צפייה בגרסה מלאה : עזרה! הסבר על גיירו
phaima
24-02-2011, 13:56:07
שלום לכולם ..לאחר קריאה (חומר שנמצא פה) וצפיה בסרטונים הבנתי שיש גיירו נועל זנב(הייקרים בניהם) שהוא אמור לתקן כל תזוזה בלתי רצויה של הזנב ואסור לתקן אותו על ידי קיזוזים..מה עושים שהזנב כן נוטה לאיזה כיוון? זה אפשרי בכלל? מה העיניין של הכיוונים של הגיירו ל60% 40 %?
ויש גיירו (הזולים) שמתקנים את התזוזות של הזנב שנוצרות על ידי הסיבוב של הרוטור הראשי..הגיירו כזה כן אפשרי לתקן על ידי קיזוזים נטיה של נזב?
יש סיכוי טוב עעשיתי קצת "סלט" סליחה מראש..:)
לאיזה קטגוריה נכנס הגיירו שמגיע עם הקופטר אקס 450?
אשמח להסבר מעמיק בשפה ידידותית למתחיל..ובלי השמצות:)
תודה רבה עמית פחימה
wonderd
24-02-2011, 14:45:39
ברוך הבא לתחום, אין סיבה שתקבל השמצות רק כמה פנסים שיאירו לך את הדרך..
הרוב המוחלט של הג'יירואים כיום הם 'נועלי זנב', הכיוון צריך להיות הכי טוב שאפשר מכאנית ואם הוא נכון, אין סיבה לקזז. אם הזנב נודד לכיוון כלשהו צריך לבדוק את הכיוונים המכאניים לפני הכל.
אין דבר כזה כיוונים 40% ו 60%, הכל תלוי בסוג הג'יירו, בסל"ד הראש, ובסוג השלט.
כל הג'יירואים מתנגדים לכח המופעל ע"י ראש המסוק - זאת מטרת הג'יירו. הפונקציה של שומר הזנב בעצם מנסה לשמור את המסוק בכיוון מסוים ללא השפעות של הרוח.
הג'יירו שמגיע עם הקופטר איקס נכנס לקטגורית פח הזבל..
בהצלחה ואל תתבייש לשאול.
wind556
24-02-2011, 16:03:54
ברוך הבא לתחום, אין סיבה שתקבל השמצות רק כמה פנסים שיאירו לך את הדרך..
הרוב המוחלט של הג'יירואים כיום הם 'נועלי זנב', הכיוון צריך להיות הכי טוב שאפשר מכאנית ואם הוא נכון, אין סיבה לקזז. אם הזנב נודד לכיוון כלשהו צריך לבדוק את הכיוונים המכאניים לפני הכל.
אין דבר כזה כיוונים 40% ו 60%, הכל תלוי בסוג הג'יירו, בסל"ד הראש, ובסוג השלט.
כל הג'יירואים מתנגדים לכח המופעל ע"י ראש המסוק - זאת מטרת הג'יירו.
לא מדוייק ידידי, רוטור הזנב מתנגד לכוחות הראש, הג'יירו מתקן סטיות במיקום המדוייק
הפונקציה של שומר הזנב בעצם מנסה לשמור את המסוק בכיוון מסוים ללא השפעות של הרוח.
הג'יירו שמגיע עם הקופטר איקס נכנס לקטגורית פח הזבל..
מאד מדוייק
בהצלחה ואל תתבייש לשאול.
כדי להבין את פעולת הג'יירו במלואה צריך להבין את כל מיכלול המסוק ואת הפיזיקה שלו. המסוק כולו זה ג'יירו אחד גדול
wonderd
24-02-2011, 16:15:44
רוטור הזנב לא יודע להתנגד לכלום בלי פקודות כלשהן, החיישן שמרגיש את השינוי ואמור לתקן הוא ג'יירו..
דרך אגב, ההתנגדות היא בכלל לא לכוחות הראש אלא לכח המנוע שבזמן שמסובב את הראש הוא נשען כ'קונטרה' על גוף המסוק ודוחף אותו כנגד כיוון סיבוב הראש. אם תפסיק את פעולת המנוע בזמן שהראש עדיין מסתובב במהירות גבוהה - גוף המסוק לא ישאף להסתובב גם אם לא יהיה ג'יירו.
SEVEN
24-02-2011, 16:54:06
רוטור הזנב לא יודע להתנגד לכלום בלי פקודות כלשהן, החיישן שמרגיש את השינוי ואמור לתקן הוא ג'יירו..
דרך אגב, ההתנגדות היא בכלל לא לכוחות הראש אלא לכח המנוע שבזמן שמסובב את הראש הוא נשען כ'קונטרה' על גוף המסוק ודוחף אותו כנגד כיוון סיבוב הראש. אם תפסיק את פעולת המנוע בזמן שהראש עדיין מסתובב במהירות גבוהה - גוף המסוק לא ישאף להסתובב גם אם לא יהיה ג'יירו.
זה לא נכון. סיבוב הגוף נוצר כתוצאה מפעולת הלהבים ותגובת הנגד של הגוף (סיבוב בכיוון ההפוך).
הזנב מתנגד לסיבוב הזה והג'יירו מתקן את הסטייה כתוצאה מגורמים חיצוניים.
Yoav Lahav
24-02-2011, 18:33:40
חבר'ס הגיע הזמן לעשות סדר בעניין.
אני מתקדם מהלהבים למנוע ולזנב.
1. האויר מפעיל כוחות על הלהבים עקב תנועתם בו.
2. כוחות אלו אחראים למומנט הדרוש לסיבוב הרוטור.
3. המנוע בגוף המסוק מפעיל כח הדוחף את שיני גלגל השיניים על הציר הראשי על מנת לספק מומנט זה. כח זה "יושב" על מיסבי הציר הראשי.
4. לפי החוק השלישי של ניוטון, חוק הפעולה והתגובה, על המנוע יפעל על המנוע כח זהה והפוך בכיוונו.
5. כלומר שקיבלנו פה 2 כוחות צד זהים בגודלם והפוכים בכיוונם הפועלים על גוף המסוק: אחד מופעל על מיסבי הרוטור הראשי והשני בנקודת המגע בין שיני גלגש המנוע לגלגש הראשי של הרוטור.
6. 2 כוחות אלו יוצרים מומנט השווה לכוח * רדיוס גלגל שיניים ראשי שהוא גם שווה למומנט הדרוש לסיבוב הרוטור בהנחת מיסבים חלקים.
7. מומנט זה צריך להיות מאוזן על ידי הכח שמפעיל רוטור הזנב.
יואב.
phaima
24-02-2011, 18:40:33
חברים אני מבין די טוב את הפיזיקה:)..מהנדס
זה לא הכוונה... שאלתי יותר על סוגי הגירו יש את הנועל זנב באמור למנוע כל תנועה לא רצויה ולפי מה שהבנתי שם אסור לתת שום קיזוז כי את הגיירו תמיד ינסה לתקן את הקיזוז..גירו כזה לפי מה שהבנתי שווה 100$ וצפונה..
יש את הפשוטים "הזבל":) כמו שאתה קוראים להם ..וזה מה אני עומד לקבל הגירו שמגיע עם הקופטר
גירו כזה לפי מה שהבנתי לא נועל את הזנב..מה עושים כאשר כן תיהיה תזוזה לאיזה כיוון? מותר לקזז את הזנב עם גירוים כאלה?
תודה לעונים :)
"מכל מלמדי השכלתי"
לשאלתך
כאשר הזנב זז לאחד הכיוונים באופן עצמאי כתוצאה מטורק, רוח או כל גורם אחר ניתן לקזז אותו עם הסטיק, קיזוז מכני או שינוי רגישות הג'ירו והתאמתו לכלי.
הכל מותר לעשות על מנת לקזז, החוכמה היא להגיע לכיוון נכון ומדוייק על מנת שתהנה מההטסה של המסוק ולא תילחם בלקזז אותו כל הזמן.
נעילת הזנב חשובה מאד בכלי קטן כמו הקופטר X משום שהכלים הללו קלים מאד ורגישים מאד לתנאי הסביבה במהלך ההטסה כגון רוח.
wind556
24-02-2011, 19:41:07
שוב לא נכון
העילוי שמייצר רוטור הזנב במצב נייטראלי שווה בדיוק למומנט שרוצה לסובב את המסוק כנגד כיוון הרוטור. הג'יירו מתקן סטיות שנוצרות עקב הפרת שיווי המשקל בכלל המון סיבות.
תיאורטית אפשר להטיס בלי ג'יירו, רק שה יהיה כמו להטיס BELT CP :D
ונכון , הרוטור שואב את כוחו מהמנוע, בלי מנוע אין מומנט כי אין נקודת משען על גוף המסוק ולכן אין כוח שמסובב את הגוף (למעט כוח זניח של החיכוך במיסבים)
wind556
24-02-2011, 19:52:55
חברים אני מבין די טוב את הפיזיקה:)..מהנדס
זה לא הכוונה... שאלתי יותר על סוגי הגירו יש את הנועל זנב באמור למנוע כל תנועה לא רצויה ולפי מה שהבנתי שם אסור לתת שום קיזוז כי את הגיירו תמיד ינסה לתקן את הקיזוז..גירו כזה לפי מה שהבנתי שווה 100$ וצפונה..
יש את הפשוטים "הזבל":) כמו שאתה קוראים להם ..וזה מה אני עומד לקבל הגירו שמגיע עם הקופטר
גירו כזה לפי מה שהבנתי לא נועל את הזנב..מה עושים כאשר כן תיהיה תזוזה לאיזה כיוון? מותר לקזז את הזנב עם גירוים כאלה?
תודה לעונים :)
"מכל מלמדי השכלתי"
בכל ג'יירו מודרני יש נעילת זנב, גם בג'יירו של קופטר איקס .
ההבדל בין הג'יירואים הזולים והיקרים הוא עצום, זה כמעט ההבדל בין להטיס לבלתי אפשרי להטיס.
הג'יירו של קופטר איקס הוא בקטגורית הכמעט בלתי אפשרי להטיס, ודבר נוסף בג'יירו הזה ששונה מכל ג'יירו אחר זה שהוא נדרך נכון רק אם אתה מדליק את המסוק לפני שאתה מדליק את השלט (ההיפך מכל מסוק אחר).
ואגב, קיימים ג'יירואים לא רעים גם בסכומים של 50-70$. הטובים באמת מתחילים ב120$.
דבר נוסף חשוב:
אסור בתכלית האיסור לקזז את מיכלול הזנב עם הטרימרים או סאב טרים, כל תיקון במערכת הזנב מחוייב שיהיה מכאני, אחרת אתה מבטל במו ידיך את נעילת הזנב (שמתקיימת רק כל עוד האלקטרוניקה מאופסת בכל המקומות).
גם כשאתה מזיז את סטיק הזנב (השמאלי) כדי לבצע סיבוב, באותו רגע שנגעת בסטיק מבוטלת נעילת הזנב לרגע, אחרת היית משגע את המסוק.
wonderd
24-02-2011, 20:05:33
תגדיר מצב נייטראלי - יש היום ג'יירואים שאתה מכוון את הלהבים באפס מעלות והג'יירו מתקן לבד בזוית הרצויה..
לפותח השירשור - כמו שציקי כתב - אין בעיה לקזז כמה קליקים לפה או לשם, אבל גם אם צריך לקזז כדי לשמור על המסוק ישר בהטסה עצמה - לאחר ההטסה (אני לפחות) כדאי לנסות לכוון טוב יותר את הזנב, זה ייתן ביצועים טובים יותר בסה"כ.
דרך אגב, אם קנית את הקופטר עם האלקטרוניקה המקורית שלו, תתחיל לחשוב על החלפת חלק מהאלקטרוניקה לטובה יותר (סרוואים, בקר..), לא חייב הכי טוב או הכי יקר אבל שיהיה באיכות סבירה - אני התחלתי עם קופטר ועם סרוואים עם גלגלי שיניים ממתכת - זה עזר לי מאוד מכיוון שבזכות גלגלי השיניים האלה מעולם לא החלפתי או תיקנתי סרוואים ולא משנה כמה פעמים ריסקתי.
עריכה: עודד אני מצטער אבל אני ועוד כמה חברים שאני מכיר עוברים על האיסור הזה שלך מדי פעם ושמירת הזנב נשארת מצויינת..
היה כיף איתכם, תודה ושלום. :rolleyes:
bartovmoti
24-02-2011, 20:21:15
בכל ג'יירו מודרני יש נעילת זנב, גם בג'יירו של קופטר איקס .
ההבדל בין הג'יירואים הזולים והיקרים הוא עצום, זה כמעט ההבדל בין להטיס לבלתי אפשרי להטיס.
הג'יירו של קופטר איקס הוא בקטגורית הכמעט בלתי אפשרי להטיס, ודבר נוסף בג'יירו הזה ששונה מכל ג'יירו אחר זה שהוא נדרך נכון רק אם אתה מדליק את המסוק לפני שאתה מדליק את השלט (ההיפך מכל מסוק אחר).
ואגב, קיימים ג'יירואים לא רעים גם בסכומים של 50-70$. הטובים באמת מתחילים ב120$.
דבר נוסף חשוב:
אסור בתכלית האיסור לקזז את מיכלול הזנב עם הטרימרים או סאב טרים
אין שום מניעה לגעת בסאב טרים בתחילת הכיוונים, הסאב טרים מכוון פעם אחת לצורך מציאת נקודת האמצע והוא אינו משתנה בין מצבי הטיסה והג'רו לעולם לא יתייחס אליו כי בהדלקה, הגי'רו יתאפס תמיד על המצב הנוכחי כולל הסאב טרים שכאמור אינו משתנה לעולם. מה שכן, אם מתעסקים עם הסאב טרים יש לעשות זאת כשהג'ירו במצב "לא שומר"
, כל תיקון במערכת הזנב מחוייב שיהיה מכאני, אחרת אתה מבטל במו ידיך את נעילת הזנב (שמתקיימת רק כל עוד האלקטרוניקה מאופסת בכל המקומות).
גם כשאתה מזיז את סטיק הזנב (השמאלי) כדי לבצע סיבוב, באותו רגע שנגעת בסטיק מבוטלת נעילת הזנב לרגע, אחרת היית משגע את המסוק.
בקיזוז הרגיל אכן אין לגעת.
בקיזוז הרגיל אכן אין לגעת.
תלוי באיזה ג'ירו מדובר, זו לא הנחיה גורפת.
Roy B.A
25-02-2011, 19:04:48
עודד שלום
אשמח אם תאמר לי, מדוע אסור בתכלית האיסור (ובדרמתיות) לבצע קיזוז בזנב?
ואני מעוניין בהסבר פיזי (להלן: במה יבוא לידי ביטוי בטיסה)
האם הזנב לא ישמור? האם בסנייק הדוק אני צפוי לאבד זנב? האם בטיסת רוורס הפוכה המסוק יסבסב?
או שזה יהיה משהו שדומה לגרפים העדינים של הפיצ' שכבר יצא לי לשמוע?
טוב נו, אני כבר למעלה מ10 שנים בתחום אולי לא התעדכנתי ב"תורת הכיונים החדשה".
דניאל דקל
25-02-2011, 20:08:34
קיימים 2 סוגים עיקריים של ג'ירואים:
1. RATE GYRO - הג'ירו "יודע" להרגיש קצב סבסוב ול"חסל" אותו ע"י שינוי הפיטש של הלהבים
2. HEADING HOLD GRYO - ג'ירו מתקדם יותר, ובו הג'ירו יודע גם למנוע סחיפות. הג'ירו עושה אינטגראל על הסחיפה, וכאשר היא מגיע לסף מסויים, הוא מתקן. גם קטגוריה זו נחלקת ל 2 סוגים:
PYEZO and MEMS
wind556
25-02-2011, 21:14:00
עודד שלום
אשמח אם תאמר לי, מדוע אסור בתכלית האיסור (ובדרמתיות) לבצע קיזוז בזנב?
ואני מעוניין בהסבר פיזי (להלן: במה יבוא לידי ביטוי בטיסה)
האם הזנב לא ישמור? האם בסנייק הדוק אני צפוי לאבד זנב? האם בטיסת רוורס הפוכה המסוק יסבסב?
או שזה יהיה משהו שדומה לגרפים העדינים של הפיצ' שכבר יצא לי לשמוע?
טוב נו, אני כבר למעלה מ10 שנים בתחום אולי לא התעדכנתי ב"תורת הכיונים החדשה".
בגלל סיבה פשוטה:
בכל יציאת הסטיק, הסאב טרים או הטרים ממצב אפס מתבטלת נעילת הזנב
Roy B.A
25-02-2011, 23:23:54
בהתאם לנאמר מטיס שנגע בסאבטרים או במקזזים טס על "לא שומר כיון" בעגה העממית
ואם באמת כך הדבר, איך הג'ירו ממשיך לתפקד כראוי (במצב שומר כיון)?
phaima
26-02-2011, 20:22:28
באופן עקרוני זה בעיה לבצע טיסה פשוטה עם הגיירו שמגיע עם הקופטר?
s.mario
26-02-2011, 20:24:39
בהחלט ניתן.
אם כי הטיסה אינה רציפה ופחות נעימה.
bartovmoti
26-02-2011, 20:42:17
בהתאם לנאמר מטיס שנגע בסאבטרים או במקזזים טס על "לא שומר כיון" בעגה העממית
ואם באמת כך הדבר, איך הג'ירו ממשיך לתפקד כראוי (במצב שומר כיון)?
קודם כל, צריך להבדיל בין סאב טרים לקיזוז רגיל
אלו שני דברים שונים לגמרי ולכל אחד תפקיד משלו.
עכשיו בנוגע לסאב טרים, אני שוב אומר שלדעתי אין שום מניעה להשתמש בו!! ולמה? כי הסאב טרים מכוון פעם אחת בלבד למציאת נקודת האפס של הסרוו, הדבר מתבצע בהתקנה ראשונית של המערכת ולאחר מכן לא נעשה בו שום שינוי לעולם אלא אם כן החלפת סרוו למשל..
בנוסף הסאב טרים הוא קבוע לכל מצבי הטיסה ובעת הדלקת המערכת הג'ירו ינעל על המצב הנוכחי של המערכת כולל הסאב טרים. זה לא ישפיע על הג'ירו בכלל. מה שכן, כשמשתמשים בסאב טרים צריך לעשות זאת כשהג'ירו במצב RATE, כלומר "לא שומר".
אני אישית הרבה פעמים השמשתי בסאב טרים בזנב וזה מעולם לא גרם לג'ירו לצאת ממצב נעילה.
בנוגע לקיזוז הרגיל, שלו תפקיד שונה בתכלית מתפקיד הסאב טרים, כאן באמת הג'ירו עלול לצאת ממצב נעילה ולכן לא משתמשים בו. יכול להיות שבאמת המטיס ל ירגיש שינוי בתפקוד הג'ירו אבל
מצב שבו הנורית מהבהבת מבלי שנתת סטיק זנב, תסכים איתי שזה מצב לא תקין ולכן רצוי להמנע ממצב כזה.
אתה מוזמן לצפות בסרטון הבא ולראות מה קורה כשנוגעים בקיזוז של הזנב:
http://www.youtube.com/watch?v=iaVZPJf_sUM
Roy B.A
26-02-2011, 21:03:07
שלום מוטי!
אבקש לדעת את ההבדל בין הסאבטרים לקיזוז.
במהלך האיפוס כאשר איני נמצא בשומר כיון ומבצע קיזוז, הרי שלאחר שסיימתי לכייל את הזנב לא אגע בקיזוז שוב - לא כך הדבר?
כלומר זה בטל ב60.
על מנת שאני וכלל המטיסים נבין את ההגיון שעומד מאחורי הטענה, אשמח לתשובות מנומקות.
תודה!
בעבר לשלטים לא היה סאבטרים כלל אלא רק קיזוז שבעזרתו ובשילוב כיוון מכאני נקבע מרכז תנועת הסרוו, אז היה קשה יותר לדייק בהרכבת המערכת.
הכנסת פונקצית הסבטרים מאפשרת בסה"כ לפצות על כיוון מכני שאינו 100% ע"י קביעת מרכז תנועת הסרוו תוך השארת הקיזוז של הסטיק באמצע כדי שלמטיס יהיה טווח תיקון רב ונכון יותר תוך כדי הטסה.
בהקשר לג'ירו, טכנית כל עוד הפעולה בוצעה בשלב הכיוונים ולפני הדלקת המערכת לצורך הטסה אין הבדל בין קיזוז לסאבטרים למעט העובדה שסאבטרים מתייחס לכל ערוץ בנפרד וקיזוז משפיע על כל הערוצים הממופים לסטיק נתון (MIX), בטח ובטח שזה לא ימנע מהג'ירו לשמור זנב.
לצורך העניין יש מסוקים זולים הבאים עם שלטים ללא סאבטרים ששם כיול הגירו מתבצע ע"י שינוי הרגישות והקיזוזים בשלט בלבד, לא פתרון איכותי אבל עובד.
לגבי כיוון הג'ירו, קחו לדוגמא את המערכת של מיקדו, שם אין בכלל מצב ללא שומר זנב ואת המערכת מכיילים בין השאר ע"י משחק בסאבטרימים של כל הסטיקים (המערכת היא 3 צירים).
במקרה הזה ROY צודק ויש להוסיף שבכל כיוון של מערכת ג'ירו יש לשאוף ראשית לכיוונים מיכניים מדוייקים ככל האפשר לפני המשחקים עם הסאבטרים, יש חשיבות לזווית הזרועות ולטווח התנועה שלהם כמערכת מיכנית שמבצעת תיקונים ועומדת בעומסים, הסבטרים והקיזוזים בסה"כ נועדו להביא את המערכת לכיוון המושלם, זה הכל.
bartovmoti
27-02-2011, 08:12:38
אוסיף למה שציקי כתב,
תראה, כשאתה קונה מערכת רדיו כלשהי, אז היצרן מספק לך בעצם מערכת כללית..
מה זאת אומרת כללית? זה אומר שאתה יכול להתקין אותה על מגוון רחב של כלים (טיסן, מסוק, מכונית, שולחן מעופף וכו') ועם מגוון רחב של סרוואים מסוגים שונים.
לשם כך, המערכות היום מספקות לך כלים נחמדים כדי להתאים את המערכת הכללית למקרה הפרטי שלך.
אחד מהכלים האלו זה הסאב טרים או קי ?
הסאב טרים, בניגוד לקיזוז, משפיע על ערוץ בודד במקלט (ברוב המקרים זה סרוו אחד ויחיד) ולעומת זאת הקיזוז הרגיל משפיע על הגה שלם אתה מבין ?
מה זאת אומרת הגה? זאת תנועה מסויימת שתתרחש בעת הפעלת ההגה, והגה יכול להיות מופעל ע"י כמה סרוואים בו זמנית.
למשל, ההגה שגורם לגלגול המסוק מופעל ע"י שני סרוואים בו זמנית ואם תיגע בקיזוז אתה תשפיע על שניהם ביחד.
אפשר להגיד, שהסאב טרים יקבע את נקודת האפס של הסרוו שהיא חד משמעית וברורה ולא משתנה אף פעם, והקיזוז יקבע את נקודת האפס של ההגה שיכולה להשתנות באופן דינמי.
למשל, נקודת האפס של הגה העלרוד יכולה להשתנות כי איזון המסוק השתנה כתוצאה ממיקום שונה של הסוללה או מעבר לסוללה כבדה יותר, ואז בשביל לקזז את השינוי הזה הסאב טרים לא יכול לעזור!!
מה, תלך לכל סרוו ותתחיל לשחק עם הסאב טרים? הרי ברור לך שזה לא מעשי נכון?
וגם איך תעשה את זה? מה על הקרקע? הרי דבר כזה צריך להתבצע כשהמסוק באויר ורק ככה תדע מתי להפסיק לקזז נכון?
לעומת זאת, הקיזוז הרגיל כמובן שיעזור במקרה הזה וישפיע בו זמנית על 3 סרוואים ויקזז את השינוי באיזון.
לא סתם שמו את הקיזוז הרגיל במקום כזה שהוא נגיש גם תוך כדי זה שאתה מטיס והסאב טרים נמצא עמוק בתוך התפריטים.
כלומר, זה משהו שלא נוגעים בו בזמן שמטיסים.
בנוסף הבדל מהותי בין סאב טרים לקיזוז רגיל, הקיזוז הרגיל משתנה בין מצבי הטיסה. כלומר, בנורמל קיזוז אחד, באיידל קיזוז אחר, בהולד קיזוז אחר וכן הלאה.
הסאב טרים קבוע ואחיד ולא משתנה לעולם.
עכשיו כאשר מדברים על הזנב, הסאב טרים יעבוד כאן באותו רעיון, לקבוע את נקודת האפס של הסרוו.
אם בחרת להשתמש בסאב טרים בזנב, זה מאד חשוב שאתה תעשה את זה כשהג'ירו במצב "לא נועל" ולמה? כי כשהג'ירו במצב נועל זנב אז פעולת הסרוו היא לא רגילה והוא לא יחזור למצב האפס האמיתי ויהיה קשה מאד לעבוד ככה.
לגבי נק' האפס של ההגה, זאת שתשאיר את הזנב עומד במקום, זאת יכולה להשתנות ומשתנה כל הזמן תוך כדי טיסה!!
ריחוף מול הרוח וריחוף ובניצב לרוח משנה את כל התמונה דבר שהופך את השליטה בזנב לבלתי אפשרית בלי מערכת כלשהי שתעזור (ג'ירו) ואת הקיזוז לחסר משמעות!
ובגלל שיש בין הסרוו והמקלט עוד רכיב שמתערב בפעולת הסרוו ו"עובד בשבילך" , אז הוא זה שאמור לקובע את נקודת האפס של ההגה ולא הקיזוז או קי?
מקווה שזה ברור.
Roy B.A
27-02-2011, 10:56:49
היי מוטי
אתה מתייחס לנישה מסויימת של משדרים וסוגי מסוקים (CCPM)
להלן מספר עובדות:
1. אתה כן צודק שסאבטרים משפיע על סרבו בודד ולא על מישור.
בCCPM הדבר נכון, קליק אחד בקיזוז משפיע על 3 סרבואים.
על מנת לפשט את הדברים אתייחס למשדרים פחות מודרניים
עובדה מס' 1: הקיזוז משפיע על הפעולה שמתבצעת בסטיק - כלומר מקזז ימינה בגלגול אזי הסרבו שאחראי על הגלגול מקבל את התיקון (זכור: לא מדובר בCCPM)
עובדה מס' 2: רוב הג'ירואים המודרניים יש 2 יציאות אחת לערוץ 4 והשניה ל5
עובדה מס' 3: במקרה של הזנב, כמו בסאבטרים השינוי בקיזוז לא נוגע ולא קשור לרגישות של הג'ירו
מדוע? נחזור מספר שנים אחורה:
על מנת לכוון את הג'ירו ידנית, במשדרים שאין להם פונקצית תכנות מובנת, נכנסים לסאבטרים של ערוץ מספר 5 ושם מתבצע השינוי ברגישויות או קביעת שומר\לא שומר כיון.
בהתאם לאמור לעיל:
הקיזוז והסאבטרים מבצעים את השינויים בערוץ מספר 4 - שהוא אחראי על הסרבו זנב
בהתאם לזאת הוא אינו פוגע בתפקודו של הג'ירו.
אם הקיזוז של הזנב היה משפיע על הרגישות, היינו בצרות צרורות.
לגבי קיזוזים שמשתנים בין מצבי טיסה, זה דבר שנכנס למשדרים החדשים ועדיין אין קשר בין הקיזוז לבין הרגישות או כל דבר שקשור לתכונה הספציפית של הג'ירו.
דבר נוסף, גם אם הג'ירו מתחבר לערוץ מספר 4 בלבד, בהכרח יהיה פיצול בג'ירו עצמו בין נתונים לסרבו לבין נתונים לחישן - אלא אם היצרן קבע אחרת
bartovmoti
27-02-2011, 11:25:55
היי מוטי
אתה מתייחס לנישה מסויימת של משדרים וסוגי מסוקים (CCPM)
להלן מספר עובדות:
1. אתה כן צודק שסאבטרים משפיע על סרבו בודד ולא על מישור.
בCCPM הדבר נכון, קליק אחד בקיזוז משפיע על 3 סרבואים.
על מנת לפשט את הדברים אתייחס למשדרים פחות מודרניים
עובדה מס' 1: הקיזוז משפיע על הפעולה שמתבצעת בסטיק - כלומר מקזז ימינה בגלגול אזי הסרבו שאחראי על הגלגול מקבל את התיקון (זכור: לא מדובר בCCPM)
הדוגמא שנתתי היא במקרה ממסוק, ישנם המון טיסנים שבהם קיים מיקס בין שני סרוואים בלבד שמבצעים גם גלגול וגם עלרוד.. למשל בטיסנים כמו מוגי ונגיעה בקיזוז תשפיע על כל הסרוואים שיפעלו בעת הזזת הסטיק של אותו הגה. נכון שהקיזוז בעצם יחסוך וידמה החזקה של הסטיק כדי להתגבר על סטיה בהגה
עובדה מס' 2: רוב הג'ירואים המודרניים יש 2 יציאות אחת לערוץ 4 והשניה ל5
עובדה מס' 3: במקרה של הזנב, כמו בסאבטרים השינוי בקיזוז לא נוגע ולא קשור לרגישות של הג'ירו
מדוע? נחזור מספר שנים אחורה:
על מנת לכוון את הג'ירו ידנית, במשדרים שאין להם פונקצית תכנות מובנת, נכנסים לסאבטרים של ערוץ מספר 5 ושם מתבצע השינוי ברגישויות או קביעת שומר\לא שומר כיון.
קודם כל, לא אמרתי ששינוי הקיזוז או הסאב טרים ישנה את הרגישות של הג'ירו (הגיין לא משתנה). מה שכן נאמר, שנגיעה בקיזוז תגרום לג'ירו לחשוב שנתת סטיק זנב גם כשאתה לא, דבר שהוא לא תקין ורואים את זה יפה בסרטון.
בנוסף עד כמה שידוע לי, רגישות של הגי'רו נקבעה בעבר ע"י ATV של ערוץ 5 ולא ע"י הסאב טרים (מה הקשר?)
בהתאם לאמור לעיל:
הקיזוז והסאבטרים מבצעים את השינויים בערוץ מספר 4 - שהוא אחראי על הסרבו זנב
בהתאם לזאת הוא אינו פוגע בתפקודו של הג'ירו.
אם הקיזוז של הזנב היה משפיע על הרגישות, היינו בצרות צרורות.
לגבי קיזוזים שמשתנים בין מצבי טיסה, זה דבר שנכנס למשדרים החדשים ועדיין אין קשר בין הקיזוז לבין הרגישות או כל דבר שקשור לתכונה הספציפית של הג'ירו.
דבר נוסף, גם אם הג'ירו מתחבר לערוץ מספר 4 בלבד, בהכרח יהיה פיצול בג'ירו עצמו בין נתונים לסרבו לבין נתונים לחישן - אלא אם היצרן קבע אחרת
.
Roy B.A
27-02-2011, 12:23:41
לגבי התגובה לדוגמא 1 - לא רלוונטי, אנחנו מדברים על מסוקים.
לגבי התגובה השניה:
אם הסאבטרים לא משנה את הרגישות (גיין) מה הוא כן? במה הוא פוגע?
גם אם אני מחזיק את הסטיק - זה אומר שהג'ירו לא עובד או לא שומר?
לגבי הATV - צודק התבלבלתי, אך עדיין זה לא משנה את העובדות.
על הג'ירו יש כמה אפשרויות פשוטות
1. כיון הסרבו (סטיק, ערוץ 4, ATV, סאבטריים, מקזז)
2. רגישות (GY SENC, ערוץ 5, ATV, חוגות על המשדר)
שכחתי משהו?
אם אתה אומר שקיזוז פוגע בג'ירו,
במה זה בא לידי ביטוי?
סלח לי אם לא אראה את הסירטון הנ"ל אני מעוניין בתשובה הגיונית עם נימוק לדוגמא:
הקיזוז נוגע גם ברגישות וזה מסוכן וכו...
נורה מהבהבת זה בסדר בשביל הנחה, אבל לא מספיק לי בשביל הצהרות דרמטיות.
wonderd
27-02-2011, 13:03:56
אם אתה מחזיק סטיק - אתה מבטל את מצב ה'שומר' עד להחזרת הסטיק למצב 0, אחרת הג'יירו היה משתגע.
bartovmoti
27-02-2011, 13:31:25
לגבי התגובה לדוגמא 1 - לא רלוונטי, אנחנו מדברים על מסוקים.
לגבי התגובה השניה:
אם הסאבטרים לא משנה את הרגישות (גיין) מה הוא כן? במה הוא פוגע?
כפי שאמרתי, הסאב טרים לא פוגע בכלום ואין מניעה להשתמש בו רק צריך לעשות את זה נכון
גם אם אני מחזיק את הסטיק - זה אומר שהג'ירו לא עובד או לא שומר?
החזקת הסטיק מבחינת הג'ירו זה אומר שאתה עכשיו רוצה לפנות ימינה או שמאלה ולא שהוא ישמור על הזנב.. שים את המסוק על השולחן ותזיז סטיק הזנב כפי שאתה אומר כאילו בשביל לתקן ותראה מה קורה.. הסליידר ינוע עד הקצה מבלי לעצור.. למה אתה רוצה שבטיסה הג'ירוו יתנהג ככה? זה מצב עבודה שונה מזה שבו הוא אמור להחזיק את הזנב במקום. החזקת הסטיק מבחינת הג'ירו זאת התערבות חיצונית..
למה אתה צריך להחזיק את הסטיק ? הג'ירו לא אמור להיות שומר זנב ? החזקת הסטיק או הכנסת קיזוז זה למעשה לעקוף בעיה שבגללה הג'ירו לא מצליח לבצע את העבודה שלו.
לגבי הATV - צודק התבלבלתי, אך עדיין זה לא משנה את העובדות.
על הג'ירו יש כמה אפשרויות פשוטות
1. כיון הסרבו (סטיק, ערוץ 4, ATV, סאבטריים, מקזז)
2. רגישות (GY SENC, ערוץ 5, ATV, חוגות על המשדר)
שכחתי משהו?
אם אתה אומר שקיזוז פוגע בג'ירו,
במה זה בא לידי ביטוי?
סלח לי אם לא אראה את הסירטון הנ"ל אני מעוניין בתשובה הגיונית עם נימוק לדוגמא:
הקיזוז נוגע גם ברגישות וזה מסוכן וכו...
הקיזוז לכשעצמו לא יפגע בג'ירו מה שהוא כן יעשה זה יגרום לג'ירו לחשוב שאתה מחזיק את הסטיק של הזנב ומעכשיו, בעצם, אתה זה שלקחת את הפיקוד ולא הוא.
נורה מהבהבת זה בסדר בשביל הנחה, אבל לא מספיק לי בשביל הצהרות דרמטיות.
מה פירוש הצהרות דרמטיות? האם היית מתחיל להטיס כשהיית רואה שהנורית שעל הג'ירו מהבהבת ? אני לא.. כתוב לך במפורש למשל בחוברת של הספרטן שנורית מהבהבת פירושה - סטיק זנב לא במרכז. כלומר, כל עוד הסטיק במרכז הנורית צריכה להידלק באופן קבוע.. לא סתם הג'ירו בעצמו מודיע לך ע"י הבהוב שהוא מזהה מצב חדש שבו הסטיק לא במרכז.
או בקיצור, זה מצב לא תקין שבא לעקוף בעיה שבגללה הג'ירו לא מצליח לשמור את הזנב והוא צריך שאתה "תעזור" לו!
חוצמזה, שיש כאן עוד סכנה שקיימת מההבדלים בין הקיזוזים בנורמל ובאיידל..
בזמן שאתה מטיס בנורמל, אתה נוגע בקיזוז ותאמין לי שהנורית תתחיל להבהב, אתה מבסוט והכל טוב מנחית המסוק. בפעם הבאה שתדליק את המערכת הג'ירו ינעל על המצב החדש של הקיזוז ונורית תידלק והכל יהיה בסדר.. ואז באויר תעביר לאיידל ומה יקרה ? הקיזוז השתנה עכשיו לא?, והג'ירו חושב שאתה מחזיק את הסטיק של הזנב בזמן שאתה לא ואתה בכלל לא יודע את זה כי לך תזכור שהקיזוזים כעת שונים בנורמל ובאיידל
.
Roy B.A
27-02-2011, 13:40:17
בהתאם לנאמר לעיל זה מה שצריך לקרות במקרה הבא:
איפסתי את הג'ירו עם סחיפה ימינה, קיזזתי 3-4 קליקים שמאלה - שווה ערך לפעולת הזזת הסטיק.
האם אני טס עכשיו עם ג'ירו לא שומר?
אגב, שמתי לב בסרט שלך רק בקליק השלישי בערך הוא מתחיל להבהב, האמנם?
בספרטן המקרה לגופו, מדוע לגרוף את זה כלפי כל הג'ירואים?
לגבי עינייני הקיזוז, אם אתה צריך לקזז, ויש לך אפשרות לקזז אחרת בכל מצב טיסה, מוטב שתקזז בכל מצבי הטיסה.
נשים את ספרטן בצד כי אלה לא כל הג'ירואים שיש, וגם לפי מה שאתה אומר היצרן ציין זאת. עדיין לא קיבלתי תשובה
למה אסור בתכלית האיסור לגעת בקיזוזים?.
***מבקש לציין דבר נוסף,
אני נגד עצלנות ו"עיגול פינות" בכל מה שקשור לכיון מכני.
יש לכיון מכני חשיבות עליונה!
את המסוקים שלי אני שואף לדיוק המירבי.
את טענותיי אני מבסס על מסוקים של חברים לשטח הטסה
הדיון הוא עקרוני על הצהרות ללא ביסוס והסברים מנומקים.
bartovmoti
27-02-2011, 14:49:06
בהתאם לנאמר לעיל זה מה שצריך לקרות במקרה הבא:
איפסתי את הג'ירו עם סחיפה ימינה, קיזזתי 3-4 קליקים שמאלה - שווה ערך לפעולת הזזת הסטיק.
האם אני טס עכשיו עם ג'ירו לא שומר?
נכון עד לפעם הבאה שתכבה ותדליק את המערכת, אז הג'ירו ינעל שוב הפעם עם מצב הקיזוז החדש..
אגב, שמתי לב בסרט שלך רק בקליק השלישי בערך הוא מתחיל להבהב, האמנם?
בספרטן המקרה לגופו, מדוע לגרוף את זה כלפי כל הג'ירואים?
זה נכון לגבי כל הג'ירואים שומרי זנב שעובדים בטכנולוגית AVCS/MEMS לדוגמא: ספרטן, פוטבה GY401 ותואמיו, ורוב הג'ירואים שקיימים היום בשוק.
הנה ציטוט מהחוברת של ה 401:
Double flash: Displayed when the rudder signal from the transmitter
in the AVCS mode is different from the neutral signal
memorized in the gyro. Also flashes when the rudder stick
was operated.
שני ג'ירואים מספיק מכובדים? זה מספק אותך ?
לגבי עינייני הקיזוז, אם אתה צריך לקזז, ויש לך אפשרות לקזז אחרת בכל מצב טיסה, מוטב שתקזז בכל מצבי הטיסה.
זה נכון.. וגם בסרט אני אומר שאם כבר כן נגעת בקיזוז, תזכור לשנות אותו באופן זהה בכל מצבי הטיסה כי גם ככה, בפעם הבאה שתדליק את המערכת הג'ירו שוב ינעל מחדש.
נשים את ספרטן בצד כי אלה לא כל הג'ירואים שיש, וגם לפי מה שאתה אומר היצרן ציין זאת. עדיין לא קיבלתי תשובה למה אסור בתכלית האיסור לגעת בקיזוזים?
שוב, רוב הג'ירואים הטובים שקיימים בשוק עובדים בשיטה דומה וזה נכון לגבי רובם ככולם..
והסיבה העיקרית שבגללה לא נוגעים בקיזוז היא, שאם הקיזוז פתר לך את הבעיה של הסחיפה בזנב, זה היה בתנאים מסוימים של הטיסה. כלומר, רוח, מהירות ראש מסויימת ו/או הפרעות חיצוניות אחרות שהיו באותו זמן ושהקיזוז שנתת פתר את הבעיה באותו רגע..
ועכשיו, בגלל שלא הג'ירו הוא זה שנועל את הזנב אלא אתה, בכך שאתה מחזיק את הסטיק או שמת קיזוז במקום כדי שיהיה לך יותר נוח, אז בתנאים אחרים של טיסה שום דבר לא מבטיח ששמירת הזנב תתקיים כמו שהיא היתה עד עכשיו.
.
phaima
27-02-2011, 15:14:04
סליחה שאני מוריד את הרמה של הדיון...אבל בתור פותח הדיון נראה לי שיש לי זכות:)
מה ההבדך בין איידול לנורמל?
מדובר על מצבי טיסה שמתכנתים מהשלט:
נורמל-טיסה רגילה(הקפות שמיניות וכו')
איידל(לעיתים מתכנתים 2 מצבי איידל)
איידל1- מצב אוירובטי(רולים לופים ואוירובטיקה קלה)
איידל2-מצב אוירובטי מלא במצב זה מהירות הראש גבוהה וההגאים חריפים מתאים לטיסת 3D
לעיתים מצב איידל נקרא גם stunt mode
שי
Roy B.A
27-02-2011, 15:27:03
אני רואה סתירות בין מה שאתם אומרים
מצד אחד, אני יכול לקזז מצד שני אני לא יכול.
אפשר קצת סדר?
הריי את הקיזוז, אם נצטרך לבצע, אנחנו נבצע במהלך הכיול כאשר המסוק במצב של "לא שומר כיון"
לאחר מכן נעביר אותו לשומר כיון, לאחר מכן לא יהיה לנו צורך לקזז
סליחה שאני מוריד את הרמה של הדיון...אבל בתור פותח הדיון נראה לי שיש לי זכות:)
מה ההבדך בין איידול לנורמל?
הבדל בין שמיים לארץ
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.