PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה| soft start בטירקס 500

Shahars
25-12-2010, 22:00:34
יש לי טירקס 500 עם סטאפ שהגיע בקומבו: מנוע ובקר מקוריים סרבואים מקוריים וכו..
השלט: אורורה 9.

לאחרונה כל פעם שאני מפעיל את המנוע (ולא משנה כמה זה בעדינות ובזהירות) כאשר הוא מתחיל לפעול המסוק "נזרק" חצי סיבוב לכיוון הנגדי, עד שהרוטור האחורי מייצר מספיק התנגדות ואז הוא יציב.

אמרו לי שאני צריך לתכנת מחדש את הSoft Start בבקר.

לא כל כך מצאתי הסברים לעניין בחוברת שקיבלתי עם המסוק.

מישהו יכול להסביר לי מאיפה להתחיל?

זה תכנות בשלט או שצריך כרטיס לבקר?

אולי יש פונקציה בשלט שאני אמור לעדכן?

תודה מראש לכל מי שיוכל לסייע!!

שחר.

tossman2
26-12-2010, 05:48:12
שחר שלום,

תכנות מחדש של הבקר הוא כל כך פשוט וקל בבקר המקורי של הטיירקס 500 שפשוט רצוי, לדעתי, כשלב ראשון לתכנת אותו מחדש.

גם לי הייתה בעיה כאשר מהירות תגובת המצערת (Thrrotle Response Speed - סעיף 5 בתכנות הבקר) היה שגוי והמסוק הוריד סיבובים במהלך טיסה בזמן הורדת קולקטיב. בצעתי תכנות של הבקר בסיוע אחי, דרך הטלפון (כמובן ששכחתי את חוברת ההרכבה בבית) והבעיה נפתרה.

שים לב להכנס למצב התכנות ע"י חיבור הסוללה במצערת/קולקטיב פתוח עד הסוף והצליל השונה שמושמע ומעיד על כי הבקר במצב תכנות.

ההוראות לתכנות הבקר בחוברת, לפכות זאת של טירקס 500 ESP, נמצאות בסוף עמוד 25 ועמוד 26 שבו מופיעה הטבלה עם הציפצופים שהבקר (המנוע לפי בוב פינלס מ- Helifreak) משמיע בהתאם למצב שנבחר. בחוברת ההוראות מצויין עיגול שחור ליד כל בחירה המתאימה למסוק הנ"ל ובחירה בהתאם למסומן היא קלה ונכונה.

בכל מקרה, עם אתה לא מסתדר שלך אלי הודעה פרטים ונמשיך משם, אם תרצה.

lior_bar_ami
26-12-2010, 07:14:37
שחר אתה מוזמן ליצור קשר ואנחה אותך טלפונית שלב אחר שלב ציפצוץ אחרי ציפצוף.

אם אתה רוצה אתה גם מוזמן להגיע ואכוון לך אותו בעצמי.

שבוע טוב,

ליאור

0546686485

Yotflow
26-12-2010, 07:40:41
גם לי הייתה בעיה כאשר מהירות תגובת המצערת (Thrrotle Response Speed - סעיף 5 בתכנות הבקר) היה שגוי והמסוק הוריד סיבובים במהלך טיסה בזמן הורדת קולקטיב. בצעתי תכנות של הבקר בסיוע אחי, דרך הטלפון (כמובן ששכחתי את חוברת ההרכבה בבית) והבעיה נפתרה.

ולאיזה מצב תכנתת? אצלי הוא נמצא במצב הכי מהיר...

wonderd
26-12-2010, 07:51:56
אתה בסך הכל צריך להגדיר soft start לאופציה הכי נמוכה - very soft ואז לא תרגיש בבעיה.

bartovmoti
26-12-2010, 08:29:58
תיכנס לכאן:

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=41692

יש לך המון סרטוני הדרכה, תחת ESC יש סרטון על בקר של ALIGN.
בשביל להוריד או לצפות אתה צריך להרשם לאתר בחינם.

בכלל רצוי שכל מי שמתעסק בתחביב הזה ישים את הקישור הזה אצלו במועדפים!

hatul
26-12-2010, 17:07:33
רק תשים לב לכך שלאחר ה SOFTSTART אם תסגור מצערת עד הסוף ותפתח שוב יהיה לך SOFTSTART באוויר וקצת פחות SOFT על הקרקע :) .

Shahars
26-12-2010, 17:41:05
תודה תודה תודה לכולם...

אני אנסה לפתור את זה ואם אתקל בבעיות אחזור להתייעצות עם חכמי הפורום.

שוב תודה
שחר.