צפייה בגרסה מלאה : דיון דיון לגבי זנב המסוק במצב לא שומר כיוון
YarivD
28-03-2011, 17:19:14
שלום לכולם.
לאחר שקיבלתי כמה דעות בנושא ברצוני להתייעץ איתכם.
האם במצב לא שומר כיוון-בריחוף מינימלי (כחצי מטר ובמקום סגור) ולאחר כיוון מכאני - אני אמור להגיע למצב בו זנב המסוק לא יסתובב כלל ?
האם אני חייב להגיע למצב הנ"ל (במצב לא שומר כיוון) ורק אז לעבור למצב שומר כיוון ולהמשיך לכוון את שאר הדברים (AVC, ROTATE וכו') ?
תודה לכל העונים.
יריב.
wonderd
28-03-2011, 17:24:11
הזנב אמור להישאר יציב לגמרי ללא נדידה כלשהי בריחוף במקום ללא רוח. זה הכיוון המכאני.
ההמשך ידוע..
guylederer
28-03-2011, 17:27:52
שכחת להגיד ... בכמה ג'ירואים מסויימים לא חייב לעשות כיוון מכאני כמו בספרטן ...
עקרונית אני לא מאמין שתגיע בחיים למצד שהזנב לא זז לך לחלוטין ... הוא אמור להיות כמה שיותר ישר אבל עם נטיה לצד כלשהו קטנה כמה שאפשר ...
bartovmoti
28-03-2011, 18:01:56
1+
זה באמת תלוי בג'ירו. בספרטן אתה לא חייב באמת.
HeliDraco
28-03-2011, 18:06:43
הזנב אמור להישאר יציב לגמרי ללא נדידה כלשהי בריחוף במקום ללא רוח. זה הכיוון המכאני.
ההמשך ידוע..
+1
הייתי מוסיף גם שאת הכיוון כדאי לעשות בגובה קצת יותר גדול מחצי מטר. אפקט הקרקע בגובה כזה יהפוך את המסוק ללא יציב ויהיה לך קשה לשמור על ריחוף ולדעת אם הזנב "זורק" בגלל הג'ירו, או בגלל תיקונים חריפים שלך.
wonderd
28-03-2011, 18:19:17
בכל ג'יירו באשר הוא צריך להגיע לכיוון מכאני מקסימלי לפני שעוברים למצב שומר. זהו הכיוון הכי נכון שיש. גם בספרטן, אם לא מכוונים מכאנית כמו שצריך - מרגישים את החופש בזנב.
כמו שואדים כתב - את הבדיקה צריך לעשות בגובה שמעל 1 מטר כדי להימנע מאפקט הקרקע.
wind556
28-03-2011, 18:55:31
בכל ג'יירו באשר הוא צריך להגיע לכיוון מכאני מקסימלי לפני שעוברים למצב שומר. זהו הכיוון הכי נכון שיש. גם בספרטן, אם לא מכוונים מכאנית כמו שצריך - מרגישים את החופש בזנב.
כמו שואדים כתב - את הבדיקה צריך לעשות בגובה שמעל 1 מטר כדי להימנע מאפקט הקרקע.
מסכים עם חצי- חייבים כיוון מכאני מדוייק לגמרי וממש ללא פשרות ולא משנה באיזה ג'יירו.
לא מסכים עם החצי השני- זו טעות להטיס מסוק ללא נעילת זנב, וזה מתכון כמעט בטוח לנזק או אפילו אסון. את הבדיקה יש לבצע כשהמסוק על הקרקע , ועל רצפה חלקה עם מקסימום RPM לפני ניתוק מהקרקע.
wonderd
28-03-2011, 19:35:09
עודד, אני מקווה שאתה לא רציני...
אני לא רואה דרך לבדוק מסוק על הקרקע ללא ריחוף..איך תדע אם יש נדידה לכיוון מסוים?
על איזה מתכון לנזק או אסון אתה מדבר - מדובר על ריחוף עם ג'יירו במצב RATE, אני הטסתי במצב RATE בלי בעיה ואני בטוח שגם אתה לא פעם.
wind556
28-03-2011, 23:18:09
עודד, אני מקווה שאתה לא רציני...
אני לא רואה דרך לבדוק מסוק על הקרקע ללא ריחוף..איך תדע אם יש נדידה לכיוון מסוים?
על איזה מתכון לנזק או אסון אתה מדבר - מדובר על ריחוף עם ג'יירו במצב RATE, אני הטסתי במצב RATE בלי בעיה ואני בטוח שגם אתה לא פעם.
בקלות רבה רואים נדידה על משטח שיש חלק
ולהטיס במצב RATE אתה מטיס מסוק מכוון, ולא מסוק טרי מהתנור שלא הכל צפוי בו מראש
כבר ראיתי מסוקים שבאופן פתאומי זרקו זנב חזק מאד בזמן כיוון הסרוו.
אין כל צורך בזה
עמיתפורת
28-03-2011, 23:20:46
מסכים עם חצי- חייבים כיוון מכאני מדוייק לגמרי וממש ללא פשרות ולא משנה באיזה ג'יירו.
לא מסכים עם החצי השני- זו טעות להטיס מסוק ללא נעילת זנב, וזה מתכון כמעט בטוח לנזק או אפילו אסון. את הבדיקה יש לבצע כשהמסוק על הקרקע , ועל רצפה חלקה עם מקסימום RPM לפני ניתוק מהקרקע.
עודד לא הבנתי בכלל את החלק השני שלך...
HeliDraco
28-03-2011, 23:40:28
במקרה הזה אני מסכים עם אלעד.
ממה שאני מכיר, רוב ייצרני הג'ירו מגדירים כיוון התחלתי לג'ירואים שלהם, כך שהטענה על "מסוק לא מכוון" לא מדויקת. כבר יצא לי לנסות לכייל ג'ירו על הרצפה (הייתי צעיר ולא מנוסה :D) ולראות שאין שום קשר למה שקורה באויר. כל עוד המסוק על השיש אתה לא יכול לדעת שהרוטור במהירות ועומס ריחוף (וכתוצאה מזה - שהטורק של המנוע מתאים לטורק שיהיה למסוק בריחוף).
wonderd
29-03-2011, 07:08:26
מעבר לכך, הבסיס בכיוון זנב הוא לדאוג שהסליידר נמצא באיזור האמצע מכאנית לפני איפוס הג'יירו, במקרה כזה הסיכוי לתקלה כמו שאתה מתאר די נמוך ושקול לסיכוי שמשהו יעוף לך באויר בריחוף הראשון. התיקון אמור להיות קטן בלבד בהתאם להתנהגות המסוק, אין הרבה סיכוי שהמסוק יתחיל להשתולל באויר, אלא אם הכיוון של הג'יירו/סרוו הפוך וזה בעצם מדבר על חלק אחר בכיוונים ולא על איפוס נדידה..
wind556
29-03-2011, 08:59:59
אתם צודקים, שכחו את מה שאמרתי
מעבר לכך, הבסיס בכיוון זנב הוא לדאוג שהסליידר נמצא באיזור האמצע מכאנית לפני איפוס הג'יירו, במקרה כזה הסיכוי לתקלה כמו שאתה מתאר די נמוך ושקול לסיכוי שמשהו יעוף לך באויר בריחוף הראשון. התיקון אמור להיות קטן בלבד בהתאם להתנהגות המסוק, אין הרבה סיכוי שהמסוק יתחיל להשתולל באויר, אלא אם הכיוון של הג'יירו/סרוו הפוך וזה בעצם מדבר על חלק אחר בכיוונים ולא על איפוס נדידה..
מסכים ב 100% עם אלעד.
הערה קטנה כתוספת - ישנם ג'ירואים שניתן לכוון רק במוד שומר זנב, מערכות פלייברלס לדוגמא.
YarivD
01-04-2011, 17:34:49
שלום חברים.
בדקתי את נושא כיוון הג'ירו והתברר כי אין אפשרות לבדוק את המסוק על הקרקע ללא ריחוף (כמו שנאמר כאן). דווקא על הקרקע הזנב התחיל לנדוד, אך בריחוף הוא עמד כמו פלס (אחרי כיוון מכאני של הסליידר לכיוון הבום).
בקיצור חברים, תודה על העזרה.
בברכה,
יריב.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.