PDA

צפייה בגרסה מלאה : לוקטייט

shlomi_sh
28-02-2011, 15:14:49
באיזה עדיף להשתמש בסגול או כחול של חברת לוקטייט כמובן

אליקופטר
28-02-2011, 16:28:38
העניין לא מה עדיף,השאלה מה השימוש שאתה צריך ?כל צבע מייצג עוצמת נעילה חזקה יותר או פחות.

shlomi_sh
28-02-2011, 16:40:46
להרכבת ההוריקן

asaf_aloush
28-02-2011, 16:49:47
בדרך כלל הסוגים שמשתמשים בהם במסוקים הם לוקטייט כחול ולוקטייט ירוק.
לוקטייט כחול הוא לוקטייט שאני משתמש איתו ברוב החלקים המתכתיים במסוק והוא פחות חזק מלוקטייט ירוק.
בלוקטייט הירוק אני פחות אוהב להשתמש כי בדרך כלל כשאני נועל איתו ברגים קשה מאוד להוציא אותם והם בסוף נהרסים,
הוא יותר חזק מלוקטייט כחול ,בכל מקרה אם אני אשים אותו זה יהיה רק בחלקים המרכזיים והגדולים בראש...
מכאן זה כבר נתון להחלטתך איפה ומה לשים,לדעתי בהוריקאן אתה לא צריך יותר מלוקטייט כחול,הוא מספיק בהחלט.
מקווה שעזרתי, אם אתה צריך עוד עזרה או שאלה אשמח לעזור!:)

אליקופטר
28-02-2011, 16:52:04
אני מסווג כך את השימוש בלוקטייט,

בורג שנהוג לפתוח לחזק לכל מיני פעולות תחזוקה בורג שהוא גישה לחלק אחר אני משתמש בלוקטייט כחול.

בורג שלא אמור להיפתח כלל אלא רק בריסוק וכו' אני משתמש באדום.

roi011
28-02-2011, 19:11:25
אני מסווג כך את השימוש בלוקטייט,

בורג שנהוג לפתוח לחזק לכל מיני פעולות תחזוקה בורג שהוא גישה לחלק אחר אני משתמש בלוקטייט כחול.

בורג שלא אמור להיפתח כלל אלא רק בריסוק וכו' אני משתמש באדום.

כנ"ל אני !!, הירוק משמש בד"כ לקיבוע מיסבים, מומלץ לא להשתמש בו מכיוון שהוא חזק מידי ולעתים בלתי פתיח (בלי לחרוש את הראש).

wonderd
28-02-2011, 19:43:01
אני תמיד משתמש בכחול, עושה עבודה מצויינת אם שמים כמה שצריך - 3 סיבובי הברגה פחות או יותר ולנגב את העודפים. הכל טוב.

ziki
28-02-2011, 21:11:58
חברים
ההמלצה היחידה לשימוש בלוקטייט מסוג מסויים לנעילת בורג או מכלול דוגמאת מייסבים במסוק כתובה בחוברת ההוראות של המסוק אותה יש לפתוח ולקרוא.
לא ניתן וגם לא נכון לתת המלצות גורפות לשימוש בלוקטייט כזה או אחר.
יש מכלולים שעומדים בעומסים שונים, טמפרטורות שונות, ברגים שעשויים מחומרים שונים וכל מקרה לגופו.

wonderd
28-02-2011, 22:25:37
ציקי - אתה שם יותר משני סוגי לוקטייט על מסוק? מלבד המייסבים - אתה שם לוקטייט שונה על ברגים שונים באותו מסוק?

flyinglizard
01-03-2011, 01:03:37
אני משתמש באדום ובכחול. באופן כללי, ככל שהברגים גדולים יותר, אני מעדיף כחול על אדום. האדום שימושי בברגים מאוד קטנים עם שטח פנים צנוע, כמו בזנב או לחילופין ברגי "אללה ירחמו" כמו הספינדל - וגם אז להשתמש בעדינות. לא מומלץ על ברגים לא קריטיים (כמו ברגי שלדה, נגיד).

נדמה לי שהסגול הוא המוצר החלש ביותר של לוקטייט, מתחת הכחול (אבל אני לא בטוח).

הכי חשוב - לפני שימוש בלוקטייט, לנקות את הבורג עם אלכוהול ומגבת נייר, גם ובמיוחד (!) בהרכבת קיט חדש. על הברגים יש שכבה דקה (או לא דקה בכלל - תודה MA) של שמן מהייצור והלוקטייט פשוט לא נדבק.

ziki
01-03-2011, 07:36:08
ציקי - אתה שם יותר משני סוגי לוקטייט על מסוק? מלבד המייסבים - אתה שם לוקטייט שונה על ברגים שונים באותו מסוק?

במקרה שלי התשובה היא כן
רוב המסוק מורכב עם לוקטייט כחול (ההתייחסות לצבע היא לחברת לוקטייט)
הירוק מקבע מייסבים ואת ברגי האלן הקטנים שסוגרים את הספינדל של הזנב ומקבעים את הנדנדה של האליווטור.
אדום סוגר את פיטמת הדיחוס שעל האגזוז ואת הדמפרים שלו, שם נכנס השיקול של החום בעבודה (אני מטיס עם FUNTECH + YS).

בקשר לברגים, מי שמשדרג ועובר לברגים המצופים בחומרים כגון ניקל, נירוסטה, טיטניום וכו.. צריך לדעת שהלוקטייט מגיב עליהם באופן שונה מאשר על ברגי הפלדה הרגילים וגם את זה צריך לקחת בחשבון.

בכל מקרה, החלטתם להרכיב את הקיט המקורי?, קראו את החוברת ועקבו אחרי ההוראות שכתובות שם וכתובות על גבי החומר שאתם עתידים להשתמש בו, פשוט מאד.
המלצות גורפות בעניין הזה אינן רציניות.

ועוד הערה חשובה, יש חברות שמיצרות את אותו הלוקטייט בצבעים שונים (מדובר בחיקויים למינהם שאינם רעים בכלל) ולכן צריך לקרוא על אריזה לאיזה שימוש הלוקטייט מיועד ולא מספיק להסתמך על הצבע בלבד.

אליקופטר
01-03-2011, 07:39:12
במקרה שלי התשובה היא כן
רוב המסוק מורכב עם לוקטייט כחול (ההתייחסות לצבע היא לחברת לוקטייט)
הירוק מקבע מייסבים ואת ברגי האלן הקטנים שסוגרים את הספינדל של הזנב ומקבעים את הנדנדה של האליווטור.
אדום סוגר את פיטמת הדיחוס שעל האגזוז ואת הדמפרים שלו, שם נכנס השיקול של החום בעבודה (אני מטיס עם FUNTECH + YS).

בקשר לברגים, מי שמשדרג ועובר לברגים המצופים בחומרים כגון ניקל, נירוסטה, טיטניום וכו.. צריך לדעת שהלוקטייט מגיב עליהם באופן שונה מאשר על ברגי הפלדה הרגילים וגם את זה צריך לקחת בחשבון.

בכל מקרה, החלטתם להרכיב את הקיט המקורי?, קראו את החוברת ועקבו אחרי ההוראות שכתובות שם וכתובות על גבי החומר שאתם עתידים להשתמש בו, פשוט מאד.
המלצות גורפות בעניין הזה אינן רציניות.

ועוד הערה חשובה, יש חברות שמיצרות את אותו הלוקטייט בצבעים שונים (מדובר בחיקויים למינהם שאינם רעים בכלל) ולכן צריך לקרוא על אריזה לאיזה שימוש הלוקטייט מיועד ולא מספיק להסתמך על הצבע בלבד.

אני חושב שזה המסר הכי חשוב (למרות שהדרך בה אני משתמש בלוקטייט די מתאימה לרוב).