צפייה בגרסה מלאה : שאלה חיבור סרוו למיקרו-מעבד
חבר שלי צריך לאיזה פרויקט קטן בלימודים לחבר משהו למיקרו-מעבד.
אני כמובן הצעתי סרוו (SPEKTRUM DS821 DIGITAL) שיש ברשותי.
אמרתי לו ,להוציא סיגנל PWM לחוט סרוו (החוט הצהוב).
ואת שני החוטים החום(-) והאדום (+) לחבר לספק כוח 5V
או אולי אפילו ל 4 בטריות 1.5V מחוברות בטור--> דהיינו 6V
השאלה שלי היא באיזה רמת מתחים הסיגנל PWM צריך להיות ?
וכמובן שאם יש לכם משהו אחר להגיד בנושא אני אשמח לשמוע.
תודה.
thedemri
25-12-2010, 09:41:49
שלום לך
לרוב הסרבואים פיקוד ב 5 וולט יעשה את העבודה כמו שצריך.
שים לב , שעל אף שהפיקוד הסטנדרטי לסרבו הוא בין 1 ל2 מילי שניה פעם ב כ 20 מילי שניות רוב הסרבואים יקבלו גם פיקוד בים 0.5 ל 2.5 מילי שניות ויתנו תנועה של +/- 90 מעלות.
צריך ליבדוק ספציפית שהסרבו לא מגיע למעצור הפנימי , ולכוונן את אות הבקרה שלא יחרוג לנקודות הללו!
אמנון :|
"צריך ליבדוק ספציפית שהסרבו לא מגיע למעצור הפנימי , ולכוונן את אות הבקרה שלא יחרוג לנקודות הללו!"
מה הכוונה ? כאילו לא לתת לו פולס של %110 לדוגמא ?
igalr
25-12-2010, 09:56:43
כמובן שהמינוס של הסוללות צריך להיות מחובר למינוס של הבקר אחר לאות הבקרה אין שום משמעות.
thedemri
25-12-2010, 10:04:38
בטיסנים (לרוב) מנוע הסרבו נע בטווחים של +/- 45 מעלות , אות הבקרה לכך הוא בין 1 ל 2 מלי שניה .
מיבחינה מכאנית ואלקטרונית רוב הסרבואים בנויים לתנוע גדולה יותר של כ +/- 90 מעלות . שים לב שהידגשתי את ה כ!
אות הבקרה עבור ה +/- 90 מעלות הוא רחב יותר ,מ 0.5 ל 2.5 מילי שניות , אבל מיכיוון שיש לנו את ה כ המודגש , יכול להיות שהסרבו ,שאתה בחרתה ,בנוי לנוע +/- 80 מעלות ואתה שולח אותו ,לדוגמה, ל + 90 אז הסרבו יתקע במעצור הפנימי שלו ועדיין ינסה להגיע אל היעד שביקשתה, מה שיגרום לצריכת זרם מוגברת ואפילו לאורך זמן (לא זמן ארוך) לשריפת הסרבו .
בכדי להימנע מכל הכיף המתואר, פשוט עשה ניסוי , הגדל את רוחב הפולס בשלבים עד שתישמע (או תימדוד קפיצת זרם משמעותית) שהסרבו מגיע לקצה הטווח שלו , ואז בזריזות תקטין את רוחב הפולס , עם מקדמי ביטחון, כך שהמערכת שלך לא תגיע לנקודה הזאת יותר.
שים לב שלפחות בחלק מהסרבואים הדיגיטאליים יש מנגנוני הגנה נגד הבעיות הללו.
thedemri
25-12-2010, 10:06:35
עוד הערה , תלוי בסרבו ותלוי בספק בכוח שלך יכול להיות מצב בסרבואים גדולים שספק קטן לא יעמוד בדרישות הזרם שלהם.
תודה, זה מה שחשבתי שהבנתי :-)
בקיצור הבנתי.
מזל שיש מחולל אותות.
כי אם הייתי שולח אותו לעשות את הניסוי עם המיקרובקר הוא עוד היה מוותר על כל הכיף :-X
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.