צפייה בגרסה מלאה : שאלה כיוון מסוק דלק
capochino
30-04-2011, 21:14:28
שבוע טוב
נתקלתי בבעיה בעת כיוון המסוק שלי
אני בשלב איפוס הסרוואים ואני נעזר בסרטונים שמוטי פירסם ( סרטונים שמאוד עזרו לי אגב)
ובשלב מסויים באחד הסרטונים , צריך לכוון את המצערת ( מדובר על מסוק חשמלי שם ) ושם הסוואש באמת עולה ויורד אבל הבעיה אצלי שמדובר במסוק דלק , ויש לו סרואו גז משל עצמו , אז מה בדיוק אני עושה , את מי אני מכוון פה?
שמתי את המצערת בשלט בחצי וכיוונתי את הסרוו גז לאמצע (90 מעלות ) עשיתי בסדר?
ממש לא.....
בכיוון המצערת צריך לבדוק כמה דברים לפני.....
1. הקיזוז צריך להיות עד למטה
2. ה-TRAVEL ADJ או ATV לכל כיוון 100 אחוז.
3. לוודאות טווחים לפני שמחברים את הבול לינק של המצערת.
שבטעות לא תגרום נזק לקרבוטור או לסרוו כתוצאה מטווח תנועה לא נכון.
אני ממליץ לך לקבל הסבר טלפוני או להפגש עם מישהו שמבין כי אתה צריך גם
להגדיר ולכייל גוברנור וזה כבר תורה בפני עצמה .
wonderd
01-05-2011, 07:45:23
שגיא - את מספר 1 ברשימה שלך מעולם לא הבנתי...מה העניין פה?
לגבי הכיוון - כמו ששגיא כתב את צריך להגיע למצב שבו הכיוון המכאני כמעט מושלם מהבחינה הזאת שבסטיק למעלה או למטה הסרוו יזיז את המצערת עד הסוף ולא ידחוף יותר מדי/פחות מדי כשה Travel ADJ נמצא על 100%, אח"כ לכיולים מדוייקים יותר ניתן לשנות את ה 100% לפי הצורך עדי לקבל טווח מדויק יותר וכדי לכוון מצב מצערת בסרק.
את הכיוון המכאני תנסה לבצע ע"י הורדת סטיק עד למטה, הורדת המצערת במנוע עד לקו התחתון והתאמת הפושרוד/ מיקום הבול על זרוע הסרוו בצורה הכי מדוייקת, אח"כ תעלה סטיק עד למעלה ותוודע שגם שם אין חריגה מבמקסימום במצערת כדי שלא תייצר לחץ מיותר ומסוכן על המצערת. בכל מקרה זה הסבר בסיסי ביותר וכדאי (שוב, כמו ששגיא כבר כתב..:) ) לשבת בפעם הראשונה עם מישהו שמבין כדי ללמוד מה לעשות והכי חשוב - מה לא לעשות! שים לב שהרבה דרכים מובילות לרומא אז אל תתרגש אם מישהו בוחר בדרך קצת אחרת, העיקר שהתוצאה תהיה זהה וטובה.
שגיא - את מספר 1 ברשימה שלך מעולם לא הבנתי...מה העניין פה?
מה לא הבנת ?! אני מדבר על קיזוק המצערת........
guyro
01-05-2011, 11:00:18
אלעד, שגיא צודק, מכיון שמכוונים קודם גיאומטריה מכנית צריך לוודא שהקיזוז בשלט עד למטה.
wonderd
01-05-2011, 12:06:22
זה מה שלא הבנתי - למה הקיזוז צריך להיות למטה? למה לא באמצע?
guyro
01-05-2011, 12:19:23
כי שאתה מכוון מכנית אתה רוצה לכוון שיהיה לך את כל מרחב התנועה הגיאומטרית. ביחס לנקודות הקצה של הרדיו.
wonderd
01-05-2011, 13:07:29
ואז מה יקרה כשמעלים את הטרים בחזרה לאמצע - הכיוונים של המינימום משתנים לא? וכשמכוונים את המקסימום של המצערת - גם עם טרים למטה? גם אז אם אני ארים את הטרים בחזרה לאמצע - ייווצר לחץ על המצערת מעבר לגבול העליון שלה לא?
guyro
01-05-2011, 13:17:09
אלעד, כיוונת פעם מנוע ניטרו ? גם על טיסן? הגבולות לא משתנים.... הורדת טרים עד מטה סוגרת את הקרבורטור עד הסוף וגורמת לדימום המנוע, העלאת הטרים פותחת את הקרבורטור ומאפשרת הנעת המנוע לכדי מצב סרק.
wonderd
01-05-2011, 13:24:54
הבנתי, תודה רבה.
גיא אלעד רגיל לחשמלי :)
אלעד זה בסדר אני גם בהתחלה לא הבנתי
את זה עד שהרכבתי את ה-700 וקיבלתי הסבר.
בסופו של יום לאחר כיוון הטריים נמצא באמצע לצורך ההנעה.
wonderd
01-05-2011, 13:42:54
אני עשיתי את זה הפוך עד עכשיו..:confused: - כיוונתי כשהטרים באמצע את הסרק ואז עדיין אין בעיה להוריד את הטרים למטה כדי לכבות מנוע..
בכל מקרה, שאלתי כי תמיד שמעתי שצריך להוריד את הטרים ואף אחד לא הסביר למה, אז לא עשיתי, עכשיו קיבלתי הסבר ולמדתי דבר חדש מבחינתי שהייתי צריך ללמוד מזמן..
ובשביל להניע את המסוק לא היית צריך להריים טרים למעלה ???
במקרה כזה אתה עלול לנצל את כל טווח הטרים ללא אפשרות משחק.....
בכל מקרה גם אני עדין לומד על הניטרו ובמילה אחת זה היה שווה !!!!!
capochino
04-05-2011, 08:54:23
אוקיי כיוונתם אותי בעיניין הזה תודה רבה
שאלה נוספת
כשאני מזיז את הסטיק מצערת במסוק דלק אז הסוואש גם אמור לעלות ולרדת כמו בחשמלי?
guyro
04-05-2011, 10:58:24
כן ולא, התנועה תהיה בהתאם לאיך שכיוונת את גרף המצערת במצב הטיסה הנבחר.
capochino
04-05-2011, 21:07:48
אני כרגע עברתי את שלב איפוס הסרוואים( הסרוואים מאוזנים ל90 מעלות והסוואש לבלר נוגע בכולם פלס )
עכשיו מה? אני מזיז סטיק גז ורק הסרוו גז מגיב לי , חוץ מיזה שום דבר בסוואש לא זז..
wonderd
04-05-2011, 21:56:25
איך איפסת את הסרוואים בלי שהסטיק מזיז אותם? כשאתה מדליק שלט - הסרוואים מתאפסים?
capochino
05-05-2011, 05:28:10
כשאני מדליק שלט הסוואים מתאפסים כן
guyro
05-05-2011, 05:39:43
אתה חייב לשבת עם מישהו שיודע לכווון מסוק, הניסיון הזה דרך השירשור לא יגמר בטוב...
wonderd
05-05-2011, 07:04:16
בסטיק הימני הסרוואים זזים בכיוונים הנכונים? קצת לא מובן לי איך יכול להיות שבסטיק השמאלי הם בכלל לא זזים...
כמו שגיא כתב - כדאי לך לשבת עם מישהו מקצועי יותר שלכל הפחות יאתר את הבעיה בשבילך ויוודא שלא עשית שטויות. אל תשכח שכמה שהתחביב הזה כיף - זה לא בדיוק משחק ויכול להיות מאוד מסוכן.
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.