צפייה בגרסה מלאה : שאלה זמן עבודה שסוללה יכולה לספק???
kobigozlan
08-03-2011, 22:07:21
רציתי לדעת אם מישהו יכול להביא לי איזה נוסחא הסבר משהו שיכול להסביר לי כמה זמן עבודה הסוללה תספק לי???
יש כמה נוסחאות פשוטות של הספק וכאלה אבל הם לא מעניקות לי את התשובה של כמה זמן סוללה מספקת
שאלתי את אחד המרצים שלי והוא נתן לי הסבר כזה שזה לפי הגדרות יצרן
כאילו ככול שהסוללה תתחמם(סוג של ראקצית חומרים)
תגדל ההתנגדות הפנימית שלה וכל ההתנגדות של המערכת תגדל
וכך ירד הזרם לפי נוסחא I*R=U
אבל זה לא מספק לי את ההסבר שהמתח בסוללות יורד
אשמח לתשובות
תודה רבה
valaza
08-03-2011, 22:41:51
אתה מדבר על סוללות ליתיום?
כי סוללות ליתיום למיטב ידיעתי לא מתחממות בגלל הריאקציה הכימית, התחממות של סוללת ליתיום נובעת בכלל מההספק המבוזבז על המוליך בסוללה (ההתנגדות הפנימית שלה).
בכל אופן, מה אתה מנסה לבדוק\לגלות? אתה חוקר את הסוללות או מנסה לחשב כמה קיבולת תצתרך בשביל להפעיל כלי X במשך זמן Y.
לאופציה השניה יש הרבה יותר משתנים (במיוחד עם הכלי מופעל ע"י אדם, או\ו בסביבה לא "סטרילית") ולכן הדרך הטובה ביותר לבדוק תהיה כמובן ניסוי סטטיסטי...
mixerfix
08-03-2011, 22:50:20
לא לבדוק בניסוי סטטי בשום אופן. לא בריא לא למנןע, לא לסוללה, לא לבקר!!!!!
חישוב:
סוללה בעלת קיבולת X אמפ.
ניצול של Y אמפ ב- WOT.
Z=X/Y*60 בדקות
ירידה מ- WOT תגדיל את את Z.
לאחר מכן - בדוק דינמית (ז"א בטיסה).
valaza
08-03-2011, 23:03:39
לא לבדוק בניסוי סטטי בשום אופן. לא בריא לא למנןע, לא לסוללה, לא לבקר!!!!!
חישוב:
סוללה בעלת קיבולת X אמפ.
ניצול של Y אמפ ב- WOT.
Z=X/Y*60 בדקות
ירידה מ- WOT תגדיל את את Z.
לאחר מכן - בדוק דינמית (ז"א בטיסה).
סטטיסטית חביבי, לא סטטית
ז"א אם תעלה ל100 טיסות בכל טיסה יהיה לך זמן טיסה שונה במקצת,
כי בטיסה מס' 1 יהיה לך משב רוח דרום מערבי פתאומי למשך 25.3 שניות, בטיסה מספר 46 תעלה על טרמיקה מסתובבת ומתהפכת ובטיסה 88 הפרופ יפגע בדבורה, מה שיפחית מיעילותו כי החרא (מצטער על הביטוי) של הדבורה עדיין מרוח על הפרופ.
הכוונה היא שבשביל להגיע לנתון שיהיה איכשהו איכותי ומדוייק צריך לערוך ניסוי במירב התנאים הרלוונטיים יותר ורלוונטיים פחות, ומשם לחשב סטטיסטית מה זמן השהיה, אחד מתוצרי הלוואי תהיה סטיית התקן, שיכולה להוות מרכיב במקדם הבטיחות הסופי.
קאפיש?
kobigozlan
08-03-2011, 23:29:53
הסוללה שלי היא 2650MAH 40C זה שתי סוללות מחוברות בטור כך שיהיה 6 תאים
המנוע הוא turnigy 1300kv 1500w
ההספק הוא דבר שישתנה לפי המתח מה שמוביל אותי לעוד שאלה
מה רמת המתח המינמאלית שצריך לתת למנוע כזה בכדי שיפעל?? (גם נתוני יצרן)
אני מנסה לחשב כמה זמן תפיק סוללה על מנוע מסויים???
אם אני יקנה סוללה של 4000MAH 40C המסוק יטוס יותר?????
הבנתי שה C הוא מכפיל לקיבולת
אבל איך אני מוציא מיפה זמן עבודה ????
mixerfix
09-03-2011, 04:40:28
valaza - צודק. סליחה. ראיתי סטטית. הזקנה...
קובי, חבוב, יש לך את הנוסחה. מהי הקיבולת כתבת, מהי הצריכה ב- WoT? בדוק וחשב. ההספק לא משתנה בצורה מפלצתית. ללא בדיקה סטטיסטית מורחבת, אתה תקבל קירוב סביר.
ו- C זה לא מכפלת קיבולת. זה מכפלת הספקה. אם סוללה בעלת קיבולת X, היא מסוגלת לספק X*C אמפ' ברגע נתון.
מ
kobigozlan
09-03-2011, 19:52:23
לא הבנתי 2.65 כפול 40 לחלק ל 1500 שווה 0.07066 כפול 60 שווה 4.24
4וחצי דקות הטסה???????
mixerfix
09-03-2011, 21:15:48
קובי... תשתמש בנוסחה שקיבלת ממני. איני יודע מה זה 40 או 1500 ולמה אתה מכפיל.
שוב:
60*(צריכה מקסימלית)/(קיבולת סוללה) = זמן מינימלי
זמן אמיתי אמור להיות יותר גבוהה אלה אם אתה מופרע שמטיס רק ב- WoT.
מרק
valaza
09-03-2011, 21:24:01
נתון הC לא קשור כלל וכלל
נעשה את ההשוואה הבאה (אני לא מתייחס למתח בכוונה):
יש לך סיר מלא במים, ועליו מורכב ברז.
כמות המים שהסיר יכול להכיל מקביל לנפח הסוללה (כמה mA הסוללה)
גודל הברז מקביל לC של הסוללה, משמע ככל שיש לך ברז יותר גדול אתה יכול לקבל יותר זרימת מים (זרם חשמלי), כמו שאם יש לך C גדול יותר בסוללה אתה יכול להוציא ממנה יותר זרם.
נניח יש לך 2 סירים זהים, רק שלאחד יש ברז קטן ולשני יש ברז גדול (2 סוללות, C נמוך וC גבוהה) אם תפתח את שני הברזים בצורה שמשניהם ישפכו מים באותו קצב, בשניהם המים יגמרו ביחד.
ואחרי הדימוי זה כבר צריך להיות ברור-
נתון הC של סוללה לא קשור בקשר ישיר (לא בטוח לגבי קשרים עקיפים) לנפח ההספק שלה (זמן טיסה לצורך העניין)
valaza
09-03-2011, 21:27:13
ועוד דבר-
נתון הצריכה, במידה ואתה מחשב זמן טיסה, צריך להתייחס לצריכת המנוע במצב מצערת ממוצע, אתה הרי לא מטיס בפול מצערת כל הזמן, או שכן?!
kobigozlan
09-03-2011, 22:17:50
אז כמה זמן ???
חישוב אפשר לקבל Valaza???
mixerfix
09-03-2011, 22:22:15
קובי. שוב. לאט. אני אשאל שוב, בתקווה שתתפתה לענות. מה הצריכה שלך????????? הממוצעת? המקסימלית? כלשהי?
בלי זה, לא אני, לא valaza, לא יהוה ואפילו לא ישויות באמת באמת יודעות כל כמו עובדיה יוסוף לא ידעו לענות.
מרק
liorz055
09-03-2011, 22:24:44
קובי. שוב. לאט. אני אשאל שוב, בתקווה שתתפתה לענות. מה הצריכה שלך????????? הממוצעת? המקסימלית? כלשהי?
בלי זה, לא אני, לא valaza, לא יהוה ואפילו לא ישויות באמת באמת יודעות כל כמו עובדיה יוסוף לא ידעו לענות.
מרק
אתה מתכוון כל מי שהוא אינו אורן זריף לא יוכל לענות...
mixerfix
09-03-2011, 22:24:56
דרך אגב, valaza, אני מעדיף לחשב זמן פסימלי ולדעת שאם אני מטיס יותר רגוע מ- דגשלחיכךשדגכיך שחלדגיכ ם84פרו98/34פ םחכג ךלגחא פ9'8ואפםףשגלדכ ףדלגחכע ם'98אט פםןקשח ףךלגכחע 'ם8ט פ9'8קורא ךשלדגמ ךליא 9ם'8טא ךםגחמ ךשלגחכע, יהיה לי יותר זמן מהפסימלי.
mixerfix
09-03-2011, 22:26:44
אתה מתכוון כל מי שהוא אינו אורן זריף לא יוכל לענות...
אורן זריף כבר ענה:
תביאו לי פועלים שקופים ואענה! עד אז - נא!
AmitB
10-03-2011, 06:22:03
רציתי לדעת אם מישהו יכול להביא לי איזה נוסחא הסבר משהו שיכול להסביר לי כמה זמן עבודה הסוללה תספק לי???
יש כמה נוסחאות פשוטות של הספק וכאלה אבל הם לא מעניקות לי את התשובה של כמה זמן סוללה מספקת
שאלתי את אחד המרצים שלי והוא נתן לי הסבר כזה שזה לפי הגדרות יצרן
כאילו ככול שהסוללה תתחמם(סוג של ראקצית חומרים)
תגדל ההתנגדות הפנימית שלה וכל ההתנגדות של המערכת תגדל
וכך ירד הזרם לפי נוסחא I*R=U
אבל זה לא מספק לי את ההסבר שהמתח בסוללות יורד
אשמח לתשובות
תודה רבה
אם נתרכז בסוללות LiPO - כשיצרן סוללה שמכבד את עצמו כותב עליה X אמפר שעה ו- YC, הוא לוקח בחשבון את נפילות המתח הפנימיות תחת צריכת זרם מקסימלית או קרוב מאוד אליה. כלומר אם תצרוך את הזרם מקסימלי המותר (X*Y אמפר), מסוללה טעונה ל 100% (4.2V לתא), בצריכה קבועה, אז אחרי שעה \ Y המתח במוצא הסוללה יהיה 3V לתא. אם תצרוך X אמפר זה יקח שעה, ואם תצרוך חצי X - שעתיים, אני חושב שהעקרון ברור.
ניתן לטעון שבצריכה נמוכה (למשל X או חצי X) הסוללה תחזיק קצת יותר מהחשבון הנ"ל כי מפל המתח הפנימי יהיה קטן יותר (I*R , גם I נמוך ואולי גם R קצת יותר נמוך). זה נכון. אבל ההבדל זניח, אני מניח שמדובר על דקות בודדות אם בכלל.
כמה למעשה תצרוך מהסוללה בכל רגע נתון תלוי בטיסן שלך (ולכן כמה זמן עבודה היא תספק), מה אתה מעמיס עליו (ציוד FPV?) ואיך אתה מטיס אותו.
Xעמרי
10-03-2011, 07:53:55
אורן זריף כבר ענה:
תביאו לי פועלים שקופים ואענה! עד אז - נא!
מעולה!
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.