צפייה בגרסה מלאה : שאלה Futaba או Hitec ?
capochino
04-03-2011, 16:20:01
שבת שלום
אמרו לי כבר לבחור באופציה הראשונה ( אני לא מזלזל חלילה ) אך ארצה לדעת הכל לפני הקנייה =)
יתרונות, חסרונות ,הבדלי המחירים לשני סוגים :
1. Hitec aurora
Futaba 8fg .2
תודה רבה שבת שלום.
valaza
04-03-2011, 17:00:52
יש לפוטבה עידכון תוכנה שמשדרג אותו ל10 ערוצים, אבל חסרים לו הסליידים בצדדים והוא אחד השלטים המכוערים.
capochino
04-03-2011, 17:32:41
אני מזה מת לקחת את aurora
אבל מה עדיף לי?
מי מיביניהם יותר יקר ?
valaza
04-03-2011, 18:31:59
הפוטבה יקר קצת יותר
האמת, אני מת להגיד פוטבה, אבל אני משוחד ואין לי שום נסיון עם היטק.
הנה עוד נקודה להתחשב בה- יש היום הרבה מאוד ציוד (מקלטים, מודולים ושאר ירקות) תואם פוטבה (מקלטים תואמי FASST הכתומים למשל) או תואם ספקטרום\JR, לא ראיתי הרבה ציוד שתואם ספציפית להייטק. כך שאולי יהיו לך פחות אופציות שידרוג בעתיד, למרות שלרוב ציוד פוטבה עובד עם הייטק, או שאולי זה כך רק ב72...
ziv pro tisanim
04-03-2011, 19:46:41
יתרונות: פוטאבה יותר זול, לפוטאבה יש עדכוני תוכנה, יש לפוטאבה גרסה שכוללת סוללת ליתיום יון של 2800 MAH (שלי יש אותה), להייטק יש טלמטריה ומקלטים זולים.
חסרונות: לפוטאבה יש מקלטים יקרים.
בקיצור לי יש את ה8FG בגרסת robbe גרמניה הכוללת סוללת ליתיום יון 2800MAH ומקלט R6108SB, ואני מרוצה מהשלט, ומהסוללה המצויינת שלו שכמעט ולא ניפרקת ומספיקה לאיזה 6 שעות עבודה של השלט (אם לא יותר).
http://at.robbe-online.net/rims_at.storefront/4d71254a01007942271b3e0dc14605de/UserTemplate/1/?ISID=4d71254a01007942271b3e0dc14605de
oz_adari
04-03-2011, 22:12:55
יש לפוטבה עידכון תוכנה שמשדרג אותו ל10 ערוצים, אבל חסרים לו הסליידים בצדדים והוא אחד השלטים המכוערים.
14 ערוצים !!! לעומת 9 באורורה, ויש לו סליידרים בצד, מכוער זה עניין של טעם אישי.
יתרונות לאורורה - מסך ענק מגע, אומרים שהתכנות מאוד נוח. טלמטריה
יתרונות לפוטאבה , 14 ערוצים לעומת 9 ככה שבחיים לא תיהיה מוגבל בעתיד גם לא סילון עם מערכת עשן ולא משנה מה. ,
עדכוני תוכנה, סוללת 2800. ועוד.
וגם, יש לך את המלקטים הזולים הכתומים ככה שלא תצטרך לשלם מאות שקלים למקלט לטיסן פשוט,
למרות שהמקלטים של אורורה יחסית זולים, זה באסה לשים מקלט של מאות שקלים על טיסן של עשרות שקלים.
יתרונות: פוטאבה יותר זול, לפוטאבה יש עדכוני תוכנה, יש לפוטאבה גרסה שכוללת סוללת ליתיום יון של 2800 MAH (שלי יש אותה), להייטק יש טלמטריה ומקלטים זולים.
חסרונות: לפוטאבה יש מקלטים יקרים.
בקיצור לי יש את ה8FG בגרסת robbe גרמניה הכוללת סוללת ליתיום יון 2800MAH ומקלט R6108SB, ואני מרוצה מהשלט, ומהסוללה המצויינת שלו שכמעט ולא ניפרקת ומספיקה לאיזה 6 שעות עבודה של השלט (אם לא יותר).
http://at.robbe-online.net/rims_at.storefront/4d71254a01007942271b3e0dc14605de/UserTemplate/1/?ISID=4d71254a01007942271b3e0dc14605de
גם אני קניתי את אותה החבילה ואני ממש מרוצה מהסוללת ליטיום, שעות על גבי שעות של עבודה ושום דבר לא זז.
נ"ב
אומרים שלפוטאבה יש עדכון של טלמטריה שהם מחכים לשחרר, כולם אמרו שזה לא הגיוני למה שהם יעשו דבר כזה, ישחררו שלט בשם פחות טוב ממה שהוא באמת? ועובדה כמה חודשים אחרי זה יצא עדכון של עוד 4 ערוצים.
בסה"כ לא יודע מה יהיה, אבל רכיב טמלטריה חיצוני עולה 45 דולר.
אני בהתחלה רציתי תהייטק אבל בחרתי פוטאבה .
מני2000
04-03-2011, 22:23:58
אני מזה מת לקחת את aurora
אבל מה עדיף לי?
מי מיביניהם יותר יקר ?
על המילה חיפוש שמעת? בשביל לדעת מה יותר יקר צריך שרשור? תכנס לגוגל תכתוב חנויות טיסנים ותשווה.
כשתסיים תריץ חיפוש פה בפורום ותגלה שאותה שאלה לגבי אותם שלטים נשאלה פה כבר 50 פעם.:mad:
capochino
05-03-2011, 00:31:25
חפשתי ומצאתי את מחירם באתרים! אבל חלק מוכרים עם מקלט כזה וחלק מוכרים עם סרווים ובלי סרווים אז חשבתי לשאול את השאלה הפשוטה אצל האנשים שכל יום מתעסקים איתם פה ...
בכל אופן תודה רבה על העזרה , אני עובד עצות לא יודע מה לעשות , זה ברור לפי מה שאומרים פה ומה שאמרו לי לפני כן שהפוטאבה יותר טוב , אבל אני פשוט נמשך ליופי של ההיטק לא יכול לוותר עליו מה גם שאני לא רואה את עצמי מטיס יותר מכמה מסוקים עם השלט...
טיסנים לא מעניינים אותי כל כך אף על פי ש יכול להיות שאבי באיזשו שלב ירצה להטיס והוא מעדיף טיסנים ( יהיה חבל לקנות עוד מערכת שלט )
אני באמת שובר את הראש בגלל מערכת רדיו *** =)
טיילתי בגוגל וראיתי את זה :
http://www.rcexplorer.se/files/fa169dbe7474a8edd87f9ae34e4be7ec-214.html
oz_adari
05-03-2011, 14:34:47
חפשתי ומצאתי את מחירם באתרים! אבל חלק מוכרים עם מקלט כזה וחלק מוכרים עם סרווים ובלי סרווים אז חשבתי לשאול את השאלה הפשוטה אצל האנשים שכל יום מתעסקים איתם פה ...
בכל אופן תודה רבה על העזרה , אני עובד עצות לא יודע מה לעשות , זה ברור לפי מה שאומרים פה ומה שאמרו לי לפני כן שהפוטאבה יותר טוב , אבל אני פשוט נמשך ליופי של ההיטק לא יכול לוותר עליו מה גם שאני לא רואה את עצמי מטיס יותר מכמה מסוקים עם השלט...
טיסנים לא מעניינים אותי כל כך אף על פי ש יכול להיות שאבי באיזשו שלב ירצה להטיס והוא מעדיף טיסנים ( יהיה חבל לקנות עוד מערכת שלט )
אני באמת שובר את הראש בגלל מערכת רדיו *** =)
טיילתי בגוגל וראיתי את זה :
http://www.rcexplorer.se/files/fa169dbe7474a8edd87f9ae34e4be7ec-214.html
תשמע, מאז הההשוואת בפוטאבה נעשו כמה שינויים, אחד מהם זה ה 14 ערוצים.
אני לא אומר שזה רק פוטאבה זאת בחירה ממש קשה והעדפה אישית,
בסופו של דבר אתה גם תיכנס לזה ותרצה נגיד להזמין עוד איזשהו טיסן או משהו כזה כי בסיני זה נורא זול אז זה כיף לגוון קצת.
תנסה להרגיש את שני השלטים ביד מה יותר נוח לך,
ותחכה לתוגובת של אנשים עם האורורה, לא חסר פה כאלה והם מאוד אוהבים אותו!
capochino
05-03-2011, 16:38:54
החזקתי את הפוטאבה אתמול , מרגיש נחמד .. נוח ויוקרתי , את הארורה לא החזקתי עדיין
אבל אני יותר בקטע של יופי כמה שזה נשמע טיפשי.
כמה כלים ( טיסנים + מסוקים ) אני יכול לשים על שלט ארורה?
oz_adari
05-03-2011, 17:02:19
# 30 זכרונות למודלים שונים
# 20 תוים לשם הטיסן
אני מאמין שכמות מודולים זה לא בעייתי (למרות שבפוטאבה ניתן להרחיב עם כרטיס זכרון לכמעט איןסוף P: )
סיקור לאורורה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?t=27527&page=2
capochino
05-03-2011, 19:21:04
אני לא צריך אין סוף ...
הבנתי את העיניין , בתמורה לכסף עדיף לקחת את הפוטאבה כי הוא נותן יותר , העיניין הוא שאני לא צריך את היותר הזה ואני מוכן להסתפק במה שיש בארורה + הגימיק הנחמד של הטאץ' והיופי שלו ..
זה מה שהבנתי לפחות..
שלום,
הדיון המי יודע כמה :) באותו נושא.
תקנה מה שמתאים לך, שני המכשירים טובים.
אם אתה צריך טלמטריה מובנית קנה הייטק, אם הפרוטה מצויה בכיסך קנה פוטבה, אם נוח אחד משניהם קח אותו כי איתו צריך לחיות ;)
אילן מה
05-03-2011, 21:48:00
קפוצ"ינו שבוע טוב
תשאל מה שבא לך גם אם שאלו
את אותה שאלה 500 פעם הפורום
נוצר גם לשאלות,ולא רק לחוויות
אני חדש ושואל המון לפעמים מראים
קצת רוגז אך הכל בסדר,ואני ממליץ על פוטאבה
flyinglizard
05-03-2011, 22:09:51
יש לי 8FG. התחושה בסטיקים טובה, הממשק של התכנות חמוד, אבל השלט קצת קטן לי מדי ומה שבמיוחד מעצבן הוא שנורא קל לי לגעת בטעות עם הצד של כף היד בכפתורי התכנות בזמן הטסה (אני לא בטוח שאחרים מתלוננים על זה, אז אולי זו בעיה רק שלי).
את האורורה לא כלכך אהבתי, התכנות שלו נראה לי מסורבל.
האורורה אחלה שלט (מזכיר את ה9303 שלי מבחינת גודל ותחושה), אבל במבט קדימה, הייתי לוקח את הפוטבה. למה? SBUS. נראה שמתחיל לצאת הרבה ציוד מוצלח תואם SBUS (כל מערכות הFBL תואמות SBUS), ולהייטק אין דבר כזה.
פוטבה גם מוציאים מקלטים זולים תואמי SBUS, כמו ה6203SB שהוא מקלט קטן עם יציאת SBUS ושלושה ערוצים רגילים, ומיועד להתחבר למערכות FBL. זה חוסך המון חיווט וצרות, וזה גם לא יקר (המקלט עולה 80 דולר).
גם לפוטבה יש מקלטים תואמים זולים (מהסיני), להייטק לא.
מבחינת מחיר, אני לא מבין למה אתם חושבים שהפוטבה יקר יותר - הוא בדיוק אותו מחיר של ההייטק.
בכל מקרה הייתי ממליץ לך לנסות את מה שאתה הולך לקנות, יש המון אנשים שישמחו לעזור לך עם זה. ההמלצה שלי - פוטבה.
מני2000
05-03-2011, 22:16:19
אני מת לדעת מה עושים עם 14 ערוצים, נראה לי שטות לומר ששלט טוב יותר בגלל שיש לו 14 ערוצים (אולי אני טועה:rolleyes:).
אני חושב ש9-10 ערוצים זה המון אפילו למשוגעים כמוני שיש להם באותו טיסן גם מדפים וגם צנחנים וגם עשן ואפילו הטלת פצצות.
אני אגב לא נוקט עמדה לגבי 2 השלטים הנ"ל - אין לי אף אחד מהם...
seamn
06-03-2011, 07:33:22
יש לי 8FG. התחושה בסטיקים טובה, הממשק של התכנות חמוד, אבל השלט קצת קטן לי מדי ומה שבמיוחד מעצבן הוא שנורא קל לי לגעת בטעות עם הצד של כף היד בכפתורי התכנות בזמן הטסה (אני לא בטוח שאחרים מתלוננים על זה, אז אולי זו בעיה רק שלי).את האורורה לא כלכך אהבתי, התכנות שלו נראה לי מסורבל.
האורורה אחלה שלט (מזכיר את ה9303 שלי מבחינת גודל ותחושה), אבל במבט קדימה, הייתי לוקח את הפוטבה. למה? SBUS. נראה שמתחיל לצאת הרבה ציוד מוצלח תואם SBUS (כל מערכות הFBL תואמות SBUS), ולהייטק אין דבר כזה.
פוטבה גם מוציאים מקלטים זולים תואמי SBUS, כמו ה6203SB שהוא מקלט קטן עם יציאת SBUS ושלושה ערוצים רגילים, ומיועד להתחבר למערכות FBL. זה חוסך המון חיווט וצרות, וזה גם לא יקר (המקלט עולה 80 דולר).
גם לפוטבה יש מקלטים תואמים זולים (מהסיני), להייטק לא.
מבחינת מחיר, אני לא מבין למה אתם חושבים שהפוטבה יקר יותר - הוא בדיוק אותו מחיר של ההייטק.
בכל מקרה הייתי ממליץ לך לנסות את מה שאתה הולך לקנות, יש המון אנשים שישמחו לעזור לך עם זה. ההמלצה שלי - פוטבה.
תלחץ לחיצה ארוכה (ארוכה משניה) על S1 בגלגל התכנות והמקשים ינעלו ... לחיצה נוספת תשחרר את הנעילה ..
שחר לזרוב
06-03-2011, 07:55:52
אני מת לדעת מה עושים עם 14 ערוצים, נראה לי שטות לומר ששלט טוב יותר בגלל שיש לו 14 ערוצים (אולי אני טועה:rolleyes:).
אני חושב ש9-10 ערוצים זה המון אפילו למשוגעים כמוני שיש להם באותו טיסן גם מדפים וגם צנחנים וגם עשן ואפילו הטלת פצצות.
אני אגב לא נוקט עמדה לגבי 2 השלטים הנ"ל - אין לי אף אחד מהם...
בשלט ה-8FG של פוטאבה, תוספת הערוצים מאפשרת לכוון דרך השלט את הרגישות בשלושת צירי התנועה במערכת הפלייברלס, ולא רק את הזנב כמו שקיים היום בכל השלטים.
בנוסף, ישנם היום לא מעט טיסנים מרובי סרוואים, שלא נדבר על טיסני ג'ט, ש-10 ערוצים לא מספיקים.
אני מסכים שלמטיס הממוצע 8 ערוצים זה מעל ומעבר, אבל אם נותנים לך שלט של 14 ערוצים במחיר של שלט 8 ערוצים - לא תיקח ? (שלא לדבר על יתר הייתרונות של ה-8FG על שלטים באותו דרגת מחיר).
לפותח השירשור, אני הייתי באותה התלבטות כמוך ולבסוף קניתי את הפוטאבה 8FG ואין לי ספק שעשיתי את הבחירה הנכונה. השלט מרגיש מאד מאד נוח ביד (והחזקתי והטסתי עם לא מעט, וכל מי שהחזיק את השלט שלי פשוט נפעם מהנוחות), השלט קל במשקל, טכנולוגיית SBUS שתופסת תאוצה לא רק אצל פוטאבה, יכולות לעדכון תוכנה בחינם, יכולת לגיבוי נתונים על כרטיס זכרון נשלף (כרטיס SD 2G שעולה 30 שקלים), בארץ הוא נמכר עם סוללת ליתיום-איון בנפח 2,800, סוואשרינג מובנה, אם עובדים עם הפלייברלס של פוטאבה (אני מאמין שבעתיד גם מערכות פלייברלס נוספות) אז ניתן לכוון את הרגישות של כל שלושת צירי התנועה ולא רק של הזנב, וכיוון הסל"ד של המנוע נעשה בערכים מדוייקים של סיבובים לדקה ולא אחוזים, בעתיד (לפחות השמועה אומרת כך) אמור לצאת עדכון תוכנה שיאפשר טלמטריה עם השלט הזה.
בטוח ששכחתי עוד כמה ייתרונות, אבל בסופו של יום, זו לא תחרות אלא עניין של נוחות ומה טוב לך.
שני השלטים מצויינים, תנסה כל אחד מהם ותחליט.
אותי דרך אגב הרתיע מאד העובדה שבשלט האורורה יש חוט חיצוני שמחבר את המודול לאנטנה - מתכון לצרות !!!
capochino
06-03-2011, 10:29:26
עובדתית אפשר להגיד שכולם אומרים 8fg לא משנה מה
יש לו הרבה יותר יתרונות והוא שווה את זה מה גם שאני מקבל אותו באותו מחיר שאני יכול לקבל את ה aurora , אבל עד כדי כך כל הדברים האלה חשובים אם אני רוצה בסך הכל להטיס אולי 3-4 מסוקים על השלט הזה ואולי עוד טיסן אחד?
flyinglizard
06-03-2011, 10:37:58
תלחץ לחיצה ארוכה (ארוכה משניה) על S1 בגלגל התכנות והמקשים ינעלו ... לחיצה נוספת תשחרר את הנעילה ..
כפרה עליך
שחר לזרוב
06-03-2011, 11:01:21
עובדתית אפשר להגיד שכולם אומרים 8fg לא משנה מה
יש לו הרבה יותר יתרונות והוא שווה את זה מה גם שאני מקבל אותו באותו מחיר שאני יכול לקבל את ה aurora , אבל עד כדי כך כל הדברים האלה חשובים אם אני רוצה בסך הכל להטיס אולי 3-4 מסוקים על השלט הזה ואולי עוד טיסן אחד?
שני השלטים יעשו את העבודה מצויין.
כל אחד כאן חווה את דעתו האישית.
ההבדלים בין השלטים יכולים להיות משמעותיים בשביל אחד וחסרי חשיבות בשביל האחר.
כמו שכבר אמרנו, תעשה את השיקולים שלך לגבי מה עדיף לך ולמה אתה מתחבר יותר.
לא תטעה עם שניהם.
.
.
.
ו. . . תתחדש - לא משנה איזה שלט תקנה :)
capochino
06-03-2011, 11:14:32
תודה רבה , היום אחזיק את שני השלטים המדוברים ואראה לאן זה הולך ...
אני מתלבט כי מצד אחד אני רוצה שיהיה יפה אבל מצד שני אני רוצה את התמורה הטובה ביותר לכסף ששלמתי , במקרה הזה הארורה והפוטאבה אני מקבל חדשים באותו המחיר כל אחד.
אנסה לקבל החלטה , תודה רבה לכולם !
Hagay
06-03-2011, 16:07:10
אבל עם הAurora 9 אתה יכול לעשות את זה:
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=17578507&postcount=15
capochino
06-03-2011, 18:47:46
במה הבול עץ הזה עוזר לי =) ?
capochino
07-03-2011, 16:03:29
בלב בכלל בכלל לא שלם בחרתי בשלט פוטאבה , שאני די מצטער שלא לקחתי את הארורה עכשיו
ממש מתבאס אבל אני יודע שזה ישתלם בעתיד..
שלום,
ביצעת בחירה טובה, כל עוד שידרגת את עצמך מהטורניגי, אומר שאתה מתייחס לטיסנים הבאים שלך ביתר רצינות:)
אני מניח שהחזקת את שניהם ביד ואז עשית את הבחירה.
אם כן אל לך להצטער כי בחרת לפי התחושה שלך.
אצלי הייתה התלבטות דומה שבסופה מטעמי נוחות + דברים נוספים בחרתי את האורורה.
מזל טוב, ותתחדש
07-03-2011, 22:28:07
בלב בכלל בכלל לא שלם בחרתי בשלט פוטאבה , שאני די מצטער שלא לקחתי את הארורה עכשיו
להצטער זה הכי גרוע, נכון שהאורורה הוא שלט עם מלא פיצ'רים מגניבים, ואני מבין אותך, הדברים האלה כמעט גרמו לי לקנות אותו גם, המראה היפה, המסך המגע הגדול והמיוחד, הטלמטריה ועוד.
אבל עדיין, אתה מקבל בפוטאבה כל כך הרבה ביחס למחיר שזה כבר פשע,
עשיתה קנייה מאוד טובה, קיבלתה מוצר מעולה במחיר מעולה, אין לך על מה להצטער.
flyinglizard
07-03-2011, 23:52:44
על מה אתה מצטער, שאין לך מסך גדול עם טאץ'? שמע טוב - אין כיום, בשום מחיר, מערכת למסוקים שמשתווה ל8FG. פשוט לא קיים. האורורה נחמד מאוד בתור שלט "כללי" ויש לו יתרונות מסויימים אבל ברגע שאתה מדבר על שלטים למסוקים, ה8FG לוקח. חד וחלק.
capochino
08-03-2011, 00:38:38
תודה על התמיכה אנשים =) , לקחתי את השלט כי אני יודע שבעתיד אני בכלל לא יצטער על הצעד שעשיתי כי הוא יתן הרבה יותר תמורה .
אני ישב לשחק איתו קצת אחרי הטעינה שלו =) תודה רבה :P
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.