צפייה בגרסה מלאה : שאלה מה המשחק הזה שאין דלק קוולפאוור?
אליקופטר
13-11-2010, 18:54:46
שבוע טוב.
שאלה לחברה המנוסים עם דלק קולפאוור...
מאז ומתמיד הטסתי עם מגנום אחלה דלק,עכשיו שעברתי לטירקס 700 עם מנוע ששתה רק קולפאוור החלטתי לא לנסות לשנות את מה שהוא רגיל(קיבלתי אותו מכוון לקוולפאוור) והחלטתי לרכוש קול פאוור במקום מגנום חדש.הבדיחה היא שיש מחסור בדלק הזה בארץ ממש מצחיק ועלוב אך דלק כ"כ נפוץ בארץ ובעולם עם ביקוש אדיר מגיע למצב כזה שאין דלק ואנשים נהנים ממחסנים שיש להם בבית ,ואני שומע כבר שבועות סיפור על מכולה שאמורה היתה להגיע וזה לא קורה ואולי עוד שבע ועוד שבוע.האם מדובר בתקלה חד פעמית או בשיטה כל שהיא של היבואן חשוב לי לדעת זה שיקול שיש לקחת בחשבון לפי שעוברים לדלק שאינו זמין.
אולי המסוק שלי יעבור למגנום הזמין וטוב וזהו?!
שבוע טוב.
Gizmo
13-11-2010, 19:08:40
אוי המכולה המכולה :-P
בתור מטיס מסוקים צעיר,בערך משנת 2002 ובתור אחד שכמעט תמיד הטיס עם קולפאוור.....
המכולה בדרך , לפעמים המטוס עם הקולפאוור המריא בלי דלק ולא יודעים היכן הוא , או ש....האוניה מתעכבת ולפעמים....סתם יש שביתה במכס....אני מניח שאתה כבר מבין את הכוונה
זו שיטה.
זה מתחיל ב .... עומד להגמר הדלק,מיד כולם מגיעים ומתחילים לקנות ארגזים שלמים הביתה.
מרגע שאזל הדלק לחלוטין , ניחוש שלי זה יקח בערך חודשיים.
ככה זה , הרבה יותר נעים להזמין כאשר מכרת כבר את כל המלאי.
עצה שלי , עושה רושם שאתה כבר מכיר את המגנום, אולי זה הזמן לשוב אליו....
או ש...כמעט רציתי להציע לעבור למנועי בנזין כמו שאני עשיתי,אבל שכחתי בישראל אם זה לא טירקס ולא ניטרו זה לא נחשב :-P
אליקופטר
13-11-2010, 19:20:18
אוי המכולה המכולה :-P
בתור מטיס מסוקים צעיר,בערך משנת 2002 ובתור אחד שכמעט תמיד הטיס עם קולפאוור.....
המכולה בדרך , לפעמים המטוס עם הקולפאוור המריא בלי דלק ולא יודעים היכן הוא , או ש....האוניה מתעכבת ולפעמים....סתם יש שביתה במכס....אני מניח שאתה כבר מבין את הכוונה
זו שיטה.
זה מתחיל ב .... עומד להגמר הדלק,מיד כולם מגיעים ומתחילים לקנות ארגזים שלמים הביתה.
מרגע שאזל הדלק לחלוטין , ניחוש שלי זה יקח בערך חודשיים.
ככה זה , הרבה יותר נעים להזמין כאשר מכרת כבר את כל המלאי.
עצה שלי , עושה רושם שאתה כבר מכיר את המגנום, אולי זה הזמן לשוב אליו....
או ש...כמעט רציתי להציע לעבור למנועי בנזין כמו שאני עשיתי,אבל שכחתי בישראל אם זה לא טירקס ולא ניטרו זה לא נחשב :-P
שלום,
עזוב את טירקס :) השרשור יהפוך למלחמת טירקס טוב או לא:)
אומר בזהירות שזה נראה כמו שיטת מכירה כנראה טובה ,לייבש את השוק ,ואז להביא כמות שהסתערו עליה במחירם מטורפים מהחשש שישארו בלי שוב ,יש שוק כ"כ גדול בארץ(יחסית) שאין סיבה שלא תיהיה אספקה סדירה של הדלק הזה ובלי מכולות שנתקעות איפה שהוא ,העניין שחשבתי שזה סיפור אבל אני שומע את זה ממספר מטיסים ומשתי חנויות בארץ.
שחר לזרוב
13-11-2010, 19:21:22
אצלנו בשטח כולם עברו למגנום ומרוצים מאד. שינוי קטן בכיוונים ואין הבדל בכוח.
אל תחשוש ותעבור למגנום, ככה לא תתקע בלי דלק.
Gizmo
13-11-2010, 19:41:09
שלום,
עזוב את טירקס :) השרשור יהפוך למלחמת טירקס טוב או לא:)
אומר בזהירות שזה נראה כמו שיטת מכירה כנראה טובה ,לייבש את השוק ,ואז להביא כמות שהסתערו עליה במחירם מטורפים מהחשש שישארו בלי שוב ,יש שוק כ"כ גדול בארץ(יחסית) שאין סיבה שלא תיהיה אספקה סדירה של הדלק הזה ובלי מכולות שנתקעות איפה שהוא ,העניין שחשבתי שזה סיפור אבל אני שומע את זה ממספר מטיסים ומשתי חנויות בארץ.
זה לא סיפור , זו שיטה.
ורק תופעת ה"עדר" עדיין גורמת לרובנו לרכוש דלק מן ה"חרטטנים" הללו.
אני מניח שאם היה לנו קצת שכל כבר מזמן היינו מפסיקים לקנות ושמים סוף לשיטת השקשוקה הזו.
אבל אנו ישראלים , אוהבים להתלונן אבל ממשיכים לשלם.
ברצינות , אם מצאת סוג אחר של דלק שעושה את העבודה אל תחשוב פעמיים.
אליקופטר
13-11-2010, 19:45:26
מאז ומתמיד הטסתי עם מגנום גם טיסניםכפי שאמרתי אחלה דלק!! אבל הפעם רכשתי מסוק מחבר שכוון עלפי קולפאוור והחלטתי שלא לגעת בכיוון אלא לשנות דלק במקום לרכוש מגנום חדש בסה"כ קולפאוור חדש לא ידעת כמה זה סיפור.
לגבי עניין העדר מסכים איתך שזה קיים אבל כל עוד הכיס שלי הולך אחרי עדר שהרועה מחלל טוב אני אחריו :) וטירקס מחלל טוב:):):):)
שחר מנסיונך ומניסיון חברך במנוע 90 אליין Hראש שחור יש נטיה לסגירה או פתיחה של הסיכה במעבר מקולפאוור למגנום?
תודה.
שגיא בהדונס
13-11-2010, 20:42:55
נא לעבור לחשמלי
אין מחסור בחשמל,אין לכלוך ויש שקט
שגיא.
TREX 700E
מושיק
13-11-2010, 20:47:31
מה טוב במגנום?
תריח את הדלק יש לו ריח של אציטון:confused:.
אין לו את הניחוח הנעים של הניטרו:)
שחר לזרוב
13-11-2010, 22:01:42
אם אני זוכר נכון, אני סגרתי את הסיכה הראשית בסך הכל 2-3 קליקים, לעומת זאת אחרים לא היו צריכים לעשות שום שינוי.
תעלה עם המגנום, תטיס ותרגיש. אם צריך תסגור אם לא צריך תשאיר אותו הדבר. זה לא עניין מסובך מדי.
אתה יכול (ואפילו מומלץ) לעבוד עם מד טמפרטורה ולדעת במדוייק.
בלי שום קשר, אתה מוזמן אלינו לשטח בשבת, נכוון לך את המנוע ותעשה חיים.
ולגבי הריח, גם לי בהתחלה הריח היה מוזר אבל זה הכל תלוי במה שאתה רגיל. אחרי כמה טיסות מתרגלים. למי שיש בעיה עם הריח ומעדיף להטיס עם קולפאוור (ולהיתקע כל תקופה מסויימת בלי דלק בארץ ואז לשלם מחירים מטורפים לגלון דלק ולאגור דלק בבית לעיתות משבר ולא להטיס כי אין דלק ולשנורר מחברים טיסה או שתיים . . . ועוד הרשימה ארוכה) שיבושם לו, תרתי משמע.
וחשוב לי להדגיש, הטסתי עם שני הדלקים ושנייהם היו לי מצויינים. עברתי להטיס עם מגנום רק בגלל כל הסיבות שמניתי עכשיו. בסופו של דבר, איש איש והעדפותיו.
מני2000
13-11-2010, 22:02:04
מה טוב במגנום?
תריח את הדלק יש לו ריח של אציטון:confused:.
אין לו את הניחוח הנעים של הניטרו:)
עוד פעם אתה מסניף דלק:confused:
flyinglizard
14-11-2010, 20:24:08
מאז ומתמיד הטסתי עם מגנום גם טיסניםכפי שאמרתי אחלה דלק!! אבל הפעם רכשתי מסוק מחבר שכוון עלפי קולפאוור והחלטתי שלא לגעת בכיוון אלא לשנות דלק במקום לרכוש מגנום חדש בסה"כ קולפאוור חדש לא ידעת כמה זה סיפור.
לגבי עניין העדר מסכים איתך שזה קיים אבל כל עוד הכיס שלי הולך אחרי עדר שהרועה מחלל טוב אני אחריו :) וטירקס מחלל טוב:):):):)
שחר מנסיונך ומניסיון חברך במנוע 90 אליין Hראש שחור יש נטיה לסגירה או פתיחה של הסיכה במעבר מקולפאוור למגנום?
תודה.
זו צורת עבודה עקומה מאוד, המנוע צריך כיוון עם שינוי מזג האוויר (במיוחד במזג האוויר הנוכחי, כל סוף שבוע משהו אחר) ואתה צריך לדעת לכוון בשביל לאתר בעיות לפני שהן מתפתחות להרס המנוע.
עצתי לך היא לאפס את המנוע לכיוון שלו מהמפעל, וללכת עם מישהו שילמד אותך לכוון כמו שצריך (אני מתנדב אם יש צורך). תראה בדלק החדש הזדמנות לעשות את זה :)
בהצלחה.
אליקופטר
15-11-2010, 05:38:47
קבעת שאני א ידוע לכוון ......נו טוב.
זה לא זה העניין קיבלתי מסוק מכוון אין צורך להוכיח לעצמי שאני יודע לכוון ולכן אין סיבה לגעת במה שטוב .
וזה העניין שחשבתי לעבור לדלק האחר ,קיצר אני נשאר במגנום ונכוון בסופ"ש לפיו.
למה יש כאן בכול הפורומים נטיה חזקה לקבוע מה יודע ומה לא האחר?
mosheg
15-11-2010, 06:17:51
ככה כל ה ישראלים , שלי יותר טוב משלך , אני יודע יותר ממך , שלי גדול יותר וכו'.
זה לא אומר שזה נכון אבל ככה אנחנו. קח את זה בסבבה.
flyinglizard
15-11-2010, 09:58:36
קבעת שאני א ידוע לכוון ......נו טוב.
זה לא זה העניין קיבלתי מסוק מכוון אין צורך להוכיח לעצמי שאני יודע לכוון ולכן אין סיבה לגעת במה שטוב .
וזה העניין שחשבתי לעבור לדלק האחר ,קיצר אני נשאר במגנום ונכוון בסופ"ש לפיו.
אני באמת מתנצל, פשוט נשמעת כמו ילדה קטנה, "אבל המסוק שלי מכוון כבר", בכי-בכי-בכי. מה קרה, אתה מפחד מסיכות? תהיה גבר ותכוון או שתלך להטיס חשמלי.
שחר לזרוב
15-11-2010, 10:17:58
לכוון מנוע של מסוק זו לא תורה מסיני, מצד שני זה גם לא משחק ילדים.
אליקופטר - כמו שכבר הצעתי, אתה מוזמן להגיע אלינו לשטח לכל עזרה שתזדקק וכל כיוון שתצטרך. אני מבטיח שתיהנה.
לכוון מנוע של מסוק זו לא תורה מסיני, מצד שני זה גם לא משחק ילדים.
אליקופטר - כמו שכבר הצעתי, אתה מוזמן להגיע אלינו לשטח לכל עזרה שתזדקק וכל כיוון שתצטרך. אני מבטיח שתיהנה.
אפשר גם לבוא לכיוון ? נניח השבוע הזה..... :)
שחר לזרוב
15-11-2010, 12:04:36
ברוך הבא.
guyro
15-11-2010, 12:40:17
ברוך הבא.
אל תשכח לבקר אותנו גם.
levyoram
15-11-2010, 13:27:39
אולי אצלך, אצלי שזה קשור לשגיא, הארון נסגר :D
רמבו מגיע השבוע מאילת למרכז, בקצב הזה של ה"עקיצות" כדיי לך להכנס לארון ומהר..:D
דרך אגב אני לא מקנא בך ובציקי בסופ"ש הזה :eek:
guyro
15-11-2010, 13:34:23
נקבל אותו בשמחה,
gili_by
17-11-2010, 20:18:32
:eek:
נקבל אותו בשמחה,
נראה לך שהוא יגיע?
הוא בטח יצא עוד פעם עז...
+1
נראה לך שהוא יגיע?
זיקי עוד פעם שמת את תמונת הילדות שלך ? :D
בכל מקרה ככה תראה אחרי המכת חשמל שתקבל ממני בסופ"ש :D
:D:D:D:D:D
אנחנו נצחק כל הדרך אל ה........ :eek:
שיהיה לילה טוב וחלומות פז כי ממחר תעבור לחשמל :)
lior_bar_ami
18-11-2010, 18:57:49
נראה לך שהוא יגיע?
אני אישית מציע לך להכין את השכפ"צ - יש עדות חיה להימצאותו של זן חדש, אילתי שמו, במרכז :D
אם הוא יצליח להתאושש מהפזצט"אות שהוא נתן היום ;) אתה צפוי לקבל אש טיווח החל ממחר...
אני אישית מציע לך להכין את השכפ"צ - יש עדות חיה להימצאותו של זן חדש, אילתי שמו, במרכז :D
אם הוא יצליח להתאושש מהפזצט"אות שהוא נתן היום ;) אתה צפוי לקבל אש טיווח החל ממחר...
ליאור
אני ממליץ לך ולאילתי לקרוא את הספר של ג'ונתן אלן (יותר נכון את שם הספר ;))
אני לא יודע על מה אתה מדבר..... בסה"כ ישבתי ברכב :)
ציקי לא צריך לפחד בסופו של דבר כולנו מגיעים לשם :D
motti-74
19-11-2010, 09:43:14
אמת אמת !!!
עברנו למגנם בלי תירוצים ובלי משחקים יש אים יגיע ...מחיר מיוחד לי....לו...ולך......מרוצה מאוד ממגנום ...ואף אחד לא עושהלי טובות..........אל תחכה ל "מכולה".......עבור למגנום ושהמכולה תחפש אותך...........
לוי שלומי
19-11-2010, 11:33:40
אני כבר מזמן עברתי לפלטיניום.בהתחלה קצת חששתי אז בצעתי מיבחן השוואתי בינו לקולפאור וגיליתי שאין הבדל (אולי אפילו עדיף על הקול)מעולם לא ניתקלתי בחוסר דלק.בלי סיפורים ובלי תירוצים תמיד יש!!!!!
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.