צפייה בגרסה מלאה : עזרה! עזרה בפירוק המנוע מהטיסן + מייסבים.
barak_g
02-02-2011, 15:37:14
שלום חברים,
אני לקראת פירוק מנוע מגוף הטיסן ורציתי לשאול כמה דברים :
1. איך מוציאים את המוט שמחובר בין הסרבו למנוע ,ומה הוא שמו ?
הוא מחובר למנוע והוא מעוקל בדיוק בחיבור למנוע.
2. כנראה שהווסת דלק (בדיוק איפה שמחובר המוט שדיברתי עליו בסעיף הראשון) תקוע, עקב אי הטסה של שלוש שנים, איך משחררים אותו ?
3. מייסים - איפה עדיף לקנות ? בחנות טיסנים ת EBAY ?
תודה ויום טוב.
guy1a
02-02-2011, 16:28:16
אני לא מבין הרבה במנועי דלק ( בנתיים פרקתי כמה והם לא עבדו יותר :D )
אבל ..
1. פושרוד pushrod
2. עם ממיס, כניראה שמן קיק ( פעם היה שמן קיק, לא יודע מה יש שם כיום ) או איזה דרעק אחר התיבש שם ותוקע את העסק, מעט ממיס יעזור שם כניראה וכדאי לבדוק מה משמש במנועים כאלו.
3. מה ??
Menash
02-02-2011, 18:30:48
3. מה ??
הבחור התכוון למיסבים.
Menash
02-02-2011, 18:36:31
המייסבים שתקנה ברח' צ'לנוב בת"א לא פחוט טובים מאלה שתקנה בחנות טיסנים.
ronmen
02-02-2011, 19:58:36
שלום חברים,
אני לקראת פירוק מנוע מגוף הטיסן ורציתי לשאול כמה דברים :
1. איך מוציאים את המוט שמחובר בין הסרבו למנוע ,ומה הוא שמו ?
הוא מחובר למנוע והוא מעוקל בדיוק בחיבור למנוע.
א. פרק את ראש הסרבו - בורג
ב. שחרר את המוט מראש הסרבו
ג. שלוף את המנוע עם המוט ושחרר את המוט והעיקול בצד בניחותא
אם התיאור שלי לא קולע, שים תמונה של המוט ושני הקצוות שלו ואסביר שוב.
flatspin
02-02-2011, 20:31:15
לווסת הדלק קוראים (בעברית) קורבורטור. שחרר את זרוע הפלסטיק הצמודה לדופן הקורבורטור. פרק את הקורבורטור מגוף המנוע וחמם אותו, בעזרת פאן, אם יש לך, או בתנור אפיה, למשך מספר דקות. החום ימיס את השומנים שהדביקו את חלקי הפנים והציר ישתחרר.
בענין מיסבים, על פי שאלתך אני מסיק שאינך בקי בנושא. אני ממליץ לך בחום להעזר בטיסנאי מנוסה שידריך אותך כיצד לפרק את המיסבים הקיימים ואיך להרכיב את החדשים. כשהמיסבים הישנים יהיו בידך תוכל להביאם כדוגמה ולרכוש זהים בכל חנות מיסבים.
Menash
02-02-2011, 20:38:32
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=32546
יש כאן הסבר ברור איך בדיוק לעשות זאת.
אני הצלחתי ללא שום ניסיון קודם ובזכות חברי הפורום המנוסים בעניין.
tamos
03-02-2011, 17:28:08
גם לי נתקע קורבורטור, הפתרון שאני השתמשתי זה בחיזוק הבורג של "הזרוע"(לאן שהפוש רוד מתחבר) וטיפה WD על הקורבורטר כדי שהוא יחליק.
טיפ טיפה כוח והוא השתחרר לי.
אם הקורבטור נתקע אני מאמין שגם שאר הברגים במנוע נתקעו, לכן יהיה לך קשה לשחרר אותם.
הפתרון במצב זה לנסות עם מברג מתאים בדיוק(דגש על הבדיוק) אם לא עוזר אפשר לנסות עם חום(מלחם,תנור וכו'), הפתרון האחרון הוא להבריז אותם או להשתמש בכלי שמחלץ אותם.
בהצלחה!
flatspin
03-02-2011, 18:23:03
גם לי נתקע קורבורטור, הפתרון שאני השתמשתי זה בחיזוק הבורג של "הזרוע"(לאן שהפוש רוד מתחבר) וטיפה WD על הקורבורטר כדי שהוא יחליק.
טיפ טיפה כוח והוא השתחרר לי.
אם הקורבטור נתקע אני מאמין שגם שאר הברגים במנוע נתקעו, לכן יהיה לך קשה לשחרר אותם.
הפתרון במצב זה לנסות עם מברג מתאים בדיוק(דגש על הבדיוק) אם לא עוזר אפשר לנסות עם חום(מלחם,תנור וכו'), הפתרון האחרון הוא להבריז אותם או להשתמש בכלי שמחלץ אותם.
בהצלחה!
להשתמש בכוח זו שיטה פסולה. בכוח שוברים, לא מתקנים.
נסה עם WD או דומה לו. לא הולך, השלב הבא אך ורק חימום. כמובן לאחר הסרת חלקי הפלסטיק.
היות ומקדם ההתפשטות של האלומיניום גדול מאשר של הפלדה (הברגים), לאחר חימום נאות אין סיכוי שהברגים לא יפתחו.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.