צפייה בגרסה מלאה : מדריך איך לכוון את מנועי המסוקים שלנו - בדרך הנכונה !!!
שחר לזרוב
01-03-2011, 19:43:46
חברים יקרים,
היום גיליתי את שלושת הסרטונים שהקליט FINLESS BOB באתר HELIFREAK בהם אחד המטיסים המוכשרים בעולם - TIM JONES מסביר ומדגים כיצד לכוון את מנועי הניטרו של המסוקים בצורה הנכונה והמיטבית:
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=276520
אני חושב שמדובר באינפורמציה מאד חשובה שכל אחד עם מנוע ניטרו צריך לדעת.
אני לא מומחה בינלאומי בכיוון מנועים, אבל כבר ראיתי לא מעט אנשים שפשוט גומרים על המנועים שלהם כדי לקבל עוד כוח בלי לחשוב פעמיים על הנזק שנגרם למנוע.
עוד נקודה חשובה שעולה מהסרטים ושרוב האנשים לא נותנים לה את הדעת היא העובדה שכאשר מזג האויר קר יותר, צריך לפתוח סיכה וכאשר מזג האויר חם יותר, צריך לסגור את הסיכה. לדעתי רוב המטיסים חושבים בטעות הפוך וגורמים נזק למנוע.
מומלץ בחום לראות את שלושת הסרטונים.
:)
ohad4565
01-03-2011, 20:23:44
איזה קטע.... בדיוק בצהריים הורדתי את זה...
ZvikaF
01-03-2011, 20:37:11
חשוב !
HeliDraco
01-03-2011, 20:37:41
מוריד... :confused:
לוי שלומי
02-03-2011, 17:47:02
לא מצליח להוריד.
אילן מה
02-03-2011, 23:27:06
שלום לותיקים
כפי שאתם יודעים אני חדש בתחום ורציתי חוות דעת לרכישת
מסוק בנזין כמובן שעדיין לא למדתי להטיס. המסוק זה
Outrage VELOCITY 90 CF בתודה אילן:
אליקופטר
03-03-2011, 05:51:33
חברים יקרים,
היום גיליתי את שלושת הסרטונים שהקליט FINLESS BOB באתר HELIFREAK בהם אחד המטיסים המוכשרים בעולם - TIM JONES מסביר ומדגים כיצד לכוון את מנועי הניטרו של המסוקים בצורה הנכונה והמיטבית:
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=276520
אני חושב שמדובר באינפורמציה מאד חשובה שכל אחד עם מנוע ניטרו צריך לדעת.
אני לא מומחה בינלאומי בכיוון מנועים, אבל כבר ראיתי לא מעט אנשים שפשוט גומרים על המנועים שלהם כדי לקבל עוד כוח בלי לחשוב פעמיים על הנזק שנגרם למנוע.
עוד נקודה חשובה שעולה מהסרטים ושרוב האנשים לא נותנים לה את הדעת היא העובדה שכאשר מזג האויר קר יותר, צריך לפתוח סיכה וכאשר מזג האויר חם יותר, צריך לסגור את הסיכה. לדעתי רוב המטיסים חושבים בטעות הפוך וגורמים נזק למנוע.
מומלץ בחום לראות את שלושת הסרטונים.
:)
טוב, מוזר לי שאף אחד לא שאל כנראה אני היחיד שחשב הפוך רק חשוב לי להבין את ההגיון,
הרי שקר אנו צריכים לעזור למנוע להתחמם ע"י סגירת הסיכה,ואילו שחם אנו אמורים לעזור לו להיתקרר ע"י הזרמה של יותר דלק לכן אנו אמורים לפתוח יותר ,אז מה ההסבר המלומד בהפוך ממה שאני לפחות הבנתי עד היום.
שחר תשובה?
Chen Zarfati
03-03-2011, 06:30:23
כשקר צפיפות האויר גבוהה יותר ולכן צריך יותר דלק בתערובת ולהפך. כמובן שיש את הגבול ואם תסגור יותר מדי כשחם הביצועים יירדו.
בגלל זה נהוג בלילה לפתוח סיכה.
אליקופטר
03-03-2011, 06:56:58
תודה חן,
חברים אני חושב שיש כאן משהו שבאמת הרבה לא ידעו ובאמת משנה איזו תורה בכיוון מנוע,
חבל שאני לא מצליח לשחזר סיסמא ולהוריד את הסרטונים.
תודה .
מעבר לחום ולקור יש תנאים סביבתיים שגם משפיעים על צפיפות האויר וקביעת התערובת הנכונה.
גובה פני השטח ותנאי הלחות אותם יש לקחת בחשבון.
לא ניתן לקבוע כללי ברזל לפי שבמידה וקר אז פתח סיכה ובמידה וחם אז סגור סיכה.
הכיוון הוא שכלול של כל הגורמים יחד.
Chen Zarfati
03-03-2011, 19:42:40
אפשר להניח שאם אתה מטיס באותו מקום אז לשינויי חום קור זה מה שצריך לעשות
אגב זה דבר שלמדנו לפני המון המון זמן עוד מימי jason krause, שוב צריך לשים לב ולהיזהר כי יש מצב שחם וסוגרים עוד אז המנוע יירתח ויהיה עני מדי.
wonderd
03-03-2011, 19:52:42
שלום לותיקים
כפי שאתם יודעים אני חדש בתחום ורציתי חוות דעת לרכישת
מסוק בנזין כמובן שעדיין לא למדתי להטיס. המסוק זה
Outrage VELOCITY 90 CF בתודה אילן:
אני לא הייתי קונה אותו, הוא מאוד עדין והחלקים שלו לא כ"כ טובים, במקומך הייתי קונה מסוק איכותי ויציב יותר כגון הריג'יד. הוא עולה מעט יותר אבל מצויין למתחילים.
יש למישהו פה אולי סירטון להראות לבחור?
אנשים תנשמו עמוק, מדובר בבדיחה שכנראה לקחתם ברצינות רבה מדי!!
הריגי'ד בתור מסוק למתחילים? אני חושב שהוא לא יתאים ולו רק בגלל זמינות החלקים שהמתחיל זקוק לה כל כך...
הריגיד הוא מסוק למתחילים עם סבלנות שמעוניינים להטיס בעוד שנה :)
אפשר להניח שאם אתה מטיס באותו מקום אז לשינויי חום קור זה מה שצריך לעשות
אגב זה דבר שלמדנו לפני המון המון זמן עוד מימי jason krause, שוב צריך לשים לב ולהיזהר כי יש מצב שחם וסוגרים עוד אז המנוע יירתח ויהיה עני מדי.
זה ברור
הכוונה שנניח שהיום אתה מטיס במקום עם לחות גבוה (לדוגמא געש) ואחר מכן במקום יבש יותר (לדוגמא לטרון) אז סביר שגם אם הטמפרטורה בחוץ תהיה זהה בשני המקומות עדיין תאלץ לבצע כיוון למנוע כך שהנחיה על פי טמפרטורה בלבד איננה נכונה, כנ"ל לגבי מיקום המנחת בגובה.
התיאור קצת מוקצן ולצורך המחשה בלבד.
TooLy
04-03-2011, 06:45:41
רגש.. רגש..ושוב רגש...
זה לא נירכש ביום אחד...להאזין למנוע ולהקשיב הייטב מה הוא אומר...ניתן ללמוד המון מתוך ההקשבה לצליל המנוע..
עוזי
lior_bar_ami
04-03-2011, 17:44:17
אני לא הייתי קונה אותו, הוא מאוד עדין והחלקים שלו לא כ"כ טובים, במקומך הייתי קונה מסוק איכותי ויציב יותר כגון הריג'יד. הוא עולה מעט יותר אבל מצויין למתחילים.
יש למישהו פה אולי סירטון להראות לבחור?
יש לך תובנות מאוד מאוד לא ברורות וללא אחיזה כל כך ממשית למציאות.....
ריגי'ד למתחיל? עושה היגיון בדיוק כמו הקביעה השנייה שלך לגבי האאוטרייג'.
אלעד היקר,
אי עבודה עפ"י החוברת, קימבונים של חלקים לא מקוריים, כיוונים שלא קשורים לשום מציאות (גרפים מנוע/פיטצ' הזויים) ושאר ירקות הופכים בהכרח גם מסוק איכותי כמו הריג'יד לפח זבל מעופף.
כל אלו שציינתי, לצערי וכמו שנוכחת בעצמך, הם מנת חלקו של האאוטרייג' שאיתו יש לך ניסיון - עובדה, שמעבר לזה כבר נמכרו מס' כלים (חוץ מאלו של תותי שעובדים קשה), והם עובדים ללא דופי וללא טענות מיוחדות.
אתה וגם שואל השאלה מוזמנים כמו תמיד, מתי שרק תרצו להטיס מסוק VELOCITY 90 בנוי כמו שמסוק כזה צריך להיות בנוי, ומכוון כמו שמסוק כזה צריך להיות מכוון - אתה מוזמן "להתעלל" בו בהטסת ה 3D החזקה ביותר שלך, ונראה אם הוא ימצמץ בכלל :D
הייתי מציע שלהבא תבדוק את עצמך טוב טוב לפני שאתה קובע קביעות קיקיוניות של מקורן הוא בתחזוקה/בנייה/כיוון והבנה לקויה של המערכת - באותו משקל גם VBAR חרא כי הוא קשה למי שלא יודע לכיוון....
wonderd
04-03-2011, 18:10:01
ליאור היקר ושאר חברי הפורום הנחמדים;
הבנתי שיש פה אנשים שלא מבינים בדיחות...:confused: אז הנה תיקון קל לפוסט הקודם שלי בשירשור הזה:
"...יש לך תובנות מאוד מאוד לא ברורות וללא אחיזה כל כך ממשית למציאות....." ברור! מכיוון שמדובר היה בהערה צינית ולא רצינית לגבי בחור שכל יומיים מבקש דעה על מסוק חדש ומחיקויים של טירקס עובר ישר לוולוסיטי 90...זה לא אומר שהוא לא יכול אבל אני לא הייתי ממליץ לאף אחד לקנות מסוק ניטרו 90 כמסוק ראשון. אתם כן??
קצת לקחתם את העניין רחוק מדי מבחינת ההערה שלי - שוב, זאת היתה הלצה בלבד וללא כוונה רצינית כלשהי - ברור לגמרי לכל בר דעת שמכיר את עולם המסוקים שריג'יד אינו מסוק למתחילים ומעבר לכך העלויות שלו מאוד גבוהות ומתאימות רק לאנשים שכבר מתמחים בתחום ויודעים מה הם רוצים (לדעתי לפחות).
לגבי האיכויות של הוולוסיטי (ליאור..), אין לי ספק שמדובר על מסוק איכותי מאוד, הרבה יותר איכותי ממסוקי אליין לדעתי ממה שראיתי עד כה וכמו שכבר כתבתי ההערה לגביו היתה בגדר הלצה בלבד!!
דרך אגב ליאור - אם יש לך או לכל אחד בעיה עם מה שאני אומר אתם מוזמנים (כמו שאתה עשית, רק חבל שאתה קצת מתפרץ בתגובה שלך לפני שאתה מברר על מה מדובר) לפנות אליי ולברר את העניין, לא כדאי להפוך את הויכוח (שבמקרה זה אינו קיים בכלל) לעניין אישי!
לסיום, נראה לי שבכלל העניין התרחק קצת מנושא השירשור ולכן אני לא מתכוון להמשיך לענות פה.
אלעד. (054-6780052 לכל מי שיש לו בעיה עם מה שאני אומר פה).
אני לא הייתי ממליץ לאף אחד לקנות מסוק ניטרו 90 כמסוק ראשון. אתם כן??
במידה והבחור מתכוון להכנס לתחום באופן רציני והנכונות להשקיע מצוייה בידו הרי שבהחלט מומלץ:
1.מסוק יותר קל ללימוד, נראה טוב יותר באויר ומקנה יותר ביטחון למטיס.
2.הכי קל לתחזוקה.
3.היום להחזיק מסוק 90 זול משמעותית מבעבר, הפערים בהוצאות בין מסוק 50 ל 90 הצטמצמו משמעותית.
lior_bar_ami
04-03-2011, 19:47:09
במידה והבחור מתכוון להכנס לתחום באופן רציני והנכונות להשקיע מצוייה בידו הרי שבהחלט מומלץ:
1.מסוק יותר קל ללימוד, נראה טוב יותר באויר ומקנה יותר ביטחון למטיס.
2.הכי קל לתחזוקה.
3.היום להחזיק מסוק 90 זול משמעותית מבעבר, הפערים בהוצאות בין מסוק 50 ל 90 הצטמצמו משמעותית.
+1
לחלוטין כן.
מי שיכול להרשות לעצמו - מסוק המתחילים האידיאלי הוא זה הגדול והיציב ביותר.
כל מסוק קטן יותר הוא נטו פשרה של עלות.
לגבי שאר הדברים, אני מתנצל אם דברי פגעו בך - אך צריך להבין שלא כולם מבינים דברים שאחד רואה בבדיחות דעת, להבא אני ממליץ לך להוסיף איזה סמיילי שנדע שמדובר בבדיחה ;)
אני דווקא חושב שמסוק גדול יכול להתריע מתחילים(אני מעיד על עצמי)
TooLy
04-03-2011, 20:23:57
אני דווקא חושב שסמוק גדול יכול להתריע מתחילים(אני מעיד על עצמי)אני מקווה שטעית בסדר האותיות ולא התכוונת למשהוא אחר..:D:D
עוזי
כל אחד ומה שהוא מבין...:rolleyes:
ערכתי :)
שחר לזרוב
05-03-2011, 13:02:05
והינה עוד שרשור ענייני ורלוונטי הופך להתנצחות חסרת כל קשר לנושא השרשור.
חברים יקרים, אנא מכם - מחקו את ההודעות שלכם שלא רלוונטיות לנושא השרשור, יפתח שואל השאלה לגבי מסוק ה-VELOCITY נושא חדש בו יוכל כל אחד להאיר ולהעיר כאוות נפשו.
אני דרך אגב, מיד כשנשאלה השאלה לגבי ה-VELOCITY שלחתי לבחור הודעה פרטית והסברתי לו שהוא שואל שאלה שלא במקום.
תודה לכולם.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.