PDA

צפייה בגרסה מלאה : קיט ללא נוזלים

asi2k5
13-10-2010, 10:38:53
היום בשעה טובה הגיע הקיט של ההוריקן 425....:D

להפתעתי אין בתוך הקיט לוקטיט או איזה שהוא סוג של
דבק אז לפני שאני סוגר את שני המשלוחים האחרונים צריך
את עזרתכם איזה דבקים להזמין......

תודה מראש

תומר123
13-10-2010, 12:41:47
תחדש והמון הנאה:)
מקווה שבקרוב אקבל את שלי.

בחרת כבר setup? אם כן תוכל לפרט? (לבינתים - מאמין שאלך על זה שהוצע פה לפני כמה ימים... )

אייל שפירא
13-10-2010, 13:05:12
להברגות מתכת אל מתכת אתה צריך לוקטייט. שפופרת קטנה עולה פחות מ30 שקל בטמבוריות בארץ.
להברגות מתכת אל פלסטיק אתה צריך סופרגלו. כמה שקלים בקופה של כל סופרמרקט.

בטווח הרחוק אולי לא יזיק אם יהיה לך איזה "שמן מכונות תפירה" או שמן סיליקון, אבל תצטרך כמות כל כך קטנה ועוד כל כך הרבה זמן שאין טעם להילחץ מזה כרגע.

הדבק היחיד שאני ממליץ לך לקנות:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9374

helico
13-10-2010, 15:45:16
קודם כל לפותח האשכול, תתחדש.
גם אני הזמנתי את הקיט ואני מניח שאקבל אותו בימים הקרובים.
אשמח להמלצות למוצרים שימושיים להרכבת הקיט שלא כלולים בקיט (למשל: דבקים, לוקטייט, כלי עבודה,מברגים)
תודה מראש

אייל שפירא
13-10-2010, 16:12:49
לבניית המסוק אתם צריכים את כלי העבודה הסטנדרטיים של המסוק - מפתחות אלן 1.5, 2, 2.5, 3 ומפתח "בוקסה" 5.5. כמו כן אתם צריכים מברג פיליפס איכותי (ועדיף אחד מגנטי) ופלאייר בול-לינקים.
אני ממליץ לא לקנות כלי עבודה בדיל אקסטרים בדולר וחצי כי המברגים נשחקים מהר והפלאייר הגס פשוט שובר את הלינקים הפלסטיים.

כדאי להצטייד באלכוהול רפואי על מנת לנקות את הברגים המשומנים שאולי יימצאו בקיט, וכדאי להכין מראש אזיקונים קטנטנים (שחורים זה הכי יפה) שישמשו מלבד סידור החוטים והרחקתם מהפושרודים, גם לנעילת תזוזת הטבעות של פושרוד הזנב והסנפיר האופקי.

אני מניח שיש צורך במלחם וכל הנלווה אליו כדי לחווט את הבקר והמנוע, ואני מציע להצטייד מראש בסרטוני ההדרכה של בוב פינלס, שעזרו לי אישית לבנות את כל המסוק לבד בבית ולהגיע אל עודד רק לכיוונים ביום האחרון.

helico
13-10-2010, 17:58:26
לבניית המסוק אתם צריכים את כלי העבודה הסטנדרטיים של המסוק - מפתחות אלן 1.5, 2, 2.5, 3 ומפתח "בוקסה" 5.5. כמו כן אתם צריכים מברג פיליפס איכותי (ועדיף אחד מגנטי) ופלאייר בול-לינקים.
אני ממליץ לא לקנות כלי עבודה בדיל אקסטרים בדולר וחצי כי המברגים נשחקים מהר והפלאייר הגס פשוט שובר את הלינקים הפלסטיים.

כדאי להצטייד באלכוהול רפואי על מנת לנקות את הברגים המשומנים שאולי יימצאו בקיט, וכדאי להכין מראש אזיקונים קטנטנים (שחורים זה הכי יפה) שישמשו מלבד סידור החוטים והרחקתם מהפושרודים, גם לנעילת תזוזת הטבעות של פושרוד הזנב והסנפיר האופקי.

אני מניח שיש צורך במלחם וכל הנלווה אליו כדי לחווט את הבקר והמנוע, ואני מציע להצטייד מראש בסרטוני ההדרכה של בוב פינלס, שעזרו לי אישית לבנות את כל המסוק לבד בבית ולהגיע אל עודד רק לכיוונים ביום האחרון.

מצאתי את המפתחות אלן הבאים: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.33085
ואת מפתח הבוסקה 5.5 הבא: כאן (http://cgi.ebay.com/5-5MM-Hex-key-Socket-Screw-Driver-Wrench-Hardness-Steel-/280434120114?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item414b2d15b2)
פלייר בול לינקים: כאן (http://cgi.ebay.com/Nylon-Ball-Link-Plier-Special-Design-/330400276669?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item4ced6420bd)
אני חושב שהם מתאימים, בבקשה עזרו לי למצוא ב-DX או באיביי את שאר המצרכים: מברג פיליפס(באיזה גודל צריך??), אזיקונים, מלחם ובדיל.

תודה ענקית

Shay
13-10-2010, 18:52:28

אני קניתי בארץ במחיר די סביר של 80 שקלים את כל מפתחות האלן שהייתי צריך

DanielJoseph20
13-10-2010, 18:59:14
קיט המהרגים למסוקים של דיל אקסטרים הוא מעולה!

הייתי אצל מישהו בבית ויש לו את אותם הברגים רק של קופטר איקס
וזה אותה איכות רק הדפס חברה שונה...אהה ושלו כחול חוץ מזה אחד לאחד...
כעיקון אתה צריך 2 מברגים מסוג מסויים בקיט עבור סגירת ספינדל אבל לדעתי עדיף לקנות בנפרד

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11991

בנוגע ללוקטייט, עדיף לך לקנות בארץ עולה 18 שקל ללוקטייט כחול של חברת לוקטייט...שלדעתי ברמה מאוד גבוהה...ניתן למצוא בכל חנות לכלי בית...

helico
13-10-2010, 19:10:16
קיט המהרגים למסוקים של דיל אקסטרים הוא מעולה!

הייתי אצל מישהו בבית ויש לו את אותם הברגים רק של קופטר איקס
וזה אותה איכות רק הדפס חברה שונה...אהה ושלו כחול חוץ מזה אחד לאחד...
כעיקון אתה צריך 2 מברגים מסוג מסויים בקיט עבור סגירת ספינדל אבל לדעתי עדיף לקנות בנפרד

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11991

בנוגע ללוקטייט, עדיף לך לקנות בארץ עולה 18 שקל ללוקטייט כחול של חברת לוקטייט...שלדעתי ברמה מאוד גבוהה...ניתן למצוא בכל חנות לכלי בית...

זה לא מספיק פשוט לקנות לקנות את זה?:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280434120114&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

כרגע אני מחפש איפה לקנות באיביי או בדיל אקסטרים מברג פיליפס, אזיקונים, מלחם ובדיל

wind556
13-10-2010, 19:31:53
אני חייב להתריע למרות שיש דעות מנוגדות כאן: הכלים של דיל אקסטרים אינם טובים
קנה אך ורק כלים מאיכות גבוהה,ורק כלים יעודיים למסוקים, אחרת העבודה הופכת להיות סיזיפית
בחר לך סט כלים טוב, אפילו מסיני. קח בחשבון שלצורך ההוריקאן לא זכור לי שם שום בורג אלן 1.5 מ"מ ובכל זאת תרכוש אותו.
יש עדיפות למפתחות אלן בתצורת ידית מברג ורצוי ארוך.
הכלים של אליין טובים.
ולסיכום:
4 מברגי אלן 1.5 2 2.5 3
בוקסה 5.5
לוקטייט שנועד לפתיחה חוזרת
פלייר לינקים
מברג פילפיס באיכות הכי גבוהה שתשיג עם ראש מגנטי
בנוסף סט מברגי שענים.
אזיקונים בשני גדלים: הכי קטנים ובינוניים (שחור)
שרינקים בגדלים שונים בעיקר 3-4-5 מ"מ אבל לא רק
סקוטץ מהסיני- המוצר הכחול ולא הלבן (הכחול דביק, הלבן לא)
מלחם ובדיל מכל חנות בארץ
מקווה שלא שכחתי כלום

edoman
13-10-2010, 19:46:36
אני גם ממליץ לקנות מברגים עם ידית וכמה שיותר ארוך יותר טוב מנסיון..

helico
13-10-2010, 19:56:03
עודד, אתה יכול להסביר לי מה השיקול שהמברגים מ-DX לא מספקים את הסחורה?
אני מחפש את המברגים שיספקו את הסחורה, ויהיו זולים ככל האפשר, ואני לא יודע אם במקרה שלי זה ישנה לי מה האיכות של המברגים תיהיה..
דניאל ממליץ לי עליהם אבל למה אתה לא ממליץ עליהם?

שאלה נוספת: איזה גודל של מברג פיליפס דרוש לצורך הרכבת הקיט? (לפי מה שראיתי זה נמדד במ"מ בקוטר)

אייל שפירא
13-10-2010, 22:30:04

מה השאלה?
בול לינק פלאייר שעולה 100 שקל יחזיק לך מעמד בכמה השנים הקרובות. זה שעולה 5$ יחזיק מעמד שבוע, ותוסיף על זה עוד 20$ על הלינקים שתשבור, ועוד חודש המתנה למשלוח של חדשים.
אתה מכיר את זה שבורג נחרש ואי אפשר לפתוח אותו? אז מברגים זולים נחרשים בעצמם ואי אפשר לפתוח איתם כלום.

אני מציע לך שלא לקנות בדיל-אקסטרים את הדברים שלא היית קונה בבאסטה בשוק.

wind556
13-10-2010, 23:12:32
עודד, אתה יכול להסביר לי מה השיקול שהמברגים מ-DX לא מספקים את הסחורה?
אני מחפש את המברגים שיספקו את הסחורה, ויהיו זולים ככל האפשר, ואני לא יודע אם במקרה שלי זה ישנה לי מה האיכות של המברגים תיהיה..
דניאל ממליץ לי עליהם אבל למה אתה לא ממליץ עליהם?

שאלה נוספת: איזה גודל של מברג פיליפס דרוש לצורך הרכבת הקיט? (לפי מה שראיתי זה נמדד במ"מ בקוטר)

קיבלת כבר את התשובה מאייל
דיל אקסטרים מתפרנסים מעודפים וסחורות סוג ב
צריך מזל איתם, ורוב הזמן הוא איננו
דניאל , או שהוא בר מזל, או שעדיין לא השתמש מספיק בכלים האלו. זה פשוט זבל זול שנשבר יותר מהר ממה שאתה מדמיין.
קנה את הכלים הכי יקרים שתמצא, זה יעלה לך בסופו של דבר הכי זול

DanielJoseph20
13-10-2010, 23:28:27
איך שאומרים כל אחד והכלים שלו...
אני קניתי אותם מחוסר ידיעה שיש הבדלים בין הסוגים...וכשהגעתי לאנשים הבייתה גיליתי שזה בדיוק בדיוק אותו הסט...
הפלייר לינקים גם קניתי בדיל אקסטרים, שוב מתוך חוסר ידיעה שיש הבדל בסוגים..
וגם איתו כשהגעתי לאנשים מכובדים ממני בתחום התרשמו לטובה...

ובונה המסוק/ שרשור כפי שאתם רואים מחפש את הדבר הכי זול שאפשר ומנסה לקצץ איפה שאפשר...
לפי דעתי ותקנו אותי אם אני טועה...
הסטים בDX יעשו את העבודה שהוא צריך... אצלי הם עשו יופי של עבודה...
ולגבי מגנטיות שפשוט ישפשף מגנט זה יעשה לו את העבודה

ועודד צפה לטלפון ממני... יש לי שטח הטסה חדש בשבילינו שאני רוצה שתעיף מבט

helico
14-10-2010, 05:36:23
קיבלת כבר את התשובה מאייל
דיל אקסטרים מתפרנסים מעודפים וסחורות סוג ב
צריך מזל איתם, ורוב הזמן הוא איננו
דניאל , או שהוא בר מזל, או שעדיין לא השתמש מספיק בכלים האלו. זה פשוט זבל זול שנשבר יותר מהר ממה שאתה מדמיין.
קנה את הכלים הכי יקרים שתמצא, זה יעלה לך בסופו של דבר הכי זול
במידה ופריט שקונים באיביי או בDealExtreme מגיע פגום\איכות נמוכה או לחילופין לא מגיע, Paypal מכסים את הרכישה וברוב המקרים באים לטובת הקונה.

איך שאומרים כל אחד והכלים שלו...
אני קניתי אותם מחוסר ידיעה שיש הבדלים בין הסוגים...וכשהגעתי לאנשים הבייתה גיליתי שזה בדיוק בדיוק אותו הסט...
הפלייר לינקים גם קניתי בדיל אקסטרים, שוב מתוך חוסר ידיעה שיש הבדל בסוגים..
וגם איתו כשהגעתי לאנשים מכובדים ממני בתחום התרשמו לטובה...

ובונה המסוק/ שרשור כפי שאתם רואים מחפש את הדבר הכי זול שאפשר ומנסה לקצץ איפה שאפשר...
לפי דעתי ותקנו אותי אם אני טועה...
הסטים בDX יעשו את העבודה שהוא צריך... אצלי הם עשו יופי של עבודה...
ולגבי מגנטיות שפשוט ישפשף מגנט זה יעשה לו את העבודה

ועודד צפה לטלפון ממני... יש לי שטח הטסה חדש בשבילינו שאני רוצה שתעיף מבט
אוקיי, אני יקנה את הסט מדיל אקסטרים כי אם הוא מספק את הסחורה אז בנתיים אסתפק בזה.

אפשר המלצות למברג פיליפס לקנייה באינטרנט?

אייל שפירא
14-10-2010, 06:22:01
אני אמכור לך בול-לינק פלאייר שקניתי בדיל אקסטרים וכמעט ולא השתמשתי בו.
20 שקל בלבד.

רוצה?

אייל שפירא
14-10-2010, 06:31:11
ולגבי מברג פיליפס - אתה צריך אחד עם שפיץ חד בשביל הברגים הקטנטנים ואחד עם ראש רחב בשביל הברגים הגדולים יותר.

חפש מברגים שנראים בערך ככה בחנות אספקה טכנית ליד הבית שלך, מה שנקרא "טמבוריה" (בגלל השלט של טמבור שתמיד יש בחוץ)
http://www.mediagalaxy.co.il/files/screwdriver-0x75-cross.jpg

DanielJoseph20
14-10-2010, 10:12:14
*** אייל הרגת אותי...

ו helico יש לך מפרג פיליפס בחבילה אתה צריך רק אחד רחב, לידיעתך...
חוץ מזה שתשאל את ההורים בטוח יש להם בבית מברג פיליפס טוב...
עוד לא נתקלתי בבית בלי מברג פיליפס אחד לפחות...

wind556
14-10-2010, 13:29:44
במידה ופריט שקונים באיביי או בDealExtreme מגיע פגום\איכות נמוכה או לחילופין לא מגיע, Paypal מכסים את הרכישה וברוב המקרים באים לטובת הקונה.

זה בולשיט טהור
אף אחד לא יחליף לך או יזכה אותך על מפתח אלן שחוק או בול לינק פלייר שבור
אומר את זה בפעם האחרונה: הכלים של דיל אקסטרים שווים לת*ת , ואתה תקנה כל כלי פעמיים.

אוקיי, אני יקנה את הסט מדיל אקסטרים כי אם הוא מספק את הסחורה אז בנתיים אסתפק בזה.

אפשר המלצות למברג פיליפס לקנייה באינטרנט?

בהצלחה בכל מה שתבחר

יובל בן חיים
14-10-2010, 13:55:54
אין לי אלא להצטרף לכל התגובות שפוסלות כלים זולים.
סיפור אישי:
פתחתי בורג אלן עדין ע"י מברג אלן שענים שעלה (סט!) משהו כמו 20 שקלים. רק למען הפרופורציות,
מברג אלן איכותי אחד עולה משהו כמו 30 שקלים.
בקיצור, ראש הבורג נחרש לחלוטין - מתברר שאלן "1.5 מ"מ" הוא הגדרה די גמישה בכלים האלו... ניסיון לפתיחה ע"י פלייר שבר את ראש הבורג.
טוב, המוצא היחידי הוא קדיחה שלא עלתה יפה.
סיכום הנזקים:
חלק חדש - משהו כמו 200 שקלים.
חמש שעות עבודה - 1000 שקלים לפי (בערך) 50 דולר לשעה.
עצבים וקללות (לא יאומן בכמה שפות) - Priceless!

וכל זה כדי לחסוך 30 שקלים!!!
עצתי לך - קנה את הכלים הטובים ביותר שתוכל לשים עליהם את היד. ההפרש במחיר מתגמד מול התוצאות!.
אגב, גם במברגי פיליפס יש איכויות; להזכירכם, בורג פיליפס נחרש הרבה יותר בקלות מבורג אלן.

שני הגרוש שלי.

helico
14-10-2010, 15:47:29
כבר קניתי את הערכת מברגים מ-DealExtreme.
מה דעתכם על הפלייר בול לינקים הבא:Nylon Ball Link Plier (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330400276669&ssPageName=STRK:MEWAX:IT)
האם כדאי לקנות הפלייר הנ"ל?

אייל שפירא
14-10-2010, 16:06:42
אולי פשוט תצא לרחוב ותאסוף שתי אבנים חדות ותשתמש בהן לבנות את המסוק?
אתה מבין שכלי העבודה האלה נועדו לשמש אותך בבניה ותחזוקה של משהו שיסתובב ב3000 סל"ד בגובה הבפרצוף והאשכים שלך?
היית עומד ליד מכסחת דשא הפוכה כשהלהבים שלה מסתובבים במהירות, כשאתה יודע שהיא נבנתה עם כלים סוג ב' שעלו דולר וחצי?

הנה שמתי לך תמונה של הלינקים השבורים שנשארו לי מהפלאייר ב5$ מאי-ביי.
המסוק היה מוכן כולו, ולקח לי עוד שבועיים וחצי עד שיכולתי להטיס אותו, עד שהגיעה החבילה של החדשים.

אייל שפירא
14-10-2010, 16:43:50
זה אשפה.
הנה פלאייר זול שאמור להיות יותר טוב:
http://cgi.ebay.com/CopterX-CX450-V2-Helicopter-CX450-08-05-Ball-Link-Plier-/170514942816?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item27b37b8b60

וזה באמת הפלאייר של אליין:
http://cgi.ebay.com/Align-Ball-Link-Plier-/290477742750?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item43a1d29a9e

לפלאייר של הלינקים צריך להיות קצה חד וחזק כדי שיכנס מתחתיהם בקלות. לפלאיירים הזולים הקצה עבה והוא מפעיל לחץ עוד לפני שסיימת להכניס אותו עד הסוף והלינק נשלף החוצה בצורה עקומה ולכן גם נשבר.

helico
14-10-2010, 16:47:49
זה אשפה.
הנה פלאייר זול שאמור להיות יותר טוב:
http://cgi.ebay.com/CopterX-CX450-V2-Helicopter-CX450-08-05-Ball-Link-Plier-/170514942816?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item27b37b8b60

וזה באמת הפלאייר של אליין:
http://cgi.ebay.com/Align-Ball-Link-Plier-/290477742750?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item43a1d29a9e
אוקיי, אני יקנה את הפלאייר הראשון שנתת. תודה.

קצת מתסכל אותי שקניתי מסוק ב-80$... והוא לא בא עם אלקטרוניקה.. טוב נו.. עוד 300$.. וזה היה המקסימום שאני מוכן להוציא. ואני רואה שצריך עוד ועוד. קצת אבסורד שצריך לשלם על פלאייר פשוט 20$, זה כמו לקנות רבע מסוק.
אגב, אני מקווה שאני יצליח להסתדר עם ההרכבה אחרת אני לא חושב שאני הולך לשלם 800 ש"ח על הרכבה.

אייל שפירא
14-10-2010, 17:11:59
היית מעדיף לנסוע במבורגיני שיש בה מנוע של מכסחת דשא, או להיפך?

אייל שפירא
14-10-2010, 17:37:02
הדוגמא של הלמבורגיני מתייחסת לטענה שלך שהשילדה עלתה לך 80$ והאלקטרוניקה הרבה יותר.
הפלאייר בדיוק כמו המברגים, וכמוהם המלחם ומטען הסוללות ובסופו של דבר גם השלט והמקלט שלך - כולם צריכים להיות ברמה שתואמת את הציפיות שלך מהתחביב.
זה שבחרת להתחיל עם קיט ריק למשל - זו דוגמא לחוסר ההבנה שלך את התמונה הגדולה.
בהרבה גירסאות קומבו רבות היית משלם הרבה פחות על הקיט, אם היית מחשב את מחיר האלקטרוניקה שאתה מקבל.
וגם כשאתה אומר "זה המקסימום שאני מוכן להוציא"... זה כמעט מצחיק.

wind556
14-10-2010, 17:49:39
הדוגמא של הלמבורגיני מתייחסת לטענה שלך שהשילדה עלתה לך 80$ והאלקטרוניקה הרבה יותר.
הפלאייר בדיוק כמו המברגים, וכמוהם המלחם ומטען הסוללות ובסופו של דבר גם השלט והמקלט שלך - כולם צריכים להיות ברמה שתואמת את הציפיות שלך מהתחביב.
זה שבחרת להתחיל עם קיט ריק למשל - זו דוגמא לחוסר ההבנה שלך את התמונה הגדולה.
בהרבה גירסאות קומבו רבות היית משלם הרבה פחות על הקיט, אם היית מחשב את מחיר האלקטרוניקה שאתה מקבל.וגם כשאתה אומר "זה המקסימום שאני מוכן להוציא"... זה כמעט מצחיק.

אייל, זה פשוט לא נכון
הוא קנה את הכי זול שאפשר מבלי להתפשר על בטיחות ואיכות טיסה.
העיסקה הנכונה עולה בערך 350$ כולל הכל (חוץ מהובלות), בעוד שהקומבו המינימלי עולה בקירוב ל600$ ונותן פחות

wind556
14-10-2010, 17:54:47
ידידי היקר, אתה מנהל גרוע את התקציב שלך
יכולת לקנות מפתחות אלן רגילים בארץ ב5 ש"ח לכולם ורק את המידות הנחוצות לך למסוק הזה, ועוד מברג פיליפס בעוד כמה שקלים. זה היה פחות נוח אבל עולה פרוטות , עד שיהיה לך תקציב לסט כלים איכותי, ואת הכסף שחסכת תוציא על דברים שלא תסתדר בלעדיהם

hyudale
14-10-2010, 22:38:36
מבצע שיש עכשיו על קיט כלים חמוד

http://www.rc711.com/shop/rc711com-allinone-portable-pit-set-v2-al-case-p-1070.html?cPath=25

DanielJoseph20
15-10-2010, 10:22:49
אני נורא מצטער שאני נכנס לכולכם פה בוויכוח....

ואני חושב שעודד הוא אחד מהאנשים הכי מבינים פה בפורום, וגם אייל שפירא שיצא לי לראות אותו בשטח כמה פעמים ולראות את הידע שלו....

אבל יכול להיות שסתם יצא לכם כלים לא טובים....
כי אני הזמנתי את הכלים מאייביי ואז בעקבות ביקורות נוקבות על מה שאמרו לי, ושאמרו לי שאני צריך חלק מהכלים פעמים קניתי בדיוק את אותו הסט שפירסמו כאן עכשיו מ rc711 ולומר לכםאת האמת...

אני מסתכל על שניהם עכשיו ברגע זה... והם בדיוק אותו דבר אחד לאחד...
אני בגלל שהסגלים היו יותר זולים אני משתמש בהם גם כמברגיפ יומיומיים והמברג פיליפס מחזיק יופי לא נשחק אפילו מעט...

לפי דעתי סתם נפלתם על קנייה לא טובה או דעות קדומות.
ולגבי הפליירים אומנם יש לי רק את הבול לינק לפאייר מגיל אקסטרים ולא את הקאטר גם

אבל גם הם זהים אחד לאחד, זה כל מה שיש לי לומר!

שוב למי שלא מכיר אותי, אני יחסית חדש בתחום יש לי רק מסוק אחד שבניתי לבד...
והיד שלי אפילו לא מתקרב לידע של אייל ועודד בתחום הנל

אבל זה רק כלים,
ואיך שאומרים ההר הוליד עכבר

תנו לילד לקנות משו וזהו, כל דבר שתגידו לו יראה טוב וזה מתסכל

אייל שפירא
15-10-2010, 17:37:57
עצות זה כמו בופה, אם תאכל כל מה שמגישים לך תחטוף מזה שילשול.

אני לא הכללתי שום דבר, לי היו שני פלאיירים - אחד זול מאי-ביי ב5$ ופלאייר אליין מקורי שקניתי בארץ ב100 שקל. הפלאייר הזול עלה לי בארבעה לינקים שבורים (שניים מהם ממש ברצף בזה אחר זה) ועוד שבועיים וחצי של כסיסת ציפורניים בהמתנה לפאקינג פלסטיקים הקטנים האלה שבגללם אני לא יכול לכוון את המסוק ולהתחיל להטיס אותו. את הפלאייר היקר קניתי מיד אחרי שהם הגיעו ובמשך כמה החודשים שהמסוק היה אצלי, פירקתי פעמיים את כל הראש שלו לחלוטין והרכבתי מחדש (פעם אחת ריסוק ופעם שניה להחליף ציר שהגיע עקום) - וכל זה במהירות וקלות שרק כלי עבודה איכותי יכול לאפשר.
בסופו של דבר הפלאייר הזול שבר לי יותר לינקים מאשר הריסוק של המסוק.

לגבי המברגים - יש לי בלי להגזים לא פחות מ200 מברגים בבית. יש לי מפתחות אלן כמעט בכל קוטר יתר מפעם אחת, עשרות בוקסות, פיליפסים, שטוחים, חדים, רחבים, כוכבים, כאלה שבאים בסט של 42 ביטים ומברגים בודדים שעולים בסביבות 20-30 שקל.
אני לא יכול להסביר איזו תחושה מתסכלת זו לסובב מברג מחורבן בתוך בורג ולהרגיש את המסטיקיות ולדעת שאחד מהם נטחן ברגעים אלה ממש.

פשוט תנסה ותדע לבד.