צפייה בגרסה מלאה : שאלה השתדרגתי ובגדול! Trex 700 N
capochino
15-01-2011, 17:13:28
שבוע טוב לכולם
השתדרגתי וזאת אפילו קפיצה ענקית ממסוקי ה450 ל 700 .
קניתי לי trex 700 pro nitro מבחור מהפורום . מרוצה מהעסקה ועכשיו מתחילה המלאכה .
קודם כל אני רוצה להגיד תודה רבה לאמיר שהייעץ לי בטלפון על איך לתפעל את הדבר היפה שעומד לי על השלוחן ואיך להתחיל לעבוד עליו , תודה רבה רבה! אמיר אתה תותח!
המסוק כולל בתוכו סרואים של align ds610 + דיגיטלי 650 + סרואו מצערת futaba s3004 - שהמליצו דחוף להחליפו לסרואו רציני יותר .
יש לי מערכת שלט 9 ערוצים של טורינג'י כרגע שלא הומלץ לי בכלל להתעסק איתו ביחד עם המסוק ניטרו ואני מבין את הסיכון שיש פה אך אין באפשרותי כרגע להחליף מערכת רדיו , אסתפק בטורינג'י 9 ערוצים.
רציתי לדעת אם זה מאוד מאוד קריטי לפרק את המסוק ולנקות את החלקים שלו , אף על פי שרואים שהוא נקי ומתוחזק יפה ?
אין לי סובלנות ואני מאוד רוצה להתחיל לכוון ולראות איך הוא באוויר =)
תודה רבה על העוזרים ושוב תודה לאמיר שנתן לי ייעוץ מקצועי בטלפון מאוד עזרת!
עומר בנימיני
15-01-2011, 17:21:44
אין סיבה להחליף את ה-futaba s3004 אם הוא למצערת.
למרות שאתה מעדיף שלא כדאי לך לחסוך קצת ולקנות מערכת רדיו נורמלית, כדי לא להסתכן.
תלוי מה הבחור שקנית ממנו את המסוק אמר לך, אני מאמין שהוא אדם אמין ואם הוא אמר שכל המסוק בנוי ומוכן לטיסה אז לא צריך לפרק הכל, רק לנקות את השמנים ולשים שוב, אם הוא אמר שכדאי לעבור עליו אז כדאי לפרק הכל ולהרכיב שוב כמו שצריך.
בהצלחה,
YAHELMOY
15-01-2011, 17:25:15
לא הייתי ממליץ לך להטיס עם המערכת שלט 9 ערוצים של טורניג'י יצא מזה רק רע מנסיון
לדעתי, אם אתה סומך על האדם שממנו קנית את המסוק ואתה חושב שהוא מתחזק את המסוק כמו שצריך אין לך מה לדאוג, למרות שבכל מקהר הייתי נותן לעין בוחנת להסתכל עליו
תתחדש! בהצלחה!:)
לא הייתי ממליץ לך להטיס עם המערכת שלט 9 ערוצים של טורניג'י יצא מזה רק רע מנסיון
ארז מהפורום הטיס איתה ג'ט ואני חושב שהוא יודע מה הוא עושה...
capochino
15-01-2011, 17:40:02
הומלץ לי ללפרק הכל ולנקות בצורה יסודית ליתר ביטחון ובין היתר להכיר את המסוק קצת יותר לעומק ..
בנאדם שמכר לי הראה לי את המסוק פועל , העלה אותו לאוויר למספר שניות ( הינו באיזור חשוך ויום שישי בלילה , לא מתאים לעשות רעש) , רק דבר אחד הפריע לי וזה העשן שהמסוק עישן עוד לפני שהוא עלה לאוויר , הבנאדם אמר שזה עיניין של כיווני הטורים ..
אז שורה תחתונה , אני צריך רק לכוון את המסוק ? לא קריטי עיניין הניקיון?
אז אם" ארז הטיס איתה ג'ט " כמו שהבחור אומר פה =)
בשביל הטסות קלות , לא דברים רציניים , אני לא הולך להטיס את המסוק למרחקים או לעשות איתו 3D , רוצה להתרגל אליו , להטיס בשביל ההנאה בשטח פתוח לצורך העיניין למרחקים של 10 מטר וחזור ולגובה למרחקים של 10 מטר לא בהגזמות ..
YAHELMOY
15-01-2011, 17:41:37
ארז מהפורום הטיס איתה ג'ט ואני חושב שהוא יודע מה הוא עושה...
מ3 מערכות שלט של 3 אנשים שונים שאני מכיר זה נגמר בריסוק לדעתי להטיס עם מערכת טורניג'י 9 ערוצים זה פשוט חבל
ram130111
15-01-2011, 17:43:49
מה? אתה משקיע הרבה כסף על טירקס 700 ומטיס עם טורנג'י?:S
אמלהההה פשוט זלזול וגם סיכון!
capochino
15-01-2011, 17:58:14
זה לא זלזול אין לי כרגע תקציב לקנות מערכת שלט ב 3000 שקל או משהו כזה
אם להטיס את המסוק אפילו למטרות ממש קטנות של ריחוף והלוך חזור בכלל לא מומלץ ברמה כזאת עד כדי כך אז אני יוותר אבל זה נשמע לי הזוי
יש לי מערכת שלט של אירטרוניקס סנוואה fm חדשה בקופסא , אני רוצה למכור אותה אך אם יגידו לי שהיא מצויינת בשביל המסוק הזה אז אני ישמיש אותה עליו ולתמיד..
היא ישנה בדגם שלה : Sanwa Airtronics Infinity 660 series 8 channels + מקלט fm 9 ערוצים
אני בספק שמהערכת אשמה, אל תשכח שהתקנה נכונה היא גם קריטית...
גם הייטק יכולה לפשל כאשר מתקינים אותה לא נכון
זה לא זלזול אין לי כרגע תקציב לקנות מערכת שלט ב 3000 שקל או משהו כזה
אם להטיס את המסוק אפילו למטרות ממש קטנות של ריחוף והלוך חזור בכלל לא מומלץ ברמה כזאת עד כדי כך אז אני יוותר אבל זה נשמע לי הזוי
יש לי מערכת שלט של אירטרוניקס סנוואה fm חדשה בקופסא , אני רוצה למכור אותה אך אם יגידו לי שהיא מצויינת בשביל המסוק הזה אז אני ישמיש אותה עליו ולתמיד..
איזה מערכת יש ברשותך?
capochino
15-01-2011, 18:02:21
עדכנתי
YAHELMOY
15-01-2011, 18:06:20
אם אתה אומר שהמטרות שלך הם ריחוף וכו.. אז לך על הסנווה ותיהיה רגוע
capochino
15-01-2011, 18:09:30
למה הסנוואה לא יכולה לבצע את הנידרש בשביל מסוק כזה למטרות הרבה יותר חריפות כמו טיסות שלמות 3d?
wonderd
15-01-2011, 19:17:07
אני מכיר לפחות 2 מערכות של טורניג'י שעובדות מעולה בלי בעיות כל סופ"ש.
אחד המטיסים מכר את המערכת של פוטאבה שהיתה לו ונשאר עם זאת. הוא מרוצה עד הגג.
המערכת אולי זולה ויחסית פשוטה ולא שייכת ליצרן גדול אבל לא צריך להגיע לרמת זילזול כזאת - העובדה היא שיש לא מעט מטיסים היום שמשתמשים בה ודי מרוצים. בשביל מערכת כזאת זולה היא עושה את העבודה יפה.
kal1311
15-01-2011, 19:23:08
מה? אתה משקיע הרבה כסף על טירקס 700 ומטיס עם טורנג'י?:S
אמלהההה פשוט זלזול וגם סיכון!
1+
סכנת נפשות להטיס כלי כזה עם מערכת רדיו כזו!!! חד משמעית לא הייתי לוקח צ'אנס כזה
אני הייתי חוסך קצת לרדיו ראוי
אל תתפתה להטיס ככה
wonderd
15-01-2011, 19:45:12
מר דותן היקר - הטסת פעם עם מערכת כזאת? היתה לך מערכת כזאת? יש לך נתונים יבשים על הסכנות שבמערכת?
מעניין לדעת..
capochino
15-01-2011, 20:09:02
חלק אומרים לי כן להטיס וחלק אומרים לא *** אני כבר לא יודע מה לעשות..
dk6i וdx7 מערכות שלט טובים?
מה לגבי המערכת שלט שמונה ערוצים fm שיש ברשותי?
Sanwa airtronics infinity 660 series היא תעשה את העבודה כמו שצריך?
לא מפריע לי להשתמש בציוד מיושן העיקר שיעשה את העבודה כמו שצריך כי אם כן חסכתם לי פה 1500 שקל עוד השקעה
kal1311
15-01-2011, 21:27:34
מר דותן היקר - הטסת פעם עם מערכת כזאת? היתה לך מערכת כזאת? יש לך נתונים יבשים על הסכנות שבמערכת?
מעניין לדעת..
לי לא הייתה מערכת כזו ואם תהיה ,היא תורכב על 450 מקס' או טיסן פשוט.
מקריאה בפורומים אחרים וגם כאן,מסתמן ש50% מהאנשים לא הכי מרוצים כל אחד עם התקלה שלו.
האם תהיה מוכן להרכיב אותה על ה700 שלך שבדרך?
אני בספק אם תעשה זאת:o
על אותו משקל אפשר לשאול אותך מדוע אתה מטיס 700 עם להבי קרבון?
הרי יש להבים סיניות(קרבון או פיבר גלאס)שיש להם ביקורות מצוינות-היית מרכיב אותן עליו?
אני לא הייתי מרכיב-אבל אולי זה רק אני..
בברכת שבוע טוב
capochino
15-01-2011, 21:49:19
בקיצור אנשים שורה תחתונה אני מבין ומסכם שלא מומלץ ולא כדי אך לא בהכרח לא ממלא את הדרישות הסיני , טורינג'י 9
אני ישתמש בו לריחופים , להרגיש את הכלי ואולי לעשות לו טיסות קצרות , במידה ואני ירגיש שזה המסוק שאיתו אני ירצה להתקדם ל3d אז אין שום ספק שלא רק שאני יקנה מערכת רדיו רצינית יותר אני אפילו ישדרג את האלקטרוניקה שלו את הג'ירו והכל.
אין סיבה להחליף את ה-futaba s3004 אם הוא למצערת.
למרות שאתה מעדיף שלא כדאי לך לחסוך קצת ולקנות מערכת רדיו נורמלית, כדי לא להסתכן.
תלוי מה הבחור שקנית ממנו את המסוק אמר לך, אני מאמין שהוא אדם אמין ואם הוא אמר שכל המסוק בנוי ומוכן לטיסה אז לא צריך לפרק הכל, רק לנקות את השמנים ולשים שוב, אם הוא אמר שכדאי לעבור עליו אז כדאי לפרק הכל ולהרכיב שוב כמו שצריך.
בהצלחה,
אני לקחתי מסוק יד שניה מאדם שהחזקתי ממנו פדנט ומצאתי בלאים וריקושטים שחבל לך על הזמן!
לכן אני לא סומך על אף אחד, במיוחד לא על אדם שימכור את סבתא שלו באותו הרגע כדי למכור מסוק!
חוץ מזה, רק אם תפרק ותרכיב מהתחלה גם תלמד את המסוק שלך על כל רכיבוי!
לדעתי זה לא נחוץ אלא חובה!
דבר שני, סרוו 3004 אנלוגי על המנוע לא מומלץ נקודה! נכון שזה לא משנה כל כך בגלל הגוברנר.
אבל במצבים של נעילות גיאומטריות על המצערת או מצבים דומים (שכבר יצא לי לראות!!!)
אתה כן רוצה סרוו חזק!
חלק אומרים לי כן להטיס וחלק אומרים לא *** אני כבר לא יודע מה לעשות..
dk6i וdx7 מערכות שלט טובים?
מה לגבי המערכת שלט שמונה ערוצים fm שיש ברשותי?
Sanwa airtronics infinity 660 series היא תעשה את העבודה כמו שצריך?
לא מפריע לי להשתמש בציוד מיושן העיקר שיעשה את העבודה כמו שצריך כי אם כן חסכתם לי פה 1500 שקל עוד השקעה
DX6I לא מתאימה לך, עבור מסוקי ניטרו המינימום זה 7 ערוצים!
ודרך אגב, DX7 זו מערכת מצויינת לכל הדיעות!
RonEfrat
15-01-2011, 22:23:16
דבר שני, סרוו 3004 אנלוגי על המנוע לא מומלץ נקודה! נכון שזה לא משנה כל כך בגלל הגוברנר.
אבל במצבים של נעילות גיאומטריות על המצערת או מצבים דומים (שכבר יצא לי לראות!!!)
אתה כן רוצה סרוו חזק!
+1
לי היה את הסרוו הזה על המנוע ובאמצע טיסה הוא נתפס על 3/4 מצערת:mad:
לא הדבר הכי כיף בעולם.......
saarordan
15-01-2011, 22:51:32
שיהיה במזל טוב לרגל המסוק החדש אבל....ויש אבלללל :eek:
מניסיון" זול עולה בסוף יקר" !!! תאמין לי אני מטיס 15 שנה ,אני יודע מזה לחסוך שקל לשקל בשביל לקנות חלק לטיסן או למסוק.
אני ממליץ לך לחכות קצת לחסוך למערכת נורמאלית ולהתחיל להטיס כמו שצריך,אני סמוך ובטוח כי אתה גם תתקדם יותר מהר כאשר יהיה ברשותך ציוד איכותי!
אני יודע שיש חבר'ה פה שמטיסים עם ציוד זול שהוא גם טוב ,אבל לא הייתי לוקח סיכון ומעלה לאויר כלי כזה "רוצח" וסומך על מערכת שאולי תעשה את העבודה ואולי גם לאאאא...
לכן באמת המלצתי אליך תחכה קצת.
אין באמת הבדל אם תרחף או תטיס 3D אגרסיבי .
אתה צריך להטיס עם ציוד טוב נקודה!!!
בהצלחה :)
flyinglizard
15-01-2011, 23:02:39
לא יודע איך המערכת של טורניג'י, אולי טובה ואולי לא. בכל מקרה, אתה לא צריך להוציא 3000 שקל על מערכת, אפשר לקנות מחו"ל בקצת יותר מחצי מזה או פשוט לקנות מערכת איכותית משומשת כאן בארץ סביב ה1000 שקל (מחיר של DX7 יד שניה). אגב, אני נוטה להאמין שהטורניג'י טוב יותר מDX7 אבל יש את שאלת הותק ואת זה אין כלכך לטורניג'י, מאוד נדיר לראות אנשים מטיסים איתו מסוקים כאלה ואני לא מציע לך להיות הראשון.
לגבי המסוק, יש כמה דברים שכדאי לעבור עליהם, וכיווני מנוע שצריך ללמוד (במיוחד עם מזג האוויר עכשיו שמשתנה משבוע לשבוע בצורה די מהותית). לא הייתי מפרק הכל, אבל כן מחליף צנרת דלק (במיוחד את הקלאנק בתוך המיכל), בודק את מצבו של המנוע כרגע (מיסב, בוכנה, רינג), בודק ברגים, מחליף לינקים, בודק דאמפרים וכו'. החלקים האלה באמת זולים מאוד (עשרות דולרים בודדות) וכדאי לבדוק את הדברים האלו.
מאיפה אתה בארץ?
אני נוטה להאמין שהטורניג'י טוב יותר מDX7
האם יש הסבר לתובנה הזו או שזו סתם אמונה?
flyinglizard
15-01-2011, 23:31:28
האם יש הסבר לתובנה הזו או שזו סתם אמונה?
ככה החלטתי
capochino
16-01-2011, 00:00:45
*** אוקיי אני מבין את העיניין
הציעו לי dx7 ב1100 זה יקר לי , אני מוכן לשלם על מערכת רדיו גג 800 שקל או שוב להחליף על דברים שיש לי .. או באמת לקנות מחול כמה dx7 עולה בחול כולל משלוח ומכס?
לצורך העיניין כדי לחסוך כמה שיותר אז אין צורך במזוודה , גם בטריה אני לא יצטרך לדעתי , אני ימצא תחליף..
ואיזה סרואו אני יצטרך במקום ה s3004 ?
סתם להתעניינות אם כבר התחלתי עם השקעה אז אני יפתח את זה עד הסוף סתם לידע..
איזה שידרוגים מומלצים יותר?
ג'ירו spartan quark ?
סרואים ?
מאיזה אתר בחול מומלץ לקנות חלפים בזול ( להבים ) ?
*************** אני חייב לשאול שוב כי אף אחד עדיין לא ענה לי :S , יש לי מערכת רדיו חדשה בקופסא 8 ערוצים של sanwa : airtronics infinity 660 series דיגיטלי , דגם ישן אבל חדש במצב ומן הסתם גם Fm
השלט יכול לעמוד בדרישות המסוק ? אם כן אני ישמיש אותו עליו וזהו סגרתי פינה והשקעה של כסף ?????
תודה רבה לכולם שוב =)
עומר בנימיני
16-01-2011, 00:46:59
הציעו לי dx7 ב1100 זה יקר לי , אני מוכן לשלם על מערכת רדיו גג 800 שקל או שוב להחליף על דברים שיש לי .. או באמת לקנות מחול כמה dx7 עולה בחול כולל משלוח ומכס?
לצורך העיניין כדי לחסוך כמה שיותר אז אין צורך במזוודה , גם בטריה אני לא יצטרך לדעתי , אני ימצא תחליף..
סתם להתעניינות אם כבר התחלתי עם השקעה אז אני יפתח את זה עד הסוף סתם לידע..
איזה שידרוגים מומלצים יותר?
ג'ירו spartan quark ?
סרואים ?
מאיזה אתר בחול מומלץ לקנות חלפים בזול ( להבים ) ?
*************** אני חייב לשאול שוב כי אף אחד עדיין לא ענה לי :S , יש לי מערכת רדיו חדשה בקופסא 8 ערוצים של sanwa : airtronics infinity 660 series דיגיטלי , דגם ישן אבל חדש במצב ומן הסתם גם Fm
השלט יכול לעמוד בדרישות המסוק ? אם כן אני ישמיש אותו עליו וזהו סגרתי פינה והשקעה של כסף ?????
תודה רבה לכולם שוב =)
אני מניח שלשלט סנוואה שיש לך אין תמיכה ב-ccmp, ככה שאין לך אפשרות לעבוד איתו.
ב-800 ש"ח תוכל לקנות שלט dx6i יד שנייה שתוכל להטיס איתו את המסוק אבל הגוברנור יעבוד כל הזמן (ולדעתי תצטרך מקלט 7 ערוצים).
קודם כל חשוב מאוד שתמצא מערכת רדיו טובה.
לגבי הסרוו מצערת - אם אתה עובד עם גוברנור כל סרוו דיגיטאלי רגיל יהיה טוב.
לשאלה שלך -
איזה ג'ירו יש לך עכשיו?
בכל אופן הסרוואים שיש לך עכשיו מעולים.
אתרים טובים הם helidirect.com , infinityhobby.com , readyheli.com , rc711.com וכו'...
capochino
16-01-2011, 00:55:24
אתה בטוח שהדגם סנואה שיש ברשותי לא תומך ccpm ? איך אני בודק את זה
בזמנו הדגם עלה 4000 שקל זה שלט שהיה שווה הרבה כסף עד לפני כמה שנים , הייתי ילד קטן לא עניינו אותי הדברים האלה ^^ איך אני בודק אם הוא תומך או לא?
אני מחפש dx7 ב איזור ה700-800 שקל מזומן , אין לי להשקיע יותר מי שירצה למכור ימצא אותי כבר אני לא ממהר כבר יותר =)
יש לי ג'ירו gp750 הוא לא רע כמו שהבנתי אבל אם אני כבר הולך בדרך של להשקיע יותר אז עד הסוף עם הציוד..
מה לגבי שלט sanwa rds 8000 2.4 מה אומרים עליו?
נועם ג
16-01-2011, 01:31:03
לי לא הייתה מערכת כזו ואם תהיה ,היא תורכב על 450 מקס' או טיסן פשוט.
בברכת שבוע טוב
אם אתה כלכך ממעיט ביכולת המערכת הנ"ל למה שתטיס איתה בכלל?
מסוק 450 שנכנס באדם או טיסן שנכנס בבן אדם או רכב יכול לגרום ללא פחות נזק מטירקס 700\600...
תודה רבה לכולם שוב =)
אם אתה כל כך רוצה לחסוך כסף, תמכור את המסוק ולך תקנה מנת שווארמה
זה לא תחביב זול, ולהעמיד מסוק 700 עם ציוד זול זה לא לעיניין..
לחסוך במזוודה?
בבטריה?
מספיק שמתישהוא השלט יקבל מכה וישבר לך מפסק, כבר החזרת את העלות של המזוודה+עוגמת נפש והשבתת כמה ימי הטסה
וזאת כמובן במידה ותעלה על זה ולא תרסק את המסוק כתוצאה מחוסר תשומת לב..
לדעתי, ושוב לדעתי..
תחסוך מעט ותשים על המסוק ציוד איכותי יותר...
בהצלחה
עומר בנימיני
16-01-2011, 01:31:41
בזמנו הדגם עלה 4000 שקל זה שלט שהיה שווה הרבה כסף עד לפני כמה שנים , הייתי ילד קטן לא עניינו אותי הדברים האלה ^^ איך אני בודק אם הוא תומך או לא?
אני מחפש dx7 ב איזור ה700-800 שקל מזומן , אין לי להשקיע יותר מי שירצה למכור ימצא אותי כבר אני לא ממהר כבר יותר =)
יש לי ג'ירו gp750 הוא לא רע כמו שהבנתי אבל אם אני כבר הולך בדרך של להשקיע יותר אז עד הסוף עם הציוד..
אמור להיות רשום לך בחוברת הוראות של השלט. לדעתי אין לו ccpm.
ל-rd8000 אני חושב שיש, ויש אנשים שאומרים שהוא דווקא דיי טוב, גם למסוקים, הוא בטח לא אמור להיות רע ביחס לטורינג'י או לסנוואה.
כמו שאמרת כדאי שתמצא DX7, מקסימום תצטרך להוסיף עוד קצת כסף.
הג'ירו בינתיים טוב, סרוו מצערת - תקנה סרוו דיגיטאלי סטנדרטי בזול יחסית, אפשר גם יד שנייה, אתה לא צריך להשקיע בזה לפני מערכת רדיו.
flyinglizard
16-01-2011, 01:36:23
הRDS8000 יעבוד בסדר גמור. לא בדיוק שלט חדש ולא פסגת הטכנולוגיה, אבל לא תמיד צריך.
הג'יירו שלך, וכל היתר, בסדר גמור. תבדוק את המסוק היטב, ותמצא מישהו שילווה אותך בהטסות הראשונות וכיוון המנוע. מאוד קל לטעות ולגרום לנזק שבמצבך יכול לגרום לך להתייאש ולמכור (ראיתי את זה קורה למישהו לאחרונה), וחבל מאוד. ריסוק קטן, מאוד קטן, זה נזק כמעט מובטח של 1000 שקל ומעלה (מאוד קל, כשלהבים לבדן עולות 500 שקל בערך), ובריסוק מלא (צלילה במהירות גבוהה, נניח) אתה מדבר על כפולות של אלף שקל. יש למסוק הזה הרבה מאוד מאסה ואנרגיה כשהוא פוגש קרקע, וזה לא נעים לא למסוק ולא לקרקע.
שוב, אתה חייב מישהו שילווה אותך. יש כאן המון אנשים שישמחו לעזור, אל תעשה את הטעויות שעשו אחרים. זה יקר, ומסוכן.
אם אתה מאיזור המרכז אשמח לעבור איתך על המסוק והטסה או שתיים - בחינם כמובן - ויש כאן לפחות עוד חמישה אנשים, בכל רחבי הארץ, שישמחו לעשות את אותו הדבר.
capochino
16-01-2011, 01:50:01
תודה רבה רבה על הטיפים והעזרה , אני מנסה להסתדר עם כל מה שאמרו פה =)
כמה שווה לקנות rds8000 2.4 משומש?
ראיתי dx7 שנמכר ב900 שקל בפורום הזה
אחרים מפרסמים את המערכת שלט בין 1000-1300
את ה rds8000 2.4 שכמו שאמרו פה הוא לא פיסגת הטכנולוגיה , הייתי קונה ב 500 שקל אם את ה dx7 מוכרים ב900
flyinglizard
16-01-2011, 01:51:20
קנה את הDX7. אתה צריך גם מקלט שבעה ערוצים ומעלה. האם הDX7 נמכר עם המקלט?
capochino
16-01-2011, 05:29:28
כן אבל רוצים עליו 1100 אולי ירדו ל 1000 לא פחות ..
אני ישלם כולל מקלט ובטריה על משומש גג 800 שקל , אני קצר בכסף
wonderd
16-01-2011, 07:00:11
אם תמצא DX7 ב 800 ש"ח - לא בטוח שכדאי לקנות. קנית טירקס 700 ניטרו ואתה חוסך ב 300 ש"ח במערכת רדיו? - או שאתה לא רציני בכוונות שלך או שבאמת אתה לא מבין עם מה אתה מתעסק.
guyro
16-01-2011, 07:11:33
קפוצינו, תתחדש, חשוב שתשקיע במערכת רדיו טובה,שים לב שריסוק "בינוני" במסוק יכול לעלות לך כמו שלט איכותי משומש, תהיה מוכן להתמודד עם תקציב גבוה שאתה מטיס מסוקים כאלו.
אטקין ש
16-01-2011, 09:01:50
איש יקר !!!
לא שאני ממבינים בעניין.
אבל שים לב מה כולם רושמים לך (כמעט כולם)!!!!!!
גלון דלק עולה 140 ש"ח שני גלונים במקרה שלך שווה הרבה להמשך הדרך שלך .
תקרא טוב תבין שלט טוב זה חיסכון של אלפי שקלים אז......
כמו שאומרים הכתובת על הקיר.................
אז איש יקר השקעת על כלי כול כך חזק וטוב קח לך עוד מס' ימים ותחליט אתה מדבר על הפרש של שלוש מאות ש"ח כדי להגיע למשהו מינימלי לדעתי שווה(תרצה הלוואה אני מוכן לעזור)
אז זה רק דעתי ומקווה שפה תקח החלטה נכונה!!!!!!!!
שבוע טוב
ZvikaF
16-01-2011, 09:54:35
תתחדש ותהנה מהמסוק החדש :)
משרשור של מסוק זה הפך לשרשור על שלטים - המומחה לטורניגי זה ארז - שאל אותו,
במבט ראשון השלט נראה באיכות נמוכה, אבל ייתכן שזה לא כך.
בכל מקרה, חבל לרסק את המסוק בגלל חסכון קטן בכסף.
capochino
16-01-2011, 17:36:45
אני מסכים פה עם כולם ללא ספק שבשביל המפלצת הזאת צריך מערכת שלט טובה מאוד אפילו
אבל העיניין הוא ששוב אין מספיק כסף כרגע , אני יחכה איתו ובקניית המערכת שלט התכוונתי לזה שאני מוכן לקנות מערכת שלט dx7 במחיר כזה , זאת אומרת שהבנאדם יוריד את המחיר ( מניסיון אני יודע שאי אפשר להחזיר השקעות) ואין שוק אז אנשים מורידים מחירים כשאין ברירה על מנת למכור.
אני לא חושב שאני יעלה אותו לאוויר עד שאני יתעסק כמה ימים של שעות על גבי מסוק 700 בסימולציות
אני לא רוצה לחשוב על לרסק את הדבר הזה .
רק שלא יחשבו שלא התעסקתי בעבר עם מסוקים , אומנם מסוקים קטנים בגדול של 200-450 חשמליים אבל הייתי מטיס , יש טיפטיפה של רקע בתחום ואפילו רגש בהטסות .
סובלנות אין ואני מאמין שכולם פה מבינים למה אני מתכוון , כשעומד לך מפלצת בגודל של שולחן בבית ואתה מת לראות אותו באוויר! אבל אתה רחוק מלחשוב להרים אותו .
לוי שלומי
16-01-2011, 19:23:37
שלא תחשוב אפילו לשבריר שניה להטיס עם האינפיניטי של סנוואה זה סוג של זבל רציני.מי נסיון.ולא הוא לא עלה 4000 ש"ח בזמנו.
erazz
16-01-2011, 20:03:28
אם כבר שמי עלה כאן אז אוסיף את דעתי.
לדעתי מבחינת אמינות ה-9X אינה נופלת ממערכות היטק ופוטאבה. שיטת השידור דומה והאלקטרוניקה די זהה. לזכותה של מערכת ה-9X יאמר שהם משתמשים ברכיבים די גנריים ואמינים. אני הייתי משקיע בסרבואים וג'ירו טוב ולא מתעסק עם הרדיו.
אל תקנה DX7. לא תרוויח מכך דבר. אם אתה היום מטיס עם ה-9X ויש לך נסיון טוב איתה אז שזה לא ידאיג אותך.
אני חוזר ואומר. זה לא שהמערכת הסינית כ"כ טובה אלה ששאר המערכות כ"כ גרועות! אם אתה רוצה אמינות אמיתית קנה מערכת גרמנית.
capochino
16-01-2011, 20:16:03
מערכת גרמנית = ?
erazz
16-01-2011, 20:27:10
Multiplex, Jeti, Wheatronics
וכד'
Multiplex, Jeti, Wheatronics
וכד'
ומה בדיוק רע ב JR ,FUTABA ?
erazz
16-01-2011, 22:50:43
אין בסדר או לא בסדר רק רמה של בטחון בציוד.
פוטאבה, JR, הייטק וגם הטורניג'י כולם פחות או יותר באותה רמה. הגרמנים כמה רמות מעל.
ואני דווקא טוען שמספיק הרמה של הסינים/יפנים. הרי כמעט כולנו מטיסים עם המערכות האלה ו-99.9% מהזמן הן בסדר. בד"כ אנחנו הרבה יותר מסוכנים מהשלטים שלנו. אני רק טוען שלהגיד שה-9X פחות בטוח מפוטאבה או JR זה לא ממש נכון.
פוטאבה, JR, הייטק וגם הטורניג'י כולם פחות או יותר באותה רמה. הגרמנים כמה רמות מעל.
באלקטרוניקה היפנים לא נופלים מהגרמנים באיכות הרכיבים, הרכבה,ביקורת איכות אמינות המוצרים וכו...
יש לך מידע מוסמך בנושא לפיו אתה משווה את הרמה של הציוד?
erazz
17-01-2011, 08:40:58
אתה שם אותי בפינה :)
אני אומר את הדברים ע"ב מה שאני ראיתי. לדעתי מבחינת אמינות הקשר לדעתי למערכות הגרמניות יש יתרון. הם עובדים על מערכות כפולות ונראה לי שיש להם יתרון מבחינת יתירות ובדיקת אותות.
אתה צודק, אני צריך לסייג את דבריי. איני מהנדס RF. אבל כשאני אומר על הסינים והיפנים שהם אותו דבר זה בגלל שגם אלה וגם אלה נראים כמו צעצועים ולא מערכות תקשורת אמיתיות. המערכות הגרמניות שראיתי נראות הרבה יותר רובוסטיות.
ואני דווקא טוען שמספיק הרמה של הסינים/יפנים. הרי כמעט כולנו מטיסים עם המערכות האלה ו-99.9% מהזמן הן בסדר. בד"כ אנחנו הרבה יותר מסוכנים מהשלטים שלנו. אני רק טוען שלהגיד שה-9X פחות בטוח מפוטאבה או JR זה לא ממש נכון.
פוטאבה וטורניג'י זה אותה רמה ?
:confused:
הגרמנים טובים מהיפנים ?
:rolleyes:
erazz
17-01-2011, 09:45:07
מבחינת האלקטרוניקה ולדעתי כן.
(צריך להיות עו"ד שמציגים דעות כאלה :o)
מבחינת האלקטרוניקה ולדעתי כן.
(צריך להיות עו"ד שמציגים דעות כאלה :o)
לא צריך להיות עו"ד כשמציגים דעות כאלו אבל כן צריך לציין אם משהו מתבסס על סמך דיעה אישית.
בכל זאת, אנשים קוראים את מה שכותבים כאן ולכן המלצה מקצועית צריכה להישען על משהו.
חד משמעית, המערכות היפניות המוכרות (JR, FUTABA) אינן נופלות מאלו הגרמניות ובטח שלא באמינות המערכת, אם יש לך נתונים שמראים אחרת אשמח ללמוד.
על מערכות סיניות לעומת זאת הייתי פחות סומך, למה? מכמה וכמה סיבות.
1. הן פחות נפוצות ביחס למערכות המוכרות בעולם וקשה לקבוע סטטיסטית האם המערכת באמת אמינה. לעומת זאת FUTABA, JR, MULTIPLEX ושות.. הרבה יותר נפוצות, יש עליהם הרבה יותר שעות/שנות נסיון ועבודה ואמינותן כבר מוכחת באופן מובהק בשוק.
2. ב RF אין יש מאין, מערכת שזולה משמעותית תורכב מרכיבים זולים וסביר שמרכיב אמינותה לאורך זמן ייגזר בהתאם.
למי שמטיס טיסני מוגי כאלו ואחרים אמינות המערכת תופסת חלק יחסית שולי בתחביב, כשמתחילים לדבר על מסוקים שעולים קצת יותר צריך להתייחס לבחירת המערכת מנקודת מבט שונה.
ממה שאני מכיר ויודע, המערכות המוכרות בשוק אמינות ולא נופלות באיכותן בין אם מדובר במערכת יפנית או גרמנית העיקר שתתאים מבחינת ממשק וארגונומיה למטיס, לכלי אותו מטיסים וכמובן לכיס.
במה שקשור למערכות הסיניות זה סוג של הימור שעלול לעלות ביוקר.
אתה שם אותי בפינה :)
אני אומר את הדברים ע"ב מה שאני ראיתי. לדעתי מבחינת אמינות הקשר לדעתי למערכות הגרמניות יש יתרון. הם עובדים על מערכות כפולות ונראה לי שיש להם יתרון מבחינת יתירות ובדיקת אותות.
אתה צודק, אני צריך לסייג את דבריי. איני מהנדס RF. אבל כשאני אומר על הסינים והיפנים שהם אותו דבר זה בגלל שגם אלה וגם אלה נראים כמו צעצועים ולא מערכות תקשורת אמיתיות. המערכות הגרמניות שראיתי נראות הרבה יותר רובוסטיות.
אמינות הקשר?
האם ביצעת בדיקות בשטח ? או שיש בידך איזה נתון שמעיד על ההבדל?
FUTABA ו JR נראים כמו צעצועים?
לדעתי דווקא המולטיפלקס מזכיר יותר עמדת DJ מאשר שלט, אז מה זה בדיוק אומר שהמערכת לא איכותית?
על טעם וריח אין להתווכח אבל בהשוואת ביצועים כדאי להביא עובדות.
erazz
17-01-2011, 10:59:48
נאה דורש נאה מקיים. היכן ההוכחות שלך?
אני מתבסס על מה שאני ראיתי (וכן, פתחתי לא מעט שלטים). זו דעתי. ביננו, קשה להגדיר מה היא המלצה "מקצועית" כי הרי אף אחד מאיתנו פה אינו מקצוען של ממש (כלומר עובד בלתכנן ולבנות מערכות קשר לטיסנים). כל אחד עם הידע והנסיון שלו. (אמרתי עו"ד, לא?)
אז כן, אני עדיין חושב שהיפנים יותר קרובים לסינים מאשר לגרמנים. וכן, אני חושב שכל העניין הוא לא רלוונטי כיוון שאפילו המערכות הסיניות נותנות אמינות סבירה לטיסנים. לא, אין לי נתונים להוכיח את זה. אבל אני לא חושב שלאף אחד יש. יש לי את הסיון שלי עם המערכות האלה ותו לא.
flyinglizard
17-01-2011, 11:05:00
2. ב RF אין יש מאין, מערכת שזולה משמעותית תורכב מרכיבים זולים וסביר שמרכיב אמינותה לאורך זמן ייגזר בהתאם.
יש לך מידע, כזה או אחר, לגבי סוג או טיב הרכיבים בשלט של טורניג'י, שבעזרתו אתה מגיע לקביעה כזו?
erazz
17-01-2011, 11:07:41
דווקא חשבתי על דוגמא קונקרטית: חיבור סוללה בקוטביות הפוכה.
בשלט הסיני - ב90% מהמקרים תשרוף את ה-7805L ואולי עוד קבל. כנראה שאם תתן מספיק מתח תשרוף גם טרייס.
בשלט FUTABA 10CG יקרה בדיוק אותו דבר! (וכן, ראיתי מקרה כזה). ב-STYLUS של AIRTRONICS יש יופי של 7805 שגם הוא נופל במקרה כזה - ניסיתי אצלי (באמת!)
לא ניסיתי את מולטיפלקס אבל במודול של JETI יש הגנה מאוד טובה כנגד כניסות מתח לא הגיוניות. אם תנסה לחבר סוללה הפוכה המודול יפהק לכיוונך ויתעלם באלגנטיות מהאלימות הנבזה הזו.
flyinglizard
17-01-2011, 11:18:11
שלא לדבר על אותו מעבד בDX7 ובטורניג'י (AVR כזה או אחר), ואולי גם ב9303...
יש לך מידע, כזה או אחר, לגבי סוג או טיב הרכיבים בשלט של טורניג'י, שבעזרתו אתה מגיע לקביעה כזו?
בגלל שאין לי את המידע אני לא לוקח סיכונים עם שלט כזה.
בכל מקרה, כמו שכבר ציינתי (ויש לי קצת ידע ב RF) מערכות זולות לעולם לא יכילו רכיבי RF איכותיים, מנסיון של שנים אין בנושא הזה הפתעות.
דווקא חשבתי על דוגמא קונקרטית: חיבור סוללה בקוטביות הפוכה.
בשלט הסיני - ב90% מהמקרים תשרוף את ה-7805L ואולי עוד קבל. כנראה שאם תתן מספיק מתח תשרוף גם טרייס.
בשלט FUTABA 10CG יקרה בדיוק אותו דבר! (וכן, ראיתי מקרה כזה). ב-STYLUS של AIRTRONICS יש יופי של 7805 שגם הוא נופל במקרה כזה - ניסיתי אצלי (באמת!)
לא ניסיתי את מולטיפלקס אבל במודול של JETI יש הגנה מאוד טובה כנגד כניסות מתח לא הגיוניות. אם תנסה לחבר סוללה הפוכה המודול יפהק לכיוונך ויתעלם באלגנטיות מהאלימות הנבזה הזו.
הסיכוי לשרוף שלט בחיבור בקוטביות הפוכה איננו אחד מהשיקולים שלי בבחירת שלט.
נאה דורש נאה מקיים. היכן ההוכחות שלך?
אני מתבסס על מה שאני ראיתי (וכן, פתחתי לא מעט שלטים). זו דעתי. ביננו, קשה להגדיר מה היא המלצה "מקצועית" כי הרי אף אחד מאיתנו פה אינו מקצוען של ממש (כלומר עובד בלתכנן ולבנות מערכות קשר לטיסנים). כל אחד עם הידע והנסיון שלו. (אמרתי עו"ד, לא?)
גם את זה קבעת?
אנחנו מכירים?
erazz
17-01-2011, 12:23:01
OMG אנחנו מתדרדרים :)
איך הגענו לזה? נו טוב. בדקתי את הודעתי הראשונה בשרשור ואכן ציינתי שזו דעתי (המסתמכת על נסיוני בכללי ועם השלט הנ"ל בפרט). מכאן והאלה הכל השערות.
אני מסכים עם כך שהרכיבים בשלט הסיני אכן זולים אבל אני טוען שהם זולים גם בפוטאבה, JR וספקטרום.
ואני עדיין מאמין שלהטיס את המסוק עם 9X ועם שלט של פוטבה זה אותו דבר.
OMG אנחנו מתדרדרים :)
איך הגענו לזה? נו טוב. בדקתי את הודעתי הראשונה בשרשור ואכן ציינתי שזו דעתי (המסתמכת על נסיוני בכללי ועם השלט הנ"ל בפרט). מכאן והאלה הכל השערות.
אני מסכים עם כך שהרכיבים בשלט הסיני אכן זולים אבל אני טוען שהם זולים גם בפוטאבה, JR וספקטרום.
ואני עדיין מאמין שלהטיס את המסוק עם 9X ועם שלט של פוטבה זה אותו דבר.
למה מתדרדרים? הכל ברוח טובה.
עם איזה שלט אתה מטיס? ואת מה?
נראה לי הזוי להשקיע כל כך הרבה כסף במסוק יקר ולהטיס אותו עם שלט סיזל.
אגב, על נעילות הרדיו של מולטיפלקס שמעת? ועל ה RECALL?
מסתבר שגם הגרמנים טועים לפעמים.
erazz
17-01-2011, 14:11:49
ח ח ח ח ח (במקום אוסף הכוכביות לו הייתי כותב ***)
אני מטיס עם ה-9X. וכן, מטיס איתו סילוניים. אצלי הבעיות בד"כ נובעות מנתק בין המוח לאצבע ולא בגלל השלט.
אני מטיס עם ה-9X. וכן, מטיס איתו סילוניים.
אומץ זה דבר חשוב !
erazz
17-01-2011, 14:59:57
אה...
אז אתה לא מכיר אותי :D
kal1311
17-01-2011, 15:33:56
מה אפשר להטיס היום עם הרדיו הנ"ל?:D
wonderd
17-01-2011, 15:49:30
ואי.... זה דומה למולטיפלקס...
flyinglizard
17-01-2011, 19:39:43
ואי.... זה דומה למולטיפלקס...
רק עם סוויצ'ים יותר איכותיים :rolleyes:
capochino
17-01-2011, 23:29:02
חח תאמינו לי אתם , כישרון למצוא שלטי בלוק כאלה כמו שבתמונה .
אבל רגע , אני מסכים עם אנשים על הקביעה כי אם קנית כבר מסוק שהוא יקר ואפשר להגיד יושב עם הכלים הגדולים והרציניים ביותר בתחביב הזה על המדף, שזאת השקעה רצינית אז תשקיע גם בקניית המערכת רדיו , כי לא כדי לחשוב לקחת את הסיכון למרות שיכול להיות מאוד שאין שום סיכון אבל רכשת משהו יקר אז גם לא תהיה לך בעיה לקנות מערכת שלט יקרה בהתאם ..כי אין מה לעשות קפצת רחוק בסולם, לזה מתכוונים?
אבל השאלה האם אפשר להטיס את המסוק עם השלט ? לא מומלץ את זה הבנתי אבל מי נתקל בטיסה לא נעימה עם השלט הזה שפתאום לצורך העיניין הכלי לא הגיב ?
אף אחד לא ניסה כי אף אחד לא רוצה להיות הראשון שירסק מסוק במחיר אדיר עם מערכת במחיר הזול ביותר בשוק . משהו מסכים איתי לגבי הקביעה הזו??
יש לי שאלה חדשה
אם החלקים בפנים ורמת האלקטרוניקה של שתי מערכות הרדיו לצורך העיניין turnigy ו hitec הם זהות( כמו שמשהו אמר פה לגבי האלקטרוניקה) אבל על הייטק אני משלם פי 5 יותר , זה בגלל האמינות,ניסיון ושעות עבודה? כי אם זה כן ככה אני לא חושב שהייתי משלם 1500 או 2000 שקל יותר על אמינות+ניסיון+שעות עבודה.
יכול להיות שהשלט של ארז הוא אחד מתוך אלפים שיצא כמו שצריך אבל בגלל שהשלט זול וייצורו הוא זול יותר במפעל אז יש שלטים שיוצאים פגומים או נפגעים לאחר שימושם לאחר פרק זמן מסוים ויש כאלה שלא ,ועל זה אנשים לא מוכנים להתפשר ומשלמים יותר על מערכות רדיו שמיוצרות ללא פאשלות?
flyinglizard
17-01-2011, 23:50:48
שילוב של כל מה שציינת + יבואן שגוזר קופון. ההפרש הטכנולוגי בין ספקטרום\פוטבה לבין ה9X הוא קטן בהרבה ממה שאתה חושב (ומול הDX7, אני חושב שההבדל הוא לטובת ה9X) אבל יש כאן עניין של מוניטין וכמות משתמשים. כשאתה קונה מחברה מוכרת, אתה מניח - רק מניח, כי לפעמים זה לא נכון - שבדקו את המוצר היטב ושיש בקרת איכות סבירה על מה שמיוצר. זה לא שDX7 הוא שלט טוב במיוחד - כי הוא לא - אבל הוא כן בשימוש אצל עשרות אלפי מטיסים בכל רחבי העולם ויש איתו נסיון של שנים. קשה לדעת כמה משתמשים ב9X, לא נתקלתי עוד באף אחד שמשתמש בו למסוק ניטרו.
אולי יהיה בסדר, ואולי לא, אי אפשר לדעת באמת.
אני חושב שעשית טעות עם ה700, אף מסוק הוא לא לקניה "על השקל האחרון", כשאין לך כסף לאביזרים או חלקים, אבל מטעויות לומדים.
saarordan
18-01-2011, 00:22:48
אני חושב שעשית טעות עם ה700, אף מסוק הוא לא לקניה "על השקל האחרון", כשאין לך כסף לאביזרים או חלקים, אבל מטעויות לומדים.
אתה צודק !!! לא קונים מסוק שאתה על השקל האחרון בזה אין ספק...
חס וחלילה אם הוא ירסק זה יכאב מאוד בכיס ... החלקים עולים כסף זה לא טיסן שמדביקים. פה מחליפים אין ברירה!
לגבי אמינות של מוצרים נכון שבדרך לארץ כולם גוזרים קופונים וככה זה במסחר,אבבבל כמו כל דבר "שם" של חברה לא נוצר ביום אחד ,חברה טובה צריכה להוכיח את עצמה בשביל שאדם כמוני כמוך ישלם על "השם" .
אני אולי חושב קצת אחרת ממך אבל משהו טוב עולה כסף זה מניסיון של החיים.
אז נכון יש בעיות גם עם מותגים אבל לפחות יש לאן לפנות ,חברה גדולה שמכבדת את עצמה תיקח אחריות למוצר פגום.
capochino
18-01-2011, 05:23:11
זה העיניין חברה לא ציינתי את זה בהודעה הראשונה של האשכול , זה לא שבאמת השקעתי על השקל האחרון .. ביצעתי החלפה בדברים שאני לא משתמש , לא שלמתי כסף עבורו
העיניין שאני יכול להשקיע עכשיו עוד כסף אבל השאלה גם אם כדי ..
erazz
18-01-2011, 08:25:43
כמו שאתה רואה לכל אחד יש דעה משלו. האם כדאי? זה רק אתה יכול להחליט.
תשאל את עצמך איך המערכת שיש לך ביד מתפקדת. האם היא אי פעם אכזבה אותך? האם אי פעם איבדת שליטה (אפילו לחלקיק שנייה)? האם אתה מרגיש בטח איתה?
רק אתה יכול להגיד אם זה כדאי או לא.
חח תאמינו לי אתם , כישרון למצוא שלטי בלוק כאלה כמו שבתמונה .
אבל רגע , אני מסכים עם אנשים על הקביעה כי אם קנית כבר מסוק שהוא יקר ואפשר להגיד יושב עם הכלים הגדולים והרציניים ביותר בתחביב הזה על המדף, שזאת השקעה רצינית אז תשקיע גם בקניית המערכת רדיו , כי לא כדי לחשוב לקחת את הסיכון למרות שיכול להיות מאוד שאין שום סיכון אבל רכשת משהו יקר אז גם לא תהיה לך בעיה לקנות מערכת שלט יקרה בהתאם ..כי אין מה לעשות קפצת רחוק בסולם, לזה מתכוונים?
אבל השאלה האם אפשר להטיס את המסוק עם השלט ? לא מומלץ את זה הבנתי אבל מי נתקל בטיסה לא נעימה עם השלט הזה שפתאום לצורך העיניין הכלי לא הגיב ?
אף אחד לא ניסה כי אף אחד לא רוצה להיות הראשון שירסק מסוק במחיר אדיר עם מערכת במחיר הזול ביותר בשוק . משהו מסכים איתי לגבי הקביעה הזו??
יש לי שאלה חדשה
אם החלקים בפנים ורמת האלקטרוניקה של שתי מערכות הרדיו לצורך העיניין turnigy ו hitec הם זהות( כמו שמשהו אמר פה לגבי האלקטרוניקה) אבל על הייטק אני משלם פי 5 יותר , זה בגלל האמינות,ניסיון ושעות עבודה? כי אם זה כן ככה אני לא חושב שהייתי משלם 1500 או 2000 שקל יותר על אמינות+ניסיון+שעות עבודה.
יכול להיות שהשלט של ארז הוא אחד מתוך אלפים שיצא כמו שצריך אבל בגלל שהשלט זול וייצורו הוא זול יותר במפעל אז יש שלטים שיוצאים פגומים או נפגעים לאחר שימושם לאחר פרק זמן מסוים ויש כאלה שלא ,ועל זה אנשים לא מוכנים להתפשר ומשלמים יותר על מערכות רדיו שמיוצרות ללא פאשלות?
אף יצרן לא ישתף אותך באחוז הנפל שלו ובתהליך הייצור שלו ומי בכלל קבע כאן שהרכיבים בשלטים זהים?
יכול להיות שהשלט של ארז טוב, יכול להיות שעוד 100 טובים ויכול להיות שאף יותר, הכל יכול להיות.
השאלה היא האם אתה מוכן להשלים עם חוסר הוודאות הזו על מסוק 700?
שלט טוב של חברה טובה ומוכרת ילווה אותך בתחביב לאורך זמן, למוצר יש אבא,אמא והכי חשוב נסיון רב בשוק שלאף שלט של טורניגי' אין.
מה לעשות שעל אמינות משלמים בתחביב הזה וכשמדובר בכלים יקרים אז כשיש ספק אז אין ספק.
ריסוק של מסוק 700 יגיע בקלות לעלות שניסית לחסוך, לשיקולך.
שחר לזרוב
18-01-2011, 09:20:05
מעניין שאף אחד פה לא חושב על הנזק הגופני שעלול להיגרם ממסוק 700 שמאבד שליטה :eek:
אני לא מכיר את השלטים של TURNIGY ולא יכול לחוות דעה אם הם טובים, אמינים, איכותיים וכו'.
אני כן יכול להגיד שלחברות הוותיקות יש המון נסיון וידע, ולא פחות חשוב מוניטין. אם זה משחק תפקיד אצלך אז ההחלטה שלך קלה. אם זה לא משחק תפקיד במכלול השיקולים, אז ההחלטה שלך עוד יותר קלה.
כך או כך, מסוקים בכלל, ומסוקים בגודל הזה בפרט, הם לא משחק ילדים. לא לוקחים סיכונים טפשיים ולא מתייחסים לכל העניין כאל צעצועים. הדברים האלו יכולים להיהרס, להרוס, לפצוע ואפיללו להרוג (כבר נהרג בארץ ילד, נפצעו כמה, ונהרסו המון).
תשקול את העניין הזה במסגרת ההחלטה שלך.
אני אישית מטיס עם FUTABA.
erazz
18-01-2011, 09:53:53
אני חוזר ואומר. זה לא שהסיני כזה טוב.
אתם סומכים יותר מדי על הפוטאבה/JR שלכם. ונכון אמרת ציקי, אף אחד לא משתף אותך בכמות הנפלים. אותו דבר הולך על היצרנים המוכרים.
לפותח השרשור היקר !
סבלנות בתחום של המסוקים היא שם המשחק אל תתפשר מכיוון שזה עלול לעלות לך ביוקר.
אל תמהר כי עדיף "להפסיד שניה בחיים מאשר להפסיד את החיים בשניה" !
תתחדש וברוך הבא לתחום שמפוצץ בחילוקי דעות :D
אני אישית מטיס עם DX7 SE למרות שכולם באיזור שלי עם פוטאבה :eek:
הטסתי חשמלי למרות שכולם הטיסו ניטרו ..... העקשנות שלי וההתמדה שלי
בסופו של דבר השתלמה אבל באותה נשימה לא התפשרתי גם אם הייתי צריך להמתין.
נכון להיום יש לי את אותה מפלצת בבית שמושבתת בגלל תושבת מנוע ולא בגלל ריסוק.
היה ניתן לסדר את זה אבל עקב הפדנטיות שלי אני ממתין לקבל תושבת חדשה.
עד היום (מלח -מים - שום - טפו טפו טפו - נקישה על עץ) אף אחד מהמסוקים שלי
לא התרסק ותמיד התגריתי בגורל ! אתה יכול לקרוא לזה מזל ואתה יכול לקרוא לזה פדנטיות.
בשורה התחתונה אני נהנה מהמסוק ולא חושש שמא יפול לי מהשמים בגלל רכיב אלקטרוני או שלט.
בהצלחה כבר אמרתי ?
המשך יום טוב !
אני חוזר ואומר. זה לא שהסיני כזה טוב.
אתם סומכים יותר מדי על הפוטאבה/JR שלכם. ונכון אמרת ציקי, אף אחד לא משתף אותך בכמות הנפלים. אותו דבר הולך על היצרנים המוכרים.
תאמין לי ארז, אני לא מבין אותך
מי זה אתם?, המטיסים הטובים בעולם מטיסים עם המערכות הללו ואלו קיימים עשרות שנים לפני שאיזה סיני החליט לייצר שלט או להביא שלט ללא שם ולמתג אותו בשם טורינגי.
אז מה יקרה אם מד טמפרטורה של טורינגי יזייף במעלה או שתיים, מטען יפסיק לעבוד או מברג אלן יישבר, לא יקרה שום נזק או אסון גדול, למוצרים הללו יש תמורה למחיר והסיכון נמוך מאד.
שלט זה כבר סיפור אחר ובמיוחד שאתה מעלה כלים מסוכנים ויקרים לאוויר.
לטעמי לא קוראים לזה חסכון כספי או תמורה טובה למחיר, קוראים לזה מקצועיות.
erazz
18-01-2011, 14:00:07
אני מנסה להסביר. (ואני יודע שזה קשה לבליעה)
אני חושב שמבחינת אמינות אין הבדל מהותי בין פוטאבה/JR והשלט הסיני.
מבחינה טכנולוגית אין הבדל של ממש בין המערכות. הצ'יפים שמשמשים את הסיניים הם גנריים לחלוטין. דווקא כאן הם ביתרון על פוטאבה כי הנ"ל משתמשים בצ'יפים שהם פיתחו ולכן יש להם פחות זמן ומשתמשים מהצ'יפים הגנריים.
אפשר לדון בזה עד אין קץ אבל בסופו של דבר אין לאף אחד נתונים אמיתיים על מספר מערכות ומספר כשלים. אני אומר שגם לגדולים היו כשלים (מספיק דיברו על בעיות עם ספקטרום, לא?) ולצאת מתוך הנחה שבגלל שפוטאבה יותר יקרים אז הם יותר אמינים זו, שוב לדעתי, שגיאה.
אני התייאשתי
לפותח השירשור, נראה לי שהבנת את דעתי בנושא.
בהצלחה במה שתבחר.
saarordan
18-01-2011, 15:17:20
תאמין לי ארז, אני לא מבין אותך
מי זה אתם?, המטיסים הטובים בעולם מטיסים עם המערכות הללו ואלו קיימים עשרות שנים לפני שאיזה סיני החליט לייצר שלט או להביא שלט ללא שם ולמתג אותו בשם טורינגי.
אז מה יקרה אם מד טמפרטורה של טורינגי יזייף במעלה או שתיים, מטען יפסיק לעבוד או מברג אלן יישבר, לא יקרה שום נזק או אסון גדול, למוצרים הללו יש תמורה למחיר והסיכון נמוך מאד.
שלט זה כבר סיפור אחר ובמיוחד שאתה מעלה כלים מסוכנים ויקרים לאוויר.
לטעמי לא קוראים לזה חסכון כספי או תמורה טובה למחיר, קוראים לזה מקצועיות.
מסכים עם כל מילה !!!
שוב אני חוזר ואומר משהו טוב עולה כסף !!! אין מה לעשות מסוק סיני בשקל וחצי לא מספיק טוב כמו מסוק של חברה רצינית ומכובדת.
אני כבר 4 שנים מבקר ב-3DMASTERS ברציפות ובעוד הרבה אירועים בחו"ל ,ולא יצא לי פעם אחת לראות מתחרה רציני שמטיס עם שלט סיני או ציוד סיני פשוט .
אז נכון יבוא חכמים ויגידו שהכל מיוצר היום בסין זה נכון ...אבל יש הבדל בבקרת איכות !
לסיכום כל אחד יעשה ויטיס מה שהוא חושב ומה שהוא אוהב כמובן הכל קשור בסוף לכיס וכמה הוא רחב.
אני באופן אישי חושב שציוד טוב לרוב יש לו אבא ואמא ומניסיון עם מסוק טוב וציוד אלקטרוני טוב אפשר להתקדם במהירות רבה יותר ...
שיהיה בהצלחה,:)
אליקופטר
18-01-2011, 16:51:27
כל העניין הזה של השואל, השלט וכו' מזכיר לי מאוד את אילו שקונים את האופנוע הכי חזק הכי מהיר הכי יפה והכי יקר(בדר"כ אילו אופנוענים צעירים /חדשים) ולרגע לא חושבים על קצת כסף שצריך וחשוב מאוד לציוד מגן .
זה לא העיקר לרכוש את המסוק הכי טוב הכי חזק צריך לזכור שהוא לא יטוס בלי כל השאר שגם בו צריך להשקיע כסף והרבה.
מסקנה מי שנוהג ברכב של 500,000 שקל לא מסתכל על כמה דלק הוא "אוכל "ותעשו השלכה לתחביב שלנו אל תשכחו בטיחות, אמינות ,ועוד דברים שאם לא חושבים עליהם לפני בוכים בגללם הרבה אח"כ .
rtf22
18-01-2011, 17:13:10
גבר עזוב שטויות אני קניתי עכשיו מיד שנייה DX7 עם 2 מקלטים(אחד עם לווין)מקורים של ספקטרום השלט עדין באחריות ב1400 שקל...אז אני יודע שאתה יכול לקנות שלט נטו ב900 1000 שקל...שווה להשקיע את זה!
ZvikaF
18-01-2011, 19:49:46
טוב, נראה שארז התעייף מהחפירות:)
אני החזקתי פעם ראשונה את ה9X בשבת האחרונה, השלט של חבר שרצה שאבדוק את הטיסן שבנה (גם סיני ומקלקר) ואלמד אותו להטיס.
תיכנות קל ושלט מתוחכם, ... אבל... עושה רושם זול (כי זה זול..) לא התלהבתי מהמתגים של הקיזוז שהיו מאוד לא ברורים. אבל... זו התרשמות של חצי שעה הטסה.
מלבד ארז יש גם את גדעון FLATSPIN שרכש שלט שכזה ומטיס איתו, אני חושב שאם היו לו הערות כבר היינו שומעים עליהם.
לא כל מה שיקר יותר טוב יותר, יש הרבה מיצוב ופרסומת במחיר :rolleyes:
תהיה החלטתך אשר תהיה, תשמור על כללי הזהירות, תקלות קורות גם במערכות האמינות ביותר.
ותהנה מהמסוק !!! :)
erazz
18-01-2011, 20:08:14
:)
לא התעייפתי. עבדתי :) (דבר נדיר עבורי)
צביקה
1.שאף אחד לא ישלה את עצמו, בתחביב הזה אמינות ואיכות עולים כסף.
2.יש הבדל בעלות הריסוק של טיסן סיני קלקר לבין מסוק 700 (גם ברמת הבטיחות והאחריות שנדרשת מהמטיס כלפי עצמו וכלפי הסביבה).
3.השלט הזה לא עושה רושם זול, הוא זול תרתי משמע.
erazz
18-01-2011, 23:09:12
כמו שאמרתי קודם... אני מסוכן יותר מכל שלט.
מזל שאני רק מטיס 450 :D
בום - שבור
מכלול זנב - שבור
ראש - תקין אך קצת מקומט....
השלט? בסר גמור - טוב תודה :D
flyinglizard
19-01-2011, 00:54:27
צביקה
1.שאף אחד לא ישלה את עצמו, בתחביב הזה אמינות ואיכות עולים כסף.
2.יש הבדל בעלות הריסוק של טיסן סיני קלקר לבין מסוק 700 (גם ברמת הבטיחות והאחריות שנדרשת מהמטיס כלפי עצמו וכלפי הסביבה).
3.השלט הזה לא עושה רושם זול, הוא זול תרתי משמע.
אין שום קשר בין עלות לבין האמינות והאיכות. 0. תראה כמה אנשים עם DX8 אכלו אותה. תראה איזה זבל מייצרים Castle Creations. וכו' וכו'.
הדבר היחידי שעומד לזכות ספקטרום\פוטאבה אל מול הטורניג'י הוא כמות המשתמשים במתאר הספציפי הזה (מסוקי ניטרו), ושם הם פשוט יותר נפוצים, ועל כן אלמנט אי הוודאות כאן קטן יותר. זה הכל - יותר וודאות, הרי אף אחד מאיתנו לא יודע להצביע על בעיה ספציפית בטורניג'י ואפילו לא על רקורד בעייתי מבחינת אמינות. הבעיה היא שהרקורד החיובי לא קיים גם הוא.
יצא לי להסביר לא מזמן ללקוח שלי למה הוא לא צריך לשדרג, בזמן הקרוב, גרסה של מערכת כלשהי למרות שיש בה בעיות ידועות. הן כבר ידועות, נלקחו בחשבון והיתר עובד בסדר. כפי שנאמר, Better the devil you know.
ZvikaF
19-01-2011, 06:20:56
אין שום קשר בין עלות לבין האמינות והאיכות. 0. תראה כמה אנשים עם DX8 אכלו אותה. תראה איזה זבל מייצרים Castle Creations. וכו' וכו'.
הדבר היחידי שעומד לזכות ספקטרום\פוטאבה אל מול הטורניג'י הוא כמות המשתמשים במתאר הספציפי הזה (מסוקי ניטרו), ושם הם פשוט יותר נפוצים, ועל כן אלמנט אי הוודאות כאן קטן יותר. זה הכל - יותר וודאות, הרי אף אחד מאיתנו לא יודע להצביע על בעיה ספציפית בטורניג'י ואפילו לא על רקורד בעייתי מבחינת אמינות. הבעיה היא שהרקורד החיובי לא קיים גם הוא.
יצא לי להסביר לא מזמן ללקוח שלי למה הוא לא צריך לשדרג, בזמן הקרוב, גרסה של מערכת כלשהי למרות שיש בה בעיות ידועות. הן כבר ידועות, נלקחו בחשבון והיתר עובד בסדר. כפי שנאמר, Better the devil you know.
++ כמה שזה נכון ...אמינות זה עניין של נסיון, זו גם הייתה כוונת המשורר בתגובתי. :)
לטאה מעופפת (איזה שם דפקת אחי :D)
בוא אני ישאל אותך היכן יש יותר הומלסים, בתל אביב או במנהטן?
ומכאן בסטייה חדה אני ישליך את השאלה לנושא.
אני חושב שנושא האמינות לא נמדד כאן נכונה ולמה?
בוא ניקח את כמות המשתמשים העולמית של ספקטרום ושל טורניג'י.
בוא ניקח את כמות התקלות האפסיות של הספקטרום (שלי עד היום, טפו טפו טפו לא הייתה בעייה אחת!!!) ובוא ניקח את התקלות של הטורניג'י.
אתה מבין שאחוז התקלות של ספקטרום הוא אפסי לגמרי לטובת אחוזי התקלות של טורניג'י???
כך נמדדת האמינות, עולם שלם איננו טועה.
משדר שעולה 400 שקל אל מול משדר שעולה פי 5 לא יעשה את העבודה טוב נקודה!
צביקה שדיבר על רכיבים ג'נרים, הם זולים ואיכותם ירודה במיליונים אל מול מערכת מתוכננת ברכיבי FPGA. נושא המודול שידור, מודול שידור איכותי עולה המון כסף! בטח שלא 400 שקל!
ולכן זה רק עניין של זמן מתי כל המערכות זבל הללו יתחילו להפיל פה כלים אחד אחד!
תודיעו לי רק איפה אתם מטיסים מערכות כאלה שאדע להתרחק.
מה שציקי רשם היה מדוייק מאין כמוהו ואין לי מה להוסיף כי כל המוסיף גורע!
ולשורה התחתונה,למי שיש בעיית תזרים? שלא יכנס לתחום התובעני הזה מההתחלה!
guyro
19-01-2011, 08:51:41
חתיכת מסטיק נהיה השירשור הזה, אני מבין שכולם חותרים לכך שהוא יעבור את ה-1000 צפיות...:D
למרות שאני מהנדס במקצועי, אין מה לעשות שהפרש המחירי בין 2 מוצרים כזה גדול,אז ההגיון אומר שצריך להבין למה.
נכון יש את שם המותג שרק הוא מייקר את המחיר, אבל עדיין לא הייתי רץ לקנות את המוצר הזול יותר גם אם יבטיחו לי שבתוכו ישנם אותם רכיבים.מה שאני לא מאמין נקודה.
בנוסף המשדר הזול מקרין תחושה של משהו לא בשל. לא איכותי מבחינת חומרים והנדסת אנוש.
אבל בסוף היום כל אחד צריך להסתכל לכיס שלו ולהבין גם את הסיכונים שהוא לוקח.
.....להטיס מסוק של 1000 דולר עם שלט של 50 דולר....מעניין....
.....להטיס מסוק של 1000 דולר עם שלט של 50 דולר....מעניין....
אתה יכול להגדיל בשקל תשעים ולקחת שלט של זיפי :D
אין שום קשר בין עלות לבין האמינות והאיכות. Better the devil you know.
טטטטוווווובבבבבב, זה חדש.
תאוריה מעניינת.
saarordan
19-01-2011, 11:58:49
אפשר לסיים את כל הויכוח הזה בכך שיקום אחד בפורום שיראה לי שמטיס מקצועי גם בטיסנים וגם במסוקים ואפילו במכוניות שהתחרה פעם עם שלט של הסיני או חיקוי דומה. יותר מזה אני רוצה שמישהו יראה לי שאחד המטיסים הבכירים בעולם יטיס מסוק שהוא לא של חברה רצינית .
מי שרוצה להטיס מסוק ב-200 דולר קומפלט הוא יודע טוב מאוד שזה צעצוע ורק צעצוע !!!
אוסיף ואציין כי מטיס ממומן שמדורג גבוה בעולם יש לו את האפשרות לבחור את הספונסרים שלו ולהטיס את הציוד שהוא בוחר .
אף מטיס שאני מכיר בארץ ובעולם לא יקח סיכון ויתחרה עם ציוד פשוט ולא אמין ,לדוגמא שלט מהסיני!!!
לא חסרים לנו מטיסים בארץ שמתחרים בחו"ל ויש להם מספיק ספונסרים...אלון חן ,תותי וקצב כל אחד בחר לעצמו את הציוד שהוא רוצה להטיס...
ציקי פוסונו וכל החבר'ה הוותקים שחושבים כמוני מדברים רק מתוך ניסיון של שנים,אנחנו למדנו על הבשר שלנו מזה ציוד טוב ושפכנו המון המון כסף בדרך!!! ולא לנו אין ספונסרים...
אחלה יום :)
מומלץ לקרוא, בעיקר את המסקנות בסוף:
http://www.rcmodelreviews.com/imax9x.shtml
erazz
19-01-2011, 13:01:03
אתם ממשיכים לטעון שה-9X לא מאוד אמין.
ואני לחלוטין מסכים אתכם!
אני לא מסכים עם הקביעה שהשלטים האחרים יותר אמינים. לאף אחד אין מערכות גיבוי - לא במתח ולא לשידור. אין כמעט בכלל בדיקת שגיאות על המידע וכן, בסופו של דבר אותה בחורה סינית מסכנה מרכיבה את המעגלים האלה.
שוב. זה לא שה-9X כזה מוצלח. זה שהאחרים ממש ממש לא! (למרות מה שמנסים למכור לכם).
אני חוזר ואומר שוב, אתם רוצים אמינות. לכו למערכות שמציעות יתירות כמו JETI ו-WEATRONICS.
ארז אני מחזיק ממך
קראת מאמר טכני של 4 עמודים באנגלית בפחות מ 8 דקות?
כל הכבוד.
flyinglizard
19-01-2011, 14:35:58
אפשר לסיים את כל הויכוח הזה בכך שיקום אחד בפורום שיראה לי שמטיס מקצועי גם בטיסנים וגם במסוקים ואפילו במכוניות שהתחרה פעם עם שלט של הסיני או חיקוי דומה. יותר מזה אני רוצה שמישהו יראה לי שאחד המטיסים הבכירים בעולם יטיס מסוק שהוא לא של חברה רצינית .
מי שרוצה להטיס מסוק ב-200 דולר קומפלט הוא יודע טוב מאוד שזה צעצוע ורק צעצוע !!!
אוסיף ואציין כי מטיס ממומן שמדורג גבוה בעולם יש לו את האפשרות לבחור את הספונסרים שלו ולהטיס את הציוד שהוא בוחר .
אף מטיס שאני מכיר בארץ ובעולם לא יקח סיכון ויתחרה עם ציוד פשוט ולא אמין ,לדוגמא שלט מהסיני!!!
לא חסרים לנו מטיסים בארץ שמתחרים בחו"ל ויש להם מספיק ספונסרים...אלון חן ,תותי וקצב כל אחד בחר לעצמו את הציוד שהוא רוצה להטיס...
ציקי פוסונו וכל החבר'ה הוותקים שחושבים כמוני מדברים רק מתוך ניסיון של שנים,אנחנו למדנו על הבשר שלנו מזה ציוד טוב ושפכנו המון המון כסף בדרך!!! ולא לנו אין ספונסרים...
אחלה יום :)
כן אה, כאילו שאם הסיני יבוא לאחד מ"טייסי המפעל" ויציע לו מימון לטיסות והשהייה באירועים + 1000 דולר לחודש הוא לא יקפוץ על זה כמו מניאק. הכל עניין של כסף, לאף אחד לא באמת אכפת שום דבר מעבר לזה. אתה רוצה להגיד לי שמטיס ישראלי צעיר ידוע למדי בחר להטיס עם רדליין 53? :rolleyes:
טטטטוווווובבבבבב, זה חדש.
תאוריה מעניינת.
אני אענה לך ברצינות, אבל בוא נצמצם את הדיון לאלקטרוניקה בלבד. בדברים מכאניים יש שיקולים אחרים, ומלכתחילה הם פשוטים יותר. שם גם אתה רואה לאן הלך הכסף, באלקטרוניקה אין לך, ברוב המקרים, מושג מה הולך בפנים:
אחד מהסעיפים הכי יקרים בייצור המוני הוא נפלים והחזרות, אם הצלחת להגיע לQA יעיל מחיר המוצר יורד.
באלקטרוניקה, ב99% משתמשים ברכיבים גנריים ואפילו אם לא, ההבדלים במחיר קטנים מאוד.
האם מובטח לך שJR12X יעבוד טוב יותר מDX7? יש שם חומרה זהה בצד השידור, כנראה דומה למדי בכל היתר, וההבדל העיקרי הוא בקייס, המסך והתוכנה - שרק יותר מסובכת ולכן יותר חשופה לבאגים. בנוסף, הרבה פחות אנשים משתמשים ב12X מה שאומר שיש יותר סיכוי ליפול על באג שאף אחד לא הכיר עד היום. האם ה12X יהיה שלט בטוח יותר מDX7?
העניין הוא, שרוב הבעיות במוצר כזה יגיעו מכיוון התוכנה. כמישהו ש"קצת" ראה תוכנה בימיו, של עשרות מוצרים שונים, אני יכול לספר לך ש:
1. אין שום קשר בין עלות המוצר לאיכות התוכנה;
2. בקו מוצרי אלקטרוניקה (כמו שלטים), רוב ההבדלים בין הפריטים השונים מגיעים מהתוכנה;
3. בהמשך ל2, ככל שהפריט מסובך יותר, יש יותר תוכנה ויותר סיכוי לכשל;
4. התרופות הכי טובות נגד בעיות תוכנה הן פשטות וקילומטראז' בשוק, מה שמגיע לרוב עם מחיר נמוך ותפוצה רחבה.
בקיצור, בתחום האלקטרוניקה, לא קיים קשר בין מחיר לאמינות ואם הוא קיים, בלא מעט מקרים הוא ביחס הפוך.
כן אה, כאילו שאם הסיני יבוא לאחד מ"טייסי המפעל" ויציע לו מימון לטיסות והשהייה באירועים + 1000 דולר לחודש הוא לא יקפוץ על זה כמו מניאק. הכל עניין של כסף, לאף אחד לא באמת אכפת שום דבר מעבר לזה. אתה רוצה להגיד לי שמטיס ישראלי צעיר ידוע למדי בחר להטיס עם רדליין 53? :rolleyes:
אני אענה לך ברצינות, אבל בוא נצמצם את הדיון לאלקטרוניקה בלבד. בדברים מכאניים יש שיקולים אחרים, ומלכתחילה הם פשוטים יותר. שם גם אתה רואה לאן הלך הכסף, באלקטרוניקה אין לך, ברוב המקרים, מושג מה הולך בפנים:
אחד מהסעיפים הכי יקרים בייצור המוני הוא נפלים והחזרות, אם הצלחת להגיע לQA יעיל מחיר המוצר יורד.
באלקטרוניקה, ב99% משתמשים ברכיבים גנריים ואפילו אם לא, ההבדלים במחיר קטנים מאוד.
האם מובטח לך שJR12X יעבוד טוב יותר מDX7? יש שם חומרה זהה בצד השידור, כנראה דומה למדי בכל היתר, וההבדל העיקרי הוא בקייס, המסך והתוכנה - שרק יותר מסובכת ולכן יותר חשופה לבאגים. בנוסף, הרבה פחות אנשים משתמשים ב12X מה שאומר שיש יותר סיכוי ליפול על באג שאף אחד לא הכיר עד היום. האם ה12X יהיה שלט בטוח יותר מDX7?
העניין הוא, שרוב הבעיות במוצר כזה יגיעו מכיוון התוכנה. כמישהו ש"קצת" ראה תוכנה בימיו, של עשרות מוצרים שונים, אני יכול לספר לך ש:
1. אין שום קשר בין עלות המוצר לאיכות התוכנה;
2. בקו מוצרי אלקטרוניקה (כמו שלטים), רוב ההבדלים בין הפריטים השונים מגיעים מהתוכנה;
3. בהמשך ל2, ככל שהפריט מסובך יותר, יש יותר תוכנה ויותר סיכוי לכשל;
4. התרופות הכי טובות נגד בעיות תוכנה הן פשטות וקילומטראז' בשוק, מה שמגיע לרוב עם מחיר נמוך ותפוצה רחבה.
בקיצור, בתחום האלקטרוניקה, לא קיים קשר בין מחיר לאמינות ואם הוא קיים, בלא מעט מקרים הוא ביחס הפוך.
שכנעת אותי, אני רץ לקנות טורנגי :D
saarordan
19-01-2011, 15:39:33
"כן אה, כאילו שאם הסיני יבוא לאחד מ"טייסי המפעל" ויציע לו מימון לטיסות והשהייה באירועים + 1000 דולר לחודש הוא לא יקפוץ על זה כמו מניאק. הכל עניין של כסף, לאף אחד לא באמת אכפת שום דבר מעבר לזה. אתה רוצה להגיד לי שמטיס ישראלי צעיר ידוע למדי בחר להטיס עם רדליין 53?" :rolleyes:
המטיס הצעיר שאתה מדבר עליו במקרה אני מכיר אותו ,אני חושב אולי יותר טוב ממך רק חושב...
אני יכול להגיד לך שהוא בחר גם בחר היו לו אפשריות אחרות ...
הרד ליין 53 הוא מנוע מצויין אבל המטיס הישראלי "הצעיר" כבר מזמן לא מטיס 53 אלה את המנוע החדש 56 !
אני יכול להבטיח לך שהסיני יציע שלט ומימון של 5000 דולר למתחרה בחו"ל הוא לא יקח . כי בזמן תחרות או שואו באירוע גדול המתחרה לא יקח סיכון שמשהו שלא בשליטתו יפגע בקרירה שלו ובשמו הטוב...
erazz
19-01-2011, 15:43:26
ארז אני מחזיק ממך
קראת מאמר טכני של 4 עמודים באנגלית בפחות מ 8 דקות?
כל הכבוד.
:confused:
לא,
אני מכיר את המאמר כבר מראש.
flyinglizard
19-01-2011, 16:12:46
"כן אה, כאילו שאם הסיני יבוא לאחד מ"טייסי המפעל" ויציע לו מימון לטיסות והשהייה באירועים + 1000 דולר לחודש הוא לא יקפוץ על זה כמו מניאק. הכל עניין של כסף, לאף אחד לא באמת אכפת שום דבר מעבר לזה. אתה רוצה להגיד לי שמטיס ישראלי צעיר ידוע למדי בחר להטיס עם רדליין 53?" :rolleyes:
המטיס הצעיר שאתה מדבר עליו במקרה אני מכיר אותו ,אני חושב אולי יותר טוב ממך רק חושב...
אני יכול להגיד לך שהוא בחר גם בחר היו לו אפשריות אחרות ...
הרד ליין 53 הוא מנוע מצויין אבל המטיס הישראלי "הצעיר" כבר מזמן לא מטיס 53 אלה את המנוע החדש 56 !
אני יכול להבטיח לך שהסיני יציע שלט ומימון של 5000 דולר למתחרה בחו"ל הוא לא יקח . כי בזמן תחרות או שואו באירוע גדול המתחרה לא יקח סיכון שמשהו שלא בשליטתו יפגע בקרירה שלו ובשמו הטוב...
הכל סיפורים ידידי, זה לא תחום בו אתה בוחר ספונסרים, הם לרוב בוחרים אותך.
שכנעת אותי, אני רץ לקנות טורנגי :D
כרגיל, התייחסות עניינית בערך כמו ההתייחסות העניינית שלך לבניית טירקס 700. כבר הצבעתי על תופעת יותר כסף משכל במספר מקומות, ואני רואה שאתה ממצב את עצמך כאחד משגריריה הבולטים.
capochino
19-01-2011, 17:09:56
וואה אני מתגאה באשכול שלי =) מעבר ל1120 צפיות אני מרגיש סטאר.
לא נראה לי שיש אשכול שקיבל יותר מדי התייחסות ..
מרוב כל הדעות של אנשים פה התבלבלתי לגמרי ויש פה כמה דעות שלא משתנות .
תשובה ברורה אין עדיין
נראה לי בסוף אני ימכור את הטירקס 700 שלי שמקבל יותר יחס מנעוצים בפורום ואתם תרצחו אותי אחד אחד על הזמן השתבזבז =)
אפשר אחת ולתמיד לבדוק את הנושא על לייב?
חלקים של טורנג'י וחלקים של futaba 10ch לצורך העיניין או כל מערכת שלט אחרת שיושבת לצידו על המדף הם אותו דבר?
יכול מאוד להיות שבעצם אנחנו משלמים פי 5 יותר על מערכת שלט בגלל השם שלה ולא בגלל רכיבים שלה?
אולי יש פה נקודת מחשבה אחרת לגבי טורנג'י שהבטריות שלהם נמצאות כמעט אצל כל מטיס חשמלי פה באתר ובכלל שמעיד על כך שמשהו אצלם אולי נראה זול בגלל המחיר אפילו שלא אבל הוא באמת לא ?
ואני יודע שאין פה חשיבה להשוואות מערכת רדיו לבטריה אבל סתם נקודת מחשבה מצד אחר..
מי פה יכול לדבר עובדתית מתוך ניסיון שהתנסה באירוע נקרא לזה , בו המסוק או הטיסן שלו התרסק ב-ג-ל-ל מערכת רדיו ששמה turnigy 9x , במידה וכן למה? איך? כמה ואיפה
יש לי מסקנה אחת ברורה , תמיד יהיו 2 דעות מנוגדות בנושא והיא לא תשתנה לגבי התשובה הנכונה למחלוקת הזאת באמת אני מסתקרן לבדוק על אמיתי את הנושא
* נגיע ל 2000 צפיות והסטאר שיושב על המדף יהיה עוד יותר שמח =)
עומר בנימיני
19-01-2011, 17:27:27
וואה אני מתגאה באשכול שלי =) מעבר ל1120 צפיות אני מרגיש סטאר.
לא נראה לי שיש אשכול שקיבל יותר מדי התייחסות ..
חח איזה גבר!! :D
לדעתי, לא משנה תאורטית איכות הרכיבים של ה-9x אל מול מותגים אשר יקרים יותר, פשוט אף אחד לא ימליץ לך להטיס מסוק כזה מסוק עם שלט שעוד לא ידוע מהי רמת האמינות שלו מבחינה סטטיסטית של אנשים אשר מדווחים.
אני לא מכיר את השלט הזה לא כלום, אני רק חושב שממש לא כדאי לך לקחת אפילו את הסיכון הקטן ביותר כשאתה מטיס מסוק מסוכן, אם יש לך אפשרות כדאי להחליף את השלט לשלט שמוכר בקרב המטיסים בארץ ובעולם.
ואם תחליט למכור את ה-700 זה יהיה חבל אבל גם סבבה, או שתחליט לקנות שלט מוכר עם מסוק יותר קטן.
בהצלחה,
erazz
19-01-2011, 18:16:31
לי דווקא הפוטאבות ריסקו 2 טיסנים :D
אבל אמרתי, אני הרבה יותר בעייתי מהשלט :p
כרגיל, התייחסות עניינית בערך כמו ההתייחסות העניינית שלך לבניית טירקס 700. כבר הצבעתי על תופעת יותר כסף משכל במספר מקומות, ואני רואה שאתה ממצב את עצמך כאחד משגריריה הבולטים.
ככה אתה מתבטא ועוד מכנה את עצמך מנהל פורום?
החלמה מהירה ידידי.
RonTo
19-01-2011, 21:59:30
נפלתם על השכל עם השרשור הזה..
שכל אחד יקנה מה שטוב לו. תפסיקו לנסות להוכיח אחד את השני כי זה יורד לפסים אישיים ולא ממש עניניים.
אני אישית לא הייתי קורא לאף מוצר זבל, בטח לא עד שהתנסתי איתו ובטח ובטח שלא בדפי הפורום. מה שכן, הייתי ממליץ לאנשים על מוצרים איתם היתה לי התנסות חיובית. בתור ישראלים, מאוד קל לנו להשמיץ אבל קשה לפרגן. אנחנו גם אנשי תרבות ה"אני לא פראייר ואני יודע הכי טוב".
אני חושב שהשיקולים הובהרו, שוב ושוב ושוב, תורה גדולה כנראה שכבר לא תתפתח כאן...
נ.ב. רועי, לא הייתי קורא למוצרי קסטל זבל, אני משתמש בהם וגם במקביליהם היקרים פי כמה וכמה ולא רואה עליונות של אחד על גבי השני.
אני בטוח שיהיה לך מה להגיד על זה, אבל אני אחסוך לך כי לשרשור הזה סיימתי להיכנס.
לילה טוב לכולם.
lior_bar_ami
19-01-2011, 23:16:58
טוסמן תן ללטאה הזדמנות להשחיל איזו עקיצה - רועי אני בעד שינוי השם לאלתר לדבורה המעופפת!
נ.ב.
הכותב משתמש במוצרי זבל דוגמאת פוטאבה, JR, קאסטל, סקורפיון וחבריהם - מה לעשות שאני עני מידי בשביל האליטה האמיתית של TURNIGY (שעולה בסוף הרבה הרבה יותר....)
אריה הלפרין
19-01-2011, 23:38:10
מעניין לא שמענו מה יש לאסף להגיד על ה dx7
flyinglizard
20-01-2011, 00:18:59
נ.ב.
הכותב משתמש במוצרי זבל דוגמאת פוטאבה, JR, קאסטל, סקורפיון וחבריהם
שכחת את הNRG
הכותב משתמש במוצרי זבל דוגמאת פוטאבה, JR, קאסטל, סקורפיון וחבריהם - מה לעשות שאני עני מידי בשביל האליטה האמיתית של TURNIGY (שעולה בסוף הרבה הרבה יותר....)
לסיכום השירשור ובנימה אופטימית:
קנה בזול שלם ביוקר !
ZvikaF
20-01-2011, 08:36:58
לרגע דאגתי שזה לא הפורום הנכון... :)
עם כל ה"ירידות" וההשמצות עדיין קיימת תרבות שיחה פה, אז שנמשיך לשמור עליה...
לעיניין השלט: אני זוכר בתחילת דרכי בשלטי רדיו שהמערכת הרצינית הייתה של קראפט (ועלתה בהתאם, אבל גם נראתה תעופתית מבפנים ברמת החיווט,האיבטוח והגימור) והיו חברות זולות עם מוצרים זולים בשם פוטבה וסנווה... ותראו איפה הם נמצאות היום (יותר משלושים שנה אחרי) ואיפה נעלם פיל קראפט.
מצד שני בענף האלקטרוניקה מחירי מסכי LCD ירדו פלאים והרמה לא ירדה (אולי עלתה) כך שמחיר הוא לא ערובה לאיכות.
אני לא הייתי מסכן השקעה יקרה בטיסן עם מערכת לא מוכחת (ולא משנה עם זה סיני,יפני או גרמני). אבל זה נכון לגבי ולא מחייב אחרים :)
wonderd
20-01-2011, 09:39:53
אני כבר שבוע שלם בבית חולה, שוכב לי במיטה ומסתכל על השירשור הזה ולא ממש מצליח להבין על מה הקדיחות...עשיתם לי כאב ראש! כמו סבתות זקנות! יאללה רדו מזה כבר, יש תקלות בכל מערכת, הטורניגי' יותר זולה ופלסטיקית וכנראה פוגעת לכמה אנשים פה בכבוד. אז מה?
תשתמש בה ותהנה, אם תהיה תקלה שקשורה לשלט והמסוק ייפול - יקפצו אנשים ויצעקו "אמרתי לכם!" ואם הכל יהיה תקין, גם אז לא בטוח שXXX ייקח את המערכת ל 3D MASTERS - ולו רק בגלל שיש לו מימון מחברה אחרת..
אני גם אני רוצה להגיב, סתם כדי שגם קולי יישמע..:rolleyes:
lior_bar_ami
20-01-2011, 09:51:34
לסיכום השירשור ובנימה אופטימית:
קנה בזול שלם ביוקר !
ראיתי פעם משפט שהלך ככה אם אני זוכר - טעמו הטוב של המחיר הזול נגמר הרבה לפני טעמה הרע של האיכות הירודה....
ולעניין זה, רק ביומיים האחרונים יצא לי להתקל ב 4 לקוחות לא מרוצים עם מנועים וסוללות סיזליות (יש סיבה ששם זה דבק במוצרי HOBBYKING, ולמי שלא מכיר סיזל = סיני זבל) שהסלילים הגיעו קרועים / המגנטים הגיעו לא דבוקים טוב / תא אחד מת בסוללות אחרי מחזור טעינה אחד.
אז כשזה על ציוד נלווה אני מסוגל עוד להבין את לקיחת הסיכון בשימוש עם ציוד שכזה (גם כאן, לא תמיד מוצדק), אבל לקחת את טווח ה- MTBF הזה ואלמנט האי וודאות הזה לכיוונים של מע' רדיו ו/או מסוקים (שלצערי, יש אנשים שלוקחים את זה לשם) - פשוט סכנת נפשות.
צביקה, בהתאם לתשובתך האחרונה, האם לא היית מסכן את הטיסן - או לא היית מסכן את עצמך?
אם התשובה שלך היא לא שניהם, אתה כמו גם חברנו הסרקסטי (הלטאה מאיה ;)) חוטאים למטרה - מאחר וסיכון של הטיסן/מסוק הוא בהכרח גם סיכון של עצמכם. עכשיו תגידו לי אם אתם מוכנים לנהוג עם רכב שנוזל לו הנוזל בלם - כי כשינעל לכם המסוק, במקרה הטוב זה יגמר בקוסמטיקה של הכלי; במקרה הרע מישהו (אתם ו/או הסביבה) עלול להיהרג.
רועי, שאלות תם - עם איזו מע' רדיו אתה מטיס את טירקס ה 700 שלך (נטול השיפורים והסגפני)? ועם איזו סוללת מקלט? ואיזה דלק (כי לערבב לבד ברור שיותר טוב = יותר זול)?
flyinglizard
20-01-2011, 10:35:45
רועי, שאלות תם - עם איזו מע' רדיו אתה מטיס את טירקס ה 700 שלך (נטול השיפורים והסגפני)? ועם איזו סוללת מקלט? ואיזה דלק (כי לערבב לבד ברור שיותר טוב = יותר זול)?
9303\A123 מאיביי\קולפאואר. אני משער שלא אתה ולא ציקי קראתם בכלל את מה שכתבתי, לרבות המלצה לבחור שלא להטיס עם המערכת הסינית. ההתייחסות שלי הייתה לשיטתו של ציקי לקחת בעיות מורכבות כמו אמינות של שלט ולנסות לשים עליהן תג מחיר, מה שכמובן עושה את החיים נורא פשוטים אבל פשוט לא נכון במציאות. הבקרים של Castle נשרפים על ימין ועל שמאל (כולל סיבות כמו קבלים הפוכים, מה שאומר שהQA במפעל כלל לא מחבר אותם לסוללה, או הBEC הידוע לשמצה שלהם שהגיע עם קבלים בדירוג נמוך מדי למתח שלו, וכו'), הDX8 שהיה מרסק מסוקים כשאזעקת הרטט שלו הייתה מופעלת, באגים במערכות FBL כמו TotalG, אליין 3G שמרסק מסוקים עם מחברים שנושרים, סרימוקים מתפרקים עם ויברציות, סוללות של OUTRAGE עם תאים מתנפחים אחרי חמש טיסות (בסדר ליאור, לא הNRG, הסדרות הקודמות) ועוד כהנה וכהנה דוגמאות של מוצרים לא זולים ולפעמים אף יקרים ממש עם בקרת איכות, או סתם איכות, חרא.
יש הרבה מאוד שיקולים כשבאים לבחון אמינות של מוצר, ומחיר לצרכן הוא לא הראשון מביניהם. השלט של הסיני, שאתם קופצים להשמיץ, הוא מבחינתי בגדר "נעלם": אין מספיק מידע עליו בשימוש הזה, נקודה. שיטת השידור שלו, על פניו, טובה מזו של ספקטרום, האלקטרוניקה שבו סטנדרטית לגמרי ודומה מבחינת מעבד לDX7 - לא תמצאו שם אף רכיב עלום שם עם ציור של דרקון - והדבר היחידי בו שלא מצא חן בעיני הוא הכפתורים של התפריט שמרגישים זולים מדי. אבל היי, יש סיבה שהוא עולה 80 דולר...
"קנה בזול שלם ביוקר"? לפעמים. הסיני הראה לנו שלפעמים הזול זה בסדר גמור, ורבים אחרים הראו לנו שההפך לא תמיד נכון. הפרמטר היחידי בשבילי לקביעת אמינות הוא פשוט... מה האמינות בשטח. כמה אנשים משתמשים במוצר בהצלחה לעומת כמה אנשים נתקלו בבעיות, וזהו. האינטרנט עושה את זה יחסית פשוט.
אין לי רכיבים זולים על אף אחד משני המסוקים, בחרתי בדברים איכותיים ובעיקר מוכחים (BLS של פוטבה, JIVE, וכו'). הסרבואים האלו אמנם לא בעלי הנתונים הכי טובים בשוק, וגם לא היקרים ביותר, אבל בעלי רקורד מעולה (גם מעל המתח של היצרן). הג'ייב כבר רץ כמעט שנתיים בשוק ובניגוד לקסטל דומה שהוא לא שורף מסוקים (מקסימום נשרף בעצמו). אלו כולם מוצרים ותיקים יחסית ומוכחים יחסית, ובנתיים זה עובד לי לא רע.
ליאור
האם השלט שתלוי לך על הצוואר בתמונת הפרופיל הוא טורינגי? :D
מסתבר שיש עוד חומר גם על גרסה V2 של השלט וגם מי שטרח לבדוק את השלט מבפנים כולל הלחמות שהתגלו ברמה נמוכה ביחס לחברות המוכרות (אני עוקב אחר האתר של האיש הזה לא מעט זמן, הוא מחזיק ומבקר לא מעט מוצרים לאורך שנים ובצורה מקצועית ביותר), שווה לקרוא ולהתרשם מהתמונות ומהמסקנות.
איך אומרים בכולבוטק "לא נגענו".
http://rcmodelreviews.com/turnigy9xv2review.shtml
flyinglizard
20-01-2011, 17:52:20
פול גז בניוטרל... אף אחד לא טען שהרדיו הזה באיכות של JR, למרות שהוא לא שישית באיכות כמו שהוא שישית במחיר. אף אחד גם לא המליץ לו להשתמש בשלט הזה. אישית אמרתי לו לא לעשות את זה.
בקשר לביקורת שצירפת, הוא כותב שההלחמות הן ברמה סבירה והוא לא הרגיש צורך להלחים כלום מחדש, הביקורת העיקרית שלו הייתה על מתג הon/off שהרגיש זול. מבחינת שיטת שידור, זו כנראה שיטה עדיפה על זו של ספקטרום. הוא טוען שהפלסטיקה והסטיקים ברמה גבוהה (וזה נכון). סליחה אם אפגע בכמה נשמות טובות אבל האיכות של הטורניג'י מבחינת המכאניקה לא נופלת מזו של מולטיפלקס (מתגי toggle מתנדנדים ימינה-שמאלה, לפחות בשלט שאני החזקתי).
אז ההלחמות "פחות טובות" מאלו של JR, אבל שיטת השידור עדיפה... תבחר.
לא ברור לי מה אתה רוצה ואת מי אתה מנסה לשכנע. תטיס עם DX8, רק אל תשכח לבטל את הרטט שלו. שיהיה בהצלחה.
מישהו מוכן להסביר לי על מה הוויכוח ?
דרך אגב מתי יוצא פסח ?
3Dor.b
26-01-2011, 20:48:46
היי רועי בשביל מי ועם מי אתה מתווכח על דברים כאלה?
תן לבחור להתנסות עם השלט על המסוק שלו ואנחנו נעשה ניסוי וטעיה על חשבונו J
capochino
26-01-2011, 22:56:54
מה להגיד לכם .. תשובה אין ממש
המסוק הזה הקפיץ הרבה אנשים למסך.. D=
הבקיצור לדעתי אני יטיס עם הטורניג'י אני יראה איך הוא מרגיש לי איתו , במידה ויצא טוב , חיסלו פה כמה דעות במידה ולא אני לא רוצה לחשוב על על מה שיקרה ..
תאחלו לשפן ניסיונות הרבה הצלחה
Rexiguru
31-01-2011, 22:35:48
באיחור אבל עכשיו רק ראיתי את השרשור :)
אני מטיס מעל חצי שנה כבר עם 9X מסוק 450 וגם הוריקן 550 ו-AXN :D...
המערכת *מאד* נוחה לשימוש לעומת DX7 שיצא לי לראות את כל הפונקציות שם...
אף פעם המסוקים שלי לא התרסקו בגלל המשדר אלא כמו שארז אמר נתק בין המח למשדר :)
מבחינת נוחות DX7 יותר נח אבל בעיקרון גם אם היה (אולי יהיה) לי מסוק 700 בלי שום חשש
הייתי מטיס אותו עם המערכת 9X של טורניגי...
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.