התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מדליק חוויות מהטסה בצפון

MDreamer
29-08-2010, 11:08:07
היי,

בסופ"ש האחרון הייתי בחיפה אצל המשפחה המורחבת. היה מאוד נחמד, מה שעשה את זה עוד יותר נחמד היא העבודה שלקחתי איתי 2 טיסני FPV.
ביום שישי בצהריים הלכתי להטיס במנחת כפר גלים (עם מישהו שהבריז לי שלא ביודעין:D) למרות שלא הכרתי שם אף אחד היה מאוד נחמד, היה לי קצת באסה שאחרי כמה טיסות עם המרלין התנתקו לי חוטים מהמצלמת FPV, חשבתי שאני מקורקע לחלוטין עם המרלין לסופ"ש:( מזל שיש חברים טוב:) פרסמתי הודעה לחבר'ה שאני הולך לפגוש למחרת בבוקר בשומרת בדבר הבעיה שלי וקוויתי לטוב. כבר לאחר כמה דקות הציעו לי עזרה בהלחמה בחיפה אך מפאת השעה החלטתי לקחת הימור ולחכות לבוקר. יצאתי מוקדם בבוקר והגעתי לשומרת, בעזרת 2 מברגים, מצית וגזיה לקפה הצלחנו - ארז (erazz) ואני לעשות הלחמת שטח..
הטסתי והיה נהדר, יש אפילו סרטון יפה שאני צריך לערוך ובו כמעט התנגשתי בטריינר.
הטסתי גם את ה"שפירית" של גדעון דמבו (flatspin), טיסן ממש כיפי להטסה לדעתי מתאים למתחילים ולמתקדמים כאחד. הוא טוב לטיסן ראשון + שני במקום לקנות 2 טיסנים.. הוא ממש גדול ויציב בשמיים. כיף לשלוט בו.
אני מקווה שגדעון יוסיף תמונות של השפירית כי מרוב הכיף, החוויה והחברים לא צילמתי.
תודה על סופ"ש מאוד נחמד

מעיין

tomer_inbar
29-08-2010, 11:35:34
באמת הופתעתי לטובה לראותך בשומרת, שמחתי שיצא לך לבקר.
בזכות האינטסטינקים החדים שלך, הטריינר שלי לא טחן את המרלין שלך :p
שמחתי לראות עוד מטיס FPV בשומרת ואקווה שיבואו רבים נוספים.

שמח שנהנת, תבוא שוב! ;)

flatspin
29-08-2010, 13:00:45
מעיין התחיל, אז לא נותר לי אלא להמשיך.
צריכים הייתם לראות את הברק בעיניו של מעיין בעת הטיסו את השפירית, הדבר מדבר בעד עצמו ואין צורך להוסיף דבר. ואכן השפירית זהו טיסן גדול (מוטת כנף 2.25 מ' ומשקלו מעל 4.5 ק"ג). יחד עם זאת, ואולי בגלל זה הטיסן יציב באויר באופן בלתי רגיל, כולל ברוחות ובמשבים. ידידותי מאד להטסה ומבצע את כל תרגילי האוירובטיקה הבסיסיים בקלות רבה. כמו שכתב מעיין, הוא מתאים ממש משלב ראשוני ועד שלב די מתקדם בהטסה.
מצורפות תמונות של מספר טיסני שפירית, ביניהן גם אחת עם מצופים להטסה מעל פני המים, להנאתכם.

MDreamer
29-08-2010, 13:46:34
הקטע עם המים ממש גרם לי לרצות טיסן ימי. בקרוב הפתעה:D

flyinglizard
29-08-2010, 13:54:00
כנ"ל. אני מת, מת לנסות את הקטע הזה של הטסה מאגם.

wonderd
29-08-2010, 13:59:13
לרגע התלהבתי...חשבתי שאתה באמת בא לבקר בצפון, בסוף התברר שביקרת בצפון אחר...:confused:

erazz
29-08-2010, 15:32:49
הטריק של השפירית הוא הכנף. כנף גדולה וקלה עם מנת מימדים מצויינת. זו אותה כנף שיש על הטיסן שלי.
הטיסן יכול לטוס יופי על מנוע 46 או לקרוע את השמיים עם מנוע 120 4-פעימות.

גם אני מאוד אוהב אותו.

היה אחלה לפגוש אותך!
עכשיו לא נותר אלא לגרור אותך לאגם לטיסות מים!

tomer_inbar
29-08-2010, 16:13:32
מעיין, באיזה שלב אתה בעריכת הוידאו משומרת?

flatspin
29-08-2010, 16:28:05
לטיסן הזה התכוון ארז.
הגוף שונה, אבל הכנף מבוססת על זו של השפירית, בשינויים קלים בלבד.
הטיסן מתנהג באויר באופן יוצא מן הכלל. ממריא בקלות ונוחת ממש במהירות איטית.

tomer_inbar
29-08-2010, 16:42:28
אתמול לא היו לו גלגלים? :rolleyes:

flatspin
29-08-2010, 17:30:43
אתמול לא היו לו גלגלים? :rolleyes:

היו גם היו.
לטיסן הזה יש סט אחד של מצופים וסט אחד של גלגלים. הם עשויים כך שתוך דקות מועטות ניתן להסיר את המצופים ולהתקין את הגלגלים, ולהיפך. במילים אחרות, אתה יכול להטיס אותו בשישי במאגר ובשבת בשומרת :)

flatspin
29-08-2010, 20:07:00
כנ"ל. אני מת, מת לנסות את הקטע הזה של הטסה מאגם.

אינני יודע היכן אתה גר, אבל אם אתה בטווח הגעה למאגר המדובר, ליד קיבוץ לוטם, בו אנו מטיסים, אתה מוזמן להגיע ולצפות. אם רמת ההטסה שלך מאפשרת, ניתן לך גם להתנסות בהטסה מעל המים. כך או אחרת, תחווה ממד נוסף בענף הטיסנאות.
אנו שם בימי שישי החל משעה 7:30 בבוקר

asafsee
13-10-2019, 13:55:47
שרשור ישן, אשמח לדעת מהיכן רכשת או מאיזה תכנית בניתם את המצופים
תודה

flatspin
13-10-2019, 17:14:11
המצופים הם פרי תכנון ובניה שלי, אחרי השקעה רבה בלימוד נושא ההטסה מעל המים.
הם בנויים מקלקר מצופה בלוחות בלזה ועטוף בציפוי מדבקה. החיבור לגוף באמצעות פסי אלומיניום
והם בעלי שרידות בלתי רגילה גם בנחיתות כבדות ביותר (ניסיון מוכח).
גודל המצופים משתנה בהתאמה לטיסן המסויים בו הם מותקנים.
יש לי סדנה לבניית טיסנים בקיבוץ לוטם, קרוב לכרמיאל. אם אתה בסביבה, ומתאים לך, אתה מוזמן לבקר.
הנייד שלי 054-2300012 לתיאום.