צפייה בגרסה מלאה : שאלה איך מעלים מהירות סיבוב ראש בטירקס 600 עם שלט אורורה 9 ?
giliav
25-03-2011, 20:19:42
שלום לחברים,
בטירקס 600 שלי יש מנוע 55 os, רגולטור של revmax והשלט הוא היטק אורורה 9.
עושה רושם שמהירות הראש של המסוק איטית מדי ואני רוצה להעלותה.
ראיתי שבשלט תחת regulator יש הגדרה לrpm. כרגע יש שם 2100.
שאלתי היא: האם זה באמת שולט על מהירות הראש של המסוק?
אם לא, היכן ואיך מעלים את מהירות הסיבובים?
תודה מראש לעונים!
עמיתפורת
25-03-2011, 20:33:04
כמה שאלות רקע חבר:
1. מי כיוון לך את המסוק?
2. לאן מחובר ערוץ הגוברנור שלך? לאיזה מספר ערוץ?
3. על איזה סוויטץ' הוא מוגדר?
רק לאחר התשובות על השאלות הללו נוכל לעזור לך כי אין לנו מושג אם הםונקציה הזו היא הנכונה ואם היא בכלל מופעלת לטובת העניין.
giliav
25-03-2011, 22:15:04
הי עמית:
1. המסוק נרכש משומש ולכן הגיע "מכוון" מבעוד מועד. ביצעתי שידרוגים לזנב ולמערכת ה3G שלו ולכן הצורך בכיוונונים.
2. השלט ברכב (אני לא לידו כרגע) אולם בחירת הערוץ גמישה לגמרי בהיטק
3. כנ"ל - אני יכול לתת לו כל סוויטץ שארצה (האורורה מרשה בחירה דינאמית).
השאלה היא - האם הREVMAX בכלל מקבל את הגדרת הRPM מהשלט או שזו הגדרה מכנית?
עמיתפורת
25-03-2011, 23:32:53
עקרונית רב מקס לא יודע מה זה 2100 ס"לד הוא כן יודע מה מצב המצערת מינימום או מקסימום שהוא אמור להיות ביחס לגרף המצערת ולכן להערכתי אין שום קשר ואתה צריך למצוא בתפריט הערוצים שלך איזה מהם שולט על הגוברנור ושם להעלות אחוזים וכמובן לבדוק שגרף המנוע נמצא ב- 100 אחוזים באיידל אפ.
אם תצטרך עזרה אתה מוזמן תמיד להתקשר ולהגיע שאעיף מבט.
wonderd
26-03-2011, 07:59:13
אהלן,
הגוברנור מקבל את קביעת הסל"ד מהשלט בשילוב עם סטאפ מכאני נכון.
בהייטק לדעתי אין אפשרות לקבוע מהירות מעבר ל 2100 סל"ד בגוברנר..(לא רגולטור..), תוודא שבבדיקה שלך אתה נמצא על מוד הטיסה הנכון (- לכל מוד טיסה אתה יכול וצריך לקבע סל"ד שונה), אולי אתה משנה במוד שאתה לא נמצא בו ואז אתה לא רואה שינוי?
בכל מקרה נראה לי - ואולי אני טועה פה - שכדאי יותר לעבוד עם אחוזים ולא עם RPM.
giliav
26-03-2011, 10:51:32
תודה!
היינו בשטח היום וזקן השבט (יוסי) עזר לי לכוון את הרבמקס (היה צריך לכוון לימיטים) + את הגדרת הגוברנור בשלט (85%/80%). עכשיו המהירות ראש מצויינת ויש רוגע!
תודה ליוסי ולחברים בפורום על העזרה!
עמיתפורת
27-03-2011, 21:55:18
אהלן,
הגוברנור מקבל את קביעת הסל"ד מהשלט בשילוב עם סטאפ מכאני נכון.
בהייטק לדעתי אין אפשרות לקבוע מהירות מעבר ל 2100 סל"ד בגוברנר..(לא רגולטור..), תוודא שבבדיקה שלך אתה נמצא על מוד הטיסה הנכון (- לכל מוד טיסה אתה יכול וצריך לקבע סל"ד שונה), אולי אתה משנה במוד שאתה לא נמצא בו ואז אתה לא רואה שינוי?
בכל מקרה נראה לי - ואולי אני טועה פה - שכדאי יותר לעבוד עם אחוזים ולא עם RPM.
חבר יקר.
REV MAX הינו לימיטר הוא אינו מבין מה זה אומר סל"ד אלא מהו טווח הסטייה שלו מנקודת המינימום והמקסימום ביחס לטווח המיצערת המוגדרת לו.
כדי איזה שהוא גוברנור ידע סל"ד הוא צריך להתחשב ביחס העברה וכך ידע לחשב ס"לד לפי מצב מצערת וסל"ד שהוא קורא מהמגנט.
ברב מקס אנו מודדים סל"ד חיצוני ומתאימים אותו לפי האחוזים של הערוץ ששולט על הלימיטר ולכן אין משמעות לסל"ד שיופיע במסך המשדר.
על כן הכיוון של הרב מקס הוא רק ע"י אחוזים.
wonderd
27-03-2011, 22:34:49
אהלן עמית,
לא הבנתי כלום..
איפה ראית שכתבתי שהגוברנר יודע לחשב מהירות סל"ד?
העובדה הפשוטה היא שבשלט אפשר לקבוע סל"ד במספרים, אפשר להתווכח אם נכון או לא נכון לסמוך על זה מכיוון שנראה לי שאם עושים את זה נכון - אפשר להגיע לכיוון מכאני מתאים שבו ההגדרה בשלט אינה "טועה".
דרך אגב - אם תשים לב לתגובה הקודמת שלי - כתבתי שם שכדאי יותר לעבוד עם האחוזים ולא עם ה RPM...
אולי אני חבר יקר, אבל שמי הוא אלעד.
giliav
28-03-2011, 05:10:09
הי עמית,
אתה צודק ב100%.
שכחתי לציין שבאורורה העברנו את הגוברנר לאחוזים מRPM ואז שינינו את האחוזים בהגדרות.
עמיתפורת
28-03-2011, 08:19:01
אהלן עמית,
לא הבנתי כלום..
איפה ראית שכתבתי שהגוברנר יודע לחשב מהירות סל"ד?
העובדה הפשוטה היא שבשלט אפשר לקבוע סל"ד במספרים, אפשר להתווכח אם נכון או לא נכון לסמוך על זה מכיוון שנראה לי שאם עושים את זה נכון - אפשר להגיע לכיוון מכאני מתאים שבו ההגדרה בשלט אינה "טועה".
דרך אגב - אם תשים לב לתגובה הקודמת שלי - כתבתי שם שכדאי יותר לעבוד עם האחוזים ולא עם ה RPM...
אולי אני חבר יקר, אבל שמי הוא אלעד.
אלעד.
לצערי אתה טועה.
זה שבמערכת יש מסף שכתוב של סל"ד זה משהו אחד אבל זה לא ישים כי הלימיטר לא יודע מה זה אומר, הוא יודע מה זה רגישות לסטיות מהגרף בלבד ולכן אין לזה משמעות כלל ואין דרך להשתמש באפשרות זו עם רכיב מסוג רב מקס, גוברנור של אליין, ATG של יאנגבלד.
באילו גוברנורים כן ניתן להשתמש אולי... GV-1 של פוטבה או ב MULTIGOV שהם מודדים סל"ד לפי נתונים יחסי העברה של המסוק ורק כך ניתן לקבוע סל"ד פונקציונאלית.
יום טוב
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.