צפייה בגרסה מלאה : copterX 450 - שברים בזנב
seamn
17-09-2010, 22:49:46
הבעיה במסוק - copter x 450 AE
צריך עזרה מאלו המנוסים עם המסוקים הללו .. ו/או ממי שיכול לעזור ..
לפני מספר חודשים גיליתי בבדיקה שגרתית שברים היקפיים במכלול הזנב אשר התפתחו סביב נקודת החיבור לבום ... בזמנו ייחסתי את זה לריסוק שעבר המסוק והחלפתי את מכלול הזנב כולו לחדש..
היום בבדיקה שגרתית גיליתי שוב את אותם שברים .. צרפתי תמונות ..
המסוק לא עבר ריסוק, לא קיבל מכה בזנב וצורת השברים נראית לי שנגרמה מרעידות ..
האם משהו נתקל בתופעה דומה ... האם יש למשהו רעיון לסיבה ?
תודה אייל
דניאל דקל
17-09-2010, 22:59:46
באיזה חלק חילופי השתמשת?
באמת תופעה מוזרה...
seamn
17-09-2010, 23:15:14
בחלק המקורי של קופטר אייקס
http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=173_175&products_id=4789
wonderd
18-09-2010, 00:12:29
תופעה מוכרת בהחלט, קרה לי 3 פעמים בקופטר שלי ופעמים נוספות אצל חברים.
הסיבה פשוטה - חרא של חומר. מסוק זול עם חלקים זולים וזאת התוצאה.
optiplex
18-09-2010, 07:15:58
האמת ש-WONDERD צודק
לי יש HK450TT PRO , ספציפית לזנב זה לא קרה לי אבל חלקים אחרים נשברים בקלות (מאותה סיבה של חלקים באיכות ירודה וזולה) ואז אני מחליף אותם ל-ALIGN אורגינליים והם כבר באיכות מעולה
דניאל דקל
18-09-2010, 09:28:59
אולי מספיק כבר לזרוק שטויות באוויר?
האלומיניום של חלקי COPTERX זהה לאלומיניום של ALIGN
מדובר על אלומיניום תעופתי מסוג 7075, אפשר אולי להתווכח על איכות העיבוד טולרנסים וכו' אבל לא על החומר...
אני מאמין שיש לך בעיה כלשהי שגורמת לזה
יש לי גם COPTERX AE וגם PRO
ועדיין לא נתקלתי בתופעה הזו
אפשרות שחשבתי עליה במהלך כתיבת שורות אלה, להבי זנב לא מאוזנים שגורמים לעומס לא סימטרי
על מכלול הזנב
wind556
18-09-2010, 09:54:56
אולי מספיק כבר לזרוק שטויות באוויר?
האלומיניום של חלקי COPTERX זהה לאלומיניום של ALIGN
מדובר על אלומיניום תעופתי מסוג 7075, אפשר אולי להתווכח על איכות העיבוד טולרנסים וכו' אבל לא על החומר...
אני מאמין שיש לך בעיה כלשהי שגורמת לזה
יש לי גם COPTERX AE וגם PRO
ועדיין לא נתקלתי בתופעה הזו
אפשרות שחשבתי עליה במהלך כתיבת שורות אלה, להבי זנב לא מאוזנים שגורמים לעומס לא סימטרי
על מכלול הזנב
צודק
זה באמת שטויות.
אותו חומר, אותם קבצי מחשב, אותו CNC
הדבר היחיד המבדיל בין החומר של אליין לזה של קופטר זה המחשבות של האנשים
ומחשבות עוד לא עושות סדקים
מה שכן עושה סדקים זה ליקוי הרכבה, חוסר איזון, סגירה לא נכונה, ריסוק שמשאיר נזק מזערי וכמובן גם פגם ייצור שאפשרי בכל מוצר בעולם.
באופן אישי ראיתי יותר נזקי ייצור באליין מאשר בקופטר, וראיתי הרבה מסוקים.
ויש לי אין סוף חברים עם קופטר וזה מעולם לא קרה בסביבה הקרובה אלי
wonderd
18-09-2010, 11:07:05
אותו חומר, אותם קבצי מחשב, הכל אותו דבר. העובדה הפשוטה היא שאצלי, ברגע שהתחלתי לבצע פירואטים מהירים, פליפים ורולים, הזנב פשוט נשבר. 3 פעמים. והמסוק שלי היה מטופל עד הבורג האחרון. בכל פעם כמובן הוחלף על מכלול הזנב כולל הלהבים - אז אם יש ליקויים בייצור - הם חוזרים על עצמם.
אותו דבר קרה אצל חברים בכמה מסוקים. בטירקסים שאני הסעסקתי איתם, עם חלקים מקוריים - זה מעולם לא קרה. שטויות או לא שטויות, עם עובדות אי אפשר להתווכח.
כמו שכבר כתבתי - אני לא זורק דברים באויר - אני כותב מניסיון שלי. מלבד זאת, איך אתם יודעים שזה בדיוק אותו חומר מאותם קבצי מחשב - אתם קשורים לקופטרX איכשהו? אולי בדקתם את החלקים במעבדה מסודרת לקבוע את סוג האלומיניום, צפיפות וכו'?
שלא תטעו - אני מאוד אהבתי את הקופטר שלי, אבל גם אני מודה בעובדות;
למרות שאם מטפלים בו טוב - הוא טס לא רע וגם מרגיש די מדויק. אבל האיכות ירודה יותר מאשר האיכות של אליין. דרך אגב, אני מדבר על הדגמים הרגילים ולא על הפרו שאיתו אין לי כלל ניסיון.
דניאל דקל
18-09-2010, 11:34:34
עודד, למזלינו למדנו הנדסה ואנו יכולים לדעת מתי כותבים שטויות ומתי לא :D
wind556
18-09-2010, 12:43:06
אני לא חושב שכותבים שטויות במתכוון
כל אחד כותב מנסיונו , וכאמור מתכות נשברות מהמון סיבות, אבל פרשנות ומותג אינו אחד מהן.
בעולם העיבוד שבבי יש מוסכמות מאיזה מתכת לעשות מה, והמחירים דומים, כך ששום יצרן שמכבד את עצמו לא יבחר מתכת ירודה לביצוע חלקי CNC , זה יכול לחסל לו את העסק.
כשאני מחפש סיבה לכשל בפריט CNC יהיה מאד לא חכם לחפש את הכשל במותג. לי אישית אין ספק שהסיבה נמצאת במקום אחר.
קצת מידע על אלומיניום:
http://en.wikipedia.org/wiki/7075_aluminium_alloy
אריה הלפרין
18-09-2010, 12:59:33
לדעתי יש בעיה בחלק הספציפי הזה
לי הוא נשבר פעמיים והוא היה מורכב טוב לדעתי
ראיתי שידרוג של החלק הזה באתר כלשהוא
שבנוי נכון יותר למנוע את השבר
seamn
18-09-2010, 13:48:47
צודק
זה באמת שטויות.
הדבר היחיד המבדיל בין החומר של אליין לזה של קופטר זה המחשבות של האנשים
ומחשבות עוד לא עושות סדקים
מה שכן עושה סדקים זה ליקוי הרכבה, חוסר איזון, סגירה לא נכונה, ריסוק שמשאיר נזק מזערי וכמובן גם פגם ייצור שאפשרי בכל מוצר בעולם.
באופן אישי ראיתי יותר נזקי ייצור באליין מאשר בקופטר, וראיתי הרבה מסוקים.
ויש לי אין סוף חברים עם קופטר וזה מעולם לא קרה בסביבה הקרובה אלי
אין לי מספיק נסיון ו/או ידע כדי לקבוע שאיכות החומרים בקופטר נמוכה יותר משל ALIGN..
לעניות דעתי הזנב הורכב כראוי לא הודק יתר על המידה ... יתכן שהלהבים לא היו מאוזנים (לא בדקתי)
בכל אופן הזמנתי מכלול זנב חדש ובהרכבה אאזן גם את הלהבים .. ו.... נקווה לטו ב :)
seamn
18-09-2010, 15:59:43
בעיה ידועה בחלק הזה.,!!!
ואיזה פתרון ידוע יש לחלק הזה ??? :confused:
דניאל דקל
18-09-2010, 16:18:03
חוסר ידע ושמועות !!! :D
ואיזה פתרון ידוע יש לחלק הזה ??? :confused:
אין הרבה אפשרויות
אותו חלק של יצרן אחר
בטוח לא איזון להבים
wonderd
18-09-2010, 18:11:52
נאור, כנראה שלא למדת הנדסה...לא קראת מה שעודד והמהנדס כתבו? - הבעיה לא בחלק, הבעיה במשתמשים שלא למדו הנדסה...:confused:
edoman
18-09-2010, 18:13:02
יש לך רעידות במסוק? הרצועה ממתוחה אולי יותר מידי וגורמת לרעידות חזקות בזנב
בכל אופן גם לי היה קופטר איקס ולא היו לי בעיות כאלה
seamn
18-09-2010, 19:11:06
יש לך רעידות במסוק? הרצועה ממתוחה אולי יותר מידי וגורמת לרעידות חזקות בזנב
בכל אופן גם לי היה קופטר איקס ולא היו לי בעיות כאלה
גם עניין מתח הרצועה יבדק ... איך אני יודע אם הרצועה מתוחה מידי ??
edoman
18-09-2010, 19:18:40
קשה להסביר את זה קצת אבל תנסה להרגיש שהיא לא קשה מידי כשאתה מנסה להזיז אותה שהיא לא רופפת מידי ולא מתוחה מידי
שבר שכזה יכול להיגרם מריסוק קודם, עייפות חומר או אפילו מספר נחיתות לא עדינות על הזנב.
קשה לקבוע מה גרם לנזק שכזה.
מבלי בכלל להתייחס לאיכות החלקים של הקופטר (שלא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין שהיא לא בשמיים) מעניין לדעת מאיפה אנשים כאן בקיאים כל כך במרכיבי סגסוגת האלומיניום של הקופטר ושל המתחרים, עכשיו נהפכתם למומחים ממפעל היצרן? מה הקשר שלכם בדיוק ליצרן שאתם טוענים להכרות כה מעמיקה עם סטאפ מכונות ה CNC שלו?
לידיעתכם, אלו בדיוק הנקודות המבדילות בין המסוקים כשרואים שני מותגים שונים בהבדל של כמה עשרות דולרים.
ולך פותח השירשור, כל מי שכתב כאן שהבעיה מוכרת במסוק הזה אכן צדק, במו עיניי נתקלתי בה, לא במסוק שלי משום שמעולם לא היה לי קופטר משלי (אני לא מזוכיסט) אבל כן נתקלתי בתופעה במסוק של חבר בשטח.
snimsky
18-09-2010, 19:47:33
קשה להסביר את זה קצת אבל תנסה להרגיש שהיא לא קשה מידי כשאתה מנסה להזיז אותה שהיא לא רופפת מידי ולא מתוחה מידי
דווקא לא קשה:
אם תסתכל במבט מלמעלה, מעל איזור גלגל תזמון הקדמי של הרצועה ומחזיק הבום, במתח נכון אתה צריך להיות מסוגל (ללא הפעלת כוח מוגזם) להזיז (אצבע לא תכנס לשם אז עם מברג כלשהו) את צד אחד של הרצועה שיעבור את אמצע המרחק בין הרצועות ("קו הסימטריה" של הבום/מסוק - קו דימיוני, כן).
אם עדיין לא ברור, ס'תכל ב manual של אליין:
משה שמואלי
18-09-2010, 20:26:42
שבר שכזה יכול להיגרם מריסוק קודם, עייפות חומר או אפילו מספר נחיתות לא עדינות על הזנב.
קשה לקבוע מה גרם לנזק שכזה.
מבלי בכלל להתייחס לאיכות החלקים של הקופטר (שלא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין שהיא לא בשמיים) מעניין לדעת מאיפה אנשים כאן בקיאים כל כך במרכיבי סגסוגת האלומיניום של הקופטר ושל המתחרים, עכשיו נהפכתם למומחים ממפעל היצרן? מה הקשר שלכם בדיוק ליצרן שאתם טוענים להכרות כה מעמיקה עם סטאפ מכונות ה CNC שלו?
לידיעתכם, אלו בדיוק הנקודות המבדילות בין המסוקים כשרואים שני מותגים שונים בהבדל של כמה עשרות דולרים.
ולך פותח השירשור, כל מי שכתב כאן שהבעיה מוכרת במסוק הזה אכן צדק, במו עיניי נתקלתי בה, לא במסוק שלי משום שמעולם לא היה לי קופטר משלי (אני לא מזוכיסט) אבל כן נתקלתי בתופעה במסוק של חבר בשטח.
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif
תן לי רק לחדד לכל "המומחים" ל CNC .
בזמנו ההינו מטיסים מסוקי 450 של אליין ההינו קבוצה של כ 10 מטיסים .
התחלנו לרכוש חלקים למסוקים מחברת הקופטר.
מהר מאוד הרגשנו בהבדל,לא צריך להיות "מומחה" ל CNC בשביל לראות את איכות החומר .
נכון , החלקים הרבה יותר זולים משל חברת אליין .אבל לא שווים פרוטה.
וזה מניסיון בשטח . ולא בכיתה עם המחברת.
אז .... שלא יעבדו עליכם:D
משה שמואלי
18-09-2010, 20:32:40
צודק
זה באמת שטויות.
באותו מיפעל עם אותו פועל :rolleyes:
רון333
18-09-2010, 21:02:11
גם לי זה קרה .גם בחלק הזה ממש אותו מקרה .וגם בחלקים אחרים של הקופטר .
רמת החומרים של חלקי הקופטר ירודה ביותר.כנראה שהחברה שמיצרת את הקופטר לא ממש מכבדת את עצמה .המון חלקים נהרסים בלי שום קשר לריסוקים הבלאי שלהם גבוה מאוד.ככה זה שמנסים לחסוך כסף על חשבון אייכות .
דניאל דקל
18-09-2010, 21:23:11
אם זה באמת נכון, ההסבר היחיד שמתקבל על הדעת יכול לנבוע מעובי דופן נמוכה יותר בחלק הספציפי של הקופטר X
אגב, ניתן להעמיד 2 חלקים כאלה אחד של ALIGN ואחד של COPTERX למבחן כפיפה ולבדוק מי נכנע קודם
אני מהמר על תיקו...
אם זה באמת נכון, ההסבר היחיד שמתקבל על הדעת יכול לנבוע מעובי דופן נמוכה יותר בחלק הספציפי של הקופטר X
אגב, ניתן להעמיד 2 חלקים כאלה אחד של ALIGN ואחד של COPTERX למבחן כפיפה ולבדוק מי נכנע קודם
אני מהמר על תיקו...
זהו שלא רק
ההבדל יכול לנבוע גם מ...
1.שימוש בסגסוגת אלומיניום שונה בין החלקים, היצרן יכול להצהיר הצהרות של אלומיניום תעופתי (למרות שאני אישית מעולם לא ראיתי הצהרה כזו) אבל כיצרן של חיקוי, הצהרות לחוד ומציאות לחוד.
2.בקרת איכות שונה במפעלים של החברות השונות.
3.חלקים שמתוכננים מעט שונה (אינם זהים 1:1 במידות בין השאר גם בעובי החומר בנקודות מסויימות).
ואני במקומך לא הייתי רץ להמר נגד אליין, בפעם ה 1000 לכל מי שיש ספק בעניין הזה לא מדובר באותה רמה של מסוק.
באותו מיפעל עם אותו פועל :rolleyes:
משה, אולי את החלקים לקופטר הוא מייצר בסוף המשמרת ואז הוא כבר עייף ולא מרוכז?
דניאל דקל
19-09-2010, 00:08:00
האם למישהו מבין הקוראים יש גם TREX 450 וגם קופטר 450
ויכול לאשש/לשלול את הדברים?
wind556
19-09-2010, 01:45:25
זהו שלא רק
ההבדל יכול לנבוע גם מ...
1.שימוש בסגסוגת אלומיניום שונה בין החלקים, היצרן יכול להצהיר הצהרות של אלומיניום תעופתי (למרות שאני אישית מעולם לא ראיתי הצהרה כזו) אבל כיצרן של חיקוי, הצהרות לחוד ומציאות לחוד.
2.בקרת איכות שונה במפעלים של החברות השונות.
3.חלקים שמתוכננים מעט שונה (אינם זהים 1:1 במידות בין השאר גם בעובי החומר בנקודות מסויימות).
ואני במקומך לא הייתי רץ להמר נגד אליין, בפעם ה 1000 לכל מי שיש ספק בעניין הזה לא מדובר באותה רמה של מסוק.
אמירה סתמית לגמרי, כאילו איזה אוטוריטה קבעה את זה
כאמור ראיתי יותר כשלים בטי רקס מאשר בקופטר. וראיתי מספיק מסוקים בשביל סטטיסטיקה הוגנת.
בפעם המאה אלף, יש הבדלים, אבל הם מינוריים ביותר ונוטים בחלקם לכאן ובחלקם לכאן.
כאמור ראיתי יותר כשלים בטי רקס מאשר בקופטר. וראיתי מספיק מסוקים בשביל סטטיסטיקה הוגנת.
גם אני ראיתי הרבה כשלים בטירקס ...... :eek:
אבל כל זה היה כתוצאה מתחזוקה לקויה !
ולצורך הטענה שלך שהאמירה של ציקי סתמית
אני מוכן להשקיע בחלקי חילוף של טירקס מול קופטר
ולהוכיח לך על כוס קפה שהאיכות של קופטר חלשה יותר !
החל מהפלייבר ועד הברגים שלהם שמגיעים עם ראש פיליפס !
עם כל זאת פעם הקופטר היה משתלם למתחילים..... כיום
עם ירידת המחיר של המסוקים לא שווה בכלל לחשוב על זה !
יתרה מכך הייתי ממליץ לקנות טירקס ספורט ולשדרג לו את הנעת הזנב !
עונת הקופטר נגמרה ועידן חדש של טירקס מגיע אלינו !
[/COLOR]
סתמית, לא סתמית, חצי סתמית.
האוטוריקה היא ניסיון בשטח, עבודה עם חלקים של שתי החברות לאורך זמן וחברים שמחזיקים הכל מהכל.
עודד, זו האמת ובנינו, לא קשה להבחין בכך.
שהקופטר יצא לשוק עוד השתלם לחשוב עליו כתחליף מבחינה כלכלית, אף פעם ובשום דגם שלו עד היום הוא לא השתווה לטירקס.
היום, שהמחירים הוסיפו לרדת,כשאליין מספקת דילים של חבילות קומבו כדאיות ומציפה את השוק בחלקים לא כדאי בכלל לחשוב לכיוון של הקופטר, בהשקעה כלכלית קטנה יחסית אתה מקבל מסוק ברמה אחרת לגמרי.
היתרון היחיד שיש לקופטר על הטירקס הוא העובדה שיש לו יבואן ישראלי מסודר מה שמקל על אלו שנכנסים לתחום ועדיין לא בקיאים בנושא ההצטיידות בחלפים וכאן זה נגמר.
wind556
19-09-2010, 09:39:01
גם אני ראיתי הרבה כשלים בטירקס ...... :eek:
אבל כל זה היה כתוצאה מתחזוקה לקויה !
ולצורך הטענה שלך שהאמירה של ציקי סתמית
החל מהפלייבר ועד הברגים שלהם שמגיעים עם ראש פיליפס !
עם כל זאת פעם הקופטר היה משתלם למתחילים..... כיום
עם ירידת המחיר של המסוקים לא שווה בכלל לחשוב על זה !
יתרה מכך הייתי ממליץ לקנות טירקס ספורט ולשדרג לו את הנעת הזנב !
עונת הקופטר נגמרה ועידן חדש של טירקס מגיע אלינו !
שגיא וציקי, תתפלאו, אבל אני מסכים איתכם בנושא הכדאיות עקב שינויי המחירים בשוק. אבל לא על זה אנחנו מדברים.
טכנולוגית בלבד,חלקי המתכת זהים, ובשני המסוקים מדי פעם יש כשל .
ברגים, נכון, ברגי פיליפס בקופטר, מצד שני ברגי האלן בטי רקס אינם ברגי איכות
אלקט' אין מקום להשוואה כי לקופטר אין אלקט' משל עצמו, לעומת זאת של טי רקס האלקט' טובה באיכות העבודה אבל לא מספיק אמינה.
אני אחזור ואומר שאני לא טוען שקופטר טוב מטי רקס, אבל גם לא נחות ממנו בממוצע הכללי. לכל אחד משניהם נקודות חוזק ונקודות תורפה. זה לא כמו שאתם טוענים שמיים וארץ....
שגיא וציקי, תתפלאו, אבל אני מסכים איתכם בנושא הכדאיות עקב שינויי המחירים בשוק. אבל לא על זה אנחנו מדברים.
טכנולוגית בלבד,חלקי המתכת זהים, ובשני המסוקים מדי פעם יש כשל .
ברגים, נכון, ברגי פיליפס בקופטר, מצד שני ברגי האלן בטי רקס אינם ברגי איכות
אלקט' אין מקום להשוואה כי לקופטר אין אלקט' משל עצמו, לעומת זאת של טי רקס האלקט' טובה באיכות העבודה אבל לא מספיק אמינה.
אני אחזור ואומר שאני לא טוען שקופטר טוב מטי רקס, אבל גם לא נחות ממנו בממוצע הכללי. לכל אחד משניהם נקודות חוזק ונקודות תורפה. זה לא כמו שאתם טוענים שמיים וארץ....
רק כדי שיהיה ברור, ההתייחסות שלי היתה לגבי רמת הקיט וחלקיו ללא האלקטרוניקה.
החלקים של הקופטר באיכות נחותה משל אליין נקודה, כמו שמשה כתב קודם מספיק להתנסות איתם מספר פעמים כדי לזהות את ההבדלים.
לפחות 4 מטיסים ציינו כאן שמכירים את התופעה של פותח השירשור ואתה ממשיך להתעקש שהכל תקין במסוק הזה.
אגב, מה לגבי מוט הפלייבר? גם הוא באותה איכות? ותאמין לי שזו רק דוגמא אחת קטנה.
עד היום אני נתקלתי רק בחלק אחד בקופטר שאיכותי יותר משל אליין (אני מדבר על קיט ללא שידרוגים) והוא ה Anti-Rotation Bracket העשוי מתכת מול זה של אליין העשוי פלסטיק,למרות זאת זה עדיין לא מצדיק קנייה של קופטר.
כמה עובדות מענינות (או שלא) על שני המסוקים האלה.
1. TREX יותר טוב מכל הבחינות.
2. למתחילים - משתלם לקנות TREX רק בצורת קומבו - ורק אז זה משתלם.
3. שלאף אחד לא יהיו אשליות החלקים של TREX יקרים יותר גם היום.
4. אין בעייה להתחיל עם קיט של קופטר ב 60$ ולאבזר אותו גם יותר טוב מ TREX ואז הוא יטוס בהתאם.
5. התופעה של הזנב אינה מאפיינת את המסוק של 450 יש לי את שניהם ( דווקא ב 500 הבעייה
חמורה). אם כבר ההבדל הבולט בינהם הסליידר ב TREX יותר חלק ומדויק.
6. אני מציע לפותח השרשור לקנות זנב חדש של TREX SPORT וישוב השקט לפורום :D
wind556
19-09-2010, 21:09:22
כמה עובדות מענינות (או שלא) על שני המסוקים האלה.
1. TREX יותר טוב מכל הבחינות.
2. למתחילים - משתלם לקנות TREX רק בצורת קומבו - ורק אז זה משתלם.
3. שלאף אחד לא יהיו אשליות החלקים של TREX יקרים יותר גם היום.
4. אין בעייה להתחיל עם קיט של קופטר ב 60$ ולאבזר אותו גם יותר טוב מ TREX ואז הוא יטוס בהתאם.
5. התופעה של הזנב אינה מאפיינת את המסוק של 450 יש לי את שניהם ( דווקא ב 500 הבעייה
חמורה). אם כבר ההבדל הבולט בינהם הסליידר ב TREX יותר חלק ומדויק.
6. אני מציע לפותח השרשור לקנות זנב חדש של TREX SPORT וישוב השקט לפורום :D
אתה מתבלבל בין עובדה לדעה
עמיתפורת
20-09-2010, 02:07:32
[/COLOR]
אני מוכן להתנדב לניסוי.
עודד אם אתם בטוחים במסוקים הללו, אני מוכן להיות המטיס שיבדוק אותם אבל צריך לבוא בידיעה כי משהו עלול להשבר.
אקח מסוק אליין ודגם זהה של קופטר, אטיס סידרת תרגילים מאומצים זהה בשניהם בדיוק אותה טיסה ונראה תוצאות.
מוכנים?
צריך להיות מעניין
wonderd
20-09-2010, 05:05:25
לא יהיה כ"כ מעניין, הקופטר יתפרק באויר. בוודאות. אם לא אני אוכל את הכובע האדום של אליין שיש לי..:rolleyes:
wind556
20-09-2010, 09:07:03
אני מוכן להתנדב לניסוי.
עודד אם אתם בטוחים במסוקים הללו, אני מוכן להיות המטיס שיבדוק אותם אבל צריך לבוא בידיעה כי משהו עלול להשבר.
אקח מסוק אליין ודגם זהה של קופטר, אטיס סידרת תרגילים מאומצים זהה בשניהם בדיוק אותה טיסה ונראה תוצאות.
מוכנים?
צריך להיות מעניין
זה ניסוי חלקי ולא טכנולוגי
במקצועי אני עורך ניסויים כאלה מסודרים ותקניים
כדי שהניסוי יהיה אמיתי צריך להטיס כמות של מסוקים מכל סוג, לשלול כשל נקודתי, בוא נגיד שלפחות 10 מסוקים מכל אחד מהדגמים ועליהם להיות בעלי סט אפ זהה וסידרת תרגילים זהה, וכמובן שעל שני הדגמים להיות חדשים לגמרי וזהים מבחינת כל מה שעבר עליהם.
נראה לך שזה יתאפשר??
כל דבר אחר זה רולטה.
יש עוד דרכים, וזה לתת חלק או חלקים למכון ביקורת (יש דבר כזה) שיבדקו מידות, סוג ציפוי, עמידות למאמצים , זיהוי תחום האלסטיות ותחום הפלסטיות ועוד הרבה פרמטרים.(יש לחברת ווישי ישראל מערכת שיכולה לבדוק עמידות למאמצים ברמת המיקרו)
אם לא נעשו הדברים הבאים או מקבילים להם מבחינה טכנולוגית, כל השאר זה דעה ולא ידיעה.
אבל יש לזה עוד נקודת מבט: רוב המטיסים לא מגיעים למקומות של מאמץ עליון במסוק. לא מעטים מטיסים ריחופים+ קצת ועד שהם מתקדמים הם מרסקים את המסוק המון פעמים.
מה שמשנה את הסטטיסטיקה ואת תפיסת המציאות, כי לא מעט מטיסים שייכים לדור שרכש קופטר בהמוניו וריסקו בלי סוף וכשהם מתקדמים קצת הלאה מתבטאת ההיסטוריה של המסוק, גם בקופטר וגם באליין. אבל יש יותר מתחילים עם קופטר מאשר אליין....
אבל יש יותר מתחילים עם קופטר מאשר אליין....
וזו עודד כבר לא דיעה כי אם פילוסופיה.
ברשותך, מאיפה הסטטיסטיקה הזו ?
wind556
20-09-2010, 13:17:00
וזו עודד כבר לא דיעה כי אם פילוסופיה.
ברשותך, מאיפה הסטטיסטיקה הזו ?
ממאות אנשים שביקרו אצלי בבית,ועוד הרבה יותר ששוחחו איתי בטלפון. אני חושב שזה בהחלט מידגם מייצג. ולהזכירך אני מדבר על מתחילים, ולא על כלל המטיסים.
אגב , פילוסופיה= אהבת החכמה...
ממאות אנשים שביקרו אצלי בבית,ועוד הרבה יותר ששוחחו איתי בטלפון. אני חושב שזה בהחלט מידגם מייצג. ולהזכירך אני מדבר על מתחילים, ולא על כלל המטיסים.
אגב , פילוסופיה= אהבת החכמה...
מוזר, לא ידעתי שבתחביב המסוקים בארץ יש מאות מטיסים (ועוד מתחילים), כנראה שאני מנותק מהתחום.
הטלפון שלך לתמיכה מופיע גם באתר של אליין? איפה בדיוק?
כנראה שאני מחמיץ משהו ;)
עזוב שטויות, זה לא מדגם ובטח שלא מייצג כלום.
אריה הלפרין
20-09-2010, 14:44:31
יש פה בחור שקוראים לו אלעד
לפני שעבר ל500 היה לו קופטר 450V2
והוא התעלל יפה יפה במסוק - תרגילי 3D
ולמסוק לא קרה כלום
משה שמואלי
20-09-2010, 16:14:39
מוזר, לא ידעתי שבתחביב המסוקים בארץ יש מאות מטיסים (ועוד מתחילים), כנראה שאני מנותק מהתחום.
כנראה שאני מחמיץ משהו ;)
לא מאות , אלפים ,וכולם היו אצל עודד על שולחן התיקונים.
הוא לא מדגם כלום . אבל בטוח שהוא מייצג את הקופטר.
יש לציין שבמסירות מלאה.
רק עיוור לא יבדיל באיכות החומרים,במיוחד שהוא ניתקל עם " אלפי " מסוקים.
זה יכול להיות רק משתי סיבות האחת שהוא פשוט מאוהב במסוק
והשני שהוא פשוט מייצג משהו ב.......
זה כמו בפירסומות
אתם מאמנים שבאמת משה איבגי מבוטח ב תשעה מיליון :rolleyes:
http://www.youtube.com/watch?v=nzt4nM-87_A
עמיתפורת
20-09-2010, 22:28:04
משה לא לרדת לרמה זו בבקשה, נא לכבד את הסובבים.
עודד.
אתה יודע שאני מכבד אותך בתור אדם וחבר אך מזה זמן אני עוקב כאן ולא מגיב.
אמנם הקופטר נותן פתח לאנשים להכנס לתחום ללא השקעה רבה אבל סלח לי ויסלחו לי כולם פה שחסידי המסק - זה פשוט לא זה נקודה!
העובדה היא שמעולם לא התפרקו מסוקים באויר בתדירות כזו ולא נשברו או "התעייפו" חלקים בתדירות כה גבוהה כמו קופטר וכולם מסכימים שהוא פחות איכותי.
למה אנשים קחנים אותו?
כי הם חושבים שהם חוסכים כסף אך למעשה הם ירכשו הכל פעמיים.
החל מג'ירואים וסרבואים סיניים וכלה במערכות רדיו מצ'וקמקות למיניהן - בסוף כולם קוניים את המוצאים הטובים - פשוט לוקח להם יותר זמן להבין את רוע הרכישה הראשונית.
מי מייצר, מה מייצר, כן שיווק לא שיווק התוצאות מדברות בעד עצמן.
עובדה שכולם הם חיקויים של המקור שהוא אליין.
היום במחירים המצחיקים למה לא לקנות ישר את המקור?
ואם אתם כ"כ בטוחים במסוק - יאללה תתרמו אותו לשם ההוכחה ואבוא להטיס אותו, מה כבר יכול להיות?
wind556
21-09-2010, 06:21:36
כנראה שאני מחמיץ משהו ;)
שמורת קיבוץ עינת כנראה באמת מנותקת מהמציאות כאן.....
ולכל אורך הכתיבה שלך יש נימה של טעם אישי. לא ברור לי למה
ואם מידגם של מאות לא מייצג כלום, אז כמובן שמידגם של אחד כן מייצג ;)
wind556
21-09-2010, 06:28:53
עודד.
אתה יודע שאני מכבד אותך בתור אדם וחבר אך מזה זמן אני עוקב כאן ולא מגיב.
אמנם הקופטר נותן פתח לאנשים להכנס לתחום ללא השקעה רבה אבל סלח לי ויסלחו לי כולם פה שחסידי המסק - זה פשוט לא זה נקודה!
העובדה היא שמעולם לא התפרקו מסוקים באויר בתדירות כזו ולא נשברו או "התעייפו" חלקים בתדירות כה גבוהה כמו קופטר וכולם מסכימים שהוא פחות איכותי.
למה אנשים קחנים אותו?
כי הם חושבים שהם חוסכים כסף אך למעשה הם ירכשו הכל פעמיים.
החל מג'ירואים וסרבואים סיניים וכלה במערכות רדיו מצ'וקמקות למיניהן - בסוף כולם קוניים את המוצאים הטובים - פשוט לוקח להם יותר זמן להבין את רוע הרכישה הראשונית.
מי מייצר, מה מייצר, כן שיווק לא שיווק התוצאות מדברות בעד עצמן.
עובדה שכולם הם חיקויים של המקור שהוא אליין.
היום במחירים המצחיקים למה לא לקנות ישר את המקור?
ואם אתם כ"כ בטוחים במסוק - יאללה תתרמו אותו לשם ההוכחה ואבוא להטיס אותו, מה כבר יכול להיות?
עמית, ראשית עלי לאמר שגם כאשר דעותינו חלוקות, אתה (להבדיל מכמה אנשים אחרים כאן) יודע להתבטא בצורה נכונה,חברית וללא כל נסיון לעקוץ.מה שרק מעלה את ההערכה שלי (ולא רק שלי) לך ולמילים הנאמרות
דבר שני אני לא מדבר עכשיו בכל הפוסט הזה על כדאיות. לבן שלי דאגתי לטי רקס פרו והקופטר נמכר מזמן.אני בדרך כלל יודע מה אני עושה.....
ודבר נוסף מעולם לא ניסיתי להשוות בין אלק' זו או אחרת, אלא דובר כאן אך ורק על חלקי CNC ורק על זה אני מדבר . לא עלויות, לא כדאיות,לא שילדה ולא בטיח.
ההשוואה שעליה התחיל הדיון כאן מבוססת רק על הנושא הנ"ל
משה שמואלי
21-09-2010, 07:03:01
עמית .
חג שמח גם לך.
איזו רמה ?
אתה מדבר איתי על רמה ?
אני כותב את מה שניראה לי לנכון.
ואם פגעתי במישהו בלי כוונה :confused: בשירשור הזה זה יכול להיות רק בעודד.
מה אתה הסניגור שלו ?
ולך עודד עם פגעתי בך אני מתנצל מראש.
חג שמח ושנה טובה.:)
עמיתפורת
21-09-2010, 09:40:57
אני לא סנגור אבל אתה עוקץ אותו על ימין ועל שמאל וזה לא יפה.
אז הוא אמר שהוא הטיס וכיוון מאות אלפי מסוקי - נו אז?
כל אחד כותב את דעתו אבל לפעמים צריך לשים לב לדרך שבה אתה מביע את דעתך וכדאי לכבד את האנשים שכאן כי בסוף כולם נפגשים על אותו דשא ומנסים לעשות כיף ביחד - זה תחביב חברתי.
ובבקשה ממך משה אל תגרור אותי לשיחה מתלהמת אין לי כוח לזה.
שנה טובה והמון בריאות.
שמורת קיבוץ עינת כנראה באמת מנותקת מהמציאות כאן.....
ולכל אורך הכתיבה שלך יש נימה של טעם אישי. לא ברור לי למה
ואם מידגם של מאות לא מייצג כלום, אז כמובן שמידגם של אחד כן מייצג ;)
עודד
אני לא מבין מה אתה מנסה לרמוז כאן בעניין שמורת קיבוץ עינת, יש שם אנשים נהדרים וכבודם במקומם מונח.
בכל מקרה ולא משנה מה ומי ינסה לסובב את זה קופטר זה קופטר ואליין זה אליין.
יש אנשים שמתפרנסים מייעוץ ,הדרכה ותיקון וגם זה בסדר רק שמגמות להמלצות שאינן באות ממקום מקצועי טהור אלא מאינטרס עסקי מקומם לטעמי בפורום מסחריים ולא כחלק מתמיכה מקצועית שוטפת.
אני באמת מתקשה להאמין שאתה לא מבחין בהבדלי האיכות בין המסוקים, לא צריך תואר בהנדסה כדי לעמוד על הפערים, אם בחלקים עצמם, בהרכבה, ברגים, תחזוקה וכו...
מידגם או לא מידגם, מאות או אלפים שעברו דרכך לא ישנו את העובדה שמדובר במסוק נחות מדגם המקור.
ותתפלא עודד אבל לא, אין כאן שום דבר אישי, אצלי כל עניין המסוקים הוא תחביב נטו ואולי זו הסיבה (ויעידו אלו שמכירים אותי) שהתשובות שאני נותן כאן הן אוביקטיביות ונטולות אינטרס כזה או אחר גם אם לעיתים האמת לא מוצאת חן בעיניי מישהו.
wind556
21-09-2010, 17:53:50
עודד
אני לא מבין מה אתה מנסה לרמוז כאן בעניין שמורת קיבוץ עינת, יש שם אנשים נהדרים וכבודם במקומם מונח.
בכל מקרה ולא משנה מה ומי ינסה לסובב את זה קופטר זה קופטר ואליין זה אליין.
יש אנשים שמתפרנסים מייעוץ ,הדרכה ותיקון וגם זה בסדר רק שמגמות להמלצות שאינן באות ממקום מקצועי טהור אלא מאינטרס עסקי מקומם לטעמי בפורום מסחריים ולא כחלק מתמיכה מקצועית שוטפת.
אני באמת מתקשה להאמין שאתה לא מבחין בהבדלי האיכות בין המסוקים, לא צריך תואר בהנדסה כדי לעמוד על הפערים, אם בחלקים עצמם, בהרכבה, ברגים, תחזוקה וכו...
מידגם או לא מידגם, מאות או אלפים שעברו דרכך לא ישנו את העובדה שמדובר במסוק נחות מדגם המקור.
ותתפלא עודד אבל לא, אין כאן שום דבר אישי, אצלי כל עניין המסוקים הוא תחביב נטו ואולי זו הסיבה (ויעידו אלו שמכירים אותי) שהתשובות שאני נותן כאן הן אוביקטיביות ונטולות אינטרס כזה או אחר גם אם לעיתים האמת לא מוצאת חן בעיניי מישהו.
בעינת אכן יש אנשים נהדרים,מה שנאמר נאמר בחיוך, אבל עושה רושם שאתה אישית מנותק מקהילת המתחילים, ובעינת אתה נמצא בחברת מקצוענים (לפחות רובם). אני פוגש טירונים בתדירות יום יומית, ולזה כוונו דברי, ולא שום משהו נגד אנשי עינת.
ואומר פעם נוספת וחד משמעית: אף מילה מדברי לא מונעת מאינטרס עיסקי , אני לא עובד , לא שייך, לא קשור לשום מוסד מסחרי כזה או אחר המייבא או מוכר מסוקים.לא אליין, לא הוריקאן ולא קופטר.לא בעבר ולא בהווה, לא קיבלתי אגורה על קידום מכירות של שום מסוק או כל טובת הנאה אחרת. כל מילה מדברי היא מראייה מקצועית נטו ומילותי מדוייקות ביותר גם אם אתה חושב אחרת (וזכותך לחשוב אחרת)
.
להזכירך נושא הדיון (שכולם כולל אתה) שכחתם אותו וממהרים להסיק כל מיני מסקנות גורפות בנושאים שאינם חלק מהשירשור הזה, כמו למשל איזה מסוק יותר טוב.זה לא נושא השירשור.נושא השירשור הוא הבדלים בחלקי CNC בלבד, ושם אני ממשיך לטעון שאין הבדל מוכח טכנולוגית בין אליין לקופטר.דעה לא מעניינת, מספרים כן.
ובקשר למידגם, אתה טענת שאין לי מידגם מספיק, וכשאני אומר לך על מה המידגם מתבסס, אתה טוען שאין צורך במידגם. תחליט...;)
כמו כן לאורך זמן נשמעת ממך נימה אישית, אתה לא מצליח להסתיר את זה וגם דיווחים מהשטח מעידים שיש דברים בגו'
והתשובות שאתה נותן אינן מייצגות שום אמת אלא דעה אישית שלך וסובייקטיביות לגמרי, אבל משום מה כשיש דעה שנוגדת את שלך אתה נכנס לנימה האישית, ואתה לא יכול להתווכח עם ההרגשה שלי....
ואם יש נימה אישית, מקומה בטלפון ולא כאן (ולא יעזור שתגיד שזה לא קיים, זה בולט כל כך שאנשים פונים אלי ושואלים אותי שאלות בנוסח "מה יש לו נגדך")
ואני אמשיך לאמר את דעתי המקצועית גם אם אהיה היחיד שזו דעתו, דעת הרוב לכל אורך ההיסטוריה מעולם לא היתה הדעה הנכונה.
לא אמשיך להגיב בשירשור הזה
בברכת חג שמח והטסות מוצלחות לכולם
בעינת אכן יש אנשים נהדרים,מה שנאמר נאמר בחיוך, אבל עושה רושם שאתה אישית מנותק מקהילת המתחילים, ובעינת אתה נמצא בחברת מקצוענים (לפחות רובם). אני פוגש טירונים בתדירות יום יומית, ולזה כוונו דברי, ולא שום משהו נגד אנשי עינת.
זהו שאני לא בעינת, אולי אתה מתבלבל עם מישהו אחר?, בקשר למנותק, נו שיהיה גם על זה נתווכח?
ואומר פעם נוספת וחד משמעית: אף מילה מדברי לא מונעת מאינטרס עיסקי , אני לא עובד , לא שייך, לא קשור לשום מוסד מסחרי כזה או אחר המייבא או מוכר מסוקים.לא אליין, לא הוריקאן ולא קופטר.לא בעבר ולא בהווה, לא קיבלתי אגורה על קידום מכירות של שום מסוק או כל טובת הנאה אחרת. כל מילה מדברי היא מראייה מקצועית נטו ומילותי מדוייקות ביותר גם אם אתה חושב אחרת (וזכותך לחשוב אחרת).
שיהיה, העיקר שאתה שלם עם עצמך
כולנו חיים באותה מדינה ואנחנו בטח שלא ילדים, בו לפחות לא נהיה תמימים
http://www.copterx.co.il/catalog/page_info.php?pages_id=5&pages_name=נותני
להזכירך נושא הדיון (שכולם כולל אתה) שכחתם אותו וממהרים להסיק כל מיני מסקנות גורפות בנושאים שאינם חלק מהשירשור הזה, כמו למשל איזה מסוק יותר טוב.זה לא נושא השירשור.נושא השירשור הוא הבדלים בחלקי CNC בלבד, ושם אני ממשיך לטעון שאין הבדל מוכח טכנולוגית בין אליין לקופטר.דעה לא מעניינת, מספרים כן.
ניסיון של אנשים מקצועיים תופס יותר (אני לא בינהם בעניין הזה בסדר?)
כמו כן לאורך זמן נשמעת ממך נימה אישית, אתה לא מצליח להסתיר את זה וגם דיווחים מהשטח מעידים שיש דברים בגו'
דיווחים מהשטח? איזה שטח? כמו שכתבתי אני לא נמצא בכלל בעינת, אתה בטוח שאתה לא מבלבל אותי עם מישהו אחר?
והתשובות שאתה נותן אינן מייצגות שום אמת אלא דעה אישית שלך וסובייקטיביות לגמרי, אבל משום מה כשיש דעה שנוגדת את שלך אתה נכנס לנימה האישית, ואתה לא יכול להתווכח עם ההרגשה שלי....
מעבר לאמת הן עובדות ואני עומד מאחוריהן!
ואם יש נימה אישית, מקומה בטלפון ולא כאן (ולא יעזור שתגיד שזה לא קיים, זה בולט כל כך שאנשים פונים אלי ושואלים אותי שאלות בנוסח "מה יש לו נגדך")
ואני אמשיך לאמר את דעתי המקצועית גם אם אהיה היחיד שזו דעתו, דעת הרוב לכל אורך ההיסטוריה מעולם לא היתה הדעה הנכונה.
לא אמשיך להגיב בשירשור הזה
הסברתי לך לא פעם שאין שום דבר אישי
בברכת חג שמח והטסות מוצלחות לכולם
חג שמח גם לך :)
נראה לי שכדאי לנעול את השירשור הזה, אתה לא חושב?
ZIKI גם אני נמצא בדף הז ובכל זאת אין לי אף אינטרס עסקי עם קופטר ישראל זו היא רק דרך נוספת להחשף ליותר אנשים.
ברכת חג שמח :)
שי
ZIKI גם אני נמצא בדף הז ובכל זאת אין לי אף אינטרס עסקי עם קופטר ישראל זו היא רק דרך נוספת להחשף ליותר אנשים.
ברכת חג שמח :)
שי
שי, שלא תבין אותי לא נכון.
אין לי בעיה עם קופטר X, מסוק טוב עד שמגיעים להשוואות מול המקור אליין.
יש כאן בפורום מספר מטיסים עם ניסיון ברמה בינלאומית,תחרויות ותארים.
שיקום כאן הראשון ויצהיר שאליין וקופטר עשויים מחלקים שווי ערך באיכות.
כל מה שאני מנסה להבהיר כאן שהאיכות איננה זהה נקודה.
זה שהשירשור נגרר לכל מיני מקומות זה מפני שמה לעשות, כל אחד והאינטרסים שלו.
תהיה בטוח שאני מביע את דעותי כאן אך ורק מידע אישי נטול אינטרסים מה שלא בטוח שיש תמיד לצד השני.
אני מחשיב את עודד לאדם שיש לו ניסיון וידע ובאמת לא מאמין שהוא לא יודע להבחין בהבדלי האיכות בין המסוקים.
אני טוען שכשיש מגמה לא עיניינית או מקצועית לאורך זמן (זה לא השירשור הראשון) הרי שמקומה במסחריים ולא בשירשור העוסק בנושא טכני, מטיס מתחיל לא ידע להבחין בכך תוך כדי קריאה אך מנוסים יותר בתחום ידעו.
כמו שציינתי, אצלי זה בגדר תחביב נטו.
שהקוראים ישפטו.
משה שמואלי
21-09-2010, 19:39:12
שי, שלא תבין אותי לא נכון.
אין לי בעיה עם קופטר X, מסוק טוב עד שמגיעים להשוואות מול המקור אליין.
יש כאן בפורום מספר מטיסים עם ניסיון ברמה בינלאומית,תחרויות ותארים.
שיקום כאן הראשון ויצהיר שאליין וקופטר עשויים מחלקים שווי ערך באיכות.
כל מה שאני מנסה להבהיר כאן שהאיכות איננה זהה נקודה.
זה שהשירשור נגרר לכל מיני מקומות זה מפני שמה לעשות, כל אחד והאינטרסים שלו.
תהיה בטוח שאני מביע את דעותי כאן אך ורק מידע אישי נטול אינטרסים מה שלא בטוח שיש תמיד לצד השני.
אני מחשיב את עודד לאדם שיש לו ניסיון וידע ובאמת לא מאמין שהוא לא יודע להבחין בהבדלי האיכות בין המסוקים.
אני טוען שכשיש מגמה לא עיניינית או מקצועית לאורך זמן (זה לא השירשור הראשון) הרי שמקומה במסחריים ולא בשירשור העוסק בנושא טכני, מטיס מתחיל לא ידע להבחין בכך תוך כדי קריאה אך מנוסים יותר בתחום ידעו.
כמו שציינתי, אצלי זה בגדר תחביב נטו.
שהקוראים ישפטו.
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif
כמה שאתה צודק.
אין פה משהו אישי.
אין מה להשוות בין שני המסוקים או לחלקים נקודה............................
שורה תחתונה ציקי אתה אדם מדהים בעל ערכים גבוהים וידע טכני ומקצועי
רב וכמו כן מאוד צנוע בענין להבדיל מאחרים !
קופטר הינו עדין וישאר חיקוי של אליין וכל זאת מבלי לפגוע ביבואן שהינו אדם מדהים.
לגבי האיכות של הקופטר אין בכלל מה להתווכח ועל אחת כמה וכמה
כאשר אדם כזה או אחר מופיע בתור נותן שירות אצלהם !
למזלי אני לא נותן שירות מוצהר לשום חברה אבל מהניסיון הדל שלי
למדתי להעריך נכונה חברות מסויומות וביניהם בעלות מול תועל מול איכות חלקים
חברת המסוקים ALIGN לקחה ובגדול ! כל הדיון וההמשכיות שלו מיותרת
במיוחד ולאור המחירים שיש כיום בשוק למסוקי אליין !
משה נראה לי שיש לך יותר מדי נקודות גם אתה עם הספקטרום ? :D
שיהיה לכולם חג שמח !
רון333
22-09-2010, 08:29:18
ויכוח ישן נושן דבר הנעשה באופן ססטמתי .תומך בדבריכם סגי וציקי לאורך כל הדרך .
שמח שחלק מהאנשים הטובים כאן היתפכחו.
לגביי טיב האנשים ,ומה שהם מנסים למכור לנו ,ועל יושרם והאינטרסים העיסקיים שלהם.
Shay+1
הכוונה לא היתה להפוך כאן דברים לוויכוח אישי, אין לי שום דבר ולא חצי דבר נגד פועלו של עודד.
לא מקובל עלי שכותבים לי תשובות בסגנון של "דיווחים מהשטח על אנשים שכביכול אמרו עלי דברים" , מי שמכיר אותי יודע מה נכון ומה לא, כל השאר רכילות לא מעניינת.
הגיע הזמן שמי שמדריך בתשלום, מתחזק מסוקים ובונה בתשלום ללא קשר אם מדובר באדם מסויים או אחר יקדם את ענייניו בפורום מסחרי, אם בגלוי או בסתר.
אם בכל זאת החליט לתת חוות דעת מקצועית שיעשה זאת בתום לב.
משה שמואלי
22-09-2010, 10:59:08
יש פה מסר חד וברור.
מי שמדריך בתשלום, מתחזק מסוקים ובונה בתשלום יקדם את ענייניו בפורום מסחרי.
הגיע הזמן שמנהלי הפורום המכובדים (מעיין ואיציק) יראו את הפורום כפורום התומך בתום לב לסובבים
ולא כאתר לקידום מכירות לאנשים מסוימים.
העם הצביע :)
שיהיה לכולם חג שמח !
נ.ב סגי אני עם הפוטאבה הספקטרום זה ל...... סתם:D
guyro
22-09-2010, 11:06:16
ובהומור שלי:
6 עובדות על השירשור הזה:
1)השם של "צוות הרכבת" הפך להיות "קבוצת עינת" :D
2)ללא ספק עודד מחזיק היטב את את הלפיד של קופטרX - שפו על ההתמדה ;)
3)קראנו את השירשור הזה כבר במאות גרסאות שונות בשנתיים האחרונות..לא נורא יהיה אחד חדש גם בשבוע הבא:cool:
4)פסים אישיים יש רק לזברה, אז למה אנחנו יורדים לשם...
5)ציקי הפך להיות שובב לא קטן בפורום...נראה לי יקבל "BANNED" בקרוב :eek:
6)עמית פורת שבר את ממוצע ההודעות שלו בשנה האחרונה לשירשור אחד :rolleyes:(עמית, לא לכעוס, זה רק בהומור...)
יאללא, חג שמח לכול-כולם.
גיא
8. שכחתם את נושא הפוטאבה מול הספקטרום ! :)
בקיצור עזבו שטויות חג היום אז צאו להטיס
לא משנה אם זה קופטר או אליין העיקר
שלא יתפרק באוויר ושינחת רגיל ללא נזקים !
חג שמח !!!!
ניסן וצחי
22-09-2010, 16:46:33
[QUOTE=משה שמואלי;193813]יש פה מסר חד וברור.
מי שמדריך בתשלום, מתחזק מסוקים ובונה בתשלום יקדם את ענייניו בפורום מסחרי.
הגיע הזמן שמנהלי הפורום המכובדים (מעיין ואיציק) יראו את הפורום כפורום התומך בתום לב לסובבים
ולא כאתר לקידום מכירות לאנשים מסוימים.
העם הצביע :)
שיהיה לכולם חג שמח !
נ.ב סגי אני עם הפוטאבה הספקטרום זה ל...... סתם:D[/QUOTE
ספקטרום - הכי טוב בעולם.נקודה. יותר טוב מסורנטו!...:D
ניסן
משה שמואלי
22-09-2010, 16:53:25
[QUOTE=משה שמואלי;193813]
ספקטרום - הכי טוב בעולם.נקודה. יותר טוב מסורנטו!...:D
ניסן
כמה שהתעלל בך השלט שלך ועוד אתה מצביע בעדו .
מה עוד הוא צריך לעשות לך ? ,להוציא יד ולתת לך אגרוף.:p
די עזוב אותו.....
מחר אני יביא לך שלט חדש שאתה תוכל להתעלל בו :D מתחיל ב פ
עמיתפורת
22-09-2010, 19:12:01
חיכיתי להגיג ממך גיא...
חג שמח
guyro
22-09-2010, 20:59:05
חיכיתי להגיג ממך גיא...
חג שמח
בכיף, אפרופו יש לי בעיה ברוומקס אם ה- DX7 , אני צריך עזרה קלה.
ובהומור שלי:
6 עובדות על השירשור הזה:
1)השם של "צוות הרכבת" הפך להיות "קבוצת עינת" :D
2)ללא ספק עודד מחזיק היטב את את הלפיד של קופטרX - שפו על ההתמדה ;)
3)קראנו את השירשור הזה כבר במאות גרסאות שונות בשנתיים האחרונות..לא נורא יהיה אחד חדש גם בשבוע הבא:cool:
4)פסים אישיים יש רק לזברה, אז למה אנחנו יורדים לשם...
5)ציקי הפך להיות שובב לא קטן בפורום...נראה לי יקבל "BANNED" בקרוב :eek:
6)עמית פורת שבר את ממוצע ההודעות שלו בשנה האחרונה לשירשור אחד :rolleyes:(עמית, לא לכעוס, זה רק בהומור...)
יאללא, חג שמח לכול-כולם.
גיא
7) רכילות = רייטינג, תראה בעצמך את אחוז הצפיות בשירשור הזה.
חבל שזה בא על חשבוני, כנראה שאני לא לומד את הלקח.
עמיתפורת
23-09-2010, 05:40:41
גיא תרים טלפון תקפוץ ואנסה לעזור לך
ניסן וצחי
23-09-2010, 10:26:56
[quote=ניסן וצחי;193872]
כמה שהתעלל בך השלט שלך ועוד אתה מצביע בעדו .
מה עוד הוא צריך לעשות לך ? ,להוציא יד ולתת לך אגרוף.:p
די עזוב אותו.....
מחר אני יביא לך שלט חדש שאתה תוכל להתעלל בו :D מתחיל ב פ
מתעלל בי?!!!
שאני יזכיר לך מה עולל לך ה- 14MZ?
אגרוף אתה קורה לזה?....:D
יש לי דווקא משהו יותר טוב בשבילך, אפילו יש לו 3 אופציות:
או מתחיל ב- "ס", או מתחיל ב- "ג'" ויש אפילו שמתחיל ב- "ר"....:D:D:D
[quote=משה שמואלי;193875]
מתעלל בי?!!!
מה זה הקודים האלה?
ניסן, צחי אני אף פעם לא יודע מי זה מי :eek:
SomeDude
23-09-2010, 12:16:10
כל הכבוד על הראיון והנכונות להשקיע !
מוצא הגיוני,מבוסס על עובדות וריאלי מהויקוח ?! ;)
בשמחות...
guyro
23-09-2010, 12:34:03
כל הכבוד על הראיון והנכונות להשקיע !
מוצא הגיוני,מבוסס על עובדות וריאלי מהויקוח ?! ;)
בשמחות...
הסוכה שלי פנויה לבצע ותעד בוידיאו את המבחן :)
משה שמואלי
24-09-2010, 16:45:51
[quote=משה שמואלי;193875]
מתעלל בי?!!!
אני לוקח את ה " ר "
את ה " ס " או ה " פ " .
יש לי מספיק בעיות איתם:confused:
אין על ה 14MZ אין............................................... ......:D:):D
משה שמואלי
24-09-2010, 16:49:36
[quote=ניסן וצחי;194017]
מה זה הקודים האלה?
ניסן, צחי אני אף פעם לא יודע מי זה מי :eek:
הגיע הזמן שתכיר :D:p:D
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=32296&stc=1&d=1285344333
אחים שלי חולה אליכם...............................:)
ניסן וצחי
24-09-2010, 16:56:29
[quote=ziki;194021]
הגיע הזמן שתכיר :D:p:D
http://www.efly.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=32294&d=1285343317
אחים שלי חולה אליכם...............................:)
משה, אחי שלי...
אתה מבולבל היום.... מה אכלת?.....
שכחת באמת מי הם האחים החברים הקרובים שלך?....
מה עובר עליך?... הם יעלבו......:D:D:D
משה שמואלי
24-09-2010, 17:00:35
[quote=משה שמואלי;194374]
משה, אחי שלי...
אתה מבולבל היום.... מה אכלת?.....
שכחת באמת מי הם האחים החברים הקרובים שלך?....
מה עובר עליך?... הם יעלבו......:D:D:D
מזל שאתה חבר שלי :)
היה משעמם לי בלול לבד :D:):D
[quote=ניסן וצחי;194377]
אני מבין שאתם פשוט מסרבים לתת לשירשור ההזוי הזה לדעוך
משה שמואלי
24-09-2010, 17:07:10
תכירו תחברים שלי
ניסן זה בשבילך:)
http://www.youtube.com/watch?v=G-opVUN-nGs
ניסן וצחי
24-09-2010, 17:07:53
[quote=ניסן וצחי;194377]
אני לא עובד באגד, אבל אני אסדר לך שלא תשתעמם;)
משה שמואלי
24-09-2010, 17:12:04
[quote=משה שמואלי;194379]
אני מבין שאתם פשוט מסרבים לתת לשירשור ההזוי הזה לדעוך
אנחנו מחפשים סוף טוב לסיפור :D:p:D
משה שמואלי
24-09-2010, 17:12:36
[quote=משה שמואלי;194379]
אני לא עובד באגד, אבל אני אסדר לך שלא תשתעמם;)
אגד לא אגד ,אתה גומר לי את כל האוכל בלול :p
ניסן וצחי
24-09-2010, 18:54:20
[quote=ניסן וצחי;194383]
אגד לא אגד ,אתה גומר לי את כל האוכל בלול :p
משה,
נראה לי שאתה יורד לפסים אישיים אז שמתי קישור.
בקישור יש מישהו שרוצה להגיד לך משהו, רק אותו כנראה אתה מבין.
ממליץ לראות עד הסוף כדי שלא תיכנס לקרב תרנגולים.....:D
http://www.youtube.com/watch?v=YZbGccOg_dM&feature=related
משה שמואלי
24-09-2010, 19:04:07
אני נכנע:(
sudi9
24-09-2010, 19:31:43
יש כאן נציגים של מפעלי ALIGN וקופטר X אני מבין!!!!!!!!!!!!!!!!
לא מבין גדול אבל אני כן יודע שהקופטר X נפוץ מאוד בכל העולם ויש ביקורות טובות עליהם בפורומים בחו"ל , יש בעלי ALIGN שקונים חלקים מקופטר X.
אז לכל הדוקטורים למיניהם.....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :eek::mad:
אני נכנע:(
משה
שילבת בחיים מסוקים וטיסנים עם תרנגולים כי הן לא יודעות לעוף ? :D
משה שמואלי
24-09-2010, 19:42:03
משה
שילבת בחיים מסוקים וטיסנים עם תרנגולים כי הן לא יודעות לעוף ? :D
הם טייסי הניסויים שלי:D:D:D
הם טייסי הניסויים שלי:D:D:D
פתח חברה וקרא לה CCC
Copter Chicken Company
זה בטוח יטוס טוב יותר מהמקורי ;)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.