צפייה בגרסה מלאה : אלה למומחי רעשים והשתקתם
wind556
31-08-2010, 13:53:28
אני הולך להעביר חוטי סרוו בכנף דאון
יש בכל כנף 2 סרוואים- מאזנות ודשים
אני מתכוון לשים פריט בדרך אל הסרוו
ולשאלה:
האם אני יכול להעביר 2 חוטים בטבעת פריט אחת? או שעלי לשים טבעת לכל חוט בנפרד?
את טבעות הפריט אני קובר בתוך המבנה של הכנף כך שזה בלתי הפיך (אין מקום אחר ואין דרך לשינוי).
השאלה מופנית לכל מי שמבין בזה, ובמיוחד למביני הדאונים
master_bebe
31-08-2010, 19:44:20
מאיפה הצורך בפריטים ? יש לך מנוע על הדאון ?
wind556
31-08-2010, 21:28:56
אין לי מילימטר פנוי בחלל הגוף, הוא מאד דק ובקושי נכנס לשם מה שחייב להיכנס, לכן טבעות הפריט יעברו לתוך הכנף.
עולה שאלה חדשה: אני יכול לשים את הטבעות בצמוד למרכז הכנפיים, שם הכל מצופה בלזה ולא יראו אותם, אני יכול לשם באמצע הדרך, שם הציפוי שקוף ויראו אותם דרך הציפוי, או לשים אותם בבתי הסרוו קרוב מאד לסרוו עצמו.
וכן, יש מנוע על הדאון, אבל צפויה עבודה מינימלית עם מנוע, רק הזנקה ושאר הטיסה בטרמיקות (הזמנתי מלא טרמיקות מהסיני ;) )
guyst
31-08-2010, 21:30:44
ואני אשמח להסבר על ה"פריטים" האלה, מה הם בדיוק עושים ובאיזה מקרים צריך אותם.
leetal
31-08-2010, 21:58:24
את הטבעת צריך למקם הכי קרוב למקלט, אחרת מה הטעם בטבעת?..
Boogle
31-08-2010, 22:47:28
מה הטעם בטבעת?..
חכה רגע אני קורא לאשתי היא תסביר לך :D
עודד, למה אתה צריך טבעת, מאילו רעשים אתה חושש בדאון שהמנוע שלו מכובה?
בכל מקרה פריט על חוט הסרוו שבא מהבקר אמור לפתור לך בעיות ועוד פתרון שיכול להיות פשוט יותר עבורך הוא מאריכי סרוו TWISTED (ארוגים כצמה), פתרון אלגנטי ופשוט יותר מהטבעות.
גיא, בנושא הפריט, תתקשר ואסביר לך :D
ולכל ה"אחרים" : בגדול, מערכות שמבצעות מיתוג בתדר גבוה מייצרות רעשים שהחוטים הארוכים יכולים לקלוט ולשדר למקלט ובכך לשבש לו את ה"חיים" (במיוחד אם יש לך DX7 :D).
בכדי לסנן רעשים אלו שמים פריט על הכבל הנכנס למקלט כאשר הכבל מלופף עליו מספר ליפופים.
wind556
31-08-2010, 22:53:27
במחקר שאני עורך לקראת ה"מאסטר פיס" שלי, קיבלתי כל מיני טיפים. אחד מהם היה לשים טבעת פריט על הכבלים המוליכים לסרוואים בכנף
אולי מישהו מהמומחים יתן כאן את ההסבר המדוייק למה? ולמה דווקא בדאון?
אגב, השגתי טבעות פריט ברדי הלי, הכי פשוט הכי מהר...
haimgil
31-08-2010, 23:06:36
ב2.4 גיגה לא צריך שום טבעת ושום ליפוף חוטים חבר מאריכים וזהו. אם אתה רוצה אתה יכול להרכיב טבעת על החוט של הבקר . כל השאר חר'תה.וגם לא חשוב מאיזה חומר בלזה,או כל סוגי הקלקר למינהם, או חומרים מורכבים אחרים.לא צריך לסבך כל דבר.
Boaz Barnea
31-08-2010, 23:29:32
כפי שנאמר כאן תשאיר את טבעת הפריט לחיבור בין הבקר למקלט
לטעמי יספיק לך כבל ארוג מאיכות טובה
מנסיון עם 4 מטר מוטת כנף זה עובד יפה אם ב-72 או 2.4
SEVEN
31-08-2010, 23:44:48
במחקר שאני עורך לקראת ה"מאסטר פיס" שלי, קיבלתי כל מיני טיפים. אחד מהם היה לשים טבעת פריט על הכבלים המוליכים לסרוואים בכנף
אולי מישהו מהמומחים יתן כאן את ההסבר המדוייק למה? ולמה דווקא בדאון?
אגב, השגתי טבעות פריט ברדי הלי, הכי פשוט הכי מהר...
אני לא מומחה לדאונים :rolleyes:
מה שלי נראה:
סרווים במיתוג שותים לא מעט זרם, זרם AC --> קרינה.
מאחר ובדאון מוטת הכנף ארוכה, כך גם החיווט של הסרוו, כמה ארוך ? סדר גודל של אנטנת 72Mhz.
הנה קיבלת אנטנה מצויינת שמשדרת למקלט 72Mhz שלך.
נראה לי שהטיפ הנ"ל נשאר מימים עברו בהם עבדו בתדרים אלה, והפרייט נועד ליצור אמפדנס קרינה גבוה (עובד בשני הכיוונים).
זה ההסבר ההגיוני שעולה לי בכל ההקשר לדאונים ופרייט על סרווים.
לילה טוב
master_bebe
01-09-2010, 04:55:47
לפי דעתי מספיק יהיה לשים פריט על הכניסה מהבקר מנוע למקלט, זה המקום היחיד שבו יכולים להיכנס רעשים שמגיעים מהבקר/מנוע. כל השאר נראה לי מיותר לחלוטין. המנוע לא מוציא רעשי RF למרחקים כאלה שיכולים להיקלט בחיווט האחר במטוס.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.