צפייה בגרסה מלאה : שאלה פילטר במיכל דלק
עומר בנימיני
16-02-2011, 16:32:28
שלום,
הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים על שימוש בפליטר כדוריות או ספוג בצינורית שבתוך מיכל הדלק, במקום הידר טנק, שמסבך את העניינים ואני מעדיף להוריד אותו.
האם המסננים האלו אמינים ועושים את העבודה כך שאפשר לוותר על הידר טנק?
חשבתי אחד מאלה -
http://www.readyheli.com/71531000-OS-Bubbleless-Fuel-Tank-Clunk-Weight_p_32069.html
http://www.readyheli.com/FUELMAGNET-OMI-Fuel-Magnet_p_32771.html
אשמח גם לקבל חוו"ד ממי שניסה.
תודה מראש!
asafsee
16-02-2011, 16:34:38
לא לוותר על הידר טנק, אולם בהחלט להחליף את המשקולת הפשוטה במשקולת עם ספוגית
עומר בנימיני
16-02-2011, 16:49:02
לא לוותר על הידר טנק, אולם בהחלט להחליף את המשקולת הפשוטה במשקולת עם ספוגית
ולדעתך אם שמים משקולת עם ספוגית בתוך המיכל אפשר להוריד את הפילטר בין ההידר טנק למנוע, כדי שתשאר זרימה?
asafsee
16-02-2011, 16:53:58
אני בכלל הורדתי פילטר בין המיכל למנוע, זה יכול לפגוע בזרימת הדלק (קרה לי פעם שהפילטר חסם חלקית זרימת דלק)
שים 2 פילטרים על צינורית התדלוק וזהו זה מספיק
עומר בנימיני
16-02-2011, 16:55:26
אני בכלל הורדתי פילטר בין המיכל למנוע, זה יכול לפגוע בזרימת הדלק (קרה לי פעם שהפילטר חסם חלקית זרימת דלק)
שים 2 פילטרים על צינורית התדלוק וזהו זה מספיק
אוקיי אסף תודה רבה.
Chen Zarfati
16-02-2011, 17:22:19
לא מומלץ להוריד את הפילטר דלק מצינורית המנוע, יתכן כי הצינורית במיכל הראשי תתפורר וייכנסו לכלוכים למנוע. אני מעדיף שהפילטר ייסתם מאשר שהקרבורטור ייסתם.
לגבי השאלה שלך, בדברים האלה עדיף להיות על הsafe side ולהשתמש במיכל ציפה אם כי ישנן המון חוו"דים בחול שזה עובד מצויין ללא מיכל ציפה.
עומר בנימיני
16-02-2011, 18:13:55
לא מומלץ להוריד את הפילטר דלק מצינורית המנוע, יתכן כי הצינורית במיכל הראשי תתפורר וייכנסו לכלוכים למנוע. אני מעדיף שהפילטר ייסתם מאשר שהקרבורטור ייסתם.
לגבי השאלה שלך, בדברים האלה עדיף להיות על הsafe side ולהשתמש במיכל ציפה אם כי ישנן המון חוו"דים בחול שזה עובד מצויין ללא מיכל ציפה.
תודה על התשובה.
מותר לשאול עם מה אתה מטיס?
שחר לזרוב
16-02-2011, 19:21:58
לאחרונה החלפתי את המשקולת המקורית במשקולת של OS מהלינק הראשון שלך.
במקביל, הורדתי את מיכל הציפה.
מנסיוני עד עתה, המשקולת הזו עובדת מצויין ושואבת את הדלק בלי שום בעיה.
רק לידיעה, לא מדובר בפילטר אלא במשקולת שאמורה למנוע כניסה של בועות למנוע, היא כבדה יותר ובעלת יכולת לשאוב את הדלק מכל הכיוונים שלה ולא רק מקצה המשקולת.
על פילטר בין המיכל למנוע לא הייתי מוותר בחיים. אם משהו צריך להיתקע, עדיף שיתקע בפילטר ולא בקרבורטור.
דרך אגב, גם בובי וואטס וברט קמרר מטיסים עם המשקולת הזו וללא מיכל ציפה (ועוד בחור החיצוני של מיכל הדלק בטירקס 700 ולא בחור האמצעי), ואם הם מטיסים כך - קטונתי.
קצת סדר בדברים
1.המשקולת של OS נועדה למנוע הקצפה של הדלק וכניסת בועות אוויר, היא בשום אופן לא מהווה תחליף למיכל הציפה שנועד לספק דלק באופן רציף עד לריקון מוחלט של המיכל הראשי ללא תלות באורינטציה בה נמצא המסוק ולכן בשימוש בה לא אמורים לוותר על מיכל הציפה.
2.המשקולת עם הספוגית נותנת פיתרון למי שמעוניין להטיס ללא מיכל ציפה משום שהיא סופחת אליה דלק בדיוק למצבים בהם שינויי באורינטצית המסוק גורמת לאי ספיקת דלק רגעית או הכנסת אוויר מה שהמשקולת של OS לא עושה במקרה כזה, החסרון היחיד בספוגית שיש להחליפה כל תקופה אחרת היא מתפוררת ואז יש גם סכנה לקאט.
3.על פילטר דלק לא כדאי לוותר באף אחת מהשיטות מהסיבות שכבר פורטו כאן. פילטר אחד צריך להיות בין המשאבה לגלון לצורך מילוי נקי והשני בין המיכל למנוע, זו הדרך הנכונה לעבוד, עדיף לשים אחד שקוף שקל לראות דרכו אם מצטבר ליכלוך, זה של אליין טוב מאד וגם קל לניקוי.
בנוסף לעיל, אם רוכשים מיכל ציפה טוב דוגמאת QUICK וממקמים אותו כמו שצריך עם ספייסרים מתאימים הוא לא מהווה מטרד ומשרת נאמנה לאורך זמן.
עומר בנימיני
16-02-2011, 22:25:01
שחר וציקי תודה רבה על התשובות.
ZvikaF
17-02-2011, 06:16:32
קצת סדר בדברים
1.המשקולת של OS נועדה למנוע הקצפה של הדלק וכניסת בועות אוויר, היא בשום אופן לא מהווה תחליף למיכל הציפה שנועד לספק דלק באופן רציף עד לריקון מוחלט של המיכל הראשי ללא תלות באורינטציה בה נמצא המסוק ולכן בשימוש בה לא אמורים לוותר על מיכל הציפה.
2.המשקולת עם הספוגית נותנת פיתרון למי שמעוניין להטיס ללא מיכל ציפה משום שהיא סופחת אליה דלק בדיוק למצבים בהם שינויי באורינטצית המסוק גורמת לאי ספיקת דלק רגעית או הכנסת אוויר מה שהמשקולת של OS לא עושה במקרה כזה, החסרון היחיד בספוגית שיש להחליפה כל תקופה אחרת היא מתפוררת ואז יש גם סכנה לקאט.
3.על פילטר דלק לא כדאי לוותר באף אחת מהשיטות מהסיבות שכבר פורטו כאן. פילטר אחד צריך להיות בין המשאבה לגלון לצורך מילוי נקי והשני בין המיכל למנוע, זו הדרך הנכונה לעבוד, עדיף לשים אחד שקוף שקל לראות דרכו אם מצטבר ליכלוך, זה של אליין טוב מאד וגם קל לניקוי.
בנוסף לעיל, אם רוכשים מיכל ציפה טוב דוגמאת QUICK וממקמים אותו כמו שצריך עם ספייסרים מתאימים הוא לא מהווה מטרד ומשרת נאמנה לאורך זמן.
++ תשובה יפה וממצה. :)
Chen Zarfati
17-02-2011, 14:58:32
אהלן עומר, לך עם ההמלצה של ציקי.
אני משתמש גם במיכל ציפה וגם במקולת של OS...אבל לרוב אני משתמש בסוללות :D
עומר בנימיני
17-02-2011, 15:21:27
חן תודה על התשובה.
אם כך אני אשאר בינתיים עם המיכל ציפה והפילטר בין המיכל ציפה למנוע, מתישהו אני כנראה אוסיף גם משקולת עם ספוגית.
תודה על התגובות.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.