PDA

צפייה בגרסה מלאה : R2hobbies Passer-X 1.8m

עמודים : 1 [2]

Gil
22-12-2010, 19:58:09
שאלה?

למי שכבר קיבל את הדאון, אשמח אם יוכל לבדוק איזו מידה של מפתח אלן דרוש בכדי לסגור את תושבת הפרופ לציר המנוע

בכל מקרה 1.5 מ"מ קטן ו 2 מ"מ ,

האם מישהו ניסה מידה אינצ'ית ?:confused:

guyst
22-12-2010, 20:40:46
שאלה?

למי שכבר קיבל את הדאון, אשמח אם יוכל לבדוק איזו מידה של מפתח אלן דרוש בכדי לסגור את תושבת הפרופ לציר המנוע

בכל מקרה 1.5 מ"מ קטן ו 2 מ"מ ,

האם מישהו ניסה מידה אינצ'ית ?:confused:

"צרות של עשירים (מי שקיבל...)" :)

b1yossi
22-12-2010, 21:01:16
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6958

wind556
22-12-2010, 22:50:48

גיא, רק שנינו לא קיבלנו?
כשאני חושב על זה אז גם אני וגם אתה נתבקשנו להוסיף את ההפרש למחיר המשלוח.
בטח איחרנו את הטיסה האחרונה לפני הקריסטמס :o

Gil
22-12-2010, 22:57:00

לא נורא גיא, אל תרגיש עצבות:(
אתה מוזמן בשבת לסיבוב אם זה מה שיעודד אותך.... :D

Boogle
22-12-2010, 23:16:27
עודד, התאוריה שלך מופרכת... איך אני יודע? נחש מי שילם את התוספת גם:)

לגבי הפרופ, גיל, קטע מצחיק הפרופ שלי מתיישב על ציר של הAXI שלי בול זה אומר שהחור 3.2 ממ קוטר אבל בורג הנעילה שלי הוא עם ראש כיפה ומותאם למברג פיליפס.
מה שכן מדדתי את התבריג והוא M3 ולכן מפתח אלן לבורג חף (ללא ראש) צ"ל 1.5 ממ ולבורג רגיל 2.5 ממ.
אתה יכול גם פשוט להחליף לבורג M3 אחר.

Gil
22-12-2010, 23:19:24
עודד, התאוריה שלך מופרכת... איך אני יודע? נחש מי שילם את התוספת גם:)

לגבי הפרופ, גיל, קטע מצחיק הפרופ שלי מתיישב על ציר של הAXI שלי בול זה אומר שהחור 3.2 ממ קוטר אבל בורג הנעילה שלי הוא עם ראש כיפה ומותאם למברג פיליפס.
מה שכן מדדתי את התבריג והוא M3 ולכן מפתח אלן לבורג חף (ללא ראש) צ"ל 1.5 ממ ולבורג רגיל 2.5 ממ.
אתה יכול גם פשוט להחליף לבורג M3 אחר.

בורג האלן שמגיע עם הפרופ לא שיא האיכות, הלכתי ופישפשתי בחלקים שנילווים למנועים השונים שרכשתי עם הזמן, ופלא... מצאתי אותו בורג אלן רק קצת יותר איכותי וחור ארוך יותר למפתח האלן, מה שאפשר לי סוף סוף סגירה מכובדת מבלי חשש שהפרור יעוף.

sharonx
23-12-2010, 17:17:27
קיבלתי את שלי היום והוא נראה פשוט מושלם ! איזו איכות וגימור ועוד ביחס למחיר - זה מדהים.

הוא הולך לאחסון לבינתיים אבל אני בטוח שהוא לא ישאר שם להרבה זמן....

shaloma
23-12-2010, 19:25:54
Turnigy 2213 20turn 1050kv 19A Outrunner
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=5688
(http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=5688)זה בדיוק המנוע שיושב אצלי בדאון
הוא מתאים בדיוק כמו שעון, ומנסיוני על טיסן אחר הוא גם מאד מוצלח.

לפני שמדביקים את התושבת חברו את המנוע ובדקו שהחיווט יוצא מלמטה קצת לצד ואז תקבעו.אני באופן אישי הייתי משדרג את התושבת עם קרבון או פיבר, כיוון שזה לא בדיוק דיקט תעופתי מהשופרא דשופרא, אלא משהו זול ולא חזק במיוחד.

בפירוק הראשון זה הכיוון, שדרוגים

קיבלתי היום את הדאון בצבע צהוב קרבון (ולא אדום כמו שהזמנתי)

הטיסן מאוד יפה, בנוי היטב אך עדין מאוד.

גיל, אצלי הדיקט הקדמי בחרטום מגיע מודבק

בנוסף, בורג החיזוק של הפרופ המתקפל הינו פיליפס

כנראה שיש קצת שוני בגרסאות.

בינתיים אני מחכה למנוע שיגיע מהסיני

sharonx
23-12-2010, 20:23:48
כולכם קיבלתם כרטיס ברכה לחג המולד (שמעוצב ממש יפה) וכובע של סנטה קלאוס מתנה ? נחמדים הסינים ב R2HOBBIES :)

umbo
23-12-2010, 20:35:14

בורג פיליפס כמו שאתה מראה בתמונה יכול להוציא ספינר כזה מאיזון ולגרום לרעידות, גם אם הוא קרוב לציר המנוע. אני הייתי מחליף אותו בבורג ללא ראש למפתח אלן.

אייל שפירא
23-12-2010, 22:00:17
כולכם קיבלתם כרטיס ברכה לחג המולד (שמעוצב ממש יפה) וכובע של סנטה קלאוס מתנה ? נחמדים הסינים ב R2HOBBIES :)

לא קיבלתי לא כרטיס ולא כובע.

אצלי הגוף הגיע מלוכלך, הפס המודבק באמצע חום די מגעיל ומקדימה איפה שכנראה מדביקים את הפיירוול הניילון היה תחוב לתוך הפתח והפיברגלס שם קצת שבור (חתיכה קטנה חסרה).
וסתם שאלה - "הוראות הרכבה" זו מילה גסה בסינית?

Boogle
23-12-2010, 22:42:28
בורג האלן שמגיע עם הפרופ לא שיא האיכות, הלכתי ופישפשתי בחלקים שנילווים למנועים השונים שרכשתי עם הזמן, ופלא... מצאתי אותו בורג אלן רק קצת יותר איכותי וחור ארוך יותר למפתח האלן, מה שאפשר לי סוף סוף סגירה מכובדת מבלי חשש שהפרור יעוף.

מבחינת מומנט הידוק יש יתרון לבורג עם ראש - רצוי אלן.
בורג אלן M3X5 או M3X6 יעשה את העבודה עם מינימום זריקה לציר.
שימו לב שאם אין לכם משטח ישר מושחז על הציר, אני ממליץ להוסיף כזה עם דרמל או פצירה, בכדי שהבורג לא יתחיל להחליק על הציר. קוטר 11 אינצ' לפרופ מול 3.2 ממ שהם 0.125 אינצ' כבר מראה את יחס המומנטים שפועל פה...

כל הצהוב קארבון מגיעים עם הפרופ הזה, פשוט את הצהוב קארבון מרכיבים בקומה השניה , את האדום של אייל מרכיבים במרתף :D

http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=31679

Gil
24-12-2010, 00:14:36
מבחינת מומנט הידוק יש יתרון לבורג עם ראש - רצוי אלן.

שימו לב שאם אין לכם משטח ישר מושחז על הציר, אני ממליץ להוסיף כזה עם דרמל או פצירה, בכדי שהבורג לא יתחיל להחליק על הציר. D

http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=31679

תודה על ההמלצה, חשובה מאד.

בוצע עם הדרמל האיכותי שגזלתיי מאחותי:D

עכשיו אני יכול להיות רגוע שהפרופ לא יעוף באמצע טיסה

Gil
24-12-2010, 15:11:47
טוב חברים,

הדאון טס ודיי יפה, לתומי חשבתי שאוכל להכיל עליו את ה- SETUP של דאון דיסקוס, אך לא כן.

הדאון החשמלי מתנהג יותר כמו טיסן חשמלי (פיילון) מאשר תכונות של דאון.
אמנם לא היו תרמיקות חזקות ולכן לא יכול להעיד איך יתנהג כאשר יהיו, עדיין טעון בדיקה.

התגובות שלו מאד מהירות, וחדות.
ניסיתי לגרום לו לבלום לקראת נחיתה כמו בדיסקוס, אך בלתי אפשרי, שטח מאזנות קטן מדי ואינן לאורך כל הכנף.

דבר ששמתי לב שהיה עלי לעשות הוא הגדרת הבקר למצב בו הוא בולם את המנוע בכדי שהפרופ יתקפל.
אף פעם לא נתקלתי בזה, ותכף נשב לבדוק איך עושים זאת.

צילמתי קצת, ויתכן שבהמשך אעלה תמונות.

Boogle
24-12-2010, 17:41:53
בדיסקוס יש מנוע :eek::confused:
בכל אופן כדי שפרופ מתקפל אכן יתקפל יש להגדיר BRAKE בבקר, אם יש לך בקר תואם טורניג' וכרטיס תכנות זה בערך 10 שניות, אחרת קצת מתסכל לשמוע מלא ביפים ולספור אותם...

בהצלחה בכל מקרה, ספר לנו עוד.

אגב, בדיקה שעשיתי היום למיקום המנוע מעלה בעיית צפיפות קלה מאחורי הפיירוול. במנוע שלי השרינק שלהחוטים היוצאים מהמנוע קשיח ובולט הצידה יחסית והדבר לא מאפשר למקם את המנוע בצמוד לפיירוול. צריך שימת לב בהעברת החוטים ליד המנוע.

Gil
24-12-2010, 18:39:35
בדיסקוס יש מנוע :eek::confused:
בכל אופן כדי שפרופ מתקפל אכן יתקפל יש להגדיר BRAKE בבקר, אם יש לך בקר תואם טורניג' וכרטיס תכנות זה בערך 10 שניות, אחרת קצת מתסכל לשמוע מלא ביפים ולספור אותם...

בהצלחה בכל מקרה, ספר לנו עוד.

אגב, בדיקה שעשיתי היום למיקום המנוע מעלה בעיית צפיפות קלה מאחורי הפיירוול. במנוע שלי השרינק שלהחוטים היוצאים מהמנוע קשיח ובולט הצידה יחסית והדבר לא מאפשר למקם את המנוע בצמוד לפיירוול. צריך שימת לב בהעברת החוטים ליד המנוע.
ראשית, ברגעים אלו ממש טופלה בעיית ה- Brake ע"ג בקר טורניגי פלאש + כרטיס תכנות ייעודי לטובת העניין, אני מסכים שזה שווה כל שקל על פני הצפצופים המאד מעצבנים ומבלבלים.

לגבי תושבת המנוע, מזל שאצלי זה לא הגיע מודבק, מה שאיפשר לי לכוון את המנוע כך שהחיווט יצא מעט על הדופן ולא בדיוק על התפר של הדבקת הגוף.

מחר בבוקר אני יוצא לטיסה שניה ונמשיך לכוון אותו.;)

sharonx
24-12-2010, 20:01:48
ברקס ממש קל לכוון לפי הצפצופים כי זו האופציה הראשונה. אבל אם יש כרטיס אז למה להתאמץ.

Boogle
24-12-2010, 21:08:52
שרון, פעם היתה פרסומת של אמריקן אקספרס בJFK
If you have a Green card you don't need a Visa
:)

בעניין תושבת המנוע, אצלי היא מודבקת יפה ובמרכז, אבל המרווח שיש לחוטים ליד המנוע קטן וצפוף. הדבר דורש שימת לב בניתוב שלהם.
במחשבה נוספת אולי אצפה אותה בשכבה של מיקרופיבר, חיתוך הלייזר של הדיקט נראה עדין במקצת.

Gil
24-12-2010, 23:49:34
משהו בקטנה :)

http://www.youtube.com/watch?v=sjJl7Mpj1oo

wind556
25-12-2010, 12:30:21
גיל, לך כמעט נמאס ממנו, שלי עוד לא מראה סימן חיים...
זה צדק זה? :D

Gil
25-12-2010, 14:48:54
גיל, לך כמעט נמאס ממנו, שלי עוד לא מראה סימן חיים...
זה צדק זה? :D

נמאס :eek: מה פתאום :mad:

היום הטסתי אותו בפארק לאחר השינוי של בלימת המנוע, והדבר חולל פלאים:)
הדאון יודע גם לדאות ולא רע בכלל.

עם סוללת 3 תאים 1250 שהיתי באוויר כ - חצי שעה עד שהתעייפתי ונחתתי.

חזרתי הביתה עם 2 סוללות שלא עשיתי בהן שימוש כלל.
נו טוב חלק מהזמן הטסתי גם את המיני טופסקיי, גם קצת גלשונים בקיצור הפנינג בפארק עם המשפחה הילדים וחברים.

סרטון בהמשך.;)

wind556
25-12-2010, 16:21:36
ועכשיו מה שנותר הוא שתגיד לנו באיזה פארק....

Gil
26-12-2010, 00:59:22
טוב,

עכשיו לגרסה הארוכה, אני מניח שאתה תדע היכן זה צולם:)

http://www.youtube.com/watch?v=tXRCo_h2eh0

umbo
26-12-2010, 07:23:03
יופי של סרט. :)
אבל עם מותר אז שתי עצות.
אני לא יודע אם יש לך ילדים, אבל תמיד כדאי להרחיק את המשדר בתדר מיקרו גל "מבית היוצר": - גם 100 מיליוואט לא עוזרים כלום לענינים.
אל תתפוס טיסן ממונע ביד !!! 1000 פעמים זה יצליח, אבל פעם אחת תוך כדי תפיסה תזוז האצבע\היד\המשדר ותגיע לבית חולים עם מה שנראה נסיון התאבדות ע"י חיתוך ורידים - אם אתה תטיס לבד - אולי לא תגיע :rolleyes:

Gil
26-12-2010, 08:14:36
יופי של סרט. :)
אבל עם מותר אז שתי עצות.
אני לא יודע אם יש לך ילדים, אבל תמיד כדאי להרחיק את המשדר בתדר מיקרו גל "מבית היוצר": - גם 100 מיליוואט לא עוזרים כלום לענינים.
אל תתפוס טיסן ממונע ביד !!! 1000 פעמים זה יצליח, אבל פעם אחת תוך כדי תפיסה תזוז האצבע\היד\המשדר ותגיע לבית חולים עם מה שנראה נסיון התאבדות ע"י חיתוך ורידים - אם אתה תטיס לבד - אולי לא תגיע :rolleyes:

ראשית תודה על ההארה, אתה צודק לגבי תפיסת הדאון ביד - זה יהיה אירוע חד פעמי:cool:

לגבי העניינים, אולי מ פה תצא הישועה אחרי 4 זכרים :o,
לאישתי היו רעיונות עם מיקרוגל ביתי, אולי זה משהו פחות מאיים לעומת מיקרו :D

andrew_id
26-12-2010, 15:43:42
תודה על הסרט גיל!
איפה טסתם? היכן זה נמצא?

אריה הלפרין
26-12-2010, 19:44:00
לא יאומן
הוזמן ב13/12
נשלח ב 16/12
הגיע ב 23/12
וכל זה בדצמבר

אייל שפירא
26-12-2010, 19:49:51
לא יאומן
הוזמן ב13/12
נשלח ב 16/12
הגיע ב 23/12
וכל זה בדצמבר

היית ילד טוב השנה, סנטה עשה לך משלוח אישי עד הארובה... :D

andrew_id
26-12-2010, 20:14:24
לא יאומן
הוזמן ב13/12
נשלח ב 16/12
הגיע ב 23/12
וכל זה בדצמבר

נשלח ב- 12\ 09
ועדיין שתיקה

guyst
26-12-2010, 20:28:19

שלי נלקח בן "ערובה" ע"י רשויות הדואר.
HK טוענים שהמריא משם ב-09.12 באתר דואר ישראל מעודכן שיצא ב-09.12 (אין מה להגיד... מתואמים :)) .
כשדיברתי היום עם הדואר וטענתי שמוצרים אחרים מגיעים (אחרי שמדווחים שיצאו מ-HK) אחרי כמה ימים, ויש לי ניסיון של שנה עם כמה עשרות משלוחים, צחקה עליי ואמרה שהיא שם 24 שנה ואין מצב שיקח פחות מ-2-3 שבועות....
קונספירציה? :rolleyes:

wind556
26-12-2010, 20:34:32
גם לשלי אין שום סימן חיים
אבל לא רק המשלוח הזה , יש לי גם חבילה קטנה מהסיני שמכילה שני סרוואים שיצאה ב8 לחודש ואין סימן ממנה

אריה הלפרין
26-12-2010, 20:39:44

ולא דרשו אפילו שקל

T_A
26-12-2010, 20:42:44
כנ״ל. חבילה מהסיני שנשלחה ב7.12 וססנה בלזה של ה$66 מהאתר הזה שנשלחה מהונג קונג ב9.12 ואין שום סימן חיים

Boogle
26-12-2010, 23:28:48
לדעתי עובדים בדואר בשיטת ליפו :D לא הסוללה, הSTACK יענו LIFO.

מעניין שכל מה שנשלח בשבוע של ה7-8-9 לא הגיע ומה שיצא ב13 כבר בארץ...
כאילו קונטיינר הלך לאיבוד, מישהו שמע דיווח על מטוס תובלה שנעלם?
חשוד ביותר...

Gil
27-12-2010, 21:16:01
שכחתי לציין

תופעה בדאון שדורשת מיקס כלשהו בכדי לפצות עליה והיא:

כאשר פותחים מצערת לדאון יש נטייה להתרומם ולא לעלות בקו ישר, וזה ככל הנראה עקב המבנה שלו.

אני מניח שצריך לעשות מיקס מצערת והגה גובה, האמת שאני לא יודע איך, ואשמח לקבל רעיון איך נכון לעשות זאת.

bendisar
27-12-2010, 21:25:11
שכחתי לציין

תופעה בדאון שדורשת מיקס כלשהו בכדי לפצות עליה והיא:

כאשר פותחים מצערת לדאון יש נטייה להתרומם ולא לעלות בקו ישר, וזה ככל הנראה עקב המבנה שלו.

אני מניח שצריך לעשות מיקס מצערת והגה גובה, האמת שאני לא יודע איך, ואשמח לקבל רעיון איך נכון לעשות זאת.

איזה שלט יש לך?
בעיקרון זה די פשוט, וגנרי, תנווט לתפריט של פתיחת המיקסים בשלט שלך,
תיכנס למיקס מאופס אחד
כוון שה-MASTER יהיה ערות המצערת (THRO), וה-SLAVE יהיה ערוץ ההגה גובה (ELEV)
עכשיו כנראה יש לך אפשרות לכוון אחוזים, גם חיוביים וגם שליליים, אתה צריך למצוא איזה ערך של אחוזים (חיובי או שלילי) להכניס על מנת לגרום להגה הגובה לרדת ולא לעלות עם פתיחת מצערת
ואז בעזרת נסיון וטעייה לכוון את אחוזי התזוזה של ההגה גובה ביחס למצערת כדי להעלים את הרמת האף בפתיחת מצערת
דרך אגב, יכול להיות שהתופעה גם נובעת מזווית מנוע כלפי מעלה, אתה יכול להוסיף שייבות בין המנוע לתושבת כדי לתת לו קצת זווית נגדית למטה וככה יכול להיות שתעלים את התופעה
מקווה שעזרתי :)

Boogle
27-12-2010, 22:22:54
"מחלה" ידועה בדאונים.

תתחיל מ5% מיקס שלא יגיב כמו משוגע, ושים לב שבד"כ אחד המתגים משמש להפעלה/ניתוק המיקס.

Gil
27-12-2010, 23:34:48
שלום,
ראשית תודה על ההמלצות, הנושא טופל ע"י מיקס

האם מומלץ להוסיף מיקס נוסף לטובת עניין הגלגול בעת פתיחת מצערת, לדאון יש נטייה להסתובב על ציר הגוף מעט לאחד הכיוונים.

האם מומלץ לתקן זאת במיקס מצערת הגה כיוון או מאזנות ?

אייל שפירא
28-12-2010, 19:28:29
הוראות הבניה, שלא מצורפות לקיט:
http://www.r2hobbies.com/manuals/rcpl71015.pdf

Gil
28-12-2010, 20:11:48
שאלה למזמינים,

האם עוד מישהו קיבל ובנה את הדאון?
:confused:

תודה על הסרט גיל!
איפה טסתם? היכן זה נמצא?

פארק הירקון

guyst
28-12-2010, 21:17:33

איפליי בשטח... ;)

andrew_id
28-12-2010, 22:09:16

להסתכל על ההוראות שימוש האלה - רוצים לבכות ;)

guyst
28-12-2010, 22:14:29
:D
להסתכל על ההוראות שימוש האלה - רוצים לבכות

מה שנקרא "הוראות בית שימוש"... :D

Boogle
28-12-2010, 23:58:41
שלום,

האם מומלץ להוסיף מיקס נוסף לטובת עניין הגלגול בעת פתיחת מצערת, לדאון יש נטייה להסתובב על ציר הגוף מעט לאחד הכיוונים.

במחשבה ראשונה כשאתה רוצה לבטל מומנט כזה ע"י התקנת המנוע אתה מטה אותו ימינה, היינו התיקון על ציר הYAW ולכן צריך לתקן בה. כוון.
אבל, אשמח לשמוע עוד דעות בנושא.

bendisar
29-12-2010, 00:25:24
במחשבה ראשונה כשאתה רוצה לבטל מומנט כזה ע"י התקנת המנוע אתה מטה אותו ימינה, היינו התיקון על ציר הYAW ולכן צריך לתקן בה. כוון.
אבל, אשמח לשמוע עוד דעות בנושא.

אני בראש שלך, ולדעתי כדאי לנסות לתקן את הבעייה עצמה מאשר להסתיר את הסימפטומים שלה בעזרת מיקסים
הבחור גם ציין שהדאון מושך למעלה בפתיחת מנוע, זה לא גם מקרה קלאסי של זווית מנוע לא נכונה?
בכל מקרה לפי מה שהבנתי בכלל בטיסנים שמושכים למעלה ומגלגלים בזמן טיסה כדי להטות את המנוע מעט
ימינה ומעט למטה, וככה להתנגד למומנט שמגיע מהמנוע
את זווית המנוע ניתן לכוון על ידי הוספת שייבות בין המנוע לבין ברגי ההתקנה שלו על התושבת
עוד פעם, את כל הבעיות ניתן לפתור על ידי מיקסים, אבל הדבר יגרום לסתם עוד גרר שמגיע מההגאים

umbo
29-12-2010, 07:49:17
שלום,

אי אפשר לתקן את התופעה שאתה מתאר ע"י מיקס. הפנית המנוע הצידה (rightthrust) פוטרת בעיה של משיכה קבועה של המנוע את הטיסן שמאלה. מה שאתה מתאר זה אפקט גילגול של הטיסן רק כשאתה פותח מנוע. אם תנסה לתקן זאת ע"י מיקס מאזנות, מכוון שהגלגול הוא רק בפתיחת המנוע, כשהסל"ד של המנוע יתיצב (וזה קורה מיד) תצטרך תיקון הפוך בגלל השפעת אותו מיקס מאזנות - בקיצור זה מיותר. פשוט תשתדל לפתוח מצערת מעט באיטיות. אגב, זה בדרך כלל מראה שיש לך מנוע עם מומנט חזק מידי או שהפרופ' גדול וכבד מידי עבור הטיסן הזה.

אייל שפירא
29-12-2010, 07:57:37
אז Soft start בבקר יפתור את זה?

umbo
29-12-2010, 08:19:51

זו בהחלט אפשרות. אבל זה עדין לא פותר את הבעיה של setup שהוא כניראה חזק מאוד על טיסן קל.
זה ענין של בחירה של המטיס איך הוא מעדיף את הטיסן שלו.

wind556
29-12-2010, 10:13:26

אסור לעשות SS בדאון

אייל שפירא
29-12-2010, 10:18:30
אסור לעשות SS בדאון

למה? אם יש לו פרופ גדול, איך זה יזיק?

wind556
29-12-2010, 11:33:10
אתן לך דוגמה איפה זה יכול להזיק:
אתה ניגש לנחיתה קצת רחוק ממך, מתקרב מאד לקרקע, אבל לא בא לך לצעוד עד הטיסן או שהוא עומד לפספס את איזור הנחיתה הנבחר, או שיש איזה מכשול בדרך.
במקרה הזה אתה חייב תגובת מצערת מיידית ולא המתנה עד שהפרופ יאסוף מהירות.
דבר שני המומנט לא ייפתר במעברי ביניים של המיצערת, כך שגם שם זה מיותר.
ודבר שלישי, כשאתה מזניק אותו להמראה, אתה פותח מצערת כשהדאון ביד שלך וממילא תחכה עד שהטורים יתייצבו, כך שגם שם אין לך שום רווח מזה.
בעצם אין שום מצב שתרוויח מזה, אתה יכול להעלות מצערת לאט נקודתית במקום לכבול את עצמך לזה בקביעות

wind556
29-12-2010, 11:34:13
ואגב, אם יש תופעת מומנט חזקה בטיסן, סביר להניח שהסט אפ לא מדוייק. כנראה KV נמוך מדי ופרופ גדול מדי

roydor
29-12-2010, 16:17:11
כבר ראיתי טיסנים עם סט-אפ יותר חייתי מהסט-אפ של גיל ללא גלגול בטיפוס, אני לא מאמין שמדובר בבעיות מהסט-אפ.
ישנן מספר תופאות שעשויות לגרום לגלגול כגון קרבה גדולה מדי של המנוע לכנף ועל כן השפעה גדולה על פילוג העילוי, העובדה שאין לטיסן דיהדרל מובילה ליציבות נמוכה מאד בגלגול וגם צימוד של גלגול כתוצאה מסבסוב עקב SIDE THRUST לא מתאים, פיתול בכנף שבא לידי ביטוי במהירויות גבוהות - מהירויות הטיפוס.

ככלל, אם נתקין את המנוע בהטייה מסוימת מטה DOWN THRUST והצידה SIDE THRUST ניתן יהיה לפתור חלק גדול מבעיות הצימודים בזמן הטיפוס אך לא את כולן, משחק עם מרכז כובד עוזר אבל עלול ליצור קשיים בהטסה ללא מנוע. מיקסים עשויים לעזור אך גם הם לא פיתרון חד משמעי.

אני מציע לשלב את כל האופציות הבאות ובסדר הרשום:
1. בדוק שאין לך פיתול בכנף.
2. טפל בהטיות המנוע, 1-2 מעלות מטה וימינה ישפרו את המצב במעט.
3. הוסף מיקס על הגה הגובה שכן הוא הכי רגיש עקב שינוי המהירות.
4. בדוק את הטיסן בגלישה וקזז כך שיטוס ישר בתחום מהירויות רחב, תבדוק שהקיזוזים לא משתנים בפתיחת מנוע (בייחוד אם מדובר במוד טיסה אחר שכן בשלטים רבים יש קיזוזים שונים למודי טיסה שונים - טעות נפוצה)
5. במידת הצורך הוסף פיצוי קבוע (קיזוז) או פרופורציונאלי (מיקס) למצב מצערת מלאה
6. תלמד להטיס את הטיסן (אין פה רמיזה ליכולותיך, בחיי...)
7. תהנה מהטיסן על כל מגרעותיו על תשכח שלא מדובר בטיסן של 1000$
8. תפסיק לבזבז את הזמן ותסיים את הדיסקוסים החדשים שלך! (פה יש רמיזה, בחיי...)

Gil
29-12-2010, 19:20:54
כבר ראיתי טיסנים עם סט-אפ יותר חייתי מהסט-אפ של גיל ללא גלגול בטיפוס, אני לא מאמין שמדובר בבעיות מהסט-אפ.
ישנן מספר תופאות שעשויות לגרום לגלגול כגון קרבה גדולה מדי של המנוע לכנף ועל כן השפעה גדולה על פילוג העילוי, העובדה שאין לטיסן דיהדרל מובילה ליציבות נמוכה מאד בגלגול וגם צימוד של גלגול כתוצאה מסבסוב עקב SIDE THRUST לא מתאים, פיתול בכנף שבא לידי ביטוי במהירויות גבוהות - מהירויות הטיפוס.

ככלל, אם נתקין את המנוע בהטייה מסוימת מטה DOWN THRUST והצידה SIDE THRUST ניתן יהיה לפתור חלק גדול מבעיות הצימודים בזמן הטיפוס אך לא את כולן, משחק עם מרכז כובד עוזר אבל עלול ליצור קשיים בהטסה ללא מנוע. מיקסים עשויים לעזור אך גם הם לא פיתרון חד משמעי.

אני מציע לשלב את כל האופציות הבאות ובסדר הרשום:
1. בדוק שאין לך פיתול בכנף.
2. טפל בהטיות המנוע, 1-2 מעלות מטה וימינה ישפרו את המצב במעט.
3. הוסף מיקס על הגה הגובה שכן הוא הכי רגיש עקב שינוי המהירות.
4. בדוק את הטיסן בגלישה וקזז כך שיטוס ישר בתחום מהירויות רחב, תבדוק שהקיזוזים לא משתנים בפתיחת מנוע (בייחוד אם מדובר במוד טיסה אחר שכן בשלטים רבים יש קיזוזים שונים למודי טיסה שונים - טעות נפוצה)
5. במידת הצורך הוסף פיצוי קבוע (קיזוז) או פרופורציונאלי (מיקס) למצב מצערת מלאה
6. תלמד להטיס את הטיסן (אין פה רמיזה ליכולותיך, בחיי...)
7. תהנה מהטיסן על כל מגרעותיו על תשכח שלא מדובר בטיסן של 1000$
8. תפסיק לבזבז את הזמן ותסיים את הדיסקוסים החדשים שלך! (פה יש רמיזה, בחיי...)

אפרופו סעיף 8 ;) אני עוד צפוי להפתיע:D

Boogle
29-12-2010, 23:19:45
ואגב, אם יש תופעת מומנט חזקה בטיסן, סביר להניח שהסט אפ לא מדוייק. כנראה KV נמוך מדי ופרופ גדול מדי

אני דווקא חושב הפוך, KV גבוה מדי עבור הפרופ הגדול בשילוב מתח סוללה גבוה נותן האצה זויתית גדולה מהמתוכנן המתבטאת בטורק גדול.

Gil
02-01-2011, 17:56:52
שלום,

מה קורה עם כל מי שרכש ?

האם יש עוד דאונים מוכנים לטיסה, שאפשר להטיס בזוגות שלישיות רבעיות וכו'

היכן נעלמה ההתלהבות שלכם :eek:

shaloma
02-01-2011, 20:47:11
הי גיל,

אני מחכה לציוד שהזמנתי מהסיני (מנוע, בקר וסרוויים)

בינתיים אני "אוסף" לקחים משרשור הבניה וההטסה שלך.

wind556
02-01-2011, 20:49:03
אני דווקא חושב הפוך, KV גבוה מדי עבור הפרופ הגדול בשילוב מתח סוללה גבוה נותן האצה זויתית גדולה מהמתוכנן המתבטאת בטורק גדול.

לזה ייקרא אורגיה:
על אחת כמה וכמה :D

wind556
02-01-2011, 20:50:11
שלום,

מה קורה עם כל מי שרכש ?

האם יש עוד דאונים מוכנים לטיסה, שאפשר להטיס בזוגות שלישיות רבעיות וכו'

היכן נעלמה ההתלהבות שלכם :eek:

ההתלהבות נשארה ב9 לדצמבר
עדיין אין סימן חיים לדאון, ולעוד חבילות מהסיני

guyst
03-01-2011, 11:02:08
הוראות בגרמנית (http://www.modellhobby.de/k_staufenb...lin_online.pdf) עם תמונות... (שנאל שנאל...:D)

סרטון נחמד של ההרכבה והטיסה, לאלה שעוד לא הגיע אליהם :o
ולא הזמינו עדיין אלקטרוניקה :rolleyes:
ויש להם כמה קופסאות לפני :p

http://www.airmix.de/modellbau-223458-test-javelin-von-staufenbiel.html

Gil
03-01-2011, 11:38:47
ההתלהבות נשארה ב9 לדצמבר
עדיין אין סימן חיים לדאון, ולעוד חבילות מהסיני

אכן משהו נדפק שם במהלך החג, גם חבילת דאוני ה - DLG שהזמנתי לחברים פה ועוד ב - EMS נתקעה משום מה במיון בסין !!!.

לשמחתי אין מה לחשוש כיוון שהיצרן בודק את הנושא, ואם החבילה הלכה לאיבוד הוא שולח אחת חדשה - יתרונות ה - EMS :D

alexk
03-01-2011, 23:36:12
מוזר, אצלי הוזמן ב - 18/12 יצא ב - 21/12 ברשום והגיעלארץ ב -29/12, עוד לא הספקתי להרכיב...

T_A
04-01-2011, 06:05:35
מוזר, אצלי הוזמן ב - 18/12 יצא ב - 21/12 ברשום והגיעלארץ ב -29/12, עוד לא הספקתי להרכיב...

אין ספק שמשהו דפוק במשלוחים מה"ק מאזור ה 10.12 . חבל שלא חיכיתי לדקה ה 90 להזמין :mad:

gidipajero
05-01-2011, 20:36:36
מעלה את השירשור מהאוב. מוכת הירח mooney פתחה אצלי חשבון,
הם טעו בסכום, זיכו חלקית וביטלו את ההזמנה.
אני בן אדם עם סבלנות, מחר בערב אני פונה לפי-יפל.
לא נירא לי שיהיה לי דאון כזה. איזה מנוע אמרנו הולך לזונה הצכית?????
(אומגה).
גידי

Gil
05-01-2011, 20:59:57
אין ספק שמשהו דפוק במשלוחים מה"ק מאזור ה 10.12 . חבל שלא חיכיתי לדקה ה 90 להזמין :mad:

חברים, צר לי לקלקל לכם את התקוה
גם ההזמנה שיצאה עם דאוני DLG מסין, חבילת EMS בערך ב- 12 לדצמבר הלכה לאיבוד, כך דיווח לי
היום היצרן של הדאונים.
למזלנו הוא שולח לי חבילה חדשה, אבל אני בהחלט חושב שמשהו אכן קרה בסביבות התאריך 10 - 15 לדצמבר.

או שאולי כולנו נופתע והכל יגיע בבת אחת.

אייל שפירא
05-01-2011, 21:04:25
קצת יותר מדי סאקי בחגיגות הקריסמס...

Boogle
05-01-2011, 23:29:46
קצת יותר מדי סאקי בחגיגות הקריסמס...

לא רוצה לקלקל לך ת'חגיגה אבל סאקי זה יפני ...

wind556
09-01-2011, 15:23:34
ואוו
13 עמודים ועדיין אין דאון
הוא כל כך טוב שכנראה תפס טרמיקה בדרך ולא ירד
בינתיים פתחתי מחלוקת בPAY PAL.
מי חוץ ממני עוד לא קיבל אותו?
מלבד זה יש לי עוד חבילה מהסיני שנעלמה, גם עליה פתחתי מחלוקת

dankap
09-01-2011, 19:13:15
ואוו
13 עמודים ועדיין אין דאון
הוא כל כך טוב שכנראה תפס טרמיקה בדרך ולא ירד
בינתיים פתחתי מחלוקת בPAY PAL.
מי חוץ ממני עוד לא קיבל אותו?
מלבד זה יש לי עוד חבילה מהסיני שנעלמה, גם עליה פתחתי מחלוקת

שלום לכולם,
לצערי הרב לא עקבתי אחרי השרשור הזה ולכן לא ידעתי שיש את הדאון המגניב הזה ב 50%
:(
אז בתחילת דצמבר הזמנתי ASW28 (קלקר) מהסיני
מקום קבורתו לא נודע...
לפי הטראקינג המשלוחה יצא מהונג קונג רק ב 16 לדצמבר אז אני עדיין לא משוכנע באופן טוטאלי שהוא MIA כי זו חבילה גדולה יחסית והוא גם אמור בכלל לעבור דרך המכס בשביל שיכתבו לסניף הדואר שלי כמה מיסים לגבות...
מצד שני מחלוקת בפיי פל ניתן לפתוח רק עד 45 יום לאחר תאריך הקנייה וזה מתקרב מהר!
ובכלל אני אמור קודם לפנות לשירות לקוחות הובי קינג (מישהו אמר ג'ייסון?)
הקיצר לא יודע מה לשות עם זה...

בהצלחה לכולם עם המשלוחים וגם בחיים בכלל,

דני

gidipajero
09-01-2011, 20:59:55
גםאני, גםאני.....................
גם אני לא קיבלתי,חייבו אותי במחיר מלא, זיכו על הטעות ולא שלחו בטענה שהחזירו את מלוא הסכום.
פתחתי מחלוקת בפייפל.
ממש מעצבן.
גידי

guyst
09-01-2011, 21:39:26
שלי גם עדיין לא הגיע. נחכה עוד שבוע עד לפתיחת ה"מחלוקת".

Boogle
09-01-2011, 22:46:11
סתם הגיג, היתכן שיש בעולם איפשהו מחסן ענק המאחסן מאות ארגזים כאלו שלא נודע כי באו אל קירבו?

(אה כן מעניין איך יראה מונה ההודעות כשכולם יקבלו אותו- אני עוד ממתין לבניה הקבוצתית.... סתאאם על מי אני עובד:D)

andrew_id
10-01-2011, 09:23:35
שלי גם עדיין לא הגיע

wind556
10-01-2011, 09:37:47
אני כבר פתחתי מחלוקת

alexk
11-01-2011, 18:54:25
למי שבנה כבר, לא ברור לי משהו האם אני צריך לקדוח את החוריםבכנף לחיבור הברגים ולקדוח בגוף בזנב כדי שיהיה לפושרודים חריר יציאה ?

gidipajero
13-01-2011, 02:05:16
זהו, ניגמר, החזירו לי את הכסף והציעו לי 10% הנחה על הדאון.
פשוט שרות גרוע.
לא מתעסק איתם יותר.
גידי

guyst
13-01-2011, 11:23:35
הגיע היום.. :D - הפריט התקבל מהונג קונג ב 13/01/2011 ומועבר ליחידת הדואר הקרובה לנמען לשם מסירתו לנמען

אז מה עושים עם הדיספיוט שפתחתי בפייפאל...? אחרי שנוגע בדאון סוגרים?

אייל שפירא
13-01-2011, 11:29:28
עקרונית מה שאתה יכול לראות גם פייפאל וגם R2 יכולים לראות, אז כן - תסגור אחרי שתראה שהוא אכן ערימת האשפה שהזמנת.

T_A
13-01-2011, 11:40:39
אל תסגור DISPUTE עד שאתה לא רואה את זה אצלך ביד ומוודא שזה מה שהזמנת

היה לי סיפור עם דואר רשום מאנגליה , לא הגיע כמה שבועות, פתחתי DISPUTE
אחרי זה מספר מעקב הראה שזה בסניף בשכונה שלי , סגרתי את הDISPUTE ואז שבאתי לקחת את הדואר , הם לא מצאו את זה, המוכר לא הסכיר לעזור לי אפילו בלפנות לדואר באנגליה כדי שיפתחו חקירה.

אגב,
זה בסוף כן הגיע , אחרי שלושה חודשים , ולא בתור דואר רשום (מישהו בדואר הסיר את הרשום כדי לכסות על הפאשלה שלהם)

wind556
13-01-2011, 11:51:47
גם שלי בסטטוס הזה :D
אני הולך לברר אצל הטייס דרך איפה הוא טס....
ואת המחלוקת אני משאיר פתוחה ותובע מהם עוד שני טיסנים כפיצוי ובנוסף את הכסף בחזרה ואת הפקידה שערכה את ההזמנה אני דורש שתבוא לנקות לי את הבית....:rolleyes:

אגב, החבילה האבודה מהסיני שמכילה בתוכה את הסרוואים לדאון הנ"ל, בוטלה והכסף חזר

Gil
13-01-2011, 16:03:47
שלום,

אני שמח לשמוע שהחבילות הגיעו,

אולי חבילת הדאונים שלי בסוף גם תגיע, בסוף יהיו לי 2 חבילות:D

לפחות אחת נחזיר ליצרן. כי היום הוא הוציא חבילה חדשה.

תודיעו שהכל הגיע תקין

Boogle
13-01-2011, 19:56:09
גמני קיבלתי היום עוד מעטפה קטנה ואבודה מסוחר איביי מסכן שגם לא קיבל כסף וגם שלח לי שני מוצרים, כנראה זאת שנשלחה בפעם השניה כשפתחתי דיספיוט.

אני מתכוון לשלם לו, לפחות שלא יוציא שם רע לישראלים.

wind556
16-01-2011, 11:40:12
הבלונדיני עם הנעל השחורה הגיע סוף סוף
אפילו הסיבה לעיכוב התגלתה:
הם שלחו יחד איתו מצנפת של סנטה קלאוס, וחיכו עד שהמיצנפת תגיע למלאי
ולמי שלא בקיא , מיצנפת סנטה קלאוס זו ערובה לריבוי טרמיקות
הטיסן הגיע כשכמעט הכל מורכב,תושבת מנוע מורכבת, ברגי כנף מורכבים, וכמו כן שני פושרודים לזנב ללא אביזר שמאחד את שניהם לסרוו יחיד.
בוגל, רוצה עוד קופסת דפרון?

אייל שפירא
16-01-2011, 13:19:51
לא קיבלתי מצנפת, אני שולח את הדאון בחזרה שיתקינו אחת!

wind556
16-01-2011, 13:23:17
לא קיבלתי מצנפת, אני שולח את הדאון בחזרה שיתקינו אחת!

תפתח מחלוקת מיד!
שילמדו לא לדפוק את החברים שלי....

guyst
20-01-2011, 15:40:30
הגיע הדאון היום והצטרף למשפחה אוהבת של עוד כמה קופסאות... ;)

liorz055
20-01-2011, 16:20:06
הגיע הדאון היום והצטרף למשפחה אוהבת של עוד כמה קופסאות... ;)

גיא הגיעה איתו גם מצנפת לחג-המולד? , אם כן שמור אותה. יש לי הרגשה שזה יהיה שוב רלוונטי מתי שתבנה אותו ;);) :D:D

guyst
20-01-2011, 19:24:34
גיא הגיעה איתו גם מצנפת לחג-המולד? , אם כן שמור אותה. יש לי הרגשה שזה יהיה שוב רלוונטי מתי שתבנה אותו ;);) :D:D

ליאור, ככה יפה לצחוק על חברים שלך...? :p:D:p:D

Boogle
20-01-2011, 21:27:17
מזל שהמצנפות לא מגיעות עם השנה מודפסת עליהן... המצנפת שלי תהיה שימושית בשנת 22

wind556
20-01-2011, 23:13:48
ביום שישי בהוד השרון עם מצנפות...

wind556
23-01-2011, 08:27:46
התחלתי להשתעשע קצת עם ההרכבה
כשאסיים אערוך שירשור מסודר ונפרד
את הזנב הדבקתי אחד לשני באפוקסי,במרכז בין שני החצאים הדבקתי חתיכת בלזה, קדחתי חור בזנב ובגוף והשתלתי אום בתוך הגוף.
הזנב מתחבר עם בורג פלסטיק 4מ"מ , מחובר מצויין, וכמובן ניתן לפירוק כשצריך

Gil
23-01-2011, 14:22:06
:mad:

אנ לא מבין אתכם, בזמן שאתם הזמנתם גם אני הזמנתי!
נכון לחלככם היה עיכוב ולחלק לא.

למה רק שלי היה כבר באוויר ושלכם לא ?

הדאון שלי עוד מעט נכנס לתרדמת חורף :eek:

אולי תתעוררו כבר !!!
מישהו לא העלה פה איזה הפנינג דאונים ????

ואני חשבתי שלי אין זמן ;)

andrew_id
24-01-2011, 00:08:09
כמעט סיים את ההרכבה.
סוללה 1000 turnigy NANO 3S
motor Turnigy 2217 (http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5691) 860kv
HXT-900
ניסיתי להקל את משקל הזנב ולקבל משקל קל ככל הניתן.
בסוף התהליך קיבלתי משקל של AUW 630 גרם ואני די מרוצה.

http://www.youtube.com/watch?v=8UduYkVLi2A"]http://www.youtube.com/watch?v=8UduYkVLi2A

https://lh5.googleusercontent.com/_iLEx_D23Rmg/TVcVKJu5jDI/AAAAAAAAA0Y/a_zUeUcXAbU/s576/DSC_3088.JPG

wind556
24-01-2011, 08:50:27
דברים נוספים:
את מוטות הפלדה של הפושרוד אני מחליף ב0.8 מ"מ
סוללה 1300
מנוע:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idproduct=5688
סרוואים דרדסים.
והכי חשוב:מחזיק הפרופ המקורי יוצר וויברציות, הוא נסגר עם בורג בצד ואינו מאוזן מטבעו
החלפתי אותו במחזיק מתכתי עם קולט, ההבדל גדול:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7839
הקוטר אינו תואם במדוייק ולכן החלפתי את הספינר הנ"ל בספינר הלבן המקורי שהותאם לבית החדש שלו, התוצאה מושלמת

wind556
26-01-2011, 12:10:20
סיימתי את כל העבודה, וראה זה פלא: תושבת המנוע התפרקה לחתיכות.
להזכירכם בדגם שלי קיבלתי עם תושבת מנוע מודבקת. לא אני עשיתי אותה
המלצה חמה לכל מי שזה כך אצלו, להחליף מיידית
אני מייצר תושבת אלומיניום.