צפייה בגרסה מלאה : אבחון מיסבים הרוסים
שלום חברים,
הייתי מעוניין לדעת איך אני יכול לבדוק אם המיסבים במנוע שלי הרוסים או תקינים, במידה והרוסים, איך מחליפים אותם? האם זה שווה את הטרחה?
תודה רבה, שי.
mosheg
14-03-2011, 19:43:57
מייסב לא תקין
כאשר יש חופש בין שני החלקים פנימי חיצוני
נקודה כמו "גרד" שגורמת לקפיצה
סימני חלודה
סימני חום יתר
וכו'
המייסב הוא רכיב זול , פתחת פירקת תחליף לא שווה להתעסק אם אבחון של המייסב.
כן , שווה להחליף.
flyinglizard
14-03-2011, 19:48:58
איזה מנוע? (לא שזה כזה משנה)
בעיקרון מיסבים הרוסים יעשו קולות בריחוף ואולי גם בסרק, משהו בסגנון של שק מסמרים בבלנדר. במצבים מתקדמים יותר גם קשה להניע את המסוק וקשה להגיע לכיוון אופטימלי.
יכול להתפתח חופש של המאוורר למעלה-למטה.
בסופו של דבר, אם יש ספק, אין ספק ומחליפים.
לגבי ההחלפה עצמה, אתה צריך לפרק את המנוע לחלוטין - להוריד קרבורטור, אטמים וכל דבר אחר - להכניס את הגוף לתנור אפיה למשך 15-20 דקות ב160 מעלות. תוציא את המנוע, תהפוך אותו ותנער אותו עם המיסב כלפי מטה והוא אמור לצאת (מקסימום נקישה קטנה על משטח קשיח).
תכין מראש מיסב חדש על גבי הקרנק (אתה יכול גם להקפיא את המיסב והקרנק לאפקט מוגבר) ותכניס אותם מהר לתוך המנוע. שים לב שהמיסב יושב עד הסוף בתוך הבית שלו - הקצוות שלו צריכים להיות flush עם המקום המיועד בבלוק, זה לא משנה אם הוא יושב על הקרנק עד הסוף כרגע - הכי חשוב, מהרגע שהכנסת את המיסב, אל תנסה להוציא את זה או לשחק עם זה יותר מדי כי המיסב יכול להתקע בפנים כשהכל מתחיל להתקרר.
בקיצור -
מכין מיסב חדש על הקרנק, שם בפריזר
מחמם את הבלוק של המנוע
מוציא מיסב ישן (אמור לפול החוצה)
מכניס את הקרנק עם המיסב החדש לפני שהבלוק מתקרר, מוודא שהמיסב יושב בפנים כמו שצריך
וזהו, סיימת.
זה תהליך מאוד פשוט אחרי הפעם הראשונה, ולא לוקח יותר משעה. למעשה אני אמור לעשות את זה יותר מאוחר היום.
אני די חושש מפירוק המנוע...
איך אי יכול לבדוק אם הוא הרוס כשהוא בתוך המנוע?
תודה רבה על התשובות.
אופס, התכוונתי לטיסני דלק...
flyinglizard
14-03-2011, 19:52:54
תבדוק אם יש חופש בציר של הפרופלור, ואם אתה רוצה בדיקה יותר מדוייקת אתה צריך לפרק את הקרנק (עם הבוכנה, הטלטל וכו') מהמנוע ולשחק עם האצבע במיסב.
מומלץ להחליף לפי מרווחי זמן או גאלונים, פשוט כי כשהסימנים מתגלים אתה עשוי כבר לגרום לנזק. כמו שאמרתי, אם יש ספק, אין ספק.
ZvikaF
14-03-2011, 21:10:57
ואם החלטת לפרק והתעצלת לחפש בגוגל הרי לך הסבר מצולם לתהליך (אמנם טנדר טייגר אבל כולם דומים)
http://www.youtube.com/watch?v=TuzEco3EDUM
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.