PDA

צפייה בגרסה מלאה : גלג"ש ראשי ל - 450 , 3.5 ש"ח בלבד !!!

דניאל דקל
11-09-2010, 23:06:56
כן, כן, גם לי קשה להאמין

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180493851152

ולמי שמפקפק באיכות, אני לא מצאתי שום הבדל בין גלג"ש "איכותי" שעולה 50 ש"ח לזה שעולה 12 ש"ח (עד שמצאתי את אלה).
זה כמו לקנות פילטר מקורי לרכב ב 80 ש"ח או תחליפי ב- 20 ש"ח.
שניהם עושים את אותה העבודה ומתבלים בקצב זהה...
אגב, ההסבר למחיר הזול הוא פשוט - הגלג"ש באים ערומים ללא תושבת האלומיניום וגלג"ש הזנב (מישהו הצליח פעם להרוס אחד כזה?)

rex450
11-09-2010, 23:19:55
לפעמים הפילטר החלופי לא תמיד עובד טוב כמו המקורי

עומר בנימיני
11-09-2010, 23:24:18
לדעתי זה בדיוק כמו ההבדל בין גלגל שיניים מקורי של אליין לבין זה של KDE. בעומס רב הוא (החיקוי הנ"ל) יכול פשוט להתפרק.

יש כמה פוסטים בפורום בהם אומרים שהאיכות ירודה מזו של המקורי, ועדיף לא לגעת בזה.

ziki
11-09-2010, 23:28:45
כן, כן, גם לי קשה להאמין

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180493851152

ולמי שמפקפק באיכות, אני לא מצאתי שום הבדל בין גלג"ש "איכותי" שעולה 50 ש"ח לזה שעולה 12 ש"ח (עד שמצאתי את אלה).
זה כמו לקנות פילטר מקורי לרכב ב 80 ש"ח או תחליפי ב- 20 ש"ח.
שניהם עושים את אותה העבודה ומתבלים בקצב זהה...

זהו שזה ממש ממש לא, תלוי מאד מה אתה קונה.
הגג"ש הזולים בנויים לרוב מיציקה מה שמקשה עד בלתי אפשרי להגיע לסימטריות מוחלטת.
היקרים בנויים מגוש פלסטי שכורסם ולכן הם סימטריים לחלוטין ובנוסף הם עשויים לרוב מחומר נוקשה ועמיד יותר.
הבלאי הטבעי הוא לא אותו דבר וכנ"ל לגבי עמידות החומר, משקלו והאיזון שהוא נותן תוך כדי עבודה מה שמשפיע ישירות על נצילות המכניקה ואפילו תתפלא על עבודה שקטה יותר.
זכותך המלאה אם לא מצאת לנכון להשקיע אבל ההבדל קיים ומורגש בשטח.

נולד לטוס
11-09-2010, 23:38:21
ממש לא נכון אני קניתי 4 גלגל"ש "חיקוי" והם מעולים הם ברמה טובה ותפסיקו את אפקט העדר יש מפיצים ללא שם שמוכרים את המוצר לפי עלות יצור וסוג החומר ולא עם תוספת יוקר של המותג ולכן אני לא מבין למה אנשים לא מבינים מותג מחייב עצם היותו מותג למכור במחיר מעל השוק ולפעמים זה הרבה יותר ואני אתן דוגמא מהחיים אני קניתי לפני חמש שנים בתאיילנד גינס דיזל חיקוי והיו לי גם מקורים ואומר יותר מזה הוא נראה ושרד הרבה יותר מהמקורים ולכן יש צורך בהבנה בחומרים ובשיטות הזרקת פלסטיק כדי לתת חוות דעת מקצועית על טיב הגלגל ואני לא אחד מאנשי המקצוע אבל הניסיון אומר חד משמעית הגלגל שווה ערך וזה ערכו של חומר שמראש אמור להיות זול ,חברה מיצרים אלפים מאלה והעלות היא כלום אז למה לקנות ביוקר תקנו חכם נקודה וחוץ מזה לחברה המתחילים כמוני במיוחד ,לפני "שנטחן" גלגל מעומס עבודה סביר יותר שהוא יושמד בריסוק אז לא כואב להחליף גלגל בדולר מאשר בחמישים ש"ח נכון?

דניאל דקל
12-09-2010, 01:41:29
כמו שבנצי כתב, אני חושב שיין החג התחיל להשפיע כאן על חלק מהכותבים :D

במקום להעלות תאוריות הזויות, העלו נא תמונה מוגדלת של גלג"ש "איכותי" לעומת "זול"

אני מוכן לתת את הקופטרX פרו שלי מתנה למי שידע מה זה מה...

אגב, חומר למחשבה. מומנט האינרציה של הלהבים גדול פי 225 מהגלג"ש. לכן גלג"ש לא מאוזן ב 100% שווה ערך לדעתי לכמה גרגרי חול שיושבים על קצה הלהב...

(הסבר: מומנט האינרציה של גוף עגול הוא פונקציה של מסה כפול רדיוס בריבוע. רדיוס הלהב גדול פי 15 לערך מהגלג"ש. 15^2=225. כמובן שגם המסה של הלהבים גדולה יותר ולכן מספר זה אמור להיות עוד יותר גדול)

nir 43
12-09-2010, 05:34:09
http://cgi.ebay.com/Main-Gear-10pcs-T-REX-450-SE-V2-GF-XL-S-Pro-Sport-B-/180493849614?pt=Radio_Control_Parts_Accessories יש את אלה.

wonderd
12-09-2010, 06:55:33
לדעתי זה בדיוק כמו ההבדל בין גלגל שיניים מקורי של אליין לבין זה של KDE בעומס רב הוא (החיקוי הנ"ל) יכול פשוט להתפרק.

יש כמה פוסטים בפורום בהם אומרים שהאיכות ירודה מזו של המקורי, ועדיף לא לגעת בזה.

להגדיר KDE כחיקוי, במקרה הטוב זאת בדיחה לא מצחיקה. זה שידרוג בכמה רמות מעל הגג"ש של אליין, תנסה ותראה.

...לפני "שנטחן" גלגל מעומס עבודה סביר יותר שהוא יושמד בריסוק אז לא כואב להחליף גלגל בדולר מאשר בחמישים ש"ח נכון?

אולי גג"ש בדולר לא כואב, אבל הריסוק שעלול להיגרם לך עקב גג"ש שנשבר או נטחון באויר יהיה הרבה יותר כואב מ 50 ש"ח. מניסיון. ואני גם בעד חלקים תחליפיים זולים יותר, השאלה היא מה הגבול הסביר שמעבר לכך זה נראה קצת חשוד.
אני מכיר בחור שמצא להבים ל 450 שנמכרו ב 12$ ל 5 זוגות, אמרתי לו שלא יקנה אבל הוא היה בדיוק בדעה שלכם - קנה. בריחוף הראשון אחרי 15 שניות בערך - התפרקו 2 הלהבים באויר, התברר שבפנים הכל היה פלסטיק מעאפן. בסוף הוא זרק את כל השאר וקנה להבים איכותיות יותר, מה שנקרא ללמוד בדרך הקשה.

דרך אגב - בהחלט מרגישים בגג"ש לא מאוזן, כשאתם קובעים את המרחק מהפיניון - תסובבו את הגג"ש ביד ותבדקו 5/6 נקודות שונות של חיכוך - בוודאות אתם תראו הבדל. ההבדל הנ"ל יכול ליצור עומס על המנוע, על ציר המנוע, על המיסבים וכן הלאה.

wind556
12-09-2010, 07:26:36
כמו תמיד יש איכות ויש איכות
המותג אליין או כל מותג אחר אינו ערובה לשום איכות
ניתן לקנות גלגל"שים זולים ומשובחים, וכמובן ניתן לקנות כאלה שלא שווים אגורה, כנ"ל לגבי להבים
הסבירות שגלגל ייטחן באויר במסוק 450 קטנה מאד, הנזק תמיד נגרם בריסוק ולא מסתם עומס.
הדבר היחיד שכן משנה זו רמת העיגוליות של המוצר, ואת זה לא ניתן לדעת מראש עד שקונים, אבל עבור מחיר זעום שווה לנסות, זה לא להבים שהתפרקות יכולה להוות סכנה ונזק גדול.
וגם להבים יש ויש. ראיתי כבר מכל הסוגים: זולים ומשובחים, ויקרים עם מוניטין שמתפרקים מעצמם, וכמובן גם את ההיפך.
אין ערך אמיתי לדיון על איכות מוצר שלא נוסה בפועל, אבל במחירים כאלה שווה לנסות

ziki
12-09-2010, 07:40:46

אגב, חומר למחשבה. מומנט האינרציה של הלהבים גדול פי 2500 מהגלג"ש. לכן גלג"ש לא מאוזן ב 100% שווה ערך לדעתי לכמה גרגרי חול שיושבים על קצה הלהב...

(הסבר: מומנט האינרציה של גוף עגול הוא פונקציה של מסה כפול רדיוס בריבוע. רדיוס הלהב גדול פי 50 לערך מהגלג"ש. 50^2=2500. כמובן שגם המסה של הלהבים גדולה יותר ולכן מספר זה אמור להיות עוד יותר גדול)

דניאל
תאוריות הזויות?
אתה ממש מקצוען אם אתה משווה הבדלי איכות בין חלקים על פי העין והמחיר.
אם תחליט פעם לבנות ולהטיס מסוק חשמלי קצת יותר גדול או חזק מהקופטר איקס שלך כבר תבין על מה אני מדבר.
מיותר להיכנס להסברים רציניים באופן שהשירשור הזה מתנהל.

ziki
12-09-2010, 07:42:05
להגדיר KDE כחיקוי, במקרה הטוב זאת בדיחה לא מצחיקה. זה שידרוג בכמה רמות מעל הגג"ש של אליין, תנסה ותראה.

אולי גג"ש בדולר לא כואב, אבל הריסוק שעלול להיגרם לך עקב גג"ש שנשבר או נטחון באויר יהיה הרבה יותר כואב מ 50 ש"ח. מניסיון. ואני גם בעד חלקים תחליפיים זולים יותר, השאלה היא מה הגבול הסביר שמעבר לכך זה נראה קצת חשוד.
אני מכיר בחור שמצא להבים ל 450 שנמכרו ב 12$ ל 5 זוגות, אמרתי לו שלא יקנה אבל הוא היה בדיוק בדעה שלכם - קנה. בריחוף הראשון אחרי 15 שניות בערך - התפרקו 2 הלהבים באויר, התברר שבפנים הכל היה פלסטיק מעאפן. בסוף הוא זרק את כל השאר וקנה להבים איכותיות יותר, מה שנקרא ללמוד בדרך הקשה.

דרך אגב - בהחלט מרגישים בגג"ש לא מאוזן, כשאתם קובעים את המרחק מהפיניון - תסובבו את הגג"ש ביד ותבדקו 5/6 נקודות שונות של חיכוך - בוודאות אתם תראו הבדל. ההבדל הנ"ל יכול ליצור עומס על המנוע, על ציר המנוע, על המיסבים וכן הלאה.

אלעד, עזוב בחייך
חבל על המאמץ

דניאל דקל
12-09-2010, 07:59:06
אני מוכן להיות שפן הניסיונות של הגלג"ש האלה
אנסה ואחזור לדווח...

menymu
12-09-2010, 14:08:49
משתמש ב- http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110520558968&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

לא מבדיל באיכות בין אלו ל- Align או CX

עומר בנימיני
12-09-2010, 14:27:04

לא הבנת את מה שאמרתי... התכוונתי להבדל בין גלגל שיניים של אליין לעומת השדרוג שלו KDE, כשבמסוקים הגדולים בעיקר הגלגל שיניים של אליין פשוט קרס והתפרק מרוב עומס, לעומת ה-KDE שמיוצר ב-CNC - יותר מדוייק ויותר חזק ולכן הוא לא מתפרק בעומס גבוה, המשפט אחרי ההשוואה הזאת מתייחס לחיקוי עליו נפתח השרשור, הייתי צריך לשים נקודה אחרי ההשוואה בין האליין ל-KDE.

hai
12-09-2010, 14:37:07
זהו שזה ממש ממש לא, תלוי מאד מה אתה קונה.
הגג"ש הזולים בנויים לרוב מיציקה מה שמקשה עד בלתי אפשרי להגיע לסימטריות מוחלטת.
היקרים בנויים מגוש פלסטי שכורסם ולכן הם סימטריים לחלוטין ובנוסף הם עשויים לרוב מחומר נוקשה ועמיד יותר.
הבלאי הטבעי הוא לא אותו דבר וכנ"ל לגבי עמידות החומר, משקלו והאיזון שהוא נותן תוך כדי עבודה מה שמשפיע ישירות על נצילות המכניקה ואפילו תתפלא על עבודה שקטה יותר.
זכותך המלאה אם לא מצאת לנכון להשקיע אבל ההבדל קיים ומורגש בשטח.

+1

hai
12-09-2010, 14:41:17

אגב, חומר למחשבה. מומנט האינרציה של הלהבים גדול פי 2500 מהגלג"ש. לכן גלג"ש לא מאוזן ב 100% שווה ערך לדעתי לכמה גרגרי חול שיושבים על קצה הלהב...

(הסבר: מומנט האינרציה של גוף עגול הוא פונקציה של מסה כפול רדיוס בריבוע. רדיוס הלהב גדול פי 50 לערך מהגלג"ש. 50^2=2500. כמובן שגם המסה של הלהבים גדולה יותר ולכן מספר זה אמור להיות עוד יותר גדול)

שים גל"ש "זול" על הקופטרX פרו שלך ותן לי סיבוב עם סוללה 40C שלי, לא רק שהגלגל יטחן אלא כל הקופטX יתפורר לך באוויר:D;)

דניאל דקל
12-09-2010, 23:48:24
איך גלג"ש יכול להתפרק באוויר אם הוא מחוזק עם פלטת אלומיניום מסיבית (ועוד מקורית של ALIGN)
תיאורית ההפחדה כבר לא עובדת על רוב האנשים...
רוצים עוד דוגמא לעיוולת?
מאריכי סרוו 30 ס"מ עולים בארץ הקודש בין 20-30 ש"ח. לעומת זאת אפשר לרכוש חבילה של 10 במחיר של 10 ש"ח אצל החנות הידועה: (1 ש"ח למאריך)
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9685
עכשיו יבואו החכמולוגים ויגידו לי שהמאריכים ה"מקוריים" (שפשוט עוברים יותר ידיים בדרך אליכם) מיוצרים בטכנולוגית חלל מיוחדת...
אגב, מורה לפיזיקה שאני עובד עימו היה המום כאשר הגעתי איתו לחנות טיסנים וביקשנו לרכוש מאריכים לסרוו של רובוט. הוא צחק וטען שהוא קונה בחנות אלקטרוניקה לפי משקל. לטענתו
כל מאריך (50 ס"מ) עולה לו בערך חצי שקל. רק תבינו איזה רווח עושים עלינו לעיתים.

Boogle
13-09-2010, 00:23:58
איך גלג"ש יכול להתפרק באוויר אם הוא מחוזק עם פלטת אלומיניום מסיבית (ועוד מקורית של ALIGN)
רוצים עוד דוגמא לעיוולת?
מאריכי סרוו 30 ס"מ עולים בארץ הקודש בין 20-30 ש"ח. לעומת זאת אפשר לרכוש חבילה של 10 במחיר של 10 ש"ח אצל החנות הידועה: (1 ש"ח למאריך)
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9685
עכשיו יבואו החכמולוגים ויגידו לי שהחוטים המקוריים מיוצרים בטכנולוגית חלל מיוחדות...
אגב, מורה לפיזיקה שאני עובד עימו היה המום כאשר הגעתי איתו לחנות טיסנים וביקשנו לרכוש קונקטורים לסרוו של רובוט. הוא צחק וטען שהוא קונה בחנות אלקטרוניקה לפי משקל. לטענתו
כל קונקטור (50 ס"מ) עולה לו בערך חצי שקל. רק תבינו איזה רווח עושים עלינו לעיתים.

ה"סיני" גם שוחט אותך :D
http://cgi.ebay.com/10x-300mm-Servo-Extension-Lead-Wire-Cable-Futaba-JR-/180541754617?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item2a09208cf9

דניאל דקל
13-09-2010, 08:26:00
בנצי, לא הבנתי
עדיין ב HK זה יותר זול
10 מאריכים ב 2.5$ לעומת 3.4$ בלינק ששמת
אגב, מאריכי JR מוצלחים יותר מפוטאבה, הם רכים יותר

Boogle
13-09-2010, 09:48:16
בנצי, לא הבנתי

עדיין ב HK זה יותר זול

10 מאריכים ב 2.5$ לעומת 3.4$ בלינק ששמת

אגב, מאריכי JR מוצלחים יותר מפוטאבה, הם רכים יותר

עלות משלוח חישבת?

לגבי החוטים, מבטיח לך שהם מאותו המקור (אי שם במרתפי העבדים בשנזן:D), ההבדל בינהם זה צבע הבידוד והצ'ופצ'יק מפלסטיק על הקונקטור.

אגב שמת לב להצעה של המוכר הנ"ל באיביי ?:

60day money back, seller pays return shipping