צפייה בגרסה מלאה : שאלה התאמת ציר של מנוע סקורפיון+שאלת בקר
bendisar
18-02-2011, 14:51:06
שלום לחברי הפורום הנכבדים, שאלה לי אליכם
התחדשתי במנוע סקורפיון 1600KV לטירקס 500 שלי, והציר של המנוע עגול לגמרי, וארוך מידי
בקשר לאורך אין בעיה- יש דרמל ודיסק חיתוך
אבל אין לו נקודה שטוחה לקיבוע הבורג של הפיניון
אני יודע שאני צריך לעשות נקודה שטוחה בעצמי, השאלה היא איך?
באיזה כלי להשתמש לעבודה
דרמל? אם כן באיזה ראש (ביט)?
בנוסף לכך התחדשתי גם בבקר CC ICE 75, אשר בא עם חוטים מאוד ארוכים
החוטים שהולכים לnbug- בחוברת כתוב שמותר לקצר, אבל האם מותר לקצר גם את החוטים
שהולכים לסוללה?
תודה מראש לעונים
bendisar
20-02-2011, 16:55:01
anyone? :)
wonderd
20-02-2011, 17:02:18
כמה דברים;
1. בקשר לציר - תקבע את המנוע במקומו, תקבע את הפיניון במקום המתאים ותסגור את הבורג חזק כדי שיישאר סימן על הציר. אח"כ תפרק ובמקום שיש סימן מהבורג תבצע בעזרת הדרמל יישור קטן, בעדינות! לא צריך להגזים - רק ליצור מדרגה קטנה. זה יפתור לך את הבעיה הזאת.
2. מדובר על חשמל - אין בעיה לקצר חוטים, רק אל תקצר יותר מדי..
bendisar
20-02-2011, 17:05:08
תודה רבה :)
wind556
20-02-2011, 17:05:41
את המיגרעת בציר צריך לעשות (אם בכלל) בהקפדה עצומה.
אי אחידות בפני השטח שהוסר תגרום לריכוז מאמצים ונקודת שבר.
אם אתה מחליט כן לבצע את זה, עשה זאת עם הדיסק חיתוך במידה המינימלית האפשרית, ולאחר מכן עם נייר מים מולבש על משהו נוסח מקל ארטיק תלטש את פני השטח של החריץ שנוצר.
אסור שיהיה שקע כלשהו עמוק יותר מפני השטח שליטשת.
bendisar
20-02-2011, 17:40:21
תודה רבה על הטיפים
אני אשתמש בדיסק חיתוך רחב (סוג של משחזת), בדיוק מצאתי סרטון של החברה עצמה שמראים איך עושים את זה
אני כולה צריך לעשות מגרעת קטנה ביותר שיהיה לבורג מה לתפוס, אחרת הפיניון יחליק לי באוויר על בטוח מדיווחים מחו"ל
לפי ההוראות שלהם יש לבצע את המגרעת, ואז לקחת שופין תכשיטנים ולהחליק את קצוות החתך
Yoav Lahav
21-02-2011, 16:51:24
היי אלעד.
אצלי במסוק (TREX 450 PRO) לא עשיתי מגרעת רק סגרתי חזק את האלן בגלגל שיניים.
טס יופי כבר זמן רב בלי שום בעיה. אני משתמש במנוע TURNIGY 2223H 4400KV 600W.
בורג האלן תופס את הציר חזק מאד (להערכתי לפי הסימן על הציר מדובר בלחץ של כמה מאות קילוגרמים) כך שלא אמורה להיות בעיה.
יואב.
bendisar
21-02-2011, 17:08:00
אני מציע לך לעשות מגרעת, או לפחות להוסיף לוקטייט ירוק (לא לבורג, לציר) למרות שאחר כך קשה להוציא את הפניון
אולי על מסוק 450 זה יכול להחזיק, אבל בפורמים בחו"ל כל מי שמטיס את הסקורפיון בלי מגרעת הפניון החליק לו אחרי כמה טיסות
אני די בטוח שזה גם יקרה אצלי בלי מגרעת היות ואני די מתעלל במסוק ;)
Yoav Lahav
21-02-2011, 17:20:14
נראה לי מיותר תקנה סט אלן אינצ'י לפעמים ההתאמה שלו טובה מזו של המילימטרי ואתה יכול לסגור ממש חזק. יש גם ברגי אלן עם שפיץ אין מצב שזה יחליק. אני מעריך שאלו בחו"ל שהחליק להם לא פעלו כך.
טיפול בציר שלא במסגרת הנדסית מסודרת יכול לגרום לשבירתו בזמן טיסה גם אם אתה חושב שעשית בסדר. אתה יוצר איזור ריכוז מאמצים וגם האלן לוחץ שם. אבל אם אתה חושב שנכון לעשות מגרעת - לך על זה.
RonTo
21-02-2011, 18:21:35
כל היצרנים ממליצים על ביצוע מגרעת.
במסוקים קטנים זה פחות משמעותי אך בחשמליים גדולים יותר, אין שום דרך אחרת...
הכוחות פשוט גדולים מדי מכדי להסתמך על חיכוך שהבורג יוצר. בסופו של דבר, הבורג (חזק ככל שיהיה סגור) יחרוץ את הציר ויאפשר לפיניון להסתובב עליו חופשי.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.