PDA

צפייה בגרסה מלאה : דיון רוצה לקנות מחשב נייד

Menash
10-04-2011, 21:35:53
שלום לכולם.
מה דעתכם על המחשב הזה- DELL XPS 15 i7-740QM GeForce GT 435M
http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16713

בברכה.

Liav
11-04-2011, 10:02:27
מה הצרכים שלך מהמחשב?
אילו תוכנות אתה הולך להריץ עליו?
האם יש חשיבות לגודל ולמשקל?

אין דבר כזה מחשב טוב - יש מחשב שמתאים לצרכים שלך ולכן הוא טוב לך, אבל עבור מישהו אחר הוא יהיה מחשב לא טוב...

Menash
11-04-2011, 12:02:05
אני צריך כרטיס מסך מספיק טוב כדי להקיץ תוכנות שרטוט, אופציה למשחקום ומעבד מספיק חזק כדי שיהיה עדכני לעוד שנתיים- שלוש כי אני לא מחליף מחשב כל יום.
הייתי רוצה שהמארז יהיה קשיח ואיכותי שיהיה עמיד לנשיאות וכמובן סוללה שתספיק לעבודה במשך שעתיים וחצי- שלוש.
אחרי חיפושים רבים מצאתי לנכון שהמחשב הנ״ל מתאים עבור הצרכים שלי ועוד דגש רצוי שיהיה dell

Liav
11-04-2011, 13:51:36
ל-Dell יש מחשבים טובים, אבל לא רק להם.
למה דווקא Dell?
מה רע ב-Lenovo למשל?

וכמה התקציב?

RonenTal
11-04-2011, 13:52:44
שמע המחשב הוא מפלצת ללא ספק רק שים לב שזה מסך LCD ולא LED

Menash
11-04-2011, 14:46:09
ל-Dell יש מחשבים טובים, אבל לא רק להם.
למה דווקא Dell?
מה רע ב-Lenovo למשל?

וכמה התקציב?

לנובו יותר טובים! אבל אין הצדקה למחיר לדעתי. ב6000₪ תעמיד דל מול לנובו, הדל מנצח בתמורה למחיר.

Menash
11-04-2011, 14:50:58
שמע המחשב הוא מפלצת ללא ספק רק שים לב שזה מסך LCD ולא LED

המסך אכן HD TLF LCD.
מה רע במסכי led?
**

Boogle
11-04-2011, 22:27:24
אני צריך כרטיס מסך מספיק טוב כדי להקיץ תוכנות שרטוט,

פרט אילו תוכנות.
כמעט כל התוכנות המקצועיות דוגמת סולידוורקס לא יעבדו טוב עם כרטיס GEFORCE, אלא תצטרך כרטיס QUADRO FX.

אני רכשתי לפני חודש סוס לא קטן (http://www.pc365.co.il/search.aspx?keyword=m4500-8600)(שכרגע נמצא במצב פיל לבן :() באותה החנות.

שים לב שהדגמים המקצועיים מגיעים עם מסכי FHD LED 1920X1080 כאשר יש גרסאות עממיות לסדרה עם מסכי HD LED 1600X900.
בכל אופן הסדרה המקצועית לתחנת עבודה (שגם תריץ משחקים) היא הM4500 ולא הXPS.

הלנובו בסדרת תחנות העבודה (W510) זולים יותר , אך נפסלו על ידי משתי סיבות האחת שכפתור הFN נמצא באופן מעצבן במקום של כפתור הCTRL בצד שמאל. והשניה כי שלומי (4046) המליץ לי :)

עוד דבר קטן לשים לב אליו הוא נושא התאימות של תוכנות ה"שרטוט" למערכת ההפעלה WIN7 . אני שוקל בימים אלו נסיגה לXP בגלל זה (בעיית דרייברים).

Menash
12-04-2011, 17:55:25
אני רוצה להריץ עליו solidcam solidwork mastercam חייב כ.מסך quadro?

Boogle
12-04-2011, 20:38:57
תלוי כמה אתה מתעצבן שנעלמים לך פרטים של המודל מהמסך

אלונזו
13-04-2011, 22:44:59
הינה

http://www.zol.co.il/Product.aspx?ProductID=490

המחשב נייד הכי חזק שיש כרגע בעולם וזה במחיר מבצע ;)

כל מה שתרצה יעבוד עליו :D

Menash
15-04-2011, 17:53:31
לסיכומו של עניין נושא הרצת תוכנות שרטוט ירדה מהמחשב הנייד מהסיבה שאת כל העבודות אני עושה בבית ולהשקיע במחשב רק כדי שתהיה את האופציה אם אי פעם ארצה לשרטט בנייד ניראה לי מיותר.
מביקורות הבנתי שהdell הינו תנור אפייה לא קטן, ומארזי האלומיניות החדשים שלהן נשרטים בקלות ומאבדים מערכם מבחינה אסטטית.
היות ואני לוקח את הנייד כמעט לכל מקום חשבתי לבחור בלנובו למראת מחירו המוגזם.
המחשבים שלהם בעלי מארז חזק ומיועדים לשאת מאמצים מכאניים חיצוניים.
מה דעתכם על הדגם הבא: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16748

SEVEN
15-04-2011, 19:02:33
לסיכומו של עניין נושא הרצת תוכנות שרטוט ירדה מהמחשב הנייד מהסיבה שאת כל העבודות אני עושה בבית ולהשקיע במחשב רק כדי שתהיה את האופציה אם אי פעם ארצה לשרטט בנייד ניראה לי מיותר.
מביקורות הבנתי שהdell הינו תנור אפייה לא קטן, ומארזי האלומיניות החדשים שלהן נשרטים בקלות ומאבדים מערכם מבחינה אסטטית.
היות ואני לוקח את הנייד כמעט לכל מקום חשבתי לבחור בלנובו למראת מחירו המוגזם.
המחשבים שלהם בעלי מארז חזק ומיועדים לשאת מאמצים מכאניים חיצוניים.
מה דעתכם על הדגם הבא: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16748

לטעמי המפרט חלש מידי בשביל המחיר. אתה משלם כאן המון על הניידות של המחשב ופחות על המפרט.
המעבד הוא מהדור הישן, יצאו מעבדים בארכיטקטורת sandy bridge ואלו חזקים בהרבה מהקודמים (זה שמופיע במחשב הנ"ל), אומנם הם כרגע מותקנים רק על מחשבי אפל ומתחילים לזלוג לdell ... לשיקולך.
זכרון של 2 גיגה הוא כבר מזמן לא סטנדרט, היום לא לוקחים פחות מ-4 (ולתוכנות
גרפיות כבדות בwin7 64 bit אפילו 8 גיגה מומלץ), יעיל במיוחד למולטיטסקינג.
אין כרטיס מסך dedicated מה שיקשה מאוד הרצה של תוכנות גרפיות או סימולטורים/משחקים ... אם רלוונטי לך, כרטיס המסך הקיים הוא המובנה של אינטל שבדור הישן לא היה מי יודע מה.
אין לך כונן אופטי, אני מניח ששמת לב.
הכונן הקשיח גם קטן יחסית למה שבדר"כ מקובל היום, במחשבים ברמת הניידות הגבוהה מקובל בכלל לאבזר את המחשב ב-SSD, שוב .. זה דגם לא ממש חדש ולכן עדיין עם דיסק קשיח מכני.
ה-IBM (היום לנובו) הם מחשבים שבנויים מאוד טוב (הסדרות הגבוהות כמובן) ומאוד קשיחים, אבל המחיר גבוה יותר בהתאמה.

איזי
15-04-2011, 19:29:28
השירות של Lenovo מעולה, של Dell מאכזב מאד, Toshiba הגרוע ביותר (השירות לא הנייד).
כדאי להכניס את זה לשיקלול המחיר. (מנסיון עם מאות ניידים).

Liav
15-04-2011, 22:10:54
מנסיון עבודה על X200 (הדגם שיצא לפני ה-X201) - מדובר במחשב מצויין, קטן, קל ונוח - ויחסית חזק בביצועים לגודלו. אני מאמין שה-X201 יתן עבודה עוד יותר טובה.

יש שיקולים נוספים שקשורים לנוחות העבודה (מיקומי כפתורים למשל - כמו בדוגמה של בנצי)
אם יש לך את האפשרות, מצא מחשב כזה ונסה לעבוד איתו קצת ותראה אם הוא נוח לך ואין בעיות מיוחדות.

איזי
15-04-2011, 22:24:36
מנסיון עבודה על X200 (הדגם שיצא לפני ה-X201) - מדובר במחשב מצויין, קטן, קל ונוח - ויחסית חזק בביצועים לגודלו. אני מאמין שה-X201 יתן עבודה עוד יותר טובה.

יש שיקולים נוספים שקשורים לנוחות העבודה (מיקומי כפתורים למשל - כמו בדוגמה של בנצי)
אם יש לך את האפשרות, מצא מחשב כזה ונסה לעבוד איתו קצת ותראה אם הוא נוח לך ואין בעיות מיוחדות.

+1
ההודעה הזו נכתבת מ-X201 ואכן הוא נוח מאד לעבודה למי שמתאים לו צג 12 אינטש. Lenovo יצאו עם X220 שמחליף את הדגם הנוכחי.

Menash
16-04-2011, 00:53:27
כמו שאמרתי כבר אני מעוניין לשים דגש על נידות ומבחנת ביצויים המפרט של לנובו שבנידון מספק אותי.
בקשר למקום הלחצנים שבמקלדת- הכל עניין של הרגל...
אני חושב שלמרת מחירו הגבוהה ביחס למפרט אני ארכוש אותו ובקשר לזיכרון, יש לי שני זכרונות של 4 ג'יגה המותאם לנייד הזה.
בקשר לדיסק הקשיח- נסתפק במה שיש וכשהssd ירדו קצת במחיר אפשר יהיה לשדרג.

תודה רבה לכולם.