SimoN
26-10-2010, 11:50:26
שלום !
אני מודה ומתוודה, הידע שלי שואף לאפס, אני מתחיל מלמטה ואני מקווה שלא תקטלו אותי.
הפעם הראשונה הייתה לפני שנתיים וחצי ונגמרה מהר מין הצפוי. רכשתי Blade cx2 שנראה לי די מגניב ביוטיוב. ההתחלה הייתה מהנה, ריסוקים פה ושם, הזמנת חלקים 'משופרים' מאייבי וכו'. אחרי שבוע כבר התלהבתי ועשיתי סרטון (עלוב מאוד, אני יודע) :
http://www.youtube.com/watch?v=IB9H8S8V8Ww
אבל לאחר שהמסוק החל לרעוד ולעוף בצורה מוזרה ושוב נשברו לי בליידים (וגם עקב נסיעת עבודה ממושכת לחו"ל), נטשתי בצער את העסק.
אז כאמור, הפעם אני רוצה לנסות שוב, רק יסודי, חכם יותר ומחושב. ואחרי כמה ימים של קריאה בפורום החלטתי שזה מקום מעולה להתחיל ולהתייעץ, אנשים פה אדיבים ואוהבים לעזור.
וכמובן בעלי ידע וניסיון והייתי שמח להיעזר בזה.
כמה מסקנות שהפנמתי מהפורום:
- על מסוקים קואקסיאליים (כתבתי נכון?) אין על מה לדבר.
- התחביב רחוק מלהיות זול ובשביל להנות כראוי צריך להשקיע סכומים לא קטנים.
- יש בפורום בחור בשם עודד שהוא הגורו של כולם, בפרט המתחילים. אשמח לעצות.
- מי שלא קונה ב'סיני' לא קיים.
- מומלץ מאוד להתחיל עם סימולטור כדי להימנע מעגמת נפש לאחר מכן.
- והכי חשוב, להתאמן, להתאמן ושוב להתאמן. ולא להתייאש כי ההתחלה די מתסכלת.
טוב לאחר ההקדמה המשעממת, לאלה שעוד נשארו בדיון ולא ברחו או נרדמו , נעבור לנושא המרכזי:
כנראה שהתזמון שלי לא רע, כי ה-'פאנקופטר' הגיע לארץ הקודש. לפי מה שקראתי מדובר במסוק מעולה למתחילים. אמין מאוד, מסיבי, עמיד, גדול ומשרה ביטחון יחסי (אני לא בכל אופן לא אהיה רגוע כאשר מטוס ב-2,000 ש"ח יהיה באוויר).
הבנתי שכדאי להשקיע את הסכום הלא קטן הזה בהתחלה כדי לחסוך בעתיד. אני נוטה ללכת בכיוון הזה אלא אם למישהו יש הצעה אחרת. כמו הדיון הזה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=19167
האם זה יותר משתלם מהפאנקופטר?
בגדול קשה לי להגדיר את התקציב שלי, אך הוא אינו בלתי מוגבל. אני מוכן להשקיע אבל לא להשתולל, לפחות לא בהתחלה.
איזור ההטסה שלי יהיה בגינה/פארק/אולם וכל איזור פתוח יחסית.
אחד הדברים שארצה לעשות לאחר שאצבור ניסיון הוא לבצע צילומי ווידאו בעזרת המסוק.
נראה לי מגניב לראות במחשב איך הכל נראה מלמעלה לאחר טיסה מוצלחת.
מין הסתם ארצה להתקדם ולהשתכלל בעתיד, אך לא לכיוון של ה-3D וכל הפעלולים. אני לא נמשך
לסגנון התעופה הזאת. אני אוהב את הריחוף הגבוה והשקט...
כמה שאלות:
- איזה שלט מומלץ בהנחה שאני מוותר מראש על ה-3D ?
- איזו סוללה אתם ממליצים לפאנקופטר? קראתי באיזה מקום שכל שהסוללה יותר
חזקה היא כבדה יותר ולכן מקטינה את זמן הטיסה. אז מה הפיתרון לפרדוקס
כאשר רוצים להגיע למקסימום זמן טיסה?
- האם יש בפורום דף עם מילון מושגים? ג'יירו , סרוו , בקר וכו' ? לא מצאתי אחד כזה.
- מומלץ להתחיל עם סימולטור. איזה? איפה קונים? (אני מכיר רק את טיסני חולון ויש שם רק 3) זה עובד עם כל שלט? כמה אמור לעלות?
- בטיסני חולון רשום :
"המסוק כולל:
גוף מסוק מורכב
מנוע ברשלס
בקר מהירות
סרוואים
ג'יירו+סרוו זנב
אביזירים דרושים :
סוללה 11.1 2000-3000mA
מערכת רדיו 4 ערוצים ומעלה"
האם זה כל מה שאני צריך? מה עם מטען? ובהנחה שכן, האם המטען של ה-Blade cx2 מתאים לסוללה של הפאנקופטר?
- מה עוד חשוב לדעת?
תודה רבה מראש לכולם, אני נהנה לקרוא את הדיונים שלכם ואשמח מאוד להיעזר בכם.
SimoN
אני מודה ומתוודה, הידע שלי שואף לאפס, אני מתחיל מלמטה ואני מקווה שלא תקטלו אותי.
הפעם הראשונה הייתה לפני שנתיים וחצי ונגמרה מהר מין הצפוי. רכשתי Blade cx2 שנראה לי די מגניב ביוטיוב. ההתחלה הייתה מהנה, ריסוקים פה ושם, הזמנת חלקים 'משופרים' מאייבי וכו'. אחרי שבוע כבר התלהבתי ועשיתי סרטון (עלוב מאוד, אני יודע) :
http://www.youtube.com/watch?v=IB9H8S8V8Ww
אבל לאחר שהמסוק החל לרעוד ולעוף בצורה מוזרה ושוב נשברו לי בליידים (וגם עקב נסיעת עבודה ממושכת לחו"ל), נטשתי בצער את העסק.
אז כאמור, הפעם אני רוצה לנסות שוב, רק יסודי, חכם יותר ומחושב. ואחרי כמה ימים של קריאה בפורום החלטתי שזה מקום מעולה להתחיל ולהתייעץ, אנשים פה אדיבים ואוהבים לעזור.
וכמובן בעלי ידע וניסיון והייתי שמח להיעזר בזה.
כמה מסקנות שהפנמתי מהפורום:
- על מסוקים קואקסיאליים (כתבתי נכון?) אין על מה לדבר.
- התחביב רחוק מלהיות זול ובשביל להנות כראוי צריך להשקיע סכומים לא קטנים.
- יש בפורום בחור בשם עודד שהוא הגורו של כולם, בפרט המתחילים. אשמח לעצות.
- מי שלא קונה ב'סיני' לא קיים.
- מומלץ מאוד להתחיל עם סימולטור כדי להימנע מעגמת נפש לאחר מכן.
- והכי חשוב, להתאמן, להתאמן ושוב להתאמן. ולא להתייאש כי ההתחלה די מתסכלת.
טוב לאחר ההקדמה המשעממת, לאלה שעוד נשארו בדיון ולא ברחו או נרדמו , נעבור לנושא המרכזי:
כנראה שהתזמון שלי לא רע, כי ה-'פאנקופטר' הגיע לארץ הקודש. לפי מה שקראתי מדובר במסוק מעולה למתחילים. אמין מאוד, מסיבי, עמיד, גדול ומשרה ביטחון יחסי (אני לא בכל אופן לא אהיה רגוע כאשר מטוס ב-2,000 ש"ח יהיה באוויר).
הבנתי שכדאי להשקיע את הסכום הלא קטן הזה בהתחלה כדי לחסוך בעתיד. אני נוטה ללכת בכיוון הזה אלא אם למישהו יש הצעה אחרת. כמו הדיון הזה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=19167
האם זה יותר משתלם מהפאנקופטר?
בגדול קשה לי להגדיר את התקציב שלי, אך הוא אינו בלתי מוגבל. אני מוכן להשקיע אבל לא להשתולל, לפחות לא בהתחלה.
איזור ההטסה שלי יהיה בגינה/פארק/אולם וכל איזור פתוח יחסית.
אחד הדברים שארצה לעשות לאחר שאצבור ניסיון הוא לבצע צילומי ווידאו בעזרת המסוק.
נראה לי מגניב לראות במחשב איך הכל נראה מלמעלה לאחר טיסה מוצלחת.
מין הסתם ארצה להתקדם ולהשתכלל בעתיד, אך לא לכיוון של ה-3D וכל הפעלולים. אני לא נמשך
לסגנון התעופה הזאת. אני אוהב את הריחוף הגבוה והשקט...
כמה שאלות:
- איזה שלט מומלץ בהנחה שאני מוותר מראש על ה-3D ?
- איזו סוללה אתם ממליצים לפאנקופטר? קראתי באיזה מקום שכל שהסוללה יותר
חזקה היא כבדה יותר ולכן מקטינה את זמן הטיסה. אז מה הפיתרון לפרדוקס
כאשר רוצים להגיע למקסימום זמן טיסה?
- האם יש בפורום דף עם מילון מושגים? ג'יירו , סרוו , בקר וכו' ? לא מצאתי אחד כזה.
- מומלץ להתחיל עם סימולטור. איזה? איפה קונים? (אני מכיר רק את טיסני חולון ויש שם רק 3) זה עובד עם כל שלט? כמה אמור לעלות?
- בטיסני חולון רשום :
"המסוק כולל:
גוף מסוק מורכב
מנוע ברשלס
בקר מהירות
סרוואים
ג'יירו+סרוו זנב
אביזירים דרושים :
סוללה 11.1 2000-3000mA
מערכת רדיו 4 ערוצים ומעלה"
האם זה כל מה שאני צריך? מה עם מטען? ובהנחה שכן, האם המטען של ה-Blade cx2 מתאים לסוללה של הפאנקופטר?
- מה עוד חשוב לדעת?
תודה רבה מראש לכולם, אני נהנה לקרוא את הדיונים שלכם ואשמח מאוד להיעזר בכם.
SimoN