צפייה בגרסה מלאה : שאלה המלצות על מאזן להבים!
אשמח לקבל המלצות על מאזן להבים שמותאם לעבודה עם להבי 425 מ"מ (מסוקי 500) ולהבי 275 מ"מ (מסוקי 400).
אשמח להמלצות מבעלי ניסיון.... תודה!
wind556
30-11-2010, 20:21:13
אין כמו משקל
הכי זול, הכי מדוייק והכי נכון ולא מוגבל לסוג להב
משקל כבר יש לי... מאבן להבים נותן את הפיניש באיזון :)
עם משקל ניתן להגיע בקירוב למשקל זהה של שני הלהבים אך יש מצב שהם לא מאוזנים כי צפיפות החומר אינה זהה לאורך כל הלהב וכאן מאזן להבים יפתור את הבעיה...
תודה על התגובה...
wind556
30-11-2010, 20:48:11
אתה טועה ידידי
משקל זה הכלי היחיד שבו ניתן להגיע לדיוק אבסולוטי באיזון להבים, מאזן להבים לא יכול.
התהליך הוא כזה:
ראשית, בדיקת מרכז הכובד וסימונו על גבי הלהב
לאחר מכן שקילה ואיתור הפרשי משקל
את המשקל שצריך להוסיף, יש להוסיף במיקום הנכון ביחס להפרשי מרכז הכובד
אם שני הלהבים זהים במשקל אבל שונים במרכז הכובד יש להוסיף לשניהם משקל זהה אבל במיקומים שונים.
זו לא מסוקאות, זו פיזיקה בסיסית
אין שום סיכוי עם מאזן להבים להגיע לדיוקים כאלה
מחשיבה שהשקעתי בנושא...
בדיקת מרכז הכובד זה בדיוק מה שמאזן הלהבים עושה בעקיפין כמובן, (כאשר הלהבים על המאזן - כל עוד שני הלהבים לא מקבילים למישור יחוס אופקי הדבר אומר שמרכז הכובד אינו במרכז המערכת, משמע בדיוק בין שני הלהבים ואנו נוסיף משקל במקומות הנכונים עד שנגיע למצב בו הלהבים מקבילים למישור היחוס .. אני מאמין שאתה עושה זאת לכל להב בנפרד (תקן אותי אם אני טועה) - מוסיף משקל כך שמרכז הכובד של הלהב יהיה בדיוק במרכזו ותאורטית איני יודע אם אין פסול בתהליך זה רק נראה לי מוזר לאזן את הלהבים לא ביחס לציר הסימטריה של הסיבוב (שזו נקודת האמצע על הראש בין שני הלהבים)
מאזן להבים עושה זאת לשני הלהבים יחדיו - כלומר, שני הלהבים הינם המערכת לה הוא בודק את מרכז הכובד כך התהליך מהיר יותר (בעל פחות שלבים ולכן פחות חסר דיוק)
הכל עניין של מומנטים שנובעים מצפיפות חומר לא אחידה לאורך הלהב. בסופו של דבר התוצר הסופי צריך להיות שכל להב שוקל בדיוק כמו השני והלהבים מקבילים למישור אופקי כשהם על המאזן.
זאת ניתן לבצע ע"י הוספת משקל לכל להב (ע"י מדבקות) גם אם הלהבים שוקלים אותו הדבר מהשקית.. ועם המשקל הזה "לשחק" (להזיז את המדבקות למקומות שונים) עד לקבלת איזון עם מאזן הלהבים.
בכל אופן תודה על התגובות - אני אבדוק את הנושא עם יודעי דבר בפיזיקה (בלי קשר לתחום המסוקים..) לגבי איזון לא ביחס לציר הסימטריה ואחזור עם תשובה... בכל אופן אני די משוכנע לגבי התהליך שאני תיארתי...
התייעצתי עם דוקטור לפיזיקה .... אומנם התשובה שהוא החזיר לי הייתה לאחר דקת מחשבה אחת אבל הוא אמר שיש לאזן את המערכת ביחס לציר הסימטריה לדעתו....
מכאן שמאזן להבים הוא כלי נחוץ לדייקנים שבינינו...
אז יש המלצות למאזן להבים?
wind556
01-12-2010, 19:46:49
התייעצתי עם דוקטור לפיזיקה .... אומנם התשובה שהוא החזיר לי הייתה לאחר דקת מחשבה אחת אבל הוא אמר שיש לאזן את המערכת ביחס לציר הסימטריה לדעתו....
מכאן שמאזן להבים הוא כלי נחוץ לדייקנים שבינינו...
אז יש המלצות למאזן להבים?
אני מתעקש שזה לא נכון ;)
לדייקנים משקל
לפחות מקפידים מאזן להבים
אני יכול להוכיח לך שעל מאזן להבים אני יכול לשים שני להבים עם משקל שונה ושיהיה שיווי משקל
נכון שגם זה "בסדר", אבל אם כבר לדבר על הקפדה מלאה, אינך יכול ללא משקל.
ההגדרה של להבים מאוזנים זה משקל זהה ומרכז כובד זהה בלפחות 2 צירים (אורך ורוחב), ואם תעמיק לחפש תמצא באינטרנט שהמהדרין שבמהדרין מכוונים גם עם מציאת מרכז כובד בין 3 צירים (אורך ופעמיים רוחב בשני אלכסונים מנוגדים).
מאזן להבים בודק רק שיווי משקל, וכאמור הוא יכול להראות מצב מאוזן במשקל להבים שונה ועם מרכז כובד שונה.
אני גם מוכן להסביר לד"ר לפיזיקה את הגירסה שלי. ולדעתי לא הצגת לו נכון את הסוגיה.
מכיר מובייל?;)
hatul
01-12-2010, 20:58:00
המומנט שפועל על מאזן הלהבים :
מצד אחד - מרחק מרכז כובד מציר הסיבוב X משקל הלהב.
מהצד השני - אותו הדבר רק בכיוון ההפוך.
אם הסה"כ של במומנטים באזור הציר שווה לאפס אזי הלהבים יהיו מאוזנות על מאזן הלהבים.
כלומר יתכן מצב בו הלהבים לא באותו משקל אבל מאוזנות.
בתנועה סיבובית המצב מסתבך עם כוחות צנטרפוגלים וצנטרפיטלים ולהבים במשקל שונה יייצרו רעידות בטיסה.
כלומר עודד צדק כמו תמיד :)
חג חנוכה שמח
עמוס
ציטוט שלי:
"בסופו של דבר התוצר הסופי צריך להיות שכל להב שוקל בדיוק כמו השני והלהבים מקבילים למישור אופקי כשהם על המאזן.
זאת ניתן לבצע ע"י הוספת משקל לכל להב (ע"י מדבקות) גם אם הלהבים שוקלים אותו הדבר מהשקית.. ועם המשקל הזה "לשחק" (להזיז את המדבקות למקומות שונים) עד לקבלת איזון עם מאזן הלהבים."
ציטוט של עודד:
"אני יכול להוכיח לך שעל מאזן להבים אני יכול לשים שני להבים עם משקל שונה ושיהיה שיווי משקל"
**אני מסכים עם כל מילה פה - אין בדברי דבר שסותר את ציטוט זה. אומנם לא אמרתי זאת מפורשות אך זה מובן מאליו
ציטוט של "חתול":
"אם הסה"כ של במומנטים באזור הציר שווה לאפס אזי הלהבים יהיו מאוזנות על מאזן הלהבים.
כלומר יתכן מצב בו הלהבים לא באותו משקל אבל מאוזנות."
**אני מסכים עם כל מילה פה - אין בדברי דבר שסותר את ציטוט זה. אומנם לא אמרתי זאת מפורשות אך זה מובן מאליו
כדי ללבן את דברי אצטט את הודעתי הקודמת בשנית תוך הדגשת חלקים שונים והסברת המסקנות מהם:
בסופו של דבר התוצר הסופי צריך להיות שכל להב שוקל בדיוק כמו השני והלהבים מקבילים למישור אופקי כשהם על המאזן.
זאת ניתן לבצע ע"י הוספת משקל לכל להב (ע"י מדבקות) גם אם הלהבים שוקלים אותו הדבר מהשקית.. ועם המשקל הזה "לשחק" (להזיז את המדבקות למקומות שונים) עד לקבלת איזון עם מאזן הלהבים.
מהמודגש באדום ניתן להבין בקלות שאיני אומר שניתן לא להשתמש במשקל... נהפוך הוא - חובה להשתמש במשקל.
לכן את השלבים שהדגשתי ניתן לבצע רק באמצעות משקל והשלבים האחרים באמצעות מאזן להבים.
קראו את הדברים פעם שנייה כי התגובות של שניכם מראות שלא העמקתם בדברי...:)
wind556
01-12-2010, 22:58:31
רועי, מאזן להבים הוא לא רע
אבל השאלה היתה אחרת לגמרי:
מה יותר נכון למי שמעוניין להיות הכי מדוייק שאפשר במאה אחוז ולא להסתפק בפחות מזה
אתה טענת שמאזן עושה עבודה מושלמת בעוד שמשקל זה סוג של התפשרות
אני טוען שמשקל עושה עבודה מושלמת בעוד שמאזן להבים משאיר מקום להתפשרות.
כל זה מתוך נקודת המוצא האומרת שאיזון מושלם הוא זהות מחלטת במשקל וזהות מוחלטת במרכז הכובד.
ניתן בהחלט לאזן בין להבים בעלי משקל שונה על ידי משחק במרכז הכובד, וזה בדיוק מה שעושה מאזן הלהבים. שיטת המשקל מחייבת תוצאה טובה יותר מהמאזן
והנה ההסבר המלא : (לגזור ולשמור)
http://www.rchelisite.com/rc_helicopter_blade_balancing.php
מה שטענתי - לא במפורשות אבל מכל המשתמע מדברי וזאת לפי התהליך שהסברתי הוא שאיזון מושלם יתקבל משימוש במשקל ובמאזן להבים יחדיו.
לא ניתן להגיע לאיזון מושלם ללא שניהם יחדיו....
אמרת שאיזון מושלם הוא זהות מוחלטת במשקל וזהות מוחלטת במרכז הכובד - אני מסכים עם תיקון קטן - איזון מושלם הוא זהות מוחלטת במשקל של שני הלהבים (נגיע לכך משימוש במשקל) ומרכז הכובד שנמצא בדיוק באמצע המרחק בין שני הלהבים (אם כוללים את הגריפים בפרט ואת מכלול הראש המלא בכלל) ולזה נגיע משימוש במאזן להבים....
יש לנו דיון די פורה פה:)
לא קראתי את ההסבר בקישור שהבאת... אקרא אותו מחר ואראה מה אלמד משם, תודה!
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.