PDA

צפייה בגרסה מלאה : התחדשתי ב TREX 500 המלצה לתוספות

סאונד בראש
22-08-2010, 19:52:12
שלום לכולם
זאת אולי ההודעה השניה שלי בפורום
אני חדש בתחום והחלטתי להתחיל במסוק קצת יותר מהממוצע
אני מבקש את המלצתכם ב 3 דברים
1 ) יש ברשותי סוללות זיפי 2650 , אני צריך מטען מומלץ טוב לסוללה 1 או 4
2 ) מקלט + שלט מומלץ למסוק
3 ) מדריך טוב שידע להדריך אותי בהתחלה
תודה לכולם

RoVal
22-08-2010, 19:58:18
מטען :
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7028&Product_Name=Turnigy_Accucel-6_50W_6A_Balancer/Charger_w/_accessories

מקלט ושלט עקרונית תלוי בתקציב שלך כי לא יעזור עם יציעו לך כאן שלט ב 2000 שקל אבל
אין לך כרגע להשקיע.
אל תיקנה שלט פחות טוב מזה :
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8992&Product_Name=Turnigy_9X_9Ch_Transmitter_w/_Module_&_8ch_Receiver_%28Mode_2%29_%28v2_Firmware%29
לי יש את זה : (עקרונית אותו שלט)
https://leadershobby.secure.omnis.com/product.asp?ID=9394001220239
אבל הרוב מכאן הזמינו את הטורניג'י ויכולים להמליץ עליו.

מדריך, יש כאן כמה שיוכלו לעזור לך לגבי זה תלוי באזור שלך.

shai509030
22-08-2010, 19:58:23
מאיפה אתה בארץ שלט מומלץ dx7 או 8 מטען כנס לסיני יש במחיר ממש נמוך מטען פשוט מצוין ויעשה את
העבודה http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7028&Product_Name=Turnigy_Accucel-6_50W_6A_Balancer/Charger_w/_accessories תיקנה סימולטור שלט 200 שקל בארץ ותביא ממישהו

את התוכנה ריל פלייט 4.5 תיתאמן אחיי ולא תצטרך מדריך

ofaingu
22-08-2010, 20:03:01
1.מטען זול ומאוד מאוד מומלץ: http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp? idProduct=7373
2.SPEKTRUM DX7 שלט מעולה !!
3.זה תלוי איפה אתה גר,תרשום איפה אתה גר ואנשים שגרים באיזור יוכלו לעזור לך

סאונד בראש
22-08-2010, 20:04:38
אני מבאר יעקב
אבל מסתובב בארץ
עדיף מטען ל4 סוללות במקביל

bartovmoti
22-08-2010, 20:13:40
אני מראשון לציון מזרח (קרוב לבאר יעקוב) , יש לי 500 תוכל לקפוץ להתרשם!
אשמח לעזור לך בכל שאלה !

wind556
22-08-2010, 21:00:37
התחלת טוב מאד
אבל אל תתפשר על שלט, זה החלק הכי חשוב שתרכוש
DX7 זה השלט המומלץ ביותר

סאונד בראש
23-08-2010, 16:28:57
חשבתי על המטען הזה
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11170
המתאמים שלו מתאימים לסוללות ? יש לי 2 חיבורים ( זה ניראה כמו T )
ואיזה שנאי אני צריך בשבילו ?
תודה

amitklein
23-08-2010, 16:39:06
לי באופן אישי היה נסיון רע עם הDX7.
אני מטיס עם הרויאל של מולטיפלקס, ומברך כל רגע. מומלץ בחום. אפשר למצוא אותו בטיסני חולון.
באשר למדריך, שלחתי לך שם וטלפון בפרטי.

guylederer
23-08-2010, 17:26:28
התחלת טוב מאד
אבל אל תתפשר על שלט, זה החלק הכי חשוב שתרכוש
DX7 זה השלט המומלץ ביותר

כמו שעודד אמר ... השלט זה החלק הכי הכי חשוב !
אישית גם יש לי DX7 ואני מרוצה ממנו ללא תקלות ...
כמובן שאם יש לך תקציב אתה יכול להביא אורורוה של הייטק שגם שלט מצויין
או לבחור שלט של JR \ FOTABA ....
הכל תלוי בתקציב שלך !

בקשר למטען ... לא הייתי מתלהב יותר מידי מהמטען של ה 4 במקביל ....
הייתי לוקח 2 מטענים טורנג'י אקסואל 8 - שההספק שלהם 150W
ואם הסוללות שלך 40C ומעלה תוכל להטעין אותם ב 2.5C שזה בערך +- רבע שעה - חצי שעה

its
23-08-2010, 17:58:45
לי באופן אישי היה נסיון רע עם הDX7.
אני מטיס עם הרויאל של מולטיפלקס, ומברך כל רגע. מומלץ בחום. אפשר למצוא אותו בטיסני חולון.
באשר למדריך, שלחתי לך שם וטלפון בפרטי.

אני אשמח לשמוע על ניסיון רע עם ה DX7, לא מכיר תקלה אופינית לשלט הזה אלה רק תקלות כמו בכל שלט

מעבר לזאת למה מולטיפלקס, מה רע ב DX11 FUTABA 10C .

כמה עולה מקלט של מולטיפלקס ? .

amitklein
23-08-2010, 18:23:09
אני אשמח לשמוע על ניסיון רע עם ה DX7, לא מכיר תקלה אופינית לשלט הזה אלה רק תקלות כמו בכל שלט

אני באופן אישי ממליץ בחום על המולטיפלקס, יש לי אותו כבר חצי שני, היתה לי נעילה אחת (שאני יודע עליה) והיא היתה לשניה וחצי. לעומת הרבה נעילות של כמעט 5 שניות בDX7, שגרמו לי להוציא הרבה מאוד כסף על טיסנים חדשים.

לגבי עלות של מקלט...לא זוכר, אתה מוזמן לבדוק, על כל פנים, על איכות משלמים.
לא אמרתי כלום על פוטאבה, לא התעניינתי בו ולא ניסיתי אותו, ואני משער שהוא מצויין. ובלי שום קשר-למה לא מולטיפלקס?

AVIV123
23-08-2010, 18:30:37
אני באופן אישי ממליץ בחום על המולטיפלקס, יש לי אותו כבר חצי שני, היתה לי נעילה אחת (שאני יודע עליה) והיא היתה לשניה וחצי. לעומת הרבה נעילות של כמעט 5 שניות בDX7, שגרמו לי להוציא הרבה מאוד כסף על טיסנים חדשים.

לא אמרתי כלום על JR ופוטאבה, לא התעניינתי בהם ולא ניסיתי אותם מעולם, ואני משער שהם מצויינים. ובלי שום קשר-למה לא מולטיפלקס?
רק לידע כללי מה זה נעילה?

amitklein
23-08-2010, 18:34:51
ניתוק הקשר בין השלט למקלט.

its
23-08-2010, 18:44:46

לא אמרתי כלום על JR ופוטאבה, לא התעניינתי בהם ולא ניסיתי אותם מעולם, ואני משער שהם מצויינים. ובלי שום קשר-למה לא מולטיפלקס?

אם הייתה לך נעילה אחת במולטיפלקס, זה כבר אחד יותר מדי . לגבי DX7 , לא מכיר את התופעה,

אני מאמין שזה יכול לקראות כמו בכל שלט השאלה הסיבה .

באופן כללי אני מאמין שכדאי להמליץ על שלטים שהם פופולאריים, ועברו את מבחן הזמן.

המון מטיסים לדוגמא מכירים את השלט DX7 מבחינת תפעול ויכולים לעזור בכל שאלה, או כיוונים.

כנ"ל לגבי פוטאבה. המקלטים שלהם היום זולים יותר מבעבר, ורכישת משדר כזה משתלם מהסיבות

שציינתי.

סאונד בראש
23-08-2010, 19:04:53
ראיתי שבסוללה יש חיבור שניקרא Deans Ultra style male connector
שהוא בצורת T + וחיבור נוסף שהוא קונקטור לבן
לא הצלחתי למצוא אצל הסיני מטען עם חיבור כזה
האם הטעינה מתבצעת רק עם הקונקטור הלבן , או גם עם החיבורים השחור והאדום
מדובר על סוללה 6 תאים

amitklein
23-08-2010, 20:04:38
מעולם לא ראיתי חברי פורום מתוסכלים עד כדי כך, שהם מתווכחים רק לשם הויכוח.
אבשלום היקר- אני אוהב סרקזם. יבואן מולטיפלקס יישן טוב מאוד בלילה גם בלי שתהיה לקוח שלו.

"סאונד בראש"- המלצתי בעינה נשארת.

bendisar
23-08-2010, 20:16:18
ראיתי שבסוללה יש חיבור שניקרא Deans Ultra style male connector
שהוא בצורת T + וחיבור נוסף שהוא קונקטור לבן
לא הצלחתי למצוא אצל הסיני מטען עם חיבור כזה
האם הטעינה מתבצעת רק עם הקונקטור הלבן , או גם עם החיבורים השחור והאדום
מדובר על סוללה 6 תאים

אכן, החיבור שאתה מדבר עליו נקרא DEANS
הקונקטור (מחבר) הלבן שאתה מדבר עליו נקרא קונקטור הבאלאנס, המטען צריך להתחבר לשניהם כדי
להטעין את הסוללה
אתה צודק שלא ראית אצל הסיני חיבור כזה, אבל אפשר וצריך להכין מתאם, בשביל זה צריך לרכוש קונקטור שניתן לרכוש מכאן (http://www.rctimer.com/index.php?app=goods&id=76)

לגבי המטען, אני ממליץ לך לא ללכת על ה-ACCUEL 6, אלא על מטען עם הספק גבוה יותר כמו ה-ACCUEL 8 מכיוון שאלה יכולים לטעון סוללות 6 תאים 2650MA הרבה יותר טוב

לגבי שלט, אני חושב שכדאי בהחלט ללכת על שלט כגון ה-DX7 או שלט כלשהוא של JR מכיוון
ששלטים אלה הם גם מצויינים, גם בעלי מערכת תפריטים קלה מאוד (בניגוד לפוטאבה)
וגם נפוצים מאוד בשטח ככה שלא יהיה לך חסר מי שיעזור לך

מקווה שעזרתי:)
אלעד

Shahars
23-08-2010, 21:42:03

הDX7 היה השלט הראשון שלי. מאוד נהנתי ממנו עד שקרה משהו מוזר.
הרי לך תקלה אופיינית (וקטלנית) לשלט הזה:

במידה והשלט דולק, והבטריה תגמר (כי שכחת לכבות אותו למשל) או שאולי במקרה הוצאת אותה מכל סיבה שהיא. תגיד שלום לשלט.

אתה תקבל BACKUP ERROR וזה מבחנתך הסוף. הדרך היחידה לתקן את זה זה לשלוח אותו לארה"ב למעבדה הראשית.
עלויות המשלוח שוות יותר מהשלט עצמו.

עברתי לאורורה 9 ואני מבסוט מכל שניה.

שחר

wind556
23-08-2010, 22:07:46
לא נחזור לוויכוח העתיק הזה, אבל נחדד כמה דברים:
הדבר הכי חשוב בשלט עבור מתחיל, לפני כל פרמטר אחר, זו הפופולריות שלו.
אתה תזדקק לעזרה, ולא תקבל עזרה מאיש בשטח עם תהיה עם פיל לבן כמו המולטיפלקס.
אתה לעומת זאת תקבל שיערות שיבה לפני שתשלוט בשלט.
מימשק המשתמש הוא השער שלך להבנת השלט ומיצוי תכונותיו
גם הספר הכי חכם שנכתב בסינית לא יגרום לך הנאה
ורק בשביל הסטטיסטיקה, באליפות העולם הDX7 מככב, בעוד שלמולטיפלקס היה שם רק נציג אחד (נחשו מי )
לגבי תקלת הסוללה ששחר ציין, הוא היחיד ששמעתי עד כה שזה קרה לו, ניתן לתכנת בשלט כיבוי אוטומטי לכל סוללה (לא שממש יש צורך בזה), ואת הסוללה שלי אני מוציא המון פעמים מהשלט ועדיין אחרי 3 שנים אפס תקלות

its
23-08-2010, 23:41:55
הDX7 היה השלט הראשון שלי. מאוד נהנתי ממנו עד שקרה משהו מוזר.
הרי לך תקלה אופיינית (וקטלנית) לשלט הזה:

במידה והשלט דולק, והבטריה תגמר (כי שכחת לכבות אותו למשל) או שאולי במקרה הוצאת אותה מכל סיבה שהיא. תגיד שלום לשלט.

אתה תקבל BACKUP ERROR וזה מבחנתך הסוף. הדרך היחידה לתקן את זה זה לשלוח אותו לארה"ב למעבדה הראשית.
עלויות המשלוח שוות יותר מהשלט עצמו.

עברתי לאורורה 9 ואני מבסוט מכל שניה.

שחר

שחר עם כל הכבוד זאת לא הייתה תקלה אלא טעות אנוש מצערת. דרך אגב שחכתי לכבות שלט

נגמרה הסוללה לא קרה כלום. ניסית להוציא סוללה באורורה שהשלט דולק ? :D

כמובן תתחדש על השלט ורק תהנה זה הכי חשוב.

asaf_aloush
24-08-2010, 06:50:19
שלט זה עניין של גם מה נוח לך זה לא רק מה יותר טוב אני אקח אותו!
עכשיו אני חושב שכדאי לך לחשוב על sanwa sd10g, שלט מעולה,
אף פעם לא עשה לי בעיות,קל משקל, קל לתיכנות-תפריטים נוחים.
מקלטים יחסית זולים (לא כמו ספקטרום) אבל בשביל איכות משלמים.
המהירות שידור שלו היא הכי גדולה מכל השלטים שהציעו לך כאן,
זה מורגש ממש אם אתה עובר משלט אחר אליו(מנסיון).
בכל מקרה אתה מוזמן להתקשר:0528092865
אני אגיד לך מה תה מקבל איתו ואפילו אם אתה תרצה פעם אחת לבוא לקיבוץ עינת
אז תוכל להרגיש הרבה סוגים של שלטים כמו ההייטק אורורה ,ג'י אר 9303,ספקטרום
די איכס 7,וכו'.
מקווה שעזרתי!

wonderd
24-08-2010, 07:47:01
הויכוח לגבי סוג השלט הוא ויכוח מיותר - זה עניין של העדפה אישית - כל אחד ומה שנוח לו.
לי אישית נגמרה הסוללה פעמיים ב DX7 בגלל ששכחתי דולק - לא קרה כלום, הטענתי מחדש והכל בסדר.

its
24-08-2010, 10:09:15
שלט זה עניין של גם מה נוח לך זה לא רק מה יותר טוב אני אקח אותו!
עכשיו אני חושב שכדאי לך לחשוב על sanwa sd10g, שלט מעולה,
אף פעם לא עשה לי בעיות,קל משקל, קל לתיכנות-תפריטים נוחים.
מקלטים יחסית זולים (לא כמו ספקטרום) אבל בשביל איכות משלמים.
המהירות שידור שלו היא הכי גדולה מכל השלטים שהציעו לך כאן,
זה מורגש ממש אם אתה עובר משלט אחר אליו(מנסיון).
בכל מקרה אתה מוזמן להתקשר:0528092865
אני אגיד לך מה תה מקבל איתו ואפילו אם אתה תרצה פעם אחת לבוא לקיבוץ עינת
אז תוכל להרגיש הרבה סוגים של שלטים כמו ההייטק אורורה ,ג'י אר 9303,ספקטרום
די איכס 7,וכו'.
מקווה שעזרתי!

כמה עולה המשדר ? וכמה מקלט ?

asaf_aloush
24-08-2010, 10:27:06
משדר בארץ עם מקלט 10 ערוצים ואחריות מלאה שנה-2000 ש''ח
מקלט 10 ערוצים בארץ- 500 ש''ח
מקלט 8 ערוצים בארץ-420 ש''ח
מקלט 7 ערוצים בארץ-320 ש''ח
מקלט 6 כרוצים בארץ- 280 ש''ח
מקלט 6 ערוצים מיקרו בארץ-240 ש''ח
בחו''ל המחירים הרבה יותר זולים!!

Shahars
24-08-2010, 10:38:36
לא נחזור לוויכוח העתיק הזה, אבל נחדד כמה דברים:
הדבר הכי חשוב בשלט עבור מתחיל, לפני כל פרמטר אחר, זו הפופולריות שלו.
אתה תזדקק לעזרה, ולא תקבל עזרה מאיש בשטח עם תהיה עם פיל לבן כמו המולטיפלקס.
אתה לעומת זאת תקבל שיערות שיבה לפני שתשלוט בשלט.
מימשק המשתמש הוא השער שלך להבנת השלט ומיצוי תכונותיו
גם הספר הכי חכם שנכתב בסינית לא יגרום לך הנאה
ורק בשביל הסטטיסטיקה, באליפות העולם הDX7 מככב, בעוד שלמולטיפלקס היה שם רק נציג אחד (נחשו מי )
לגבי תקלת הסוללה ששחר ציין, הוא היחיד ששמעתי עד כה שזה קרה לו, ניתן לתכנת בשלט כיבוי אוטומטי לכל סוללה (לא שממש יש צורך בזה), ואת הסוללה שלי אני מוציא המון פעמים מהשלט ועדיין אחרי 3 שנים אפס תקלות

רגע רגע חברים קצת סדר.

אני לא נגד DX7... ההיפך הוא הנכון. לדעתי מדובר בתמורה הולמת מאוד לסכום שניתן להשיגו.

בהחלט נכון שיש מגוון של שלטים וכל אחד יחליט מה נכון ומה טוב לו ע"פ שיקולי מחיר, משקל וכימיה כללית עם השלט. ממה שיצא לי ללמוד בחיים עד כה- אין בדברים האלה "הכי טוב" וכל אחד מסתדר אחרת עם משהו אחר.

ההודעה הקודמת שלי הייתה רק להראות שאכן יש מחלה מיוחדת לDX7 והיא רק לו (כן ניסיתי להוציא את הבטריה מהאורורה תוך כדי פעולה וכלום לא קרה).

עודד- תכתוב בגוגל backup error+dx7 ותראה שיש כמות פוסטים לא מבוטלת לבעיה הזו. היא התרחשה כבר בעבר למספר לא מבוטל של אנשים. לצורך העניין תפוס שיחה עם טולי (אדם אמין לכל הדעות) שישמח לספר לך על החוויה שלו עם העניין הזה.

בלי להיכנס לויכוח העתיק, אני חושב שאדם שעומד לרכוש חלק משמעותי בחבילה הזו שתגרום לכלי שלו לעלות לאויר, צריך לדעת את מירב הנתונים, לטוב ולרע.

לטעמי, DX7 שלט טוב, פשוט, אפשר להשיג אותו בפחות מ-1000 ש"ח ויש לו מקלטים זולים יחסית ועוד חיקויים זולים עוד יותר.

מנגד, אני באופן אישי נתקלתי בבעיה פטאלית שתסכלה לי את החיים לתקופה ארוכה וגרמה לי להוצאה כספית נוספת.

ועוד דבר קטן לסיום: כולם תמיד אמרו לי על כמה התפריטים של הDX7 נוחים וקלים להבנה- לא יודע, כנראה שאני בעייתי אבל לא מצאתי שם את הידיים והרגליים (ויש לי הבנה טכנית לא רעה בכלל בד"כ). דווקא עם האורורה אני מסתדר מעולה- הכל זמין במסך מגע בחצי לחיצת כפתור.
אבל זה ממש טעם אישי...

בכל מקרה, לפותח הפוסט, אני ממליץ לקפוץ לשטח הטסה, לגעת קצת בשלטים שונים, לפני הקניה, ולראות אם השלט הספציפי שהוא מכוון עליו הוא באמת "הכי טוב" בשבילו.

בהצלחה (ואתה מוזמן לשחק עם האורורה)
שחר

wind556
24-08-2010, 11:12:08
רגע רגע חברים קצת סדר.

אני לא נגד DX7... ההיפך הוא הנכון. לדעתי מדובר בתמורה הולמת מאוד לסכום שניתן להשיגו.

בהחלט נכון שיש מגוון של שלטים וכל אחד יחליט מה נכון ומה טוב לו ע"פ שיקולי מחיר, משקל וכימיה כללית עם השלט. ממה שיצא לי ללמוד בחיים עד כה- אין בדברים האלה "הכי טוב" וכל אחד מסתדר אחרת עם משהו אחר.

ההודעה הקודמת שלי הייתה רק להראות שאכן יש מחלה מיוחדת לDX7 והיא רק לו (כן ניסיתי להוציא את הבטריה מהאורורה תוך כדי פעולה וכלום לא קרה).

עודד- תכתוב בגוגל backup error+dx7 ותראה שיש כמות פוסטים לא מבוטלת לבעיה הזו. היא התרחשה כבר בעבר למספר לא מבוטל של אנשים. לצורך העניין תפוס שיחה עם טולי (אדם אמין לכל הדעות) שישמח לספר לך על החוויה שלו עם העניין הזה.

בלי להיכנס לויכוח העתיק, אני חושב שאדם שעומד לרכוש חלק משמעותי בחבילה הזו שתגרום לכלי שלו לעלות לאויר, צריך לדעת את מירב הנתונים, לטוב ולרע.

לטעמי, DX7 שלט טוב, פשוט, אפשר להשיג אותו בפחות מ-1000 ש"ח ויש לו מקלטים זולים יחסית ועוד חיקויים זולים עוד יותר.

מנגד, אני באופן אישי נתקלתי בבעיה פטאלית שתסכלה לי את החיים לתקופה ארוכה וגרמה לי להוצאה כספית נוספת.

ועוד דבר קטן לסיום: כולם תמיד אמרו לי על כמה התפריטים של הDX7 נוחים וקלים להבנה- לא יודע, כנראה שאני בעייתי אבל לא מצאתי שם את הידיים והרגליים (ויש לי הבנה טכנית לא רעה בכלל בד"כ). דווקא עם האורורה אני מסתדר מעולה- הכל זמין במסך מגע בחצי לחיצת כפתור.
אבל זה ממש טעם אישי...

בכל מקרה, לפותח הפוסט, אני ממליץ לקפוץ לשטח הטסה, לגעת קצת בשלטים שונים, לפני הקניה, ולראות אם השלט הספציפי שהוא מכוון עליו הוא באמת "הכי טוב" בשבילו.

בהצלחה (ואתה מוזמן לשחק עם האורורה)
שחר

לא נמשיך בזה, המסרים עברו
אני מגיב בגלל משהו אחר לגמרי, וזה שהצלחת להביע את דעתך (השונה משלי)מבלי להיכנס להתלהמות ותוך כדי שמירת תרבות הדיון
זה הרבה יותר חשוב מאיזה משדר לקנות. ואני מאד מעריך את זה.
שאפו

slayer111
24-08-2010, 16:59:46
שחר

יש לבעיה הזו פתרון די פשוט,
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=38605

בברכה,
שגיא.

Shahars
24-08-2010, 17:36:05
יש לבעיה הזו פתרון די פשוט,
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=38605

בברכה,
שגיא.

תקרא את המשך הפוסט על כמה אנשים מתוסכלים והפכו למתוסכלים יותר...

זה מישהו שהחליט לעשות צחוק על חשבון אנשים בדיכאון :D

ראיתי את זה, ניסיתי את זה, קח עצה- אל תנסה להגיע לשם ותחשוב שזה מה שיוציא אותך מזה.

הבעיה (ע"פ תכתובת ארוכה שהחלפתי עם נציגי התמיכה של ספקטרום) נגרמת מנפילה מהירה של מתח במערכת חשמלית מסויימת בשלט. זה כמו כיבוי של מחשב שאמור להתבצע באופן מסודר.
רק שבמקרה של השלט אם זה לא מסודר יש איזה צ'יפ קטן שהולך קפוט.

מה לא ניסיתי, אפילו לקחתי את זה למהנדס אלקטרוניקה שמצא את הצ'יפ הסורר. הייתה רק בעיה אחת, ספקטרום עמלו קשות ע"מ למחוק את פרטי השבב כך שלא ניתן להחליפו במקום שהוא לא המעבדה שלהם.

אין שום פיתרון לבעיה פרט למשלוח לארה"ב (למעבדה הראשית ולא לכל מעבדה אחרת שלהם) ותיקון שם.

אגב, ע"פ ספקטרום (ואם מישהו ממש רוצה אני חושב שעוד יש לי את המיילים הללו מהם) הדבר לא אמור/חייב לקרות בכל פעם שהסוללה תגמר או תוצא מהמכשיר בעודו פועל. אבל זה יכול להפתיע ולקרות פעם אחת ביום בהיר אחד. תאמינו לי כל בעלי הDX7 אתם לא רוצים להגיע לשם.

בכל מקרה אני ממליץ בחום להזהר מלהתקרב למצב שהסוללה נחלשת.

בברכת שמיים כחולים לכל המטיסים באשר הם (איש איש ושלטו הוא)
שחר