PDA

צפייה בגרסה מלאה : מדריך: DX7 למתקדמים חלק א'

אופיר נחום
02-12-2008, 09:06:15
לכל אלו עם סוללות ליתיום בשלט:

זה די מבאס שההתראה על המתח הנמוך היא ב9V ואז כששומעים צפצוף הסוללה כבר מתה. יש אפשרות לשנות את המתח שבו השלט מצפצף למתח שמתאים לסוללת ליפו או A123 או סתם לשנות למשהו יותר מתאים.

כדי לעשות זאת, פשוט נכנסים לתפריט השרות של המכשיר. שימו לב, בתפריט הזה אפשר לעשות נזקים - צריך להיזהר ולא לשחק בפונקציות שלא מכירים.

איך נכנסים לתפריט השרות:
1. כאשר השלט כבוי, לוחצים על down ו select ביחד ומפעילים את השלט (את זה כולם מכירים) - הדבר מכניס לתפריט הנסתר המוכר - יש לוודא לפני שכל המפסקים למעלה.
2. מדפדפים עם לחצן ה up או down עד שמגיעים לפונקציית ה model reset.

3. לוחצים על לחצן decrease ואז מורידים את מפסק ה aileron d/r , אז לוחצים על לחצן ה increase ומורידים שוב את אותו מפסק. לוחצים שוב על decrease ומעלים את המפסק - כך כמה פעמים עד שנשמע צפצוף והמסך מחשיך. אז נכנסנו לתפריט השרות.

לאחר מכן מדפדפים (לחצנים up & down) עד שמגיעים לפונקציה battery - ברירת המחדל היא על ה alarm ופשוט משנים את המתח ע"י increase ו decrease למה שרוצים - אפשר לכוון מ7 וולט ועד ל10 וולט.

כדי שהשינויים ייכנסו לתוקף, מדפדפים (לחצנים up & down) עד לפונקציה all setting ok ולוחצים על מקש ה clear.

הדבר שומר את השינויים וגם מוציא מתפריט השרות.
במידה ועשיתם פדיחה באמצע התהליך בעודכם בתפריט השרות אפשר לכבות את השלט והשינויים לא יישמרו.

לסיום, דיסקליימר קצר: בתפריט הזה אפשר לשנות דברים מתקדמים ואף להזיק לשלט, האחריות היא על המשתמש.

mosheg
02-12-2008, 09:08:59
ספר לנו אולי איך מגיעים לתפריט הזה גם ב 9303 ( אם אתה יודע ). תודה

asafsee
02-12-2008, 09:11:52
אופיר, תודה על ההסברים
בנוסף יש נתון ש 10V - מה משמעותו אם ידועה לך

אופיר נחום
02-12-2008, 09:33:07
אופיר, תודה על ההסברים
בנוסף יש נתון ש 10V - מה משמעותו אם ידועה לך

לשלט יש את חיווי המתח שלו- כיוון בשדה שגילית מכוון את הסטייה ממתח זה, כך שאם תעלה את הערך למשל פתאום תראה שחיווי מתח הסוללה עלה- לא לגעת אלא אם יש לך מכשיר מדידה ואתה רוצה לכייל את מדידת המתח של השלט אחרי החוטים. אם יש חוטים ארוכים במיוחד לסוללה אולי זה פרקטי.

asafsee
02-12-2008, 09:37:05
הבנתי,והאם יצא לך לגלות כיצד עושים זאת ב X9303?

אופיר נחום
02-12-2008, 10:25:56
אין לי את השלט הזה, לא מכיר. מה שכן- היה פעם שרשור באר-סי גרופס שמסביר איך לעשות את זה והורייזן סגרו להם אותו והכריחו אותם למחוק את המידע בטענה שזוהי פיראטיות. לא ברור למה.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=866144
תן לבן אדם הודעה פרטית והוא ישלח לך את ההוראות. אני חושב שזה מאוד דומה ל DX7 - צריך קצת לנסות לשחק איתו.

אורח
02-12-2008, 11:43:47
לכל אלו עם סוללות ליתיום בשלט:

זה די מבאס שההתראה על המתח הנמוך היא ב9V ואז כששומעים צפצוף הסוללה כבר מתה. יש אפשרות לשנות את המתח שבו השלט מצפצף למתח שמתאים לסוללת ליפו או A123 או סתם לשנות למשהו יותר מתאים.

כדי לעשות זאת, פשוט נכנסים לתפריט השרות של המכשיר. שימו לב, בתפריט הזה אפשר לעשות נזקים - צריך להיזהר ולא לשחק בפונקציות שלא מכירים.

איך נכנסים לתפריט השרות:
1. כאשר השלט כבוי, לוחצים על down ו select ביחד ומפעילים את השלט (את זה כולם מכירים) - הדבר מכניס לתפריט הנסתר המוכר - יש לוודא לפני שכל המפסקים למעלה.
2. מדפדפים עם לחצן ה up או down עד שמגיעים לפונקציית ה model reset.

3. לוחצים על לחצן decrease ואז מורידים את מפסק ה aileron d/r , אז לוחצים על לחצן ה increase ומורידים שוב את אותו מפסק. לוחצים שוב על decrease ומעלים את המפסק - כך כמה פעמים עד שנשמע צפצוף והמסך מחשיך. אז נכנסנו לתפריט השרות.

לאחר מכן מדפדפים (לחצנים up & down) עד שמגיעים לפונקציה battery - ברירת המחדל היא על ה alarm ופשוט משנים את המתח ע"י increase ו decrease למה שרוצים - אפשר לכוון מ7 וולט ועד ל10 וולט.

כדי שהשינויים ייכנסו לתוקף, מדפדפים (לחצנים up & down) עד לפונקציה all setting ok ולוחצים על מקש ה clear.

הדבר שומר את השינויים וגם מוציא מתפריט השרות.
במידה ועשיתם פדיחה באמצע התהליך בעודכם בתפריט השרות אפשר לכבות את השלט והשינויים לא יישמרו.

לסיום, דיסקליימר קצר: בתפריט הזה אפשר לשנות דברים מתקדמים ואף להזיק לשלט, האחריות היא על המשתמש.

עכשיו אתה מבין למה אני אוהב אותך?
כי אתה גאון,זה למה.

MDreamer
02-12-2008, 11:59:55
זה לא חדש אבל מאוד מסוכן למי שלא מבין מה הוא עושה.
אני ממש אבל ממש לא ממליץ למי שלא מבין מה הוא עשה לגעת במסכים האלו, זה תכנות לשלט שחלקו יכול להיות בלתי הפיך ללא צורב ובודאות מסיר את האחריות. ההתעסקות עם זה לא שווה את השינוי במתח לטובת ה LIOP

זהירות!!!

זה הקישור ל 9303:
http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.modelbouwforum.nl%2Ff orums%2Fmodel-elektronica%2F62708-jr-x9303-2-4-ghz-tx-mode-van-mode-2-naar-1-en-omgekeerd.html&hl=en&ie=UTF-8&sl=nl&tl=en

אופיר נחום
02-12-2008, 12:16:49
אני חושב שזה לשיקול דעתו של כל אחד אם הוא רוצה או יכול להגיע לפונקציות מתקדמות. המידע צריך להיות זמין לכל מי שרוצה. הרבה אנשים שאלו אותי איך אפשר להגיע לזה ולכן החלטתי לפרסם.

ליאור זהבי
02-12-2008, 12:43:22
למישהו יש מושג אם אפשר להחליף MODE1 ל-MODE2 של המשדר בתפריט הנ"ל ?

כמו כן, האם ישנן הוראות דומות למשדר 10X ו/או 12X של JR ?

יש לי חבר עם 10X שמתחנן שאמצא לו דרך להחליף למוד 2, הוא רכש בטעות מוד 1.

MDreamer
02-12-2008, 14:04:55
ליאור אפשר לעשות זאת עפ"י הקישור ששמתי למעלה. בחלק התחתון שלו יש הוראות.
מה שכן, תיזהר!

ליאור זהבי
02-12-2008, 15:02:06
מעיין,

מצטער שלא הייתי ברור - אני צריך הוראות ל-10X בעיקר, ואף ל-12X יהיה מצוין. ל-9303 אני יודע שאפשר לפי הקישור ששמת. יצא לי לשחק עם התפריט הזה ב-9 כבר לפני שנתיים +.

DENVER101
02-12-2008, 22:48:33
תודה על המידע עשיתי את זה