צפייה בגרסה מלאה : הפרדת אנטנה - משדר
b1yossi
01-01-2011, 09:38:02
על מה עלי להקפיד אם ברצוני להפריד בין האנטנה למשדר עצמו (רכיב ההספק) ?
בהנחה שאשתמש במחברים ובכבלים איכותיים, האם צפויות לי בעיות ניחות ?
האם תהיה בעיה בפיזור החום במשדר?
האם הפרדה כזו תאפשר לי להצמיד את המשדר לרכיבים רגישים כגון מקלט RC (הרי הרכיב הקורן נמצא רחוק) ?
טיפים נוספים ?
יש גבול לאורך המאריך שאתה יכול להשתמש מצד האנטנה בלי לפגוע בטווח. זו הסיבה שמאריכים את כבל הווידאו.
Guyazulay@
01-01-2011, 12:02:39
לא צריכה להיות בעיה בפיזור החום במשדר.
המשדר שיש לך הוא 200MW נכון?, במידה וכן הוא לא מתחמם יותר מידי בכל מקרה...
אני חושב שאם תאריך משהו כמו 10 סמ לא צריך להיות בעיה .
בלי קשר מקלט RC תמיד טוב שהוא יהיה מרוחק מהכל הוא הכי רגיש, אחריו זה הGPS
אגב גם הכבלים של הסוללה הראשית לא תמיד טוב שיעברו ליד המקלט.
איזה פלטפורמה זו? יש בעיה של מיקום רכיבים?
b1yossi
01-01-2011, 17:27:08
אכן זה משדר של 200MW, השאלה שלי היתה כללית לגבי ההשפעה על הטמפ' בהתייחס להפרדת האנטנה.
אני מדבר על הארכה של 50ס"מ פלוס מינוס, אגב יש לי אפשרות לבדוק בדיוק נמרץ מה הניחות לגבי כל אורך של כבל -לפעמים עדיף לשמוע מה אנשים מנוסים אומרים ולא להסתמך רק על מיכשור.
כרגע הפלטפורמה המיועדת זה איזי סטאר, אני לא רואה בעיה במיקום רכיבים, ואין לי כוונה להרחיק את האנטנה ע"ג פלטפורמה זו, אני מתייחס להמלצות של רוב המנוסים כאן : "קודם כל לעלות לאויר" ולכן אני פחות או יותר מעתיק את מה שכבר ראיתי שנעשה ע"ג האיזי סטאר.
השאלה מתייחסת לפלטפורמה עתידית- שם ממש אין בעיה של מקום, ובכל זאת היות ויש לי אופציה לתכנן מראש, אני שוקל כל מיני אפשרויות.
guy1a
01-01-2011, 18:43:33
מהיא הפלטפורמה העתידית אם אפשר לשאול ?
b1yossi
01-01-2011, 21:29:21
מהיא הפלטפורמה העתידית אם אפשר לשאול ?
כרגע חסוי :)
לא רותמים את העגלה לפני הסוסים....
b1yossi
01-02-2011, 22:13:37
ושאלות נוספת באותו סיגנון :
מה עדיף - בהנחה שאני רוצה להתקין את המקלט על עמוד גבוה.
1. להתקין את המקלט+אנטנה ע"ג העמוד ולהאריך את כבל הוידאו.
2. להתקין רק את האנטנה על העמוד (להתקין כבל RF בין האנטנה למקלט)
לא הצלחתי להבין איך מחברים מערך שתי אנטנות (אומני ופאצ')
האם ניתן להשתמש במקלט אחד עם פיצול לשתי האנטנות ?
או שחייבים שני מקלטים ודייברסיטי ?
ושאלות נוספת באותו סיגנון :
מה עדיף - בהנחה שאני רוצה להתקין את המקלט על עמוד גבוה.
1. להתקין את המקלט+אנטנה ע"ג העמוד ולהאריך את כבל הוידאו.
2. להתקין רק את האנטנה על העמוד (להתקין כבל RF בין האנטנה למקלט)
לא הצלחתי להבין איך מחברים מערך שתי אנטנות (אומני ופאצ')
האם ניתן להשתמש במקלט אחד עם פיצול לשתי האנטנות ?
או שחייבים שני מקלטים ודייברסיטי ?
אופציה הראשונה היא העדיפה ואין צורך בעמוד יותר מדי גבוהה (לאיזה מרחק אתה מכוון ?)
אני עבדתי עם דיברסיטי ושני מקלטים (אם אתה שואל אותי זה סתם מיותר עדיף לעבוד עם פאצ' ומדי פעם לכוון אותה
כמובן זה תלוי במסלול הטיסה שלך)
בהצלחה
master_bebe
03-02-2011, 18:58:07
אז ככה, לגבי דיברסיטי, יש שני סוגים, אחד לסיגנל של וידאו, ואז דרושים שני מקלטים, והשני הוא מיתוג של האנטנות, אשר פחות נפוץ לתחום שלנו....
תמיד עדיף להאריך את הכבל של הוידאו, היות והוא פחות רגיש, במיוחד אם אתה משתמש בכבל עבה ואיכותי. כמו כן יש מפצלי וידאו אקטיביים,שמגברים את עוצמת הסיגנל. כעקרון, כל כבל שתשים בין המשדר ואנטנה ינחית לך את הסיגנל, וגם עם כבלים איכותיים תהייה הנחתה משמעותית.
אם יש לך מכשיר שנקרא NETWORK ANALYZER שעולה כמה עשרות אלפי דולרים תוכל לדעת בדיוק בכמה.
אין מצב לחבר שתי אנטנות למקלט אחד ללא ממתג.
אישית נשמע לי קצת הרבה הארכה של 50 ס"מ. אני מקווה שיש לך כבל קואוסיאלי טוב.
ודבר אחרון, הכל מן הסתם תלוי בטווח טיסה שלך, ובעוד פרמטרים של המשדר-מקלט.
b1yossi
03-02-2011, 19:03:06
תודה עבור התשובות.
אני הולך לקבל תוצאות מדוייקות בשבוע הקרוב - אני לא אוהב לנחש :cool:
איציק רונן
04-02-2011, 15:45:42
התשובה של גיא מצוינת, אוסיף כמה דברים:
ככלל בכל הקשור בRF ובודאי באותות לא מוגברים, עדיף לעבוד במרחקים קצרים ככל האפשר.
הארכת הכבל מוסיפה ניחות כפי שדובר ומשנה את העכבה ( impedance ) של המערכת, זאת אומרת שחלק מההספק חוזר וזה גורם לשתי בעיות: 1. ההספק המשודר יורד. 2. ההספק החוזר, מבשל את המשדר. ולכן, אם אין את הציוד הנכון לכייל את המערכת (משדר+כבל+אנטנה), הייתי משתדל לא לפצל בניהם.
בהיבט החימום, גם כאן, תמיד עדיף לדאוג לאוורור טוב סביב השדר. התחממות המשדר יכולה להוריד הספק ואפילו לשנות קצת את התדר במשדרים זולים.
פרסמתי בעבר טבלת מיקומי ציוד בטיסן, עיין בא שוב. כמו שאזולאי אמר ונכון, ליד המקלט לא כדאי להניח שום ציוד אחר. למרות שהנחת נכון, הרחקת האנטנה תוריד את הסיכוי להפרעות (שוב, במשדרים זולים זה לא בטוח שהם בנויים נכון בהיבט EMC ).
כמו שגיא אמר, ישנם מגברי אות וידאו מאוד זולים ומומלץ לעבוד איתם.
לגבי תחנת הקרקע. אני אישית ממליץ לעבוד עם דיברסיטי אבל לא ממש חובה כדי להתחיל. ותתחיל דווקא עם אומני, משום שבהתחלה אתה בעיקר תסתובב סביב עצמך עד שתרגיש נוח. כדי לא להיות לחוץ מכיוון האנטנה עדיף אלומה מעגלית.
להרים את האנטנה זה מצויין מכמה סיבות.
1. לרוב יש כמה סקרנים שמתרוצצים מסביב, וקרבתם לאנטנה עושה צרות (ככל שהתדר גבוה יותר, יותר צרות.
2. כל עליה במטר גובה פותחת את האופק בכ 3.5 ק"מ. זה לא אומר שזה הטווח שהוספת, זה אומר ששיפרת באופן דרמטי את איכות הקליטה בגלל גלים החוזרים בקרבתך, השיפור הוא גם בטווחים הקצרים.
כמובן שלא מעריכים את הכבל בין האנטנה למקלט, אלה אחרי המקלט. הסיבה היא שהאנטנה מעבירה אותות במיקרו וולטים למקלט. אחרי המקלט האות יוצא ב1 וולט (פיק2פיק). ברגע שעובר אות מאוד חלש בכבל, כל הפרעה, אפילו הקטנה ביותר מחרבנת את הכל (זה הביטוי SNR, יחס האות לרעש), אחרי המשדר אין בעיה.
באיזה תדר וידאו אתה עובד?
אנטניציק
נ.ב. אגב, עדיף להתחיל עם ספוטר שיש לו תחנת קרקע טובה, אני מכיר כמה אנשים שישמחו לעשות פיקניק FPV :D
b1yossi
04-02-2011, 16:47:35
התשובה של גיא מצוינת, אוסיף כמה דברים:
ככלל בכל הקשור בRF ובודאי באותות לא מוגברים, עדיף לעבוד במרחקים קצרים ככל האפשר.
הארכת הכבל מוסיפה ניחות כפי שדובר ומשנה את העכבה ( impedance ) של המערכת, זאת אומרת שחלק מההספק חוזר וזה גורם לשתי בעיות: 1. ההספק המשודר יורד. 2. ההספק החוזר, מבשל את המשדר. ולכן, אם אין את הציוד הנכון לכייל את המערכת (משדר+כבל+אנטנה), הייתי משתדל לא לפצל בניהם. אני מקבל את ההמלצה, בכ"א אני רוצה לבדוק הלכה למעשה כמה אני מפסיד.
בהיבט החימום, גם כאן, תמיד עדיף לדאוג לאוורור טוב סביב השדר. התחממות המשדר יכולה להוריד הספק ואפילו לשנות קצת את התדר במשדרים זולים.
פרסמתי בעבר טבלת מיקומי ציוד בטיסן, עיין בא שוב.(אני מכיר את כל מה שכתבת בע"פ- תתחיל מעמוד 2 ישר כי עמוד אחד חבל לך על הזמן :D) כמו שאזולאי אמר ונכון, ליד המקלט לא כדאי להניח שום ציוד אחר. למרות שהנחת נכון, הרחקת האנטנה תוריד את הסיכוי להפרעות (שוב, במשדרים זולים זה לא בטוח שהם בנויים נכון בהיבט EMC ).התכוונת ל- EMI ?
כמו שגיא אמר, ישנם מגברי אות וידאו מאוד זולים ומומלץ לעבוד איתם.זה נתון שלא קראתי קודם, חשבתי שצריך רק אם עושים פיצול וידאו, אפשר קישור למשהוא בסיסי ?
לגבי תחנת הקרקע. אני אישית ממליץ לעבוד עם דיברסיטי אבל לא ממש חובה כדי להתחיל. ותתחיל דווקא עם אומני, משום שבהתחלה אתה בעיקר תסתובב סביב עצמך עד שתרגיש נוח. כדי לא להיות לחוץ מכיוון האנטנה עדיף אלומה מעגלית.
להרים את האנטנה זה מצויין מכמה סיבות.
1. לרוב יש כמה סקרנים שמתרוצצים מסביב, וקרבתם לאנטנה עושה צרות (ככל שהתדר גבוה יותר, יותר צרות.
2. כל עליה במטר גובה פותחת את האופק בכ 3.5 ק"מ. זה לא אומר שזה הטווח שהוספת, זה אומר ששיפרת באופן דרמטי את איכות הקליטה בגלל גלים החוזרים בקרבתך, השיפור הוא גם בטווחים הקצרים.כתבת את זה קודם איפה שהוא, אני מתכוון להרים את המקלט קרוב לארבע מטר(פשוט יש לי מוט טלסקופי כזה).
כמובן שלא מעריכים את הכבל בין האנטנה למקלט, אלה אחרי המקלט. הסיבה היא שהאנטנה מעבירה אותות במיקרו וולטים למקלט. אחרי המקלט האות יוצא ב1 וולט (פיק2פיק). ברגע שעובר אות מאוד חלש בכבל, כל הפרעה, אפילו הקטנה ביותר מחרבנת את הכל (זה הביטוי SNR, יחס האות לרעש), אחרי המשדר אין בעיה.
באיזה תדר וידאו אתה עובד? 5.8ghz (אני יודע שאתה לא ממליץ על התדר הזה, אבל יש לי תוכניות אחרות שבגללם בחרתי בו- אולי אפילו אצליח להפתיע את שועלי ה- FPV הותיקים שכאן)
אנטניציק
נ.ב. אגב, עדיף להתחיל עם ספוטר שיש לו תחנת קרקע טובה, אני מכיר כמה אנשים שישמחו לעשות פיקניק FPV :D
אתה יודע שאתה תמיד מוזמן, אתקשר כשיהיה רלוונטי ומזג האויר יהיה נוח יותר חבל הארץ שבו אני מטיס הוא מהיפים בארץ בתקופת האביב.
איציק רונן
05-02-2011, 22:17:20
EMI כמובן. אני מעביר עכשיו מוצר במכון התקנים אז נתקע לי הEMC בראש.
אני עובד עם מגבר וידאו לרכב, הוא מתאים יותר לתחנת הקרקע ולא לקצה החכה :D. תסתכל ברנג'וידאו או אצל אחרים, יש מגברים קטנים. פשוט אין לי ניסיון האם הם טובים אז אני לא יכול להמליץ.
אשמח לעבוד איתך על ה5.8. עבדתי עליו לפני יותר משנה וחצי והתוצאות לא היו טובות. אולי השתפר משהו.
שבוע טוב,
איציק
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.