PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה איך לדעתכם הקומבו הזה?

Yotflow
08-10-2010, 15:09:26
http://www.flying-hobby.com/shop/trex-600esp-extreme-combo-p-3998.html

האם שווה את המחיר או אולי המלצה למשהו אחר?

תודה ושב"ש...:)

HeliDraco
08-10-2010, 16:32:07
נראה כמו אחלה קומבו
למסוק בגודל כזה זה לא יקר, בלשון המעטה. :)
לא מכיר לפרטים את האלקטרוניקה שהם מציעים, אבל מדובר בחברות די מוכרות ואמינות - לא חושב שיש איזה בעיה איתן.

flyinglizard
08-10-2010, 16:56:55
נראית עסקה די טובה. כנראה שהייתי מחליף סרבו זנב, מעבר לזה נשמע בסדר.
בדוק גם את ה550 קומבו, בערך אותו מחיר ומסוק חדש יותר.

wind556
08-10-2010, 17:02:44
אחלה מסוק, אבל במחירים האלה הייתי בודק ואולי גם מעדיף את הX5

Yotflow
09-10-2010, 13:28:21
אחלה מסוק, אבל במחירים האלה הייתי בודק ואולי גם מעדיף את הX5

עודד אתה מתכוון לזה:
http://www.flying-hobby.com/shop/gaui-x5-3d-combo-p-6780.html

במה הוא מתעלה על ה600?
תודה.

HeliDraco
09-10-2010, 15:16:53
עודד אתה מתכוון לזה:

במה הוא מתעלה על ה600?
תודה.

לא ניסיתי להטיס את המסוקים האלה, אבל אני יכול לזהות לפחות כמה יתרונות של ה-X5 (בגללם, אגב, חשבתי לקנות את המסוק הזה בעצמי :)):
1.חיבור ישיר של הסרוואים ב-Cyclic לסוואש (כיול יותר קל, פחות חלקים שיכניסו חופשים).
2. סרוו הזנב נמצא בתוך הגוף (יותר מוגן, הגיאומטריה של הזנב יותר מדויקת).

מצד שני צריך לזכור כי:

1. ה-X5 מעט יותר קטן (להבי 500-550 מ"מ , לעומת ה-600) - צפוי שיהיה פחות יציב. מצד שני ההבדל לא צפוי להיות דרמטי כמו במעבר מ-450-500 ל-550-600
2. ה-600 נמצא בשוק די הרבה זמן, כך שלא חסר חומר עליו וחלקים (כולל בארץ). ה-X5 חדש
יחסית בשטח.
3. לפחות חלק מהקומבואים של ה-X5 ב-FH באים עם אלקטרוניקה של אליין שנחשבת לטובה פחות מ-SAVOX.

ה-0.1 ש"ח שלי :D

flyinglizard
09-10-2010, 15:51:10
עד כמה שאני יודע, SAVOX מייצרים לאליין את הסרבואים. סרבואים עם חיבור ישיר אמנם פועלים טוב יותר, אבל פגיעים יותר במקרה של ריסוק.

מעבר לכך, הX5 באמת קטן יותר ועם חלקים מעט פחות זמינים (אם כי זו לא באמת בעיה, הם זמינים מספיק). בין שניהם כנראה שהייתי לוקח... טירקס 550.

bendisar
09-10-2010, 16:03:05
לא ניסיתי להטיס את המסוקים האלה, אבל אני יכול לזהות לפחות כמה יתרונות של ה-X5 (בגללם, אגב, חשבתי לקנות את המסוק הזה בעצמי :)):
1.חיבור ישיר של הסרוואים ב-Cyclic לסוואש (כיול יותר קל, פחות חלקים שיכניסו חופשים).
2. סרוו הזנב נמצא בתוך הגוף (יותר מוגן, הגיאומטריה של הזנב יותר מדויקת).

מצד שני צריך לזכור כי:

1. ה-X5 מעט יותר קטן (להבי 500-550 מ"מ , לעומת ה-600) - צפוי שיהיה פחות יציב. מצד שני ההבדל לא צפוי להיות דרמטי כמו במעבר מ-450-500 ל-550-600
2. ה-600 נמצא בשוק די הרבה זמן, כך שלא חסר חומר עליו וחלקים (כולל בארץ). ה-X5 חדש
יחסית בשטח.
3. לפחות חלק מהקומבואים של ה-X5 ב-FH באים עם אלקטרוניקה של אליין שנחשבת לטובה פחות מ-SAVOX.

ה-0.1 ש"ח שלי :D

כמה תיקונים ברשותך :)

1. ה-X5 יכול לטוב על להבי 500-520 ממ', ולא יותר מזה, בעוד הטירקס 550 יכול לקחת להבי 500-550 (מגיע במקור עם להבי 520ממ')

2. ה-X5 בהחלט חדש בשטח, אבל גם ה- 550 של אליין. לעומת זאת הגאווי די יקר

3. הסרוואים של אליין הם בעצם OEM של SAVOX, ומיוצרים באותו המפעל. ניתן הרבה פעמים למצוא תאימות בין הנתונים של סאבוקס ואליין

קודם כל יש לזכור שמשווים פה מסוקים בגדלי 600 למסוקי 550
אני חושב שאמנם שהמחיר של ה- 600 מפתה- לא כדאי לקחת אותו ממספר סיבות

א. מכיוון שעם מערכת הכוח המקורית הוא די חלש ומאוד לא נציל- ולהחליף לסט אפ מתאים של 8 תאים זה הליך יקר. בעוד לטירקס 550 יש המון כוח בסט אפ המקורי שלו (אותו מנוע של ה-600:eek:)

ב. התכנון של ה- 600 מיושן מאוד, בעוד הטירקס 550 הוא תכנון חדש ועדכני מאוד

ג. המחיר של האליין 550 הוא אטרקטיבי מאוד

היום המחיר של ה- 550 של אליין הופך אותו לאטרקטיבי ביותר, כ- 630$ לקומבו מחיר יותר זול
מהגאווי, יותר זול מה- 600 ומדובר על מסוק מדהים וחזק

מקווה שעזרתי
אלעד :)

HeliDraco
09-10-2010, 16:23:07

1. ה-X5 יכול לטוב על להבי 500-520 ממ', ולא יותר מזה, בעוד הטירקס 550 יכול לקחת להבי 500-550 (מגיע במקור עם להבי 520ממ')

3. הסרוואים של אליין הם בעצם OEM של SAVOX, ומיוצרים באותו המפעל. ניתן הרבה פעמים למצוא תאימות בין הנתונים של סאבוקס ואליין

א. מכיוון שעם מערכת הכוח המקורית הוא די חלש ומאוד לא נציל- ולהחליף לסט אפ מתאים של 8 תאים זה הליך יקר. בעוד לטירקס 550 יש המון כוח בסט אפ המקורי שלו (אותו מנוע של ה-600:eek:)

היום המחיר של ה- 550 של אליין הופך אותו לאטרקטיבי ביותר, כ- 630$ לקומבו מחיר יותר זול

מקווה שעזרתי

התיקונים מקובלים :D

אגב, הנצילות הייתה הסיבה העיקרית שהלכתי על מסוק 550 במקום 600 (לא טירקס, אבל זה כבר סיפור אחר :D)

wind556
09-10-2010, 19:24:46
עודד אתה מתכוון לזה:

במה הוא מתעלה על ה600?
תודה.

לא התכוונתי לקומבו הזה, אלא למסוק הזה שלרגע קט היה באתר הזה ב500$
נכון לעכשיו יצאה גירסה חדשה FBL במחיר של 600$ בערך רק עם מנוע ובקר, כך שבשורה התחתונה אתה תחר רכיבים לפי כיסך ודרישותיך
אני לא אוהב את מה שאליין מספקים בקומבואים שלהם. לא את הג'יירו,לא את הסרוואים, ובדגמים מסויימים (כמו ב600) גם לא את המנוע והבקר.
האפשרות להרכיב לעצמך את הסט אפ לטעמך שווה הרבה מאד, ואין כל טעם לקנות קומבו ולשדרג.
ובסופו של דבר אני בכלל לא בטוח שהוא נופל ביצועים מהטי רקסים למיניהם.

sagi
09-10-2010, 19:52:19

מקווה שעזרתי
אלעד כל הכבוד לך על הסבלנות :D
אני מזמן התייאשתי ובסופו של דבר
יבינו דרך הכיס לצערי שהמסוק המשתלם
כיום ובכלל הינו הטירקס. אבל כנראה עד
שלא מבזבזים לא לומדים מניסיון של אחרים.

עומר בנימיני
09-10-2010, 20:58:06
אלעד כל הכבוד לך על הסבלנות :D
אני מזמן התייאשתי ובסופו של דבר
יבינו דרך הכיס לצערי שהמסוק המשתלם
כיום ובכלל הינו הטירקס. אבל כנראה עד
שלא מבזבזים לא לומדים מניסיון של אחרים.

שלום שגיא, :)

סתם מתוך התעניינות ב-X5 החדש,

תוכל אולי להסביר לי למה משתלם יותר לקנות טירקס מאשר ה-x5 (הכוונה היא למסוק עצמו ללא אלקטרוניקה)?

שים לב איזה תכנון מדהים יש ל-X5, בקונספט של הסרימוק, החלק העיקרי לדעתי הוא תכנון מכלול הראש השונה לגמרי מהטירקס, בנוסף החלקים שלו נראים מאוד איכותיים, איזה מסוק...

אשמח אם תוכל לענות לי, שני המסוקים החדשים האלה מאוד מעניינים!

תודה מראש!

sagi
09-10-2010, 21:04:09
בקצרה...
1. זמינות החלקים
2. התמיכה
3. הפופלריות (אם תרצה למכור)
ואני בטוח שיש עוד כמה סיבות אבל
כבר מהסיבות שציינתי יגרר וויכוח.....
שורה תחתונה העם הישראלי לומד רק
אחרי שכואב לו ולא לפני.... ולי אישית זה
קרה עם המסוק הראשון שלי......
אבל בהצלחה לכל בעלי ההוריקאן למיניהם.

lior_bar_ami
10-10-2010, 09:05:39
אותי מצחיקים שני דברים - בלי שום זלזול כמובן בבעלי התפקידים בשירשור זה, ובלי קשר להמלצה כזו או אחרת:

1. משתמש אחד שבאופן קבוע ממליץ נגד טירקס (סוג של מלחמת חורמה), גם אם המלצותיו לא מייצרות כל היגיון, גם אם הוא לא ניסה את המסוק השני, גם אם אין שום בסיס להמלצה - כשבסוף הוא מטיס... לא אחר מאשר טירקס 450 בעצמו.

2. משתמש שני שאופן קבוע ממליץ על טירקס (ויכוח קבוע), גם ללא ניסיון ממשי במסוק האחר - ולכן ללא בסיס אמיתי להשוואה/המלצה... (אבל לפחות הוא עקבי עם המסוק 700 החדש שלו :p)

:D:D:D:D
-----------------------------------------------------------------

חברים (עודד ושגיא בהתאמה),
המלצה נותנים ע"ב ניסיון - לא ע"ב שמעתי, סיפרו לי, נראה לי...
אין שום בעיה עם מתן דעה אישית שמבוססת על ניסיון אישי, אך הצגה של דבר כאקסיומה מוחלטת תוך האדרת המוצר הראשון ופסילה מוחלטת של המוצר השני - ללא שום ניסיון איתו (או להפך במקרה של עודד), בראייתי היא המלצה לא מקצועית או רצינית....
מקווה שלא עשיתי גלים, או הכעסתי יתר על המידה מי מכם (שגיא אילתי זה בכלל מסוכן ;)) - רק צורם לי הצורה בה דברים מוצגים כאן....

יום טוב!
ליאור

wind556
10-10-2010, 10:07:53
אותי מצחיקים שני דברים - בלי שום זלזול כמובן בבעלי התפקידים בשירשור זה, ובלי קשר להמלצה כזו או אחרת:

1. משתמש אחד שבאופן קבוע ממליץ נגד טירקס (סוג של מלחמת חורמה), גם אם המלצותיו לא מייצרות כל היגיון, גם אם הוא לא ניסה את המסוק השני, גם אם אין שום בסיס להמלצה - כשבסוף הוא מטיס... לא אחר מאשר טירקס 450 בעצמו.

2. משתמש שני שאופן קבוע ממליץ על טירקס (ויכוח קבוע), גם ללא ניסיון ממשי במסוק האחר - ולכן ללא בסיס אמיתי להשוואה/המלצה... (אבל לפחות הוא עקבי עם המסוק 700 החדש שלו :p)

אין שום בעיה עם מתן דעה אישית שמבוססת על ניסיון אישי, אך הצגה של דבר כאקסיומה מוחלטת תוך האדרת המוצר הראשון ופסילה מוחלטת של המוצר השני - ללא שום ניסיון איתו (או להפך במקרה של עודד), בראייתי היא המלצה לא מקצועית או רצינית....
מקווה שלא עשיתי גלים, או הכעסתי יתר על המידה מי מכם (שגיא אילתי זה בכלל מסוכן ;)) - רק צורם לי הצורה בה דברים מוצגים כאן....

יום טוב!
ליאור

אין שום דבר שלילי בתגובתך, אין כאן שום נימה אישית או נסיון לפגוע ועל כן התגובה מכובדת וראויה.
אבל נתייחס לרגע לעובדות: אני מטיס גם הוריקאן 550 וגם טי רקס 450 פרו
ההוריקאן היה בזמן רכישתו האפשרות היחידה במסגרת התקציב והרצון ללכת על מסוק גדול, את הטי רקס קיבלתי בעיסקת בארטר כלשהי ולא מתוך בחירה בו, אבל אני מאושר מהתוצאה ומאד אוהב אותו וכנ"ל גם הבן שלי שמטיס אותו בעונג רב.

אני ממש לא פוסל את אליין, אני טוען שיש עוד אפשרויות לבחינה ולבחירה, אני כן טוען שההאדרה המוחלטת של טי רקס לא מבוססת על עובדות , ולמרות שהם טובים ביותר, הם לא הטובים היחידים, ובמושגי תמורה לכל דולר לדעתי הם לא תמיד מככבים.

ולהבדיל ממה שאתה טוען על נסיוני, עברו תחת ידי כל דגמי אליין המקובלים: 450 500 600, ואמנם הנסיון שלי איתם אינו רב כמו של מי שמטיס אותם בקביעות, אבל בכל זאת הם מוכרים לי היטב.
ובנוסף, כאשר אני ממליץ על מסוק, ההמלצה משתנה בעקבות נסיונו ומטרותיו של השואל, ובאופן די גורף מי ששואל בפורום הוא טירון ולא מטיס מנוסה, ולעיתים קרובות (אם כי לא תמיד) אני רואה עדיפות ברכישה זולה אך טובה על פני כניסה למסוק שאפילו אם איכותו גבוהה באחוזים מסויימים עדיין המסוק הזול יותר בהחלט מספיק טוב.
בשורה התחתונה, אני מציע עוד אפשרות לבחינה ולא הצעה חד משמעית הפוסלת את האפשרות האחרת

רק דבר אחד צרם לי: אתה מזלזל באנשי פתח תקוה? :D:D:D

sagi
10-10-2010, 10:21:09
לפחות משהו מצחיק אותך :D
למי אתה קורא משתמש יה נרקומן אדרנלין ?!
ולמה אתה חושף סודות מדינה ????!!?!?!?

חברים יש באגד :D

יום טוב!
ליאור
מסכים איתך לגמרי המלצה נותנים מניסיון בלבד !!!!
לכן אני ממליץ על מה שניסיתי..... החבילה השניה
כבר בדרך אלי :D
עשית סופת טורנדו אבל היא תגיע אליך מתישהו :D :eek:

lior_bar_ami
10-10-2010, 10:46:12
אין שום דבר שלילי בתגובתך, אין כאן שום נימה אישית או נסיון לפגוע ועל כן התגובה מכובדת וראויה.
אבל נתייחס לרגע לעובדות: אני מטיס גם הוריקאן 550 וגם טי רקס 450 פרו
ההוריקאן היה בזמן רכישתו האפשרות היחידה במסגרת התקציב והרצון ללכת על מסוק גדול, את הטי רקס קיבלתי בעיסקת בארטר כלשהי ולא מתוך בחירה בו, אבל אני מאושר מהתוצאה ומאד אוהב אותו וכנ"ל גם הבן שלי שמטיס אותו בעונג רב.

אני ממש לא פוסל את אליין, אני טוען שיש עוד אפשרויות לבחינה ולבחירה, אני כן טוען שההאדרה המוחלטת של טי רקס לא מבוססת על עובדות , ולמרות שהם טובים ביותר, הם לא הטובים היחידים, ובמושגי תמורה לכל דולר לדעתי הם לא תמיד מככבים.

ולהבדיל ממה שאתה טוען על נסיוני, עברו תחת ידי כל דגמי אליין המקובלים: 450 500 600, ואמנם הנסיון שלי איתם אינו רב כמו של מי שמטיס אותם בקביעות, אבל בכל זאת הם מוכרים לי היטב.
ובנוסף, כאשר אני ממליץ על מסוק, ההמלצה משתנה בעקבות נסיונו ומטרותיו של השואל, ובאופן די גורף מי ששואל בפורום הוא טירון ולא מטיס מנוסה, ולעיתים קרובות (אם כי לא תמיד) אני רואה עדיפות ברכישה זולה אך טובה על פני כניסה למסוק שאפילו אם איכותו גבוהה באחוזים מסויימים עדיין המסוק הזול יותר בהחלט מספיק טוב.
בשורה התחתונה, אני מציע עוד אפשרות לבחינה ולא הצעה חד משמעית הפוסלת את האפשרות האחרת

רק דבר אחד צרם לי: אתה מזלזל באנשי פתח תקוה? :D:D:D

נתחיל מהסוף - אין לי ניסיון עם אנשי פתח תקווה רבים, עם זאת הוכח מדעית שהחום האילתי גורם לפיוזים מסויימים במוח להיות קצרים יותר מאשר במוח של הומוספיאן מקביל מהמרכז.

לגבי התגובה שלך - אני לא טוען ולו דבר לגבי סלידתך מ ALIGN (למרות שהיא לא מוצדקת או מבוססת - שכן עם כל המסוקים שעברו לך תחת הידיים, אתה עצמך מעיד שניסיון ממשי בשטח אין לך איתם, או לחילופין הוא לא גדול), טענתי העיקרית היתה המלצה עיקבית ואיתנה שלך על מסוק שאין לך ולו דקת היכרות איתו ואפילו לא מבט חטוף בחייך האמיתיים - המלצה שדורסת, מועכת ומגמדת את המתחרה שלו שכבר קיים, טס, והוכיח את עצמו בשוק...
אני לא אומר שה X5 לא טוב - נהפוך הוא, גם עד כמה שאני יודע - אני היחיד בארץ שיש לו ניסיון איתו. אני אומר שאם יש לך ניסיון כ"כ גדול עם טירקסים, ואתה ממליץ על מסוק שאתה לא מכיר, ואין לך ניסיון איתו כלל וכלל, זה אומר אחד משני דברים (+ רעיון להשתעשע בו):
1. או שהטירקס מסוק ממש ממש ממש גרוע - מה ששנינו יודעים שלא נכון.
2. או שאין לך באמת ניסיון כזה גדול עם טירקסים כמו שאתה טוען, ןלכן אתה ממליץ כנגדו.
רעיון הבונוס: או שאתה ממומן חברה אחרת, ושמת לך לנס להתריס כנגד ALIGN כדי לפגוע להם בנתח שוק הישראלי - רעיון מאוד נחמד לך כשלעצמו (מי לא היה מתנגד לקבל מסוקים מתנה, אפילו במחיר של מסע התרסה כנגד ALIGN), אך שנינו יודעים שלא זה המצב...

באמת שלא בנימה אישית - אני מהמר על 2.

אגב, הקשר היחיד בין הוריקאן ל X5 הוא היצרן (GAUI) - במקרה יש לי את שניהם :)
אז אל תשעין את הטענה שלך על ההוריקאן בבקשה.

lior_bar_ami
10-10-2010, 10:59:07
מסכים איתך לגמרי המלצה נותנים מניסיון בלבד !!!!
לכן אני ממליץ על מה שניסיתי..... החבילה השניה
כבר בדרך אלי :D
עשית סופת טורנדו אבל היא תגיע אליך מתישהו :D :eek:

אלא בחתי - הסתבכתי (יצא חרוז :D)

אין לי בעיה עם ההמלצה שלך שגיא - אבל להגיד מסוק X יותר טוב ממסוק Y כי.... צריך להכיר את מסוק Y.
כדי ללמוד מניסיון של אחרים לגבי מסוק Y - צריך להיות ניסיון על מסוק Y.
זה כל מה שאני טוען.

מעבר לכך שלושת הסיבות שלדעתך הטירקס הגיוני יותר לרכישה לעומת ה X5, ואני מזכיר:

1. זמינות החלקים
2. התמיכה
3. הפופלריות (אם תרצה למכור)

עושות היגיון לגמרי, אך עדיין לא הופכות את הטירקס לטוב יותר, או כדאי יותר מה X5. לראיה ישנם מס' מסוקים נוספים דוגמאת ה- JR VIBE90SG או מס' נוספים, שהם ללא עוררין איכותיים יותר, מניסיון טיסה איתם הם גם טסים יותר טוב, מה שהופך אותם למסוקים טובים יותר - האמנם?
1. זמינות החלקים שלהם נמוכה מה ALIGN
2. התמיכה שלהם לא קיימת במקום מסודר בארץ (אגב בדיוק כמו ב ALIGN כיום)
3. הם הרבה פחות פופולאריים בארץ ובעולם

SO WHAT?

ziki
10-10-2010, 11:03:20
למה אליין?
1. איכות החלקים של אליין ביחס למחירם גבוה מאד.
2. זמינות החלקים של אליין היא הגבוה ביותר בשוק אם לא הגבוה ביותר.
3. שידרוגים לכלים של אליין קיימים עם מספר אין סופי של אפשרויות.
4. חופות, סקיילים וכו... זמינים ממספר רב של יצרנים במבחר ובמחירים מאד אטרקטיביים.
5. עסקאות קומבו של אליין הכי משתלמות (לא הכי איכותי אבל הכי משתלם).
6. בזמן מכירה, המסוקים של אליין שומרים הכי טוב על הערך שלהם והכי קל למכור אותם.
7. המסוקים של אליין בנויים בצורה פשוטה ביותר מבחינת כמות חלקים למסוק,משקל טיסה והמבנה הפיסי של המסוק מה שמקל מאד על הבנייה והתחזוקה.
8. לאליין יש את מבחר המסוקים הגדול ביותר מהקטנים עד לגדולים גם חשמלי וגם ניטרו, כל המינים, כל הסוגים ובכל הגדלים.
9. לאליין יש גם שואבי אבק :)

לכן לא מדובר כאן בתופעת עדר כי אם רצף של עובדות שמכריעות את המטיס הממוצע לבחור באליין פעם אחר פעם כשהוא חושב ומתלבט מה לקחת עד שתבוא חברה אחרת ותציע תמהיל דומה.

wonderd
10-10-2010, 11:03:38
ליאור - איך ה X5? אני שוקל להביא כמה כאלה....

lior_bar_ami
10-10-2010, 11:33:49
זבל של מסוק אל תגע בו!!!!

הוא כבר עומד על הקיר שבועות ליד האח הקטן שלו (ההוריקאן) והוא לא משלם שכר דירה!!!

חוצפה שכזו.... :mad:

wonderd
10-10-2010, 11:43:49
את ההוריקאן תשמור לעצמך, אני מתעניין בשני הצדדים של הסנדוויץ ולא במילוי..

wind556
10-10-2010, 13:17:27
נתחיל מהסוף - אין לי ניסיון עם אנשי פתח תקווה רבים, עם זאת הוכח מדעית שהחום האילתי גורם לפיוזים מסויימים במוח להיות קצרים יותר מאשר במוח של הומוספיאן מקביל מהמרכז.

לגבי התגובה שלך - אני לא טוען ולו דבר לגבי סלידתך מ ALIGN (למרות שהיא לא מוצדקת או מבוססת - שכן עם כל המסוקים שעברו לך תחת הידיים, אתה עצמך מעיד שניסיון ממשי בשטח אין לך איתם, או לחילופין הוא לא גדול), טענתי העיקרית היתה המלצה עיקבית ואיתנה שלך על מסוק שאין לך ולו דקת היכרות איתו ואפילו לא מבט חטוף בחייך האמיתיים - המלצה שדורסת, מועכת ומגמדת את המתחרה שלו שכבר קיים, טס, והוכיח את עצמו בשוק...

ניסוח משעשע, אבל לא נכון, מעולם לא דרסתי רמסתי וכו' את אליין, להיפך, בכל פוסט ותגובה שלי אני מציין במפורש את איכותם- אבל מוסיף שיש עוד אפשרויות, ולא שום דבר אחר

אני לא אומר שה X5 לא טוב - נהפוך הוא, גם עד כמה שאני יודע - אני היחיד בארץ שיש לו ניסיון איתו. אני אומר שאם יש לך ניסיון כ"כ גדול עם טירקסים, ואתה ממליץ על מסוק שאתה לא מכיר, ואין לך ניסיון איתו כלל וכלל, זה אומר אחד משני דברים (+ רעיון להשתעשע בו):
1. או שהטירקס מסוק ממש ממש ממש גרוע - מה ששנינו יודעים שלא נכון.

התשובה נמצאת בתגובתי הראשונה

2. או שאין לך באמת ניסיון כזה גדול עם טירקסים כמו שאתה טוען, ןלכן אתה ממליץ כנגדו.
מעולם לא המלצתי נגדו
רעיון הבונוס: או שאתה ממומן חברה אחרת, ושמת לך לנס להתריס כנגד ALIGN כדי לפגוע להם בנתח שוק הישראלי - רעיון מאוד נחמד לך כשלעצמו (מי לא היה מתנגד לקבל מסוקים מתנה, אפילו במחיר של מסע התרסה כנגד ALIGN), אך שנינו יודעים שלא זה המצב...

הלוואי שזה היה נכון ;)

באמת שלא בנימה אישית - אני מהמר על 2.

שוב, אני ממש לא ממליץ נגדו-תקרא היטב את הניסוחים שלי

אגב, הקשר היחיד בין הוריקאן ל X5 הוא היצרן (GAUI) - במקרה יש לי את שניהם :)
אז אל תשעין את הטענה שלך על ההוריקאן בבקשה.

את איזו טענה?
הדבר היחיד שטענתי שהוא שווה בדיקה ושלא יהיה נכון להתעלם ממנו
("הוא"= X5)

ובנימה אופטימית זו, אשריך שיש לך מבחר מסוקים כזה...הלוואי עלי

lior_bar_ami
10-10-2010, 14:54:22
אני אוהב לנסות ולבדוק מסוקים חדשים ;)

guyro
10-10-2010, 15:10:49
אז מה הבדל בין X5 ל- X50 ????;);););););)

lior_bar_ami
10-10-2010, 15:14:00
כמה מאות קילו..... :p
http://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_X-50_Dragonfly

sagi
10-10-2010, 18:08:15
אלא בחתי - הסתבכתי (יצא חרוז :D)

אין לי בעיה עם ההמלצה שלך שגיא - אבל להגיד מסוק X יותר טוב ממסוק Y כי.... צריך להכיר את מסוק Y.
כדי ללמוד מניסיון של אחרים לגבי מסוק Y - צריך להיות ניסיון על מסוק Y.
זה כל מה שאני טוען.

מעבר לכך שלושת הסיבות שלדעתך הטירקס הגיוני יותר לרכישה לעומת ה X5, ואני מזכיר:

עושות היגיון לגמרי, אך עדיין לא הופכות את הטירקס לטוב יותר, או כדאי יותר מה X5. לראיה ישנם מס' מסוקים נוספים דוגמאת ה- JR VIBE90SG או מס' נוספים, שהם ללא עוררין איכותיים יותר, מניסיון טיסה איתם הם גם טסים יותר טוב, מה שהופך אותם למסוקים טובים יותר - האמנם?
1. זמינות החלקים שלהם נמוכה מה ALIGN
2. התמיכה שלהם לא קיימת במקום מסודר בארץ (אגב בדיוק כמו ב ALIGN כיום)
3. הם הרבה פחות פופולאריים בארץ ובעולם

SO WHAT?
אמרתי ואחזור שוב אני מסכים איתך שהמלצה צריכה להגיע עם ניסיון !
אבל כמו שזקן השבט (ציקי הברבוט) אמר אליין לוקחת בכמה כמה מידות
ללא ניסיון קודם (למרות שעל זה נוכל להתווכח).
בסופו של יום עלות מול תועלת מול כדאיות ותחזוקה בנוסף להכל
אין על אליין ומי כמוך יודע את זה !
ברור שיש מסוקים יותר טובים ואולי אף יותר איכותים השאלה באיזה מחיר ?!?!

Do With your money what fuck you want
i know where to spend my money
:D

ziki
10-10-2010, 18:22:59
אבל כמו שזקן השבט (ציקי הברבוט) :D

מה עשית ממני?

sagi
10-10-2010, 18:31:26
מה עשית ממני?
תגיד תודה כי השלב הבא זה להלביש עליך חצאית ! :eek: ;)
אתה שכחת אני פשוט לא הגבתי אז ניצלתי את ההזדמנות הזו :)