התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מדריך שיפצור Liberator של HeadPlay לשימוש בסוללת ליפו

wonderd
15-04-2011, 21:25:27
אהלן חברים,

אתמול קיבלתי את המשקפיים של HP (מיד אחרי ש EMS והמכס חגגו לי על התחת כמובן..), אחרי קצת משחקים והתלהבות ראשונית הגיע הזמן לגשת לעניינים;
האריזה כוללת את המשקפיים ויחידת חיבורים שנקראת LIBERATOR - שבניגוד לשמה - 'המשחררת', היא בעצם די כובלת אותנו..:rolleyes: המשקפיים מתחברות ליחידה והיא מתחברת אל מקור וידאו/אודיו כלשהו. האפשרויות כוללות חיבור VGA, חיבור S.Video וחיבור קומפוננט (ע"י כבל מתאם ל S.Video שמגיע בערכה), החיבור הכי מדליק הוא כניסת USB, בערכה מגיע גם DiskOnKey מתאים שמיועד בעיקר לשידרוגים אבל יש אפשרות להעתיק סרטים וכו אל היחידה ולהציג אותם על המשקפיים כמו יחידת DVD אישית, החיבור האחרון הוא יציאת USB שמתאימה לחיבור ישירות למחשב. עם היחידה מגיע גם זוג אזניות מתאימות.

הדבר הראשון שעשיתי היום היה לבצע שינוי להתאמת חיבור סוללת ליפו במקום החיבור הקבוע לחשמל. באופן עקרוני יש 2 אפשרויות חיבור של המשקפיים למקור מתח - או חשמל מיוצב 12V, או לקנות סוללה מקורית בעלות של כ 80$. אין אפשרות לחיבור ישיר של ליפו 3 תאים מכיוון שיש רכיב פנימי שיישרף אם נספק לו מתח שמעל 12V, ואי אפשר לחבר סוללת 2 תאים מכיוון שהמכשיר לא יזהה מספיק התנגדות ולא יפעל, לכן יש לבצע שינוי קטן:
פותחים את הגב של היחידה (יש חור עגול קטן בצד של חיבור המשקפיים שאם נלחץ אותו פנימה נוכל לשלוף את המכסה בשלמותו), בפינה רואים את החיבור שמתאים לסוללה המקורית שכולל 5 פורטים, השניים הקיצוניים שקרובים לפינת המכשיר הינם חיבורי "+", האמצעי הוא חיבור לחיישן התנגדות והשניים האחרונים הם חיבורי "-".
מה שצריך לעשות די פשוט אבל צריך להיעשות בזהירות - (אני בחרתי לפרק את הלוח מהמארז ולבצע את זה על השולחן) - יש לחבר חוט אחד (עדיף אדום) אל נקודת ה "+" הקיצונית, חוט (שחור) אחד אל נקודת ה "-" הקיצונית ואחרון חביב; נגד 10K אום - רגל אחת אל החיבור האמצעי ואת השנייה אל חיבור ה "-" הקרוב אליו. את שני החוטים להלחים למחבר DEAN או XT60 לפי העדפתכם, לשים לב לקוטביות נכונה ע"פ מה שחיברנו על הלוח.
עכשיו אפשר לחבר סוללת ליפו 2 תאים ולהנות ממכשיר שלא צריך חיבור חשמל קבוע, סוללת 4000mah תבצע את המשימה יפה ותחזיק לאורך זמן. שימו לב שאי אפשר להטעין את הסוללה דרך חיבור החשמל וצריך להוציאה מיחידה כדי להטעין.
צירפתי כמה תמונות וציור ששאלתי ממקום אחר וביצעתי עליו שינויים קטנים להפשטת העניין.

בהצלחה!
אלעד.

motiganot
15-04-2011, 23:11:16
כל הכבוד על האומץ לקחת מכשיר חדש ויקר ולעשות בו שינוים !
אתה מודע כמובן שביטלתה לך את האחריות על המכשיר ???
יש עוד משהו חשוב שצריך לעשות, וזה לקבע את החיבור של המשקפיים
לאותו Liberator . החיבור שם מאוד עדין ומתקלקל מהר מאוד.

tomer_inbar
16-04-2011, 08:43:28
אני גם בדרך להזמין את המשקפיים של HEADPLAY, ואני מתכוון לערוך את השינוי הזה שנלקח מ-RCG.
איך לקבע את המשקפיים לליברטור בצורה יפה?