התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה מבקש חוות דעת על מסוק בלייד...

ron130
04-04-2011, 21:57:29
שלום,
אני די חדש בתחום הטסת מסוקים ,
אחרי מספר שבועות אימונים עם מסוק lama החלטתי להתקדם מעט מבלי להגרר להוצאות גבוהות ברכישת מסוק יקר.
ראיתי את המסוק המצ"ב שנראה מתאים לכאלו שרוצים להתקדם למסוק מתקדם מה lama
http://www.horizonhobby.com/Products/Default.aspx?ProdID=EFLH1500
מספר שאלות (של אחד שמתחיל ) .....
אם הבנתי נכון,המסוק מגיע מוכן להטסה עם כל הדרוש (בדיוק מה שאני צריך)
האם מתאים להטסה במקום פתוח?
אני מתכונן להביאו בעצמי מארה"ב בקרוב
האם יש פטור ממכס על מוצרים עד 200$ ? האם יש צורך באישור משרד תיקשורת עבור המשדר ?
האם כדאי לרכוש חלקי חילוף (כפי שהבנתי , יהיו התרסקויות זו רק שאלה של זמן)

כפי הנראה , אחפש הדרכה בהפעלה/ הטסה ראשונה,
כל טיפ נוסף יתקבל בברכה

תודה

wonderd
04-04-2011, 22:09:31
אני בין הבודדים שיש להם ניסיון עם המסוק הזה בארץ, לדעתי הוא מעולה למתחילים, לא מפחיד באויר וניתן לכיוונים מלאים. אם אתה לא רוצה להשקיע כדי להתקדם - תקנה אותו.
למרות זאת, אני צריך לסייג את דבריי - אם אתה לאחר ניסיון על מסוק 'למה' והחלטת להתקדם לשלב הבא - אולי כדאי לך להשקיע יותר במסוק ואביזרים נלווים שיקדמו אותך יותר לתוך התחביב, כגון שלט נורמלי 7 ערוצים ומעלה (ספקטרום DX7/פוטאבה/הייטק אורורה 9), מסוק 450 או אם 'להגזים' קצת יותר - מסוק 500.

אחד היתרונות שלך הוא שאתה יכול להביא הכל איתך ולחסוך משלוח ומסים.
ההוצאה תהיה הרבה יותר גדולה אבל ההנאה וקצב ההתקדמות שלך יכול להיות הרבה יותר מהיר.

אלעד.

Shaohad
04-04-2011, 22:29:17
באם אתה מעוניין במסוק הנ״ ל שווה לך לרכוש אותו בגירסת ה bnf ( בינד לשלט ולהטיס) ולרכוש שלט שישמש אותך בעתיד מבלי לצבור שלטים שלא יהיה לך שימוש בהם כשתרצה להתקדם מוצרים של בלייד עובדים בטכנולוגיה ספקטרום אז תוכל לרכוש dx7 הוצאה יחסית יקרה בשלב הזה אך תשתלם בהמשך , בהצלחה
המסוק המדובר הוא לא יקדם אותך מספיק לאחר הלאמה , לפי דעתי כדי לך להתקדם ולעשות השקעה יחסית גדולה ולרכוש מסוק בגודל 500 או הוריקן 425 שגודלו בערך כמו ה 500 הגודל הזה יציב ומתאים למתחילים מבחינת קצב הלימוד , הבלייד ישעמם אותך מהר ובכל זאת תוציא בהמשך עדיף לחסוך ולהשקיע מההתחלה :) , מסוקי ה 500 מתאימים למתחילים ומתקדמים המסוק הזה ירתק אותך לתקופה משמעותית יותר וככה תכנס לתחביב בקפיצה דרך רגל ימין. בהצלחה שוב

ron130
04-04-2011, 23:39:52
לאחר שבדקתי את האופציות שהועלו(הוריקן ודומיו) נראה שמדובר בהשקעה שמתחילה ב 450$ פלוס עלות הרדיו, בהשוואה לבלייד שעלותו עם רדיו 200$ ,נראה לי שאסתפק בו בשלב זה.
רוצה לדעת שאכן הבלייד ניתן להטסה במקום פתוח (בהשוואה ל למה שניתן להטסה במקומות סגורים)

אשמח לקבל אופציות נוספות למסוק RTF אחר בתקציב של עד 250- 300$
האם יש צורך ברישיון להכניס משדר רדיו שמגיע כחלק מהערכה?

תודה

guy1a
05-04-2011, 06:35:06
לגבי האישור ..

כשאני הבאתי טיסן עם שלט ומסוק עם שלט בערכה .. המוכס אמר לי מפורשות.

אם יש מטוס / מסוק בקופסה יחד עם השלט, זה מטוס / מסוק ... אם יש רק שלט, זה שלט.

מצד שני, זה חבורה של פסיכים שם .. לא יודע אם הייתי סומך על זה.

wonderd
05-04-2011, 06:43:50
בהחלט ניתן להטיס את הבלייד SR בחוץ, גם בבריזה קלה, אם אתה תלמד לטפל בו ותדע מראש שצריך לקנות גם חלקי חילוף, אתה יכול אפילו להנות ממנו. אני ראיתי אותו עושה תרגילי 3D במרחק של כ 10 מטרים ממני..
לדעתי אל תקנה אף מסוק RTF (אחר) בעלויות שדיברת עליהן - אתה תצטער והעלויות שלך רק יגדלו כשתצטרך להחליף את כל האלקטרוניקה.
אם תרצה עזרה עם הבלייד אתה מוזמן, מאיפה אתה בארץ?

אלעד.