PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! חזרה לחתביב

Adam.D
07-10-2010, 17:58:43
תחביב*
אחרי כשנה שלא הטסתי את ה trex 450 שלי החלטתי לחזור להטיס ויש לי כמה שאלות.
יש בעיה במסוק שהיה מושבת למשך זמן ארוך? אפשר פשוט לחבר את הסוללה ולהטיס? (אני יודע שאי אפשר עם סוללות ישנות, אבל חוץ מזה?)
אני גם מחפש סוללת 3 תאים במחיר 20$ - 30$ ,לקניה דרך איביי או הסיני, יש משהו מומלץ?
ואיך מומלץ להטעין סוללה חדשה (בעזרת imax b6 ) ?
עוד משהו, עד כמה המעבר מלהבי עץ ללהבי קרבון משפר את איכות ההטסה במסוקי 450? מהם ההבדלים?
תודה :D

wind556
07-10-2010, 18:43:44
באמת מזמן לא שמעתי ממך
ולפני הכל, התפתח אתר הטסה חביב בהוד השרון, כמעט מאחר הליכה מהבית שלך
ועכשיו למסוק:
ראשית, תעבור על כולו, בורג בורג, תבדוק שהכל תקין ואין אף בורג משוחרר
תעבור על הכיוונים, בדוק עם מד פיץ שכלום לא השתנה (סבירות נמוכה, אבל קל לבדוק)
תפעיל את המסוק על הקרקע בלי להרים אותו לאויר, תסתכל היטב על תקינות הציר הראשי תוך כדי שהרוטור מסתובב.
באותה הזדמנות תוודא שסרוו הזנב לא זז ממקומו ושללא נעילת זנב אין לך סחיפה.
לאחר כל זה הטס הטסת מבחן בזהירות רבה. ותוך כדי כך בדוק את נושא הטראקינג.
שלב אחרון ולא פחות חשוב: נקה היטב את כל המסוק בשטיפה עם EPA או אלכוהול, יבש אותו עם נייר סופג או לחץ אויר, ואז תרסס על כל מיכלול מסתובב ספריי סיליקון, כולל על הרצועה (שגם אותה עליך לבדוק ויזואלית שהיא שלמה ולא התייבשה).וגם כאן נגב את העודפים עם נייר סופג.
לאחר כל זה הטס הטסה מלאה אבל בעדינות ובמרחק ביטחון ממך. תהיה מרד קשוב לכל התנהגות או רעש חריגים ואל תהסס לעצור את ההטסה אם מתעורר החשד הכי קטן לליקוי או אפילו רעש לא מוכר.

לגבי סוללות, רק אצל הסיני ורק 40C. המחיר כל כך נמוך שאין הצדקה לשום סוללה אחרת (15$ אם אני זוכר)
ואם תרצה עין מקצועית נוספת לפני טיסת המבחן,אל תהסס לפנות .

למיטב זכרוני הפגנת כישרון לא מבוטל בגילגול הקודם, שמח שחזרת אלינו
ברוך שובך

Adam.D
08-10-2010, 12:14:40
ראשית, תודה רבה על התמיכה עודד בזמן שהייתי מטיס ועד עכשיו.
על החלקים הראשונים עברתי, בדקתי את הברגים, הרצועה נראית טוב אבל אין לי ספריי סיליקון, זה שלב קריטי?
בקשר לסוללות, אתה מתכוון לסוללות zippy ?
או שכדאי turnigy (http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10274) ?