PDA

צפייה בגרסה מלאה : חדשות תחושה קשה.. השקיעו דקת קריאה בבקשה

RonTo
02-03-2011, 21:55:29
שלום לכולם,

למי מכם שמעט מכיר את קהילת האופנוענים בארץ ו/או שייך לה זהו בוודאי יום שחור.

טל שביט (AKA טל"ש), נהרג היום בשעה 14:00 בפניה במחלף מורשה מכיוון כביש 5 לכביש 4 דרום בעודו רוכב על אופנוע מבחן קוואסאקי z1000sx. על האופנוע הספציפי הזה רכבתי לפני שבועיים באותה פניה בדיוק.

למי שלא מכיר, מדובר באושיה בעולם הרכב הדו גלגלי. ממיסדי מגזין מוטו ועורכו הראשון, כתב בפול גז, ynet, ולאחרונה, הקים את אתר "דוגרי". העביר אלפי אם לא עשרות אלפי שעות באוכף, על כל סוגי האופנועים, העביר קורסים ברכבי העולם ופה בארץ, ראיין את מיטב הרוכבים, סקר ובדק אלפי אופנועים.

מעבר לכל המצויין, מדובר באדם מדהים כמותו לא פגשתי מעולם ולראיה, מעולם לא שמעתי מילה רעה על האיש מאף אחד ועל שום דבר. אדם חכם, טוב לב, מיישיר מבט ובעל ידע אדיר!

טל, נהרג בידי נהג מכונית אשר פיספס את פניתו והחליט לעבור מהשול הימני לאי תנועה מצוייר בצד שמאל, תוך שהוא חוצה שלושה נתיבים ממצב עמידה. איני תמים ואני משער לעצמי שהאופנוע היה במהירות גבוהה אך עם זאת, בתור אופנוען, אני עד מידי יום לנהגים אשר מתעלמים מקויומם של האופנועים על הכביש גם כאשר אלה, נוסעים באופן שפוי ועל פי החוק. לאופנוען, כל שניה על הכביש היא קרב השרדות.

אנא מכם, בכל לשון של בקשה, אנחנו אמנם פסיכים שאנחנו עולים על הכלים הללו אך אין זה אומר שאיננו אוהבים את החיים. היו ערים לקיומנו, חפשו אותנו במראות (גם את השליחים המעצבנים והחוצפנים), ותנו לנו לחזור הביתה בסוף כל יום בריאים ושלמים.

איני יכול לתאר את תחושת האובדן שמציפה אותי. כפי שכתבתי בהתחלה, זהו יום שחור. אני, כמו כל האופנוענים, מרכין ראשי ומשתתף בצער המשפחה.

יהי זכרו ברוך...

guy1a
02-03-2011, 22:07:27
בתור מי שהכיר את טל באופן אישי
בתור מי שהכיר את פועלו מהעמוד המודפס הראשון לפני עשרות שנים
בתור אופנוען לשעבר מעל לעשור

אני מרכין ראשי
איש יקר

יהי זכרך ברוך ...

tomer_inbar
02-03-2011, 22:17:19
משתתף בצערך ובצער המשפחה.
איני מופתע כשרוכב אופנוע נהרג, זוהי תופעה שחוזרת על עצמה יום יום.
הכלי הדו-גלגלי הוא כיפי לנסיעה, ומאוד פרקטי בעיר, בעיקר במציאת מקומות חניה.
אך לצערי ציבור הנהגים אינו רואה אותו כחלק ממשתמשי הכביש ותופעות כאלה נגרמות לעיתים קרובות.

לכל רוכבי הדו-גלגליים למיניהם: זה רק עניין של זמן.

ronmen
02-03-2011, 23:41:18
יהי זכרו ברוך

אופנוען ומנוי מוטו לשעבר

wonderd
03-03-2011, 07:13:50
לא מכיר את האיש אבל מכיר חלק מפועלו, משתתף בצער המשפחה והחברים.

עם זאת מכיוון שהדברים נפתחו פה, אני חייב לציין שלדעתי נהגי המכוניות אינם מתעלמים מקיומם של נהגי האופנועים אלא מייחסים להם פחות חשיבות - עניין גרוע בפני עצמו.
למרות זאת, לדעתי יש בארץ בעיה חמורה גם מצד האופנוענים שנוטים לשכוח לפעמים את חוקי התנועה ומזגזגים בין המכוניות כאילו מדובר במסלול מכשולים לפעמים במהירויות מדהימות, לפעמים חולפים על פניי במסלול השמאלי במהירות עצומה ולעמים אפילו עושים את זה בשוליים - כל זה תורם בהחלט להתנהגות נהגי המכוניות.
בתאונה המדוברת - אני לא בטוח שהוא ראה את האופנוע והתעלם, יכול להיות שהאופנוע הגיח מהר מאוד - ('משום מקום' בשפה פשוטה..) הסיכוי הטוב יותר הוא שאם היתה מגיעה מכונית אז או שנהג המכנית היה רואה אותה מגיעה או שגם היא היתה חוטפת יפה עקב עבירת התנועה החמורה של הנהג.

היה לי חבר ששירת ביס"מ ונהרג לפני כמה שנים, אח שלי אופנוען ועם זאת אני רואה את הדברים על הכביש יום יום ומקווה שגם האופנועים ילמדו להתייחס בכבוד למכוניות שמסביבם כמו שאני מקווה שנהגי המכוניות יתייחסו בזהירות יתר לקורה סביבם.

SHAHAR AB
03-03-2011, 08:19:00
לא מכיר אותו אישית אבל שמו הלך לפניו.
יהי זכרו ברוך

wind556
03-03-2011, 10:20:08
ואוו
מזועזע וכואב, לא ידעתי על כך
טל שביט, חבר קרוב, שותף לדרך ארוכה ארוכה .
החל מיומו הראשון של "מוטו" קשרים עסקיים (כמפרסם מהראשונים בעיתון) וכלה כחבר למסעות מטורפים בשבילי העפר של הארץ
הרבה מפגשים, הרבה שעות שיחה, טונות של מקצוענות, וכמו שכתב רון, לאיש מעולם לא היתה מילה רעה עליו (הישג נדיר בעולם הכל כך קשה הזה).

טל שביט לא נהרג-טל שביט נרצח בדם קר!!!

אבדה קשה, תנחומים למשפחה

RonTo
03-03-2011, 16:38:44
לא מכיר את האיש אבל מכיר חלק מפועלו, משתתף בצער המשפחה והחברים.

עם זאת מכיוון שהדברים נפתחו פה, אני חייב לציין שלדעתי נהגי המכוניות אינם מתעלמים מקיומם של נהגי האופנועים אלא מייחסים להם פחות חשיבות - עניין גרוע בפני עצמו.
למרות זאת, לדעתי יש בארץ בעיה חמורה גם מצד האופנוענים שנוטים לשכוח לפעמים את חוקי התנועה ומזגזגים בין המכוניות כאילו מדובר במסלול מכשולים לפעמים במהירויות מדהימות, לפעמים חולפים על פניי במסלול השמאלי במהירות עצומה ולעמים אפילו עושים את זה בשוליים - כל זה תורם בהחלט להתנהגות נהגי המכוניות.
בתאונה המדוברת - אני לא בטוח שהוא ראה את האופנוע והתעלם, יכול להיות שהאופנוע הגיח מהר מאוד - ('משום מקום' בשפה פשוטה..) הסיכוי הטוב יותר הוא שאם היתה מגיעה מכונית אז או שנהג המכנית היה רואה אותה מגיעה או שגם היא היתה חוטפת יפה עקב עבירת התנועה החמורה של הנהג.

היה לי חבר ששירת ביס"מ ונהרג לפני כמה שנים, אח שלי אופנוען ועם זאת אני רואה את הדברים על הכביש יום יום ומקווה שגם האופנועים ילמדו להתייחס בכבוד למכוניות שמסביבם כמו שאני מקווה שנהגי המכוניות יתייחסו בזהירות יתר לקורה סביבם.

אלעד,
אולי המאמר הבא יאיר את עיניך:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4037322,00.html