צפייה בגרסה מלאה : שאלה למה צריך FBL ולמה זה כל כך יקר ?
shlinZ
27-02-2011, 10:55:42
ראיתי בהרבה פורומים בחו"ל ( וגם פה ) הרבה אנשים שעוברים לFBL ויש לי כמה שאלות.
קודם כל , למה צריך את זה ? מה זה משפר במסוק ?
למה זה עולה 2K ?
וגם מסקרנות ( אם למישהו יש כוח להסביר ) איך זה עובד ?
תודה ויום טוב !
HeliDraco
27-02-2011, 12:37:40
ראיתי בהרבה פורומים בחו"ל ( וגם פה ) הרבה אנשים שעוברים לFBL ויש לי כמה שאלות.
קודם כל , למה צריך את זה ? מה זה משפר במסוק ?
למה זה עולה 2K ?
וגם מסקרנות ( אם למישהו יש כוח להסביר ) איך זה עובד ?
תודה ויום טוב !
הי
נתחיל מהסוף - מערכת FBL היא סנסור ג'ירו בשלושה צירים (זנב+שני צירי הסייקליק) בצירוף מערכת אלקטרונית שממלאת את תפקיד הפלייבר - מקבלת נתונים מהג'ירואים ומוציאה לסרוואים פיקודים מתאימים שמייצבים את המסוק מהפרעות שונות (בעיקר רוח).
למה זה טוב? (1) כי יש פחות חלקים מכניים לכייל (2) כי יש פחות חלקים מכניים שיכולים להיהרס בריסוק :) (3) כי הגרר שיוצר הפלייבר מקצר זמן טיסה (4) כי מערכת ה-FBL יודעת להמנע מכל מני תופעות שהפלייבר מייצר, כמו הנטייה של המסוק להרים אף בטיסה מהירה (Balooning) ו-(5) הרבה אנשים טוענים שבטיסת 3D המסוק מתנהג הרבה יותר מדויק וחד (עוד לא ניסיתי - ככה"נ בדרך לשם בעצמי ;))
למה זה יקר? כי מערכת ה-FBL עצמה עולה לא מעט כסף (אם כי המחירים בדרך למטה - לאחרונה הופיעו מערכות טובות במחירים שפויים קצת יותר - המספר 2K נראה לי גבוה), היא קצת יותר טובענית לסרוואים בסייקליק (בדיוק כמו הג'ירו בזנב שעבורו צריך סרוו מהיר כדי לקבל עבדוה טובה בזנב) וכי צריך להחליף את כל ראש המסוק כדי לעבוד איתה.
מקווה שעזרתי
wind556
27-02-2011, 13:56:40
קיבלת תשובה מדוייקת.
לשאלתך מי צריך את זה? בעיקר מי שיודע להפיק מהמסוק שלו את המקסימום ורוצה יותר.
למטיס הממוצע לא בטוח שיש צורך בזה, אבל מגמת השוק מראה שבעתיד יהיה רק FBL (או הרוב הגדול).
אני תמיד טוען שכדי לתרגל חנייה לא צריך פרארי , אבל כייף שיהיה..... :D
למטיס הממוצע לא בטוח שיש צורך בזה:D
על סמך איזה ניסיון ועם איזו מערכת מתבססת התשובה שלך?
wonderd
27-02-2011, 19:09:43
הורדת ה FB בעצם מקילה על עבודת המנוע ומפחיתה הרבה גרר שנגרם ע"י ה FB, זהו מחשב שעושה את העבוד של הפלייבר רק יותר טוב (לפוחת זה מה שהמערכת אמורה לעשות..;) ).
המחיר נובע מכך שאתה מרכיב מחשב על המסוק - המחשב שווה כסף. מלבד המחשב אתה צריך להחליף את ראש המסוק לראש ללא החלקים המכאניים של הפלייבר וזה עולה עוד קצת כסף.
לגבי ניצול המערכת - גם אני הרגשתי הבדלים כולל הבדלים בזמן הטיסה של המסוק כשהייתי עם ה FBL, לא צריך להיות מומחה גדול בשביל להרגיש בהבדלים.
דרך אגב - חלק מהסיבה שמכרתי את המסוק הקודם שלי היה המערכת FBL של אליין, היום יש לי מסוק ללא FBL, אני אוהב אותו אבל בהחלט מרגיש את ההבדל והאמת - קצת מצטער..בקרוב אני אקנה מסוק חדש ועליו בטוח תהיה מערכת FBL.
אלעד.
RonTo
27-02-2011, 20:33:17
הורדת ה FB בעצם מקילה על עבודת המנוע ומפחיתה הרבה גרר שנגרם ע"י ה FB, זהו מחשב שעושה את העבוד של הפלייבר רק יותר טוב (לפוחת זה מה שהמערכת אמורה לעשות..;) ).
המחיר נובע מכך שאתה מרכיב מחשב על המסוק - המחשב שווה כסף. מלבד המחשב אתה צריך להחליף את ראש המסוק לראש ללא החלקים המכאניים של הפלייבר וזה עולה עוד קצת כסף.
לגבי ניצול המערכת - גם אני הרגשתי הבדלים כולל הבדלים בזמן הטיסה של המסוק כשהייתי עם ה FBL, לא צריך להיות מומחה גדול בשביל להרגיש בהבדלים.
דרך אגב - חלק מהסיבה שמכרתי את המסוק הקודם שלי היה המערכת FBL של אליין, היום יש לי מסוק ללא FBL, אני אוהב אותו אבל בהחלט מרגיש את ההבדל והאמת - קצת מצטער..בקרוב אני אקנה מסוק חדש ועליו בטוח תהיה מערכת FBL.
אלעד.
אני קורא פעם ראשונה, פעם שניה, משפשף את העיניים ולא מאמין...
אלעד!!! הייתכן שעברת צד?!?!?!? :eek::eek::eek:
ברוכים השבים ;)
wonderd
27-02-2011, 20:53:08
ידעתי שתצוץ פה...:D - לא עברתי צד, רק מודה שהפדלים האלה הם מטרד לא קטן, בייחוד כשיש אלטרנטיבה.
בר-עמי - מה קורה עם הוולוסיטי 90?
ידעתי שתצוץ פה...:D - לא עברתי צד, רק מודה שהפדלים האלה הם מטרד לא קטן, בייחוד כשיש אלטרנטיבה.
בר-עמי - מה קורה עם הוולוסיטי 90?
אלעד
עברת, עברת
חכה שתתנסה עם מערכת טובה יותר מזו של אליין, מבטיח לך שלא תחזור למקל עם הלקקנים של העוגות יותר ;)
shlinZ
27-02-2011, 22:42:00
עוד שאלה בקשר לביינדנינג , אני זוכר שהגיעה כזה חלק מיוחד ששמים במקלט יחד עם השלט עם סרט/מדבקה כתומה כזאת (SPEKTRUM DX6I) אבל אבדתי את זה :(, זה אומר שהשלט יכול לשלוט רק על מה שיש לי עכשיו ? ואני לא יכול לרכוש עוד מסוק ?
תודה לעוזרים
HeliDraco
27-02-2011, 23:08:45
עוד שאלה בקשר לביינדנינג , אני זוכר שהגיעה כזה חלק מיוחד ששמים במקלט יחד עם השלט עם סרט/מדבקה כתומה כזאת (SPEKTRUM DX6I) אבל אבדתי את זה :(, זה אומר שהשלט יכול לשלוט רק על מה שיש לי עכשיו ? ואני לא יכול לרכוש עוד מסוק ?
תודה לעוזרים
לא עובד עם ספקטרום, אבל מניח שאתה מתכוון ל-Binding Pin.
אם זה מה שאיבדת, אין שום מניעה להטיס טיסנים נוספים - די בטוח שאפשר לקנות אותו ותמיד אפשר לבקש אותו מבעל שלט ספקטרום אחר לצורך ביינדינג של המקלט החדש.
רק תוודא שהטיסן שטעון לך בשלט מתאים למה שאתה הולך להטיס :)
אילן מה
28-02-2011, 03:29:53
Binding Pin מה זה.יש לי כזה
אפשר להסביר בכמה מילים תודה
wonderd
28-02-2011, 06:46:00
תיקח חוט של סרוו פשוט עם המחבר שלו, תוציא את החו האמצעי ואת שני הצדדיים תחבר ביניהם וקיבלת BIND PLUG...
מדובר בסה"כ על פלאג שמרכיבים על המקלט כדי שיתחבר ויזוהה ע"י המשדר.
קיבלת תשובה מדוייקת.
למטיס הממוצע לא בטוח שיש צורך בזה, אבל מגמת השוק מראה שבעתיד יהיה רק FBL (או הרוב הגדול).
אני תמיד טוען שכדי לתרגל חנייה לא צריך פרארי , אבל כייף שיהיה..... :D
אני לא הכי מסכים עם הטענה שלך.
למערכת הפלייבר לס יש האפשרות לנקות "רעשים" שהמטיס המתחיל צריך להתמודד איתם.
ומקלה על הליך הלימוד.
אני אינני מטיס 3D והרגשתי בהבדל, יותר קל לי, אני לא צריך להתעסק יותר בדברים שהעסיקו אותי מקודם! המסוק מדוייק ומבצע את מה שאני מבקש.
guyro
28-02-2011, 09:45:38
נקודה חשובה בנושא העלות,
מערכות FBL מורידות את עלות הגירו ובחלק מן המקרים (בעיקר מערכות ספקטרום ו-JR) גם את המקלט, ולאחרונה למסוקי ניטרו גם את הגוברנור.
לדוגמא: מערכת מיקאדו 5.1 למי שמטיס מסוק ניטרו עם שלט ספקטרום/JR תעלה ~370 דולר (כולל השדרוג לגרסת הפרו) אבל תחסוך מקלט (~100 דולר,לקחתי בחשבון את מקלטי עזר שצריכים),גירו (~120 דולר) וגוברנור (~80 דולר)
אז למעשה העסקה התייקרה ב-70 דולר...ולא בכפולות של 100 דולר...
TooLy
28-02-2011, 14:01:54
בחייאת...מה יש לכם כולכם עם הפלייברלס הזה??
וואלה החיים היו פשוטים יותר עם הפדלים...
מה , לא הטסנו ??
לא נהנינו ??
על החתום
רועי ועוזי וי-באר.
אחלה יום.
RonEfrat
28-02-2011, 14:04:45
בחייאת...מה יש לכם כולכם עם הפלייברלס הזה??
וואלה החיים היו פשוטים יותר עם הפדלים...
מה , לא הטסנו ??
לא נהנינו ??
על החתום
רועי ועוזי וי-באר.
אחלה יום.
בוא לא נשכח מי התחיל עם הפלייברלס הזה בארץ ופתח לכולנו ת'עיניים:D
TooLy
28-02-2011, 14:25:57
בוא לא נשכח מי התחיל עם הפלייברלס הזה בארץ ופתח לכולנו ת'עיניים:D
צודק !!!
ראה את שם המישפחה של החתומים על ההודעה הקודמת והנוכחית שלנו..:D
רועי ועוזי וי-באר
RonEfrat
28-02-2011, 14:28:28
צודק !!!
רועי ועוזי וי-באר
אז מתי נראה את משפחת וי-באר בשטח?:)
RonTo
28-02-2011, 15:00:13
אז מתי נראה את משפחת וי-באר בשטח?:)
מי?!? מה?!? לא מכיר... :D:D
צודק !!!
רועי ועוזי וי-באר
עוזי
דווקא הגרמנית שלך לא משהו :confused:
שמעתי שבגרסה 5.1 בפתיחת המצערת המערכת כותבת לך ב Log "שנל שנל ..." :D
מישהו התנסה כבר?
TooLy
28-02-2011, 15:18:17
חח....גדול...:D
דווקא אני לא רע בגרמנית...
אם הצלחתי לתקשר עם ג'אן הנסלייט בכבודו ובעצמו ועם אשתו לילי , בחצי אנגלית וחצי אידיש/גרמנית , אזיי מצבי לא רע..
דרך אגב , המערכת שולחת לי הודעהאחרת לגמריי ממה שכתבת...
פרטים בהמשך
עוזי ורועי וי-באר ( לשעבר סקוקום ).
חח....גדול...:D
דווקא אני לא רע בגרמנית...
אם הצלחתי לתקשר עם ג'אן הנסלייט בכבודו ובעצמו ועם אשתו לילי , בחצי אנגלית וחצי אידיש/גרמנית , אזיי מצבי לא רע..
דרך אגב , המערכת שולחת לי הודעהאחרת לגמריי ממה שכתבת...
פרטים בהמשך
עוזי ורועי וי-באר ( לשעבר סקוקום ).
האמת שכבר יצא לי לשמוע אותך מדבר גרמנית
לא שיש לי שמץ של מושג בשפה הזו אבל איך נאמר נשמעת כועס החלטי ומשכנע (כמו גרמני טיפוסי) :)
לגבי מערכת פייברלס עם הוראות ביידיש, אם יש כזו אני חוזר לפלייבר.
TooLy
28-02-2011, 17:55:14
האמת שכבר יצא לי לשמוע אותך מדבר גרמנית
לא שיש לי שמץ של מושג בשפה הזו אבל איך נאמר נשמעת כועס החלטי ומשכנע (כמו גרמני טיפוסי) :)
לגבי מערכת פייברלס עם הוראות ביידיש, אם יש כזו אני חוזר לפלייבר.
אתה לא מבין כמה טוב טס מסוק עם מערכת פלייברלס שההוראות כתובות ביידיש...גוואלד !!!
wind556
28-02-2011, 18:51:32
תודה לעוזרים
אתה יכול לייצר לעצמך בחצי דקה פלג חדש:
תיקח כבל סרוו ותקצר בו את שני החוטים החיצוניים
והרי לך פלג בינדינג
זה בסך הכל ג'אמפר
HeliDraco
28-02-2011, 19:35:58
נקודה חשובה בנושא העלות,
מערכות FBL מורידות את עלות הגירו ובחלק מן המקרים (בעיקר מערכות ספקטרום ו-JR) גם את המקלט, ולאחרונה למסוקי ניטרו גם את הגוברנור.
לדוגמא: מערכת מיקאדו 5.1 למי שמטיס מסוק ניטרו עם שלט ספקטרום/JR תעלה ~370 דולר (כולל השדרוג לגרסת הפרו) אבל תחסוך מקלט (~100 דולר,לקחתי בחשבון את מקלטי עזר שצריכים),גירו (~120 דולר) וגוברנור (~80 דולר)
אז למעשה העסקה התייקרה ב-70 דולר...ולא בכפולות של 100 דולר...
אפשר לעשות חישוב פשוט עוד יותר:
ג'ירו ספרטן עולה (מ-HC, בשליפה) 134$.
המערכת החדשה של BeastX עולה בערך 200$ והביקורות עליה טובות, ממה שקראתי. כך שגם אם אתה איש פוטאבה עם מסוק חשמלי הדלתא היא בדיוק אותו דבר :D
lior_bar_ami
28-02-2011, 20:36:52
מישהו התנסה כבר?
מה אתה חושב? :cool:;)
מותקן על שני מסוקים שעברו אצלי כבר, פחות אוהב את הממשק החדש (גרסאת תוכנה V5.1), מעדיף את ה V5 - לגבי גוברנור לא יצא לי להשתמש, בשני המסוקים שה V5.1 מותקנת יש גוברנורים מעולים (REVMAX וקונטרוניק JIVE אם כל הגוברנורים החשמליים).
אם אין לך צורך אמיתי בפיצ'ר הנוסף אני הייתי נשאר עם ה 5 שעובדת מעולה.
מה אתה חושב? :cool:;)
מותקן על שני מסוקים שעברו אצלי כבר, פחות אוהב את הממשק החדש (גרסאת תוכנה V5.1), מעדיף את ה V5 - לגבי גוברנור לא יצא לי להשתמש, בשני המסוקים שה V5.1 מותקנת יש גוברנורים מעולים (REVMAX וקונטרוניק JIVE אם כל הגוברנורים החשמליים).
אם אין לך צורך אמיתי בפיצ'ר הנוסף אני הייתי נשאר עם ה 5 שעובדת מעולה.
אל תבעס,ביצעתי את השידרוג ומתכוון לנסותו בשבת הקרובה
הסיבות המרכזית לשדרוג:
1.קפיצה במספר גרסאות קדימה אחרי שקראתי שעל הדרך פתרו גם מספר באגים, לא שידרגתי מ 5.0.10 ומאז זו כבר הגירסה השלישית, הפעם עם שינויים מהותיים.
2.נושא הריחוף שהבנתי ששופר ונותן תחושה טובה יותר (יהיה מעניין לראות).
3.אין צורך לבצע כיוון מחדש בזמן השידרוג.
4.הסליידר שמאפשר לבחור באופן עדין ומדוייק יותר את סגנון הטיסה המועדף.
גברנור לא מעניין אותי כרגע משתי סיבות:
1.היחידה שלי היא השחורה
2.המסוק הוא ניטרו הנהנה מהלימיטר ב AR7100R.
בכל מקרה, לא יהיה טוב? נחזיר את הגלגל אחורה.
אגב הממשק כמעט זהה לחלוטין, השינויים ממש זניחים לדעתי.
אנחנו כאן כדי להתנסות בדברים חדשים לא?
lior_bar_ami
01-03-2011, 11:16:40
רק בשביל לנסות דברים חדשים ;)
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.