צפייה בגרסה מלאה : עזרה! בעיה בסנסור של הבאקפלייט
ofaingu
11-02-2011, 17:19:25
ביום חזרתי עם בעית שמירת סל"ד במנוע של המסוק שלי,יש לי גוברנור של רוו מקס ויש לו סנסור לבאקפלייט של ספקטרום :
http://www.spektrumrc.com/ProdInfo/G...PM6823-450.jpg
נראה כי הגוברנור עצמו עובד (נורות דולקות,מגיב לאיפוס)וכאשר בדקנו את הסנסור עצמו ראינו שהתושבת שם שבורה(זאת שתופסת אותו לבאקפלייט מפלסטיק).
שתי שאלות יש לי בנושא:
1.באיזה מרחק מהבאק פלייט אמור להיות ממוקם הסנסור,האם ממש צמוד לבאק פלייט או שיש מרווח?
2.האם יכולה להיות בעיה אחרת שבגללה המסוק אינו שומר סל"ד?
בתודה רבה מראש!
היו כאלה שהסנסור היה צמוד לבקפלייט זה עשה בעיות
והרחיקו טיפה
מדובר בבעיה ידועה
השמן שעובר שם + הויברציות של המנוע לא עושות לתושבת טוב.
כיום הסנסורים הללו נמכרים עם תושבת פלסטיק משופרת בצבע שחור במקום התושבת המקורית מפלסטיק שקוף, חומר קצת יותר אלסטי ועמיד בשמן.
מומלץ להחליף את החלק לתושבת המתכתית בשילוב הסנסור עם תושבת הפלסטיק השחור (ל KDE יש את החלק הזה) דע שההחלפה איננה נותנת פיתרון לכלל חלקי הפסטיק של התושבת, הסנסור ישאר מחובר לפלסטיק וזו הסיבה שמומלץ ללכת על הסנסור עם הפלסטיק השחור העמיד יותר.
בקשר למרחק, התושבת צריכה להיות כ מ"מ שניים מנגיעה,זה מאד תלוי גם בסוג המנוע שאתה עובד איתו ובנפחו, אם אפשר לקרוא את הסנסור ללא נגיעה פיסית זה תמיד עדיף, השיטה הנוחה למקם אותו היא לשים נייר מקופל בינו לבין הבקפלייט, למקם, לבדוק שהגוברנור עובד ולשלוף את הנייר החוצה.
ofaingu
11-02-2011, 19:31:53
מדובר בבעיה ידועה
השמן שעובר שם + הויברציות של המנוע לא עושות לתושבת טוב.
כיום הסנסורים הללו נמכרים עם תושבת פלסטיק משופרת בצבע שחור במקום התושבת המקורית מפלסטיק שקוף, חומר קצת יותר אלסטי ועמיד בשמן.
מומלץ להחליף את החלק לתושבת המתכתית בשילוב הסנסור עם תושבת הפלסטיק השחור (ל KDE יש את החלק הזה) דע שההחלפה איננה נותנת פיתרון לכלל חלקי הפסטיק של התושבת, הסנסור ישאר מחובר לפלסטיק וזו הסיבה שמומלץ ללכת על הסנסור עם הפלסטיק השחור העמיד יותר.
בקשר למרחק, התושבת צריכה להיות כ מ"מ שניים מנגיעה,זה מאד תלוי גם בסוג המנוע שאתה עובד איתו ובנפחו, אם אפשר לקרוא את הסנסור ללא נגיעה פיסית זה תמיד עדיף, השיטה הנוחה למקם אותו היא לשים נייר מקופל בינו לבין הבקפלייט, למקם, לבדוק שהגוברנור עובד ולשלוף את הנייר החוצה.
המנוע שיש לי הוא או אס 50 ראש כחול,יש איזו חנות שמחזיקה תושבות כאלו ממתכת?
יש לי טיפה בעיה עם להזמין מחו"ל.
מצאתי את זה:http://www.alumafx.com/webstore/ נראה לך שיש כאלו בארץ ?
המנוע שיש לי הוא או אס 50 ראש כחול,יש איזו חנות שמחזיקה תושבות כאלו ממתכת?
יש לי טיפה בעיה עם להזמין מחו"ל.
מצאתי את זה:http://www.alumafx.com/webstore/ נראה לך שיש כאלו בארץ ?
הסנסור, התושבת המקורית והלא מקורית כולם מתאימים גם למנועי 50 וגם למנועי 90 ורק הכיוון הוא מעט שונה, לטעמי לא צריכה להיות בעיה למרות שהנסיון שלי הוא עם זו של KDE.
אם חשוב לך לקנות בארץ אז תנסה לבדוק עם:
HOBBY MASTERS בהרצליה.
מרכז המסוקים בראשון לציון.
אני בספק אם יש חנות שמחזיקה את השידרוגים הללו בגלל שאין להם הרבה ביקוש אבל שם יש לך סיכוי למצוא אותם או לפחות להזמין דרכם ולקבל ייעוץ מקצועי.
ofaingu
12-02-2011, 08:09:41
סבבה תודה!
יש לך מושג איך בודקים אם הסנסור עצמו עובד?
ofaingu
12-02-2011, 12:59:24
?
אמור להיות לך חיווי ביחידה ששומרת על הסל״ד, אם אתה מסובב את המנוע עם היד ויש קריאה אז הסנסור תקין.
ofaingu
12-02-2011, 15:02:19
אמור להיות לך חיווי ביחידה ששומרת על הסל״ד, אם אתה מסובב את המנוע עם היד ויש קריאה אז הסנסור תקין.
אוקיי,אני פשוט רוצה לבדוק את הסנסור לפני שאני קונה תושבת ,אז פשוט להחזיק את הסנסור עם היד במרחק מ"מ מהבאקפלייט?
אוקיי,אני פשוט רוצה לבדוק את הסנסור לפני שאני קונה תושבת ,אז פשוט להחזיק את הסנסור עם היד במרחק מ"מ מהבאקפלייט?
בדיוק כך, אם היחידה קוראת את הסנסור אז הוא תקין לחלוטין.
מה שסביר להניח שקרה אצלך שהתושבת השבורה לא שמרה בזמן טיסה (עקב הרעידות מעבודת המנוע) על מרחק קריאה קבוע מהבקפלייט ולכן הגברנור לא תפקד כמו שצריך.
ofaingu
12-02-2011, 15:33:16
תודה!אני אבדוק את זה...
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.