צפייה בגרסה מלאה : שאלה טעינת סוללת LI-ION
alonj
08-11-2008, 18:47:10
אני מעוניין לטעון סוללת LI-ION עם המטען שלי מדגם BANTAM BC6, ובתפריט אני רואה רק אפשרות של סוללות NICD, NIMH, LIPO ו-PB. עם-זאת בחוברת ההסבר מתואר בפירוש כי האופציה הראושנה היא לסוללות LIPO, LiIo ו-LiFe.
האם אני יכול להשתמש בתוכנית של סוללת LIPO גם ל-LI-ION, רק בלי כבל ה-BALANCE?
עוד דבר - יצרן הסוללה (מיועדת למצלמת וידאו, לצערי המטען המקורי שלה אבד) מציין עליה שהיא עובדת ב-7.2V ובבחירת התוכנית אני יכול לבחור רק 7.4V שזה הכי קרוב. אני צודק לחשוב שזה תקין?:confused:
אני מעוניין לטעון סוללת LI-ION עם המטען שלי מדגם BANTAM BC6, ובתפריט אני רואה רק אפשרות של סוללות NICD, NIMH, LIPO ו-PB. עם-זאת בחוברת ההסבר מתואר בפירוש כי האופציה הראושנה היא לסוללות LIPO, LiIo ו-LiFe.
האם אני יכול להשתמש בתוכנית של סוללת LIPO גם ל-LI-ION, רק בלי כבל ה-BALANCE?
עוד דבר - יצרן הסוללה (מיועדת למצלמת וידאו, לצערי המטען המקורי שלה אבד) מציין עליה שהיא עובדת ב-7.2V ובבחירת התוכנית אני יכול לבחור רק 7.4V שזה הכי קרוב. אני צודק לחשוב שזה תקין?:confused:
היי אלון
ליפו רגיל!.מחברים את ה DEAN וזהו. אין צורך ב BALANCER.
אתה אכן בוחר 7.4 מה שכן. תעשה לה טעינה בחצי C.
אופיר נחום
08-11-2008, 19:33:11
אכן יעבוד.
MDreamer
08-11-2008, 22:52:00
לא!!! אל תעשה את זה! :eek:
LIPO בניגוד ל LION לא מתלקחות. הן פשוט מתפוצצות. אם הן יטפסו למתח של 7.4 ייתכן פיצוץ. ואני מתכוון פיצוץ. ראיתי את זה בעניים שלי מאחורי זכוכית משוריינת. אני מקווה שעדין לא הטענת.
נ.ב.
ייתכן שיש מעגל הגנה על הסוללה אבל לא הייתי מתגרה במזל. אין LION במטען אל תטען.
לא!!! אל תעשה את זה! :eek:
LIPO בניגוד ל LION לא מתלקחות. הן פשוט מתפוצצות. אם הן יטפסו למתח של 7.4 ייתכן פיצוץ. ואני מתכוון פיצוץ. ראיתי את זה בעניים שלי מאחורי זכוכית משוריינת. אני מקווה שעדין לא הטענת.
נ.ב.
ייתכן שיש מעגל הגנה על הסוללה אבל לא הייתי מתגרה במזל. אין LION במטען אל תטען.
מעיין ברשותך.דבר אחד קטן.
יש לי BANTAM (שלושה דגמים שונים) ואין להם LION היה לי TRITON 2 וגם שם לא היה לי LION .סחבק התקשר לשתי החברות מכיון שהיה לי פרומקו .ושתי החברות אמרו לי בפירוש שניתן להשתמש בזה בצורה כזו.
אין לי ספק שאתה מבין בסוללות הרבה יותר ממני,אבל האם ייתכן הדבר ששתי יצרנים טוענים שניתן להטעין את הסוללות הנ"ל (ב BANTAM אני יכול להגביל גם את המתח הסופי של הטעינה.) והם יסכנו אותנו? בעבר הטענתי עשרות רבות של פעמים את הפקים שלי ומעולם לא היו לי כל בעיות.
1.
http://www.rcuniverse.com/forum/m_8050593/anchors_8053581/mpage_1/key_/anchor/tm.htm#8053581
2.
http://myhobbycity.com/showthread.php?t=3849
אשמח להארה.
MDreamer
09-11-2008, 08:31:26
שיסל, הלינק השני ששמת אומר שאי אפשר.
עם כל הכבוד מי שכתב שם טועה ומסכן. אין לי הסבר לזה מלבד שאולי יש איזה FCC על מעגל הגנה שחייב להיות על כל סוללות ה LION.
עמיתפורת
09-11-2008, 09:41:16
טעות!
אלון בבאנטם BC6 יש אפשרות להגדרת הסוללה לליאיון.
ואלה ההוראות:
הדלק את המטען.
דפדף עד ל PROGRAM
לחץ START
התפריט הראשון יהיה הגדרת התא.
לחץ START והתא יהבהב, דפדף עד שתשתנה לך התצוגה לליאיון - LIIO
שמח שעזרתי לך
עמית:)
ShaharBD
09-11-2008, 10:13:11
אלון,
סוללות LI-ION וסוללות LI-PO צריכות דיוק ב-FLOATING VOLTAGE (המתח הגבוה ביותר המותר לסוללה לראות על הקטבים) של כ-0.5% .
האם יש לך נתונים של מתח טעינה מקסימלי עבור הפק שלך? ישנם תאי LI-ION של 4.2V ויש תאים של 4.1V...
שחר
טעות!
ואלה ההוראות:
הדלק את המטען.
דפדף עד ל PROGRAM
לחץ START
שמח שעזרתי לך
אני שמח לדעת אתה מתקן אותי על מטענים שיש לי (ולא את ה BC6).:)
שיסל, הלינק השני ששמת אומר שאי אפשר.
עם כל הכבוד מי שכתב שם טועה ומסכן. אין לי הסבר לזה מלבד שאולי יש איזה FCC על מעגל הגנה שחייב להיות על כל סוללות ה LION.
אוקיי תודה!.:)
MDreamer
09-11-2008, 11:22:23
אני שמח לדעת אתה מתקן אותי על מטענים שיש לי (ולא את ה BC6).:)
אל תקפוץ בראש.. יכול להיות שיש לכם אותו מטען עם גרסת FIRMWARE שונה.
alonj
09-11-2008, 12:38:30
אל תקפוץ בראש.. יכול להיות שיש לכם אותו מטען עם גרסת FIRMWARE שונה.
היי מעיין.
קודם-כל תודה על התשובה.
אם כבר הזכרת את נושא ה-FIRMWARE, מאיפה אני יכול להוריד FIRMWARE עדכני במקרה הצורך? אני מעריך שאזדקק לכבל USB של BANTAM כדי להתקין את זה...
תודה.
היי מעיין.
קודם-כל תודה על התשובה.
אם כבר הזכרת את נושא ה-FIRMWARE, מאיפה אני יכול להוריד FIRMWARE עדכני במקרה הצורך? אני מעריך שאזדקק לכבל USB של BANTAM כדי להתקין את זה...
תודה.
לא יכול חייב לשלוח לחברה.(ואגב עקפתי אותך בשתי שניות ועשרים ושתים עשיריות בכפתור "שלח" :))
alonj
09-11-2008, 12:41:12
טעות!
ואלה ההוראות:
הדלק את המטען.
דפדף עד ל PROGRAM
לחץ START
שמח שעזרתי לך
בדקתי הרגע את המטען שלי, עובד כמו שתיארת.
10X
עמיתפורת
09-11-2008, 21:34:25
יופי אני שמח
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.