התחברות

צפייה בגרסה מלאה : כמה מלים על גוליאנו מר

naty
05-04-2011, 22:21:39
היה בו משהו סוחף המון כריזמה המון להט
משהו שמעטים ניחנו בו משהו שמאפשר לסחוף המונים אחריו.

אך כשאתה בן לאם יהודיה ואב ערבי אתה לא פה ולא שם.
הלהט הזה שהיה בו הפך למשא כבד מנשוא שכמעט הפיל אותו
לתהומות השיגעון.

היתה לו נשמה מיוחדת היה מוכן לתת הכל עבור דברים שאהב והאמין בהם.
לצערינו כל מה שעשה הלך לכיוון ההפוך מזה שהתכוון אליו.

ראיתי אותו לאחרונה לפני מספר חודשים היה עסוק דיבר בפלאפון לא שם לב
אלי, עזבתי אותו כי מהרתי לא חשבתי שכך זה יגמר:

http://www.mochileros.co.il/component/option,com_fireboard/Itemid,42/func,view/catid,8/id,602/#602

adibenbasat
05-04-2011, 23:15:52
איש תיאטרון וקולנוע, אומן ויוצר טוטאלי, אחד מאנשי המקצוע הטובים בארצנו, שחקן נהדר, אבדה גדולה לתחום אומנות התיאטרון\קולנוע ובכלל.

stinki
06-04-2011, 12:28:07
תומך טרור !
ושונא ישראל

על חברותו עם זביידי הצהיר בשנת 2006, אז גם התבטא בעד פיגועי ההתאבדות של החמאס.
בהזדמנות מאוחרת יותר הצהיר כי הוא תומך במאבק מזוין של הפלשתינים נגד ישראל וכי פלשתין צריכה לקום על כל שטחי ארץ ישראל.

כל השאר בכלל לא מעניין , שאנשי החמאס יתאבלו עליו

adibenbasat
06-04-2011, 14:44:58
תומך טרור !
ושונא ישראל

על חברותו עם זביידי הצהיר בשנת 2006, אז גם התבטא בעד פיגועי ההתאבדות של החמאס.
בהזדמנות מאוחרת יותר הצהיר כי הוא תומך במאבק מזוין של הפלשתינים נגד ישראל וכי פלשתין צריכה לקום על כל שטחי ארץ ישראל.

כל השאר בכלל לא מעניין , שאנשי החמאס יתאבלו עליו

אפשר (או שאי אפשר) קצת להתעלות מעל העמדות הפוליטיות של הבן אדם ולהתייחס לדברים החיוביים שהוא טרם לחברה שלנו- לפחות אחרי שמת.
כול הזמן לשמוח או להיות עצוב כי משהו מת\נרצח כי הוא חשב כך..ג'וליאן מר גם נתן תרומה יפה וחיובית לחברה הישראלית (עזוב את החברה הפלסטינית) לפחות בפאן האומנותי, אם תמך בארגון כזה או אחר, זו סוגייה משל עצמה (להזכירך-לא אנחנו בדיוק רצחנו אותו..), לחשוב דרך השנאה זו מחלה של החברה הישראלית והפוליטיקאים המפיצים הדגולים שלה, הנה לך בן אדם חצי ערבי חצי יהודי, חצוי בחיו מכאן ומכאן, אי אפשר להתעלם מזה, עשה תיאטרון כאן ושם, לשם אומנות- גם אם פוליטית, מעולם לא ראה עצמו שייך לצד מסויים לגמרי, אז אם יש לו דעות שתומכות בעם הפלסטיני יותר מהישראלי הממוצא, אפשר להבין הוא גם פלסטיני, לא חייבים לקבל, אבל תנסה להסתכל על כול הסיטואציה בצורה טיפה יותר רחבה מהנקודה הקטנה שלך.
אני כן מעריך את התרומה שלו לתרבות הישראלית, לא מקבל הרבה דברים שעשה או אמר, אבל שמישהו מת וכן עשה משהו טוב בחיו, אפשר לציין זאת, במקום זה מה שלא נראה לך אתה משליך על כול פועלו בחיו.

ZigiStar
06-04-2011, 19:17:49
אפשר (או שאי אפשר) קצת להתעלות מעל העמדות הפוליטיות של הבן אדם

אם אכן תמך בפיגועי-התאבדות כנגד אזרחים, לא מדובר "בעמדה פוליטית". זה נקרא תמיכה בטרור.

adibenbasat
06-04-2011, 19:44:18
אם אכן תמך בפיגועי-התאבדות כנגד אזרחים, לא מדובר "בעמדה פוליטית". זה נקרא תמיכה בטרור.

זה מה ש-stinki אומר, אני לא שמעתי אותו תומך במעשה של פיגוע טרור, אני בטח לא תומך במעשים ודיבורים כאלו, גם אם עמד לצד הפלסטיני בשלב מסויים של חיו, זה עדיין לא אומר שתמך ברצח חפים מפשע, לדעתי stinki קורבן של פרשנות מאוד מסויימת, הבן אדם לא הפסיק לדבר על שלום ודו קיום, מגוכח היה אם הצהיר על דבר כזה בפה מלא והוא לא טיפש, אם דיבר כנגד ישראל או בעד המאבק הפלסטיני, זה לגיטימי כי זה אידיאולוגיה והוא עצמו חצי פלסטיני, מכאן ועד תמיכה ועידוד רצח חפים מפשע מאוד רחוק, מאוד קל להלהיט את היצרים בפרשנות בגרוש שמתבססת על שנאה ועמדה חד צדדית, אפשר לעבור על הביאוגרפיה שלו לראות ולהבין שמדובר באדם ששאף להיפך, אבל כנראה איזה ציטוט לא ממש מדוייק אולי בתוספת פרשנות סובייקטיבית- מטיל צל כבד על כול חיו של האיש ומציג תמונה שלדעתי מעוותת לחלוטין לגבי האדם הזה, את התרומה שלו לתיאטרון ולקולנוע הישראלי אי אפשר לבטל, את הכישרון העצום, האומץ להגיד דברים שלא תמיד פופולארים, להיות נאמן לזהות החצוייה שלו ולא להתחבא במקום נוח באמצע..כול אלו אי אפשר לבטל.

mus
06-04-2011, 19:53:53
שונא ישראל שקיבל את מה שמגיע לו משונאי ישראל .
צחוק הגורל ג'ולינו , ההצגה נמשכת פחות אחד :D:D:D

מני2000
06-04-2011, 20:39:43
זה מה ש-stinki אומר, אני לא שמעתי אותו תומך במעשה של פיגוע טרור, אני בטח לא תומך במעשים ודיבורים כאלו, גם אם עמד לצד הפלסטיני בשלב מסויים של חיו, זה עדיין לא אומר שתמך ברצח חפים מפשע, לדעתי stinki קורבן של פרשנות מאוד מסויימת, הבן אדם לא הפסיק לדבר על שלום ודו קיום, מגוכח היה אם הצהיר על דבר כזה בפה מלא והוא לא טיפש, אם דיבר כנגד ישראל או בעד המאבק הפלסטיני, זה לגיטימי כי זה אידיאולוגיה והוא עצמו חצי פלסטיני, מכאן ועד תמיכה ועידוד רצח חפים מפשע מאוד רחוק, מאוד קל להלהיט את היצרים בפרשנות בגרוש שמתבססת על שנאה ועמדה חד צדדית, אפשר לעבור על הביאוגרפיה שלו לראות ולהבין שמדובר באדם ששאף להיפך, אבל כנראה איזה ציטוט לא ממש מדוייק אולי בתוספת פרשנות סובייקטיבית- מטיל צל כבד על כול חיו של האיש ומציג תמונה שלדעתי מעוותת לחלוטין לגבי האדם הזה, את התרומה שלו לתיאטרון ולקולנוע הישראלי אי אפשר לבטל, את הכישרון העצום, האומץ להגיד דברים שלא תמיד פופולארים, להיות נאמן לזהות החצוייה שלו ולא להתחבא במקום נוח באמצע..כול אלו אי אפשר לבטל.

בבקשה, דוגמית קטנה (http://www.nrg.co.il/online/47/ART2/045/682.html) ממה שחלאת האדם הזה עודד והעמדה שהוא ייצג, אין לי טיפה של צער / רחמים / חמלה.

liorz055
06-04-2011, 20:52:17
בא לעזור, ונרצח. אם זה מה שהם עושים לאנשים הדורשים בטובתם מה הם יעשו לנו...
לי הפריע שהוא היה אדם קיצוני אלים (http://www.yeshanews.com/?id=46470) שמשום מה לא מדברים על זה.
ונסיים בויארציה(הטקסט המקורי בסוגריים) למה שרשום באנדרטה של מחנה מיידנק שנמצא בלובלין-פולין : "יהיה גורלו(גורלנו) לקח לעתידנו(לעתידכם)"

adibenbasat
06-04-2011, 23:09:14
כמובן הכול הפך פה לפוליטי, תעצרו רגע ותקשיבו לעצמיכם, בכמה שנאה ורוע אתם טעונים.

מה יותר מלא שנאה ורוע, מלהיט, מסיט, ברברי ואלים מהדיבור הזה? איכס!

כשאנשים בחברה מדברים בצורה אלימה כזו: שימותו שמאלנים או ימנים או דתיים או מתנחלים או ערבים או כול סוג של חתך אוכלוסיה, זו תעודת עניות לחברה- זו חברה חולה, כואב לי לשמוע את זה ללא כול קשר לנושא השרשור.

naty
06-04-2011, 23:32:03
חיים לא היכרת את האיש אני היכרתי.
לולא מה שעבר בצנחנים אולי היה מתמודד על הרמטכלות היום.
גוליאנו היה מורעל קיצוני מאד לשני הצדדים , אך המסר שלו היה מסר
של שלום.

הוא לא היה תמיד שפוי אלא על הסף בין פה לשם.
והוא היה יהודי כשבעטו בו בצבא נפגע מאד קשה.

מי שירה בו כיוון לטוב שעשה כדור שיכול היה להיות מכוון אליך או אלי.
המפעל שלו היה במטרה להוציא אנשים נמעגל האלימות
את זביידי הוא הוציא משם.

הרצח שלו הוא לרעתינו מכאן צא ולמד.

ZvikaF
07-04-2011, 07:10:22
לכולנו יש דעות פולטיות, זו דלת פתוחה שמובילה לריב ולא מתאימה לפורום שלנו.
יש לנו מספיק על מה לריב סביב התחביב ואין צורך בנושאים נוספים. :eek:

stinki
07-04-2011, 07:25:57
סליחה אני בכלל לא מבין מה הקשר !?
adibenbasat - זה שהוא היה so call אומן או איש תאטרון , וזה שהוא מת אמור לגרום לי עכשיו לשכוח מי האיש ומה הוא מייצג ?

סליחה , "אחרי מות קדושים אמור" אינו חל במקרה הנ"ל

מדובר בשונא יהודים\ישראלים\ציוניים וכו' ...

אין לי שמחה בלב שמת , אך בוודאי שאין לי כל כוונה להתעסק בתרומה כזו או אחרת שלו לתרבות וכו'

נ.ב.
לגרמניה הנאצית , להבדיל בזמנו , היתה תרומה אדירה לתרבות , למחקר ולרפואה .... אתה מוכיר מישהו מאותם חלאות אדם ?

אז חאלס להתיפייפות הנפש , המרחם על האכזריים סופו שיתאכזר לרחמניים !

liorz055
07-04-2011, 07:40:42
חיים לא היכרת את האיש אני היכרתי.
לולא מה שעבר בצנחנים אולי היה מתמודד על הרמטכלות היום.
גוליאנו היה מורעל קיצוני מאד לשני הצדדים , אך המסר שלו היה מסר
של שלום.
.

זכרתי שקראתי לפני כמה (הרבה ) שנים ראיון שלו ,בו הוא מתאר איך זרקו אותו מהצנחנים בגלל שהוא הרביץ למפקד שלו , אחרי שהוא אמר משהו נגד ערבים. לא מצאתי את אותו ראיון אבל מצאתי את זה (http://www.fresh.co.il/vBulletin/showpost.php?p=3688541&postcount=68), כנראה שאני לא היחיד שקרא אז את הכתבה הזו. אין לי מושג איך משם הוא יכול להיות רמטכ"ל.

אני חושב שהפוסט הזה (http://rotter.net/blogs/boaz/) מביע באופן טוב את המצב האומלל

adibenbasat
07-04-2011, 18:03:01
סליחה אני בכלל לא מבין מה הקשר !?
adibenbasat - זה שהוא היה so call אומן או איש תאטרון , וזה שהוא מת אמור לגרום לי עכשיו לשכוח מי האיש ומה הוא מייצג ?

סליחה , "אחרי מות קדושים אמור" אינו חל במקרה הנ"ל

מדובר בשונא יהודים\ישראלים\ציוניים וכו' ...

אין לי שמחה בלב שמת , אך בוודאי שאין לי כל כוונה להתעסק בתרומה כזו או אחרת שלו לתרבות וכו'

נ.ב.
לגרמניה הנאצית , להבדיל בזמנו , היתה תרומה אדירה לתרבות , למחקר ולרפואה .... אתה מוכיר מישהו מאותם חלאות אדם ?

אז חאלס להתיפייפות הנפש , המרחם על האכזריים סופו שיתאכזר לרחמניים !

קודם כול לידיעתך- הוא יהודי וישראלי.
שנית, להשוות את גרמניה הנאצית וכו..קצת נסחפת לא?
בכול מקרה, אני בהחלט מוכיר בתרומה בתחום רפואה (לצורך העניין) של מחקרים בגרמניה בתקופת מלחמת העולם השנייה בכול הקשור לחקר הסרטן שעד היום לומדים מהם, חשוב לציין שלא להתבלבל- אלו לא ניסויים בבני אדם או תאומים כפי שעשה מנגלה, אלא מחקר מעבדתי כפי שנעשה גם היום, אין לה קשר לשואה, או למלחמה עצמה. בנקודה הספציפית הזו החוקרים הגרמנים (שהיו נאצים למעשה) השיגו פריצות דרך שכולנו "נהנים" מהם עד היום.
אני עושה הפרדה, זה לא קל אבל אפשרי ואני כן מוכיר בתרומה של ג'וליאנו מר לתרבות הישראלית ובמקביל גם לא מקבל התבטאות כזו או אחרת שלו.
להגדיר אותו "מדובר בשונא יהודים\ישראלים\ציוניים וכו' ..."
זה קצת שטחי מידי וגם לא נכון.
אתה מדבר בסיסמאות שלא אתה המצאת, עצור רגע ונסה להבין את תוכן הדברים שלי, אם תסכים או לא זה עניינך, אני לא נגדך, אלא מנסה לגרום לך להסתכל בצורה יותר רחבה, גם אם תמשיך לשנוא אותו.

haimgil
07-04-2011, 22:13:37
מאז ומעולם בזכות השמאלנים מדינת ישראל נכנסה למלחמות .מי שקרא את התגובה שלי יידע שאין בי רגע של חרטה.מי שגורם נזק לצבא ולחיילים ולביטחונם ונזק דיפלומטי בין לאומי למדינת ישראל,סופו יהיה מר.ומאחל לו בדיוק את מה שייחלתי לגולינו.ודרימר תישלח כמה נקודות שאתה רוצה אתה עדיין לא תשנה את דעתי .אני פשוט לא אוהב שמאלנים מאותם תכונות שרשמתי למעלה.

stinki
08-04-2011, 08:10:23
א(ע)די בן בסט ,
יקירי תמשיך לחפש את הטוב שבאוייבנו ....

שבת שלום
יוסי

adibenbasat
08-04-2011, 11:25:18
א(ע)די בן בסט ,
יקירי תמשיך לחפש את הטוב שבאוייבנו ....

שבת שלום
יוסי