צפייה בגרסה מלאה : שאלה תקלה מנוע כבה?
אליקופטר
12-03-2011, 09:17:35
בוקר טוב,
כבר שבועיים שאני מנסה לעלות על תקלה במסוק ללא הצלחה אני בטוח שהפיתרון פשוט.
מדובר במנוע אליין 91.
המנוע כבה כל הזמן לפעמיים כבה מייד אחרי 10 שניות ולפעמיים בשלב של שניה לפני תחילת ריחוף.
החלפתי פלג ,לא עזר למרות שהפלג היה גמור.לא ניתן להצביע על שלב מדוייק של כיבוי.
לרוב מדובר בנסיון לרחף .
אין לי הסבר משכנע אבל נראה כיאלו משהו בקלאצ' לא עובד טוב,האם מישהו רואה את הקשר? אשמח לקבל "כיוונים" נוספים.
אלון.
שחר לזרוב
12-03-2011, 10:02:42
האם התופעה צצה לה פתאום או שהיא קיימת מאז ומעולם ?
האם המנוע נמצא בשלב ההרצה ?
האם הסיכה הראשית מכוונת היטב ?
האם בוצעו כיוונים לסיכת ההחשה (סרק) ?
תבדוק שוב את הפלג כדי לבדוק שהוא תקין. אם הוא לא תקין, תבדוק טוב מה הורס לך את הפלגים - התחממות יתר, מייסב גמור, RTV ?
בעקרון צריך לשמוע את המנוע כדי לדעת, אבל בשלב הראשון, בהנחה שהמנוע כבר סיים את ההרצה, הייתי מציע לפתוח את הסיכה ראשית כחצי סיבוב ולנסות שוב. סיכה סגורה מדי יכולה לגרום לתופעה, במיוחד לאור העובדה שציינת שהפלג הקודם היה גמור. יתכן שטמפרטורה גבוהה מדי של המנוע הרסה את הפלג הקודם וזו אינדיקציה לסיכה סגורה מדי.
בנוסף, האם אתה משתמש באיזשהו חומר אטימה בין האגזוז למנוע ? אם כן, סבירות גבוהה שחתיכות קטנות נכנסות למנוע והורסות את הפלג ומונעות עבודה סדירה.
גורם נוסף שיכול לגרום לתופעה הוא מייסב גמור במנוע.
גם קלאץ' שבור או פגום יכול לגרום לתופעה שאתה מתאר, אבל לפני שאתה מוציא את המנוע, כדאי לבדוק את הדברים שרשמתי למעלה.
Chen Zarfati
12-03-2011, 10:28:19
לכלוך במנוע - בשביל זה צריך לראות אם יש חתיכות לכלוך על הפלאג.
סיכת סרק פתוחה מדי - כשאתה מניח את המסוק על משטח ההמראה תלחץ על צינורית הדלק שמובילה אל המנוע עד שהוא מעלה סל"ד קצת, עזוב ותמריא. אם הבעיה נפתרה תסגור את הסיכת סרק עם המברג הקטן.
דלק- איזה סוג דלק אתה משתמש? דלקים ישנים מאוד נוטים ליצור בעיות כאלה.
צינוריות - צינוריות גמורות במיכל הראשי גם יכולות להיות גורם לבעיה.
אליקופטר
12-03-2011, 11:06:56
תודה,
אנסה לענו לשניכם...
1. המנוע עבד פיקס ועבר מזמן הרצה.
2. אין כל חומר אטימה במנוע/אגזוז.
3.הפלג הוחלף ונימצא כי הסליל שלו חלש במיוחד נראה כי שאריות השמן "חנקו" אותו בכל זאת חודשיים לא טס.
4.כיוון אני מבצע עם מד טמפרטורמה כאשר אני מקפיד על טמפ' סרק/טיסה רגילה של כ80 מעלות .
5.מאחר המנוע הוכיח עצמו אני מניח שהסיכות בסדר גמור.
6.מיסביים ,יש לי נסיון עם זה במנועים אחרים בלאי וכו' אמור להיות צליל של מיסב גמור במקרה הזה אין.
7.צינוריות הוחלפו מאחר ולא טס חודשיים.
8.דלק מגנום . ישן...? כמה זה ישן? הגלון אצלי כחצי שנה (מטיס פעם בשבוע אולם בשל חוסר בחלקים המסוק ישב זמן רב ).
9. ל מצאתי כל שריד של לכלוך במנוע או על הפלג.
10.המנוע כרגע מכווון על סיכה ראשית 1.5 סיבובים .השניה בדיוק אותו דבר.
אני יודע שהכי טוב לראות ולשמוע ,אבל לא תמיד זה אפשרי ולא ניתן להשבית מסוק כי אין מי שישמע :)
תודה .
elran
12-03-2011, 11:47:54
הבעיה שלך בדלק!!
הייתה לי את אותה הבעיה עם הדלק הזה לפני מספר חודשים...
בדיוק את אותם תיאורים עברתי גם... לי זה עלה בריסוק ובמנוע חדש.....
תתדלק את המסוק ממיכל אחר או של חבר ותראה איך המסוק שלך עולה לשמיים בלי שום בעיה!!!!
לפי התיאורים שלך אני יכול להיות בטוח בכמעט 100% שזה זה.....
בהצלחה
עמיתפורת
12-03-2011, 12:27:50
כן זה נשמע כמו דלק ישן - את הדלק זה לא מעניין למה לא היו לך חלקים חבר - הוא פשוט מאבד אפקטיביות עם הזמן.
איפה אתה מטיס אולי אוכל לעזור לך.
אליקופטר
12-03-2011, 13:00:34
קרית גת, מחר אקנה דלק חדש.
mosheg
12-03-2011, 19:03:30
גם מסכים לך לכיוון להחליף דלק בשלב הראשון.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.