צפייה בגרסה מלאה : שאלה Vbar and Revmax
avigilad99
13-11-2010, 23:46:47
שבוע טוב חברים
לאחרונה התקנתי את מערכת הVBAR 5.0 על המסוק (TREX600NSP).
המערכת עובדת מצוין, אך בעיה אחת אני לא מצליח לפתור...
כידוע, במשדרי DX7 ניתן להשתמש בTJ REVMAX ע"י מיקס....(AUX2-->AUX2)
אחרי שהתקנתי את הVBAR, הגוברנור לא מגיב לערכים שאני נותן לו. (הסלד ראש נשאר אותו הדבר).
בנוסף, כאשר אני מעביר את סוויץ' הAUX2 למצב OFF האור הירוק על הגוברנור ממשיך לדלוק.
חשוב לציין שאני עובד עם הVBAR בשיטת הסטלייטים, כך שהVBAR הוא המקלט היחידי על המסוק
תודה רבה...
עמיתפורת
14-11-2010, 00:03:11
חבר יקר.
משהו בסט אפ שלך לא נכון.
כנס ליוטיוב לדף שלי ותמצא שם סרטון מפורט על השיטה עם DX7.
אם תצטרך עזרה תתקשר או תקפוץ.
avigilad99
14-11-2010, 06:32:22
את הגוברנר אני תמיד מכוון בעזרת הסרטון באתר שלך.
רק שעכשיו גם כאשר אני מנסה לעשות סט אפ מחדש, אני לא מצליח להביא את הגוברנר
למצב של איפוס.
Chen Zarfati
14-11-2010, 07:32:34
למיטב ידיעתי לא ניתן להשתמש בגוברנר עם המקלט המובנה של הויבאר
lior_bar_ami
14-11-2010, 09:59:10
למיטב ידיעתי לא ניתן להשתמש בגוברנר עם המקלט המובנה של הויבאר
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif
אם יש לך REVMAX, עדיין תוכל להפעיל אותו כיחידת STANDALONE וללא יכולת שינוי סל"ד מהשלט אלא ע"י הפוטנציומטר שעליו.
avigilad99
14-11-2010, 12:32:47
http://www.efly.co.il/forums/images/icons/icon14.gif
אם יש לך REVMAX, עדיין תוכל להפעיל אותו כיחידת STANDALONE וללא יכולת שינוי סל"ד מהשלט אלא ע"י הפוטנציומטר שעליו.
ואז תיהיה לי היכולת לשמור סל"ד X קבוע רק במצב טיסה אחד (IDLE UP1)...
Chen Zarfati
14-11-2010, 14:37:19
בדיוק, או שתשים מקלט נוסף וכך תפתור את הבעיה ותסבך את החיווט :S
lior_bar_ami
14-11-2010, 14:48:29
האמת מקלט נוסף רק למצערת ולגוברנור נשמע פיתרון לא רע בכלל - לא מסבך את החיווט כי אין צורך לקשר את ה VBAR למקלט, הוא הרי יח' קליטה בפני עצמו (בשילוב עם לווין), ואין שום בעיה עם הרכיבים כי שניהם רכיבי קליטה....
אמור לעבוד ולהראות לא רע.
האמת מקלט נוסף רק למצערת ולגוברנור נשמע פיתרון לא רע בכלל - לא מסבך את החיווט כי אין צורך לקשר את ה VBAR למקלט, הוא הרי יח' קליטה בפני עצמו (בשילוב עם לווין), ואין שום בעיה עם הרכיבים כי שניהם רכיבי קליטה....
אמור לעבוד ולהראות לא רע.
הויבר איננה יחידת קליטה אלא רק יח' עיבוד.
נראה לי בלתי אפשרי ששני מקלטים בלתי תלויים ישמשו במסוק אחד מול אותו שלט, אחד לגברנור ומצערת והשני מחובר לויבר לצורך ניהוג המסוק.
אם אתה משתמש במקלט חיצוני לויבר הרי שהקליטה לכל הערוצים עוברת דרכו, בתוכנה אתה הרי בוחר איך לעבוד, אין גם וגם.
במקרה הזה אתה חייב להוסיף חיווט בין היחידות עבור כל הערוצים.
בנוסף, גם תהליך הביינדינג הוא תהליך חד חד ערכי בין מקלט בודד לשלט כך שגם אם ישנם ערוצים בלתי תלויים זה לא אמור לעבוד.
ניסית פעם לבצע ביינדינג לשני מקלטים בו זמנית מול אותו שלט?
גם תהליך הביינדינג הוא תהליך חד חד ערכי בין מקלט בודד לשלט כך שגם אם ישנם ערוצים בלתי תלויים זה לא אמור לעבוד.
אתה בטוח שאי אפשר 2 מקלטים ?
TooLy
14-11-2010, 15:45:05
אם כבר מוסיפים מקלט חבר אותו בחיבור המסורתי הרגיל ובא לציון גואל.
עוזי
guyro
14-11-2010, 15:56:09
עוזי
לקחת לי את המילים מהפה :)
RonTo
14-11-2010, 15:57:07
לקחת לי את המילים מהפה :)
מישהו השתיק אותך?!?!?!?:eek::confused::eek:
lior_bar_ami
14-11-2010, 15:57:41
הויבר איננה יחידת קליטה אלא רק יח' עיבוד.
נראה לי בלתי אפשרי ששני מקלטים בלתי תלויים ישמשו במסוק אחד מול אותו שלט, אחד לגברנור ומצערת והשני מחובר לויבר לצורך ניהוג המסוק.
אם אתה משתמש במקלט חיצוני לויבר הרי שהקליטה לכל הערוצים עוברת דרכו, בתוכנה אתה הרי בוחר איך לעבוד, אין גם וגם.
במקרה הזה אתה חייב להוסיף חיווט בין היחידות עבור כל הערוצים.
בנוסף, גם תהליך הביינדינג הוא תהליך חד חד ערכי בין מקלט בודד לשלט כך שגם אם ישנם ערוצים בלתי תלויים זה לא אמור לעבוד.
ניסית פעם לבצע ביינדינג לשני מקלטים בו זמנית מול אותו שלט?
זה נכון שה VBar בפני עצמו אינה יח' קליטה, אך אם תשים לב טוב תראה שציינתי את יח' הקליטה (הלווין) בסוגריים - האינטגרציה של ה VBar עם יח' הקליטה היא הכרחית להגעת אות ה RF ועיבודו לכדי סיגנל לסרוואים, משמע שהיח' הלווינית בפני עצמה לא יכולה לשמש כמקלט/יח' קליטה, ולכן ניתן להתייחס (לפחות בראייתי) לאינטגרציה של יח' העיבוד (VBar) ויח' הקליטה (הלווין), כיח' קליטה אחת; עניין של סמנטיקה.
אין ספקולציות ציקי - ניתן להשתמש בשני מקלטים על שלט אחד בו"ז מניסיון, אין שום בעיה למקלט להתכייל על האות של ה- RF גם אם מקלט אחד ננעל עליו.
ישנן אפילו מערכות מוטסות שמאופיינות באופן הנ"ל כדי ליצור יתירות (Redundancy) של אות UPL (לינק עולה) במקרה של אובדן באחד המקלטים.
החייוט לא יעבור בין היחידות - וכל יח' תקלוט את כל 7 הערוצים שבשימוש ותעבד אותם לסיגנל (במקרה של ה VBar רק 6 ערוצים) - העניין הוא שחלק מהצרכנים יחוברו ל VBar ויעבדו איתו, וחלקם יקבלו פיקוד ישיר מהמקלט (מצערת וגוברנור).
בוודאות אין בעיות עם זה - חוץ מזה שלא הצטרפת אלינו והפסדת אחלה סופ"ש ;)
guyro
14-11-2010, 15:58:38
מישהו השתיק אותך?!?!?!?:eek::confused::eek:
חיכית פשוט כל היום שמישהו יציע את הפתרון הפשוט, והינה קם הגואל....:cool:
עוזי
אין כאן עניין של בחירה לדעתי, הוספת מקלט לצרכי גברנור נשלט מהשלט ומצערת מחייבת חיבור מסורתי.
אין ספקולציות ציקי - ניתן להשתמש בשני מקלטים על שלט אחד בו"ז מניסיון, אין שום בעיה למקלט להתכייל על האות של ה- RF גם אם מקלט אחד ננעל עליו.
בוודאות אין בעיות עם זה - חוץ מזה שלא הצטרפת אלינו והפסדת אחלה סופ"ש ;)
ניסית פעם חיבור כזה ועבודה מול שני מקלטים?
אההה ותמשיך לדרוך, אני יודע שהפסדתי :(
lior_bar_ami
14-11-2010, 16:19:33
ניסיתי חיבור של שני מקלטים ועבודה מול שלט בודד - אין שום בעיה.
לא מוצא שום הבדל בין שני מקלטים לבין ה VBar בתצורת יח' קליטה (עם לווינים) ומקלט נוסף.
ניסיתי חיבור של שני מקלטים ועבודה מול שלט בודד - אין שום בעיה.
לא מוצא שום הבדל בין שני מקלטים לבין ה VBar בתצורת יח' קליטה (עם לווינים) ומקלט נוסף.
OK
אחרי שדיברנו הבנתי שבאמת זה אפשרי, רעיון מקורי ויפה כשלעצמו.
אחרי מחשבה נוספת על העניין לדעתי הפתרון לא יעיל עקב ריבוי הלווינים על הכלי להשגת אותה איכות קליטה עבור כל הערוצים (4 לווינים, שניים לוי בר ושניים למקלט הנוסף).
מה שכן, החיווט אכן הופך לפשוט ואלגנטי, עם מסוק מלא באנטנות :)
lior_bar_ami
15-11-2010, 12:30:12
OK
אחרי שדיברנו הבנתי שבאמת זה אפשרי, רעיון מקורי ויפה כשלעצמו.
אחרי מחשבה נוספת על העניין לדעתי הפתרון לא יעיל עקב ריבוי הלווינים על הכלי להשגת אותה איכות קליטה עבור כל הערוצים (4 לווינים, שניים לוי בר ושניים למקלט הנוסף).
מה שכן, החיווט אכן הופך לפשוט ואלגנטי, עם מסוק מלא באנטנות :)
3 לווינים: 2 ל- VBAR ואחד למקלט הנוסף - עדיין הרבה לווינים אבל לפחות אתה מוותר על החיבור בין המקלט ל VBAR.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.