!!!!!!!