התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה כיצד להתחיל

maxbizer
10-08-2010, 16:33:24
שלום,
שמי מקסים.
אני רוצא להכנס לתחביב בצורה רצינית.
אין לי נסיון בתחום.
מבקש המלצות כיצד להתחיל.
איזה ציוד כדאי לרכוש?
הטסות בחוץ.
תקציב: קודם רוצה להבין משמעות במה וכמה צריך להשקיע למטרות שלי.
מה משמעות של תחזוקה שוטפת ותיקונים במקרים של ריסוקים.
לאחר שקראתי בפורום המלצות למתחילים, לא הצלחתי לגבש עמדה כלשהי בנושא.
תודה.

yonatan 813
10-08-2010, 17:13:37
אז ככה שלום מקסים וברוך הבא לפורום ולתחביב..
המסוק הכי טוב שאתה יכול ללכת עליו בהתחלה זהו מסוק 450 (טירקס או קופטר איקס הוא כל מיני אחרים)
אני אישית ממליץ לך ללכת על טירקס 450 מסוק טוב מצויין למתחילים.
אבל לפני כל זה אתה חייב סימולטור תריץ חיפוש ואתה תמצא.
לגבי המסוק הנה קישור לדיל טוב:http://www.flying-hobby.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=3_317_318&products_id=5215&zenid=rs4lcc98utolsibrpm0ppq0s61

אחרי שהגיע הכל אתה צריך להרקיב לכוון ולקנוט שלט ומקלט ולאוויר.
סדר המחירים הוא 400 דולר כמו שהצעתי לך..משלוח בסביבות 30 דולר.
שלט:תלוי עם אתה רוצה להשקיע בשלט טוב הוא שתרצה להתחיל עם משהו פחות טוב המלצה שלי dx7 אני החזקתי אותו והוא מאוד נוח אבל זה החלטה שלך אז תבדוק שלטים שיתאימו לך.ואני מציע לך את כל הדרך הזאת לעשות עם מדריך כי אחרת אתה תסתבך..
מקווה שעזרתי,

יהונתן.

יואב צדיקוב
10-08-2010, 17:26:39
שלום מקסים.

לדעתי אתה צריך את המסוק big lama הוא זול ומה שטוב בו שהוא מאוד יציב. ועל שלט אני ממליץ dx7 או jr 9303

בברכה יואב

rtf22
10-08-2010, 18:32:48
יואב...קבל מה הולך לבוא אחרי התגובה שלי...עוד ירחיקו אותך מהפורום על מה שפלטת עכשיו...ח ח ח

yonatan 813
10-08-2010, 19:33:04
big lama??
היה לך ניסיון איתו? זה צעצעוע..

amitklein
10-08-2010, 20:21:38
כאחד שגם לא מזמן התחיל, ממליץ לך להתאמן חזק על סימולטור, לא להשתולל, ברמת הריחופים.
אני באופן אישי התחלתי ועדיין מטיס KDS 450 מטיסני חולון, תואם בסופו של דבר למחירים שהציעו פה, רק מגיע כבר מורכב, עם שלט מקורי של KDS 2.4 (בכל הקשור לחשמליים עושה את העבודה נאמנה).
מסוק מאוד חביב, טס לטעמי לא פחות טוב מהטירקס (ניסיתי).
יש לציין, חלפים מאוד זולים ובעיקר-זמינים. שירות מעולה בחנות.
היום אני מטיס פרוטוס 500, אך לא מוותר על ה-KDS, מסוק חביב מאוד.
תציץ באתר של טיסני חולון: http://www.tholon.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=1647208

ziki
10-08-2010, 20:34:50
כניסה לתחום יכולה להתבצע בשני מישורים צעצועים או מסוקים.
בתחום הצעצועים יש מגוון רחב ולא אכנס לזה משום שניתן להנות איתם אבל להטיס לא תדע איתם.
אם בחרת במסוקים אז:
1. הצטייד בסימולטור טוב, שב ותשקיע זמן בללמוד את האורינטציה של המסוק ואיך לשלוט בו כמו שצריך, זה גם יחסוך לך לא מעט כסף לאחר מכן.
2. אם יש אפשרות שמישהו מהתחום שאתה סומך עליו ילווה אותך קח את העזרה בשתי ידיים (למטיס מתחיל בתחום הזה קשה ללמוד את הכל לבד).
3. צא לשטח, תתרשם ותחליט אם מתאים לך חשמלי או ניטרו, דאג בסוף שההחלטה תבוא ממך, זה תחביב אז חשוב שתהנה ממנו.
4. בחרת ניטרו = טירקס 600, בחרת חשמלי טירקס = 500 (בשלב הבחירה כבר תבין לבד איזה תקציב תצטרך להכין).
בכל מקרה אלו שני המסוקים שערך התועלת מול העלות הוא הגבוה ביותר כיום, שניהם יתנו לך את האפשרות ללמוד להטיס מהבסיס ועד לרמה הגבוה ביותר, ללא מגבלות של תנאי הטסה (חשוב מאד למטיס מתחיל) ואם תחליט לפרוש ולמכור תוכל לעשות זאת בקלות.
5. דאג להצטייד בציוד שטח מתאים לבחירה שלך והכן תקציב חודשי מתאים לכלי אותו אתה מטיס משום שאין מה לעשות, הריסוקים והתחזוקה מגיעים וגם זה חלק מהתחביב.

ולסיום יש כלל חשוב מאד בתחביב הזה, אין קיצורי דרך והלימוד דורש זמן, סבלנות וכוח רצון.
דילוג על שלבים, ניסיון לחסוך ע"י שימוש בציוד זול ולא ראוי או עודף ביטחון עצמי עולים בד"כ ביוקר.

נולד לטוס
10-08-2010, 21:05:52
בתחום הצעצועים יש מגוון רחב ולא אכנס לזה משום שניתן להנות איתם אבל להטיס לא תדע איתם.
אם בחרת במסוקים אז:
1. הצטייד בסימולטור טוב, שב ותשקיע זמן בללמוד את האורינטציה של המסוק ואיך לשלוט בו כמו שצריך, זה גם יחסוך לך לא מעט כסף לאחר מכן.
2. אם יש אפשרות שמישהו מהתחום שאתה סומך עליו ילווה אותך קח את העזרה בשתי ידיים (למטיס מתחיל בתחום הזה קשה ללמוד את הכל לבד).
3. צא לשטח, תתרשם ותחליט אם מתאים לך חשמלי או ניטרו, דאג בסוף שההחלטה תבוא ממך, זה תחביב אז חשוב שתהנה ממנו.
4. בחרת ניטרו = טירקס 600, בחרת חשמלי טירקס = 500 (בשלב הבחירה כבר תבין לבד איזה תקציב תצטרך להכין).
בכל מקרה אלו שני המסוקים שערך התועלת מול העלות הוא הגבוה ביותר כיום, שניהם יתנו לך את האפשרות ללמוד להטיס מהבסיס ועד לרמה הגבוה ביותר, ללא מגבלות של תנאי הטסה (חשוב מאד למטיס מתחיל) ואם תחליט לפרוש ולמכור תוכל לעשות זאת בקלות.
5. דאג להצטייד בציוד שטח מתאים לבחירה שלך והכן תקציב חודשי מתאים לכלי אותו אתה מטיס משום שאין מה לעשות, הריסוקים והתחזוקה מגיעים וגם זה חלק מהתחביב.

ולסיום יש כלל חשוב מאד בתחביב הזה, אין קיצורי דרך והלימוד דורש זמן, סבלנות וכוח רצון.
דילוג על שלבים, ניסיון לחסוך ע"י שימוש בציוד זול ולא ראוי או עודף ביטחון עצמי עולים בד"כ ביוקר.

כל מילה מיותרת אין מה להוסיף

firefox3
10-08-2010, 21:51:47
אם בחרת במסוקים אז:

+1 באמת כל מילה תהיה מיותרת

אם התקציב שלך הוא לא כזה גבוה אני ממליץ על יד שנייה

firefox3
10-08-2010, 22:01:37
בטעות דאבל למחוק

wind556
11-08-2010, 00:31:13
קרא את זה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=26127