צפייה בגרסה מלאה : רצועת זנב נקרעה בטירקס 450
eitanln
08-11-2008, 15:30:18
היי חברים,
זה קרה לי, מה דעתכם.
מקרה יוצא דופן ?
סיבות אפשריות ?
מהו אורך החיים הממומלץ ?
http://www.readyheli.com/Mavrikk_Drive_Belt_397T_High_Strength_p/mvht1003.htm
מומלץ
נועם ג
08-11-2008, 15:36:39
יש לי חבר שגם לו קרתה התופעה הזו...רק שהוא שם לב לזה יותר וראה את המיתרחש והחליף ליפני שהיא ניקרעה...
מה שגרם לו את העיניין זה ה"פולי" בזנב שלא מירכז את הרצועה כמו שצריך והיא היתשפשפה שם עם הקייס של הזנב..
הוא קנה פולי משופר...של הלי מקס נידמה לי כזה שיש לו "גובלים" שממרכזים את הרצועה
וגם ליאור זהבי נתן לו טיפ לשמן את הרצועה...
ומעבר לזה גם הציעו לו לרכוש את הרצועה המשופרת של "MAVRIK"...
בכל מיקרה ליפני שהוא שם את הרצועה המשופרת הוא שם רצועה מקורית+ שמן+פולי משופר וזה טס
עד היום כמו שד
בהצלחה
היי חברים,
זה קרה לי, מה דעתכם.
מקרה יוצא דופן ?
סיבות אפשריות ?
מהו אורך החיים הממומלץ ?
איתן .הרצועות של הTREX450. ידועות ב"איכותן". לא חריג.אך יש לשים לב.:)
eitanln
08-11-2008, 17:45:59
לא הבנתי את כוונתך הם אכותיות או לא ?
כל כמה זמן צריך להחליף ?
איך הרצועות של copterx ?
giluriel
08-11-2008, 17:59:08
הי איתן,
(מקווה שאני לא פותח על עצמי עיין עכשיו... ***)
לא קרה לי אישית אבל נתקלתי בתופעה הזאת בכמה פורומים בחו"ל.
גם שם חלק דברו על החלפת פולי הזנב וחלק על שימוש ברצועות אחרות.
יכול להיות שיש בזה משהו אבל לפני זה כמה דברים קטנים שאולי יעזרו:
- בדוק שהרצועה שלך מתוחה כמו שצריך. לא הרבה מידי ולא מעט מידיי (עם שני המקרים יש בעיות).
- אחרי נחיתות שבהן הזנב שלך נגע במשהו בדוק את כל הרצועה (בלי לפרק אבל סובב את הרוטור והסתכל על כולה בעיין)
- אני נוהג לשמן את החלקים הזזים בספרי סיליקון לפני ההטסות ובכלל זה את מכלול הזנב.
בהחלט יקל על העבודה שם וישמור לך על הרצועה
(ספרי לא זול מ-ace - כמעט 50 ש"ח למיכל (מחזיק כמה חודשים) אבל שווה את זה
ואם משהו מכיר מקור זול יותר ....אשמח לדעת עליו)
בהצלחה :-)
לא הבנתי את כוונתך הם אכותיות או לא ?
כל כמה זמן צריך להחליף ?
איך הרצועות של copterx ?
אשתדל להסביר.
ישנן רצועות כמו של ה MINI TITAN שהחומר שהן עשויות ממנו הוא הרבה יותר חזק מהרצועה של ה ALIGN.
לא התעמקתי ברצועה של ה COPTER X. האם כאשר אתה מתסתכל עליה בצידה החיצוני (לא הצד המשונן).האם היא מט או מבריק?
eitanln
08-11-2008, 18:45:27
לפני הטסה אני תמיד בודק !!
לאחר הריסוק גיליתי שיש קצת חופש בבית הזנב והזמנתי חדש של Copter X, לפחות בתמונה זה נראה אותו הדבר רק שליש מחיר נחכה ונראה.
אני אישית לא חושב שיש צורך בשימון, רצועות לא אוהבות שמן בדיוק כמו שלא משמנים רצועת תזמון במנוע של האוטו.
בכל זאת לא מצאתי בשום מקום תזכור על אורך החיים של הרצועה.
לפני הטסה אני תמיד בודק !!
לאחר הריסוק גיליתי שיש קצת חופש בבית הזנב והזמנתי חדש של Copter X, לפחות בתמונה זה נראה אותו הדבר רק שליש מחיר נחכה ונראה.
אני אישית לא חושב שיש צורך בשימון, רצועות לא אוהבות שמן בדיוק כמו שלא משמנים רצועת תזמון במנוע של האוטו.
בכל זאת לא מצאתי בשום מקום תזכור על אורך החיים של הרצועה.
נכון.:)
אופיר נחום
08-11-2008, 19:31:46
שמן לא, אבל ספריי סיליקון כן.
bendisar
08-11-2008, 19:35:34
קראתי בפורום של קופטר X ב-RCGUOPS שהרצועות זנב של קופר איקס יותר חזקות משל אליין
giluriel
12-11-2008, 22:53:35
חברים ..
עברתי לפני כמה חודשים Post ארוך מאוד באחד האתרים בחו"ל וכל הדיון היה .. WD40 על הרצועה - טוב או לא טוב (היו שם לא מעט שעושים את זה כבר שנים ולא התפרקה להם רצועה בחיים).
אבל ..
כמו שכתבתי בהתחלה ואופיר הוסיף - אנחנו מדברים על סיכה בסיליקון ולא בשמן.
אני חושב שמי שלא ניסה את הספרי הזה - חייב את זה לעצמו.
מעבר להכל - פתאום תגלו תהליך שימון שלא הופך את כל האיזור לדביק ועקב כך נהיה צמיג.
:-) בהצלחה
עמיתפורת
12-11-2008, 23:38:48
שלום רב.
טיפול נכון ברצועה ע"י שמן מכונות תפירה או שמןו בולמי זעזועים של מכוניות (קונים אצל אלון - הובי ניטרו) ישמרו לך על הרצועה והיא לא תיקרע לך.
לי אישית מעולם לא נקרעה רצועה ב- 450 שלי על הרצועה המקורית של אליין.
לידיעתך - WD40 הוא אינו שמן - זה חומר מתנדף שמשאי מישקעים ולא מומלץ להשתמש בו כלל למטרה זו.
שלום רב.
טיפול נכון ברצועה ע"י שמן מכונות תפירה או שמןו בולמי זעזועים של מכוניות (קונים אצל אלון - הובי ניטרו) ישמרו לך על הרצועה והיא לא תיקרע לך.
לי אישית מעולם לא נקרעה רצועה ב- 450 שלי על הרצועה המקורית של אליין.
לידיעתך - WD40 הוא אינו שמן - זה חומר מתנדף שמשאי מישקעים ולא מומלץ להשתמש בו כלל למטרה זו.
שמן מכונות תפירה אינו טוב מכיון שהוא נספג לתוך הסיבי KEVLAR ומחליש אותם....שמן מכונות תפירה הוא שמן פעיל,אם כבר שמים משהו(ואני אומר שפשוט לא צריך) זה שמן סיליקון ב-ל-ב-ד!.
MDreamer
12-11-2008, 23:56:43
שמן מכונות תפירה אינו טוב מכיון שהוא נספג לתוך הסיבי KEVLAR ומחליש אותם.
מאיפה הבאת את זה? נשמע הזוי. אני לא טומן לך פח.. פשוט מחפש דרכים חדשות לחתוך קוולר אולי אחרי החלשה.
פינת הידעת:
הידעת? קוולר הוא אחד החומרים היחידים שמתרחבים בקור (כמו מים)
נועם ג
13-11-2008, 01:03:12
באמת תמיד השכפצים בבוקר ניראו עבים וקשים יותר....או שזו סתם *יקפת בוקר?
באמת תמיד השכפצים בבוקר ניראו עבים וקשים יותר....או שזו סתם *יקפת בוקר?
קוראים לזה זבב"ם ...*יקפת בוקר בלתי מנוצלת....:)
ומעיין.חלילה פח.אבל השמן הוא אינו חומר ניטראלי. כפי שלוקטייט מ*יין לראש סרוו מCARBONITE GEAR את הראש אם תשים עליו לוקטייט.
MDreamer
13-11-2008, 08:14:28
ובכל זאת איפה ראית את זה? באיזה פורום בחו"ל?
עמיתפורת
13-11-2008, 08:58:32
מעין
את "שיטת השימון" הנחה מר ג'ייסון קראוס שהוא מטיס מפעל של אליין שכנראה התייעץ עם "כמה סינים קטנים" לפני שעשה או סיפר על כך....
במפורש הנחה להשתמש בשמן והעובדה היא שכל מי שעשה כך לא נקרעה לו רצועה.
eitanln
13-11-2008, 09:40:16
כל כמה זמן אתם מחליפים רצועה?
עמיתפורת
13-11-2008, 10:23:12
לא החלפתי רצועה בחצי שנה האחרונה....
לא החלפתי רצועה בחצי שנה האחרונה....
גם לינקים לא החלפת .....זה אומר שזה תקין?
רצועה מחליפים אחת לתקופה(תלוי בכמות הטיסות) ולא מחכים שהיא תיקרע.
נועם ג
14-11-2008, 00:49:26
להכניס את הפופקורן למיקרו?
asaf g
14-11-2008, 07:11:58
כנס לחנות אופניים רוב השמנים שם הם על בסיס סיליקון אחד השמנים שמגיעים בבקבוק לחוץ ( ספריי )
הוא שמן של חברת STP SILICONE SPRAY LUBRICANT וכתוב שם בפירוש ( גם מנסיון אישי ) ייבוש מהיר , לא משאיר משקעי גריז ,הגדולה בכל העניין הוא שלא נתפס על החלקים המשומנים אבק שזה דבר חשוב מאוד לאורך חיי מייסבים וכל מיני חלקים שנעים במהירות .
אסף
MDreamer
14-11-2008, 09:17:39
אני כן הולך להיות נאקץ על זה... איזה חומר תוקף קוולר בכזו צורה שהוא קורס? אם אכן הרצועות מחוזקות קוולר משהו בשמן הורס אותו. אין לכם מושג מה זה לחתוך קוולר ואיזה חומר עמיד הוא, אני עושה את זה כמה פעמים בשבוע ומקלל (עד לא מזמן שחבר הביא לי מספריים מיוחדות)
אין לכם תשובה ואני לא מצפה.. זה דורש ידע מעמיק ברבה תחומים.. הנדסת מכונות וכימיה תודה בכל מקרה.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.