צפייה בגרסה מלאה : רעיון הצעה - חסימת משתמשים מתגובה בהודעות של פותח השירשור
eitan-ro
05-05-2011, 21:57:31
יש פה כמה טרולים שאוהבים להציק לאנשים מאד מסוימים, אני מציע שתהיה אופציה לחסום משתמש (ע"י יוזר שמעוניין בכך) מסוים מלהגיב לשירשורים של פותח השירשור, וככה נימנע חלק מהחיכוך שיש בין יוזרים מסוימים.
מה אתם אומרים? דרימר?
איתן.
igalr
05-05-2011, 22:12:18
ואם אפשר להוסיף מנוע חיפוש דעות
ואז לחסום כל דעה שלא מתאימה לפותח השרשור זה יהיה הכי טוב.
אם אי אפשר לעשות מנוע אוטומטי כזה אז אולי בתקנון אפשר יהיה להוסיף סעיף שמותר להגיב לפותח שרשור חייבים להביע דעה חיובית על הכתוב ועל פותח השרשור עצמו.
eitan-ro
05-05-2011, 22:31:00
יש הבדל בין להביע דעה שונה לבין לרדת על הבן-אדם...
flatspin
05-05-2011, 22:51:04
ומי לדעתך יקבע מהו הגבול הדק שבין זה לזה ? האם כל פותח שירשור יחליט מי ישתתף בו ומי לא ? אולי יקבע בורר לקבוע מה רמת ההצקה ? ואם ה'מציק', לדעתך , ישנה ממנהגו ויכתוב לענין ? מה אז ?
כוונתך ברורה ומובנת, ובכל זאת נראה לי שהגזמת משהו בהצעתך.
eitan-ro
06-05-2011, 06:25:02
ה"מציקים" לא משנים את מנהגיהם...
לדעתי זאת זכותם של היוזרים לחסום משתמשים הן בהודעות פרטיות והן בשירשורים שלהם,בן אדם לא יחסום ככה בן אדם כי משעמם לו, הוא יעשה את זה כי תהיה לזה סיבה כלשהי.
איתן.
לא יסים בעליל.
בשביל הבעיות שאתה מדבר עליהם יש מנהלים.
igalr
06-05-2011, 07:45:06
ה"מציקים" לא משנים את מנהגיהם...
לדעתי זאת זכותם של היוזרים לחסום משתמשים הן בהודעות פרטיות והן בשירשורים שלהם,בן אדם לא יחסום ככה בן אדם כי משעמם לו, הוא יעשה את זה כי תהיה לזה סיבה כלשהי.
איתן.
נניח שמישהו מתלונן על התנהגות של מישהו אחר
אתה מציע לאפשר לראשון לחסום את השני
והשני מכיוון שלא יוכל להגיב לגופו של עניין יפתח שרשור משלו ויחסום את הראשון ?
eitan-ro
06-05-2011, 10:30:49
לא בדיוק - מה שאני מתכוון אליו זה:
נגיד שיש 2 אנשים שתמיד יש ביניהם "חיכוכים" כאלה ואחרים, אז כדי למנוע את זה משתמש X יחסום את משתמש Y ואז יקרו 2 דברים: משתמש Y לא יוכל לשלוח ה"פ למשתמש X וגם משתמש Y לא יוכל להגיב לשירשורים שפתח משתמש X, זה כמובן לא יפתור את כל החיכוכים ביניהם, אבל זה ימנע חלק ניכר... יש את זה בפורום אחר שאני קורא בו וזה עובד 10!
T-A - המנהלים הם לא גננות והם לא יכולים לעקוב אחרי כל פוסט ופוסט!
איתן.
מנהלים לא גננות , אבל גם בפורום יש להשליט סדר ותרבות , ע"י הזהרה ואז הרחקה של משתמשים.
בדרך כלל יש בפורומים (היה בגירסה הקודמת גם ניראה לי) כפתור דיווח על הודעות פוגעניות.
בכל אופן , הרעיון בעייתי בגלל שהוא יכול ליצור כלי לנגח אנשים בלי שיהיה להם יכולת להגיב על כך.
eitan-ro
06-05-2011, 10:48:38
מנהלים לא גננות , אבל גם בפורום יש להשליט סדר ותרבות , ע"י הזהרה ואז הרחקה של משתמשים.
בדרך כלל יש בפורומים (היה בגירסה הקודמת גם ניראה לי) כפתור דיווח על הודעות פוגעניות.
בכל אופן , הרעיון בעייתי בגלל שהוא יכול ליצור כלי לנגח אנשים בלי שיהיה להם יכולת להגיב על כך.
מניסיון אזהרות והרחקות זמניות לא עוזרות.. כבר עשינו את זה לכמה משתמשים כאן והם לא למדו לקח.
כפתור הדיווח עובד מצוין, אבל זה מחזיר את המצב לגננות - "הוא עשה לי....", "הוא אמר עלי..." וכו'.
הכלי הזה הוא לא כלי ניגוח בכלל אלא יותר כלי מניעה.
בוא נגיד ככה - אם לא היתי רואה את הכלי הזה עובד בפורום שיש בו כמה מאות אלפי משתמשים, אז היתי מסכים איתך, אבל מכיוון שזה כלי מוכח אני מציע אותו גם פה.
איתן.
igalr
06-05-2011, 11:09:38
לא בדיוק - מה שאני מתכוון אליו זה:
נגיד שיש 2 אנשים שתמיד יש ביניהם "חיכוכים" כאלה ואחרים, אז כדי למנוע את זה משתמש X יחסום את משתמש Y ואז יקרו 2 דברים: משתמש Y לא יוכל לשלוח ה"פ למשתמש X וגם משתמש Y לא יוכל להגיב לשירשורים שפתח משתמש X, זה כמובן לא יפתור את כל החיכוכים ביניהם, אבל זה ימנע חלק ניכר... יש את זה בפורום אחר שאני קורא בו וזה עובד 10!
T-A - המנהלים הם לא גננות והם לא יכולים לעקוב אחרי כל פוסט ופוסט!
איתן.
בהנחה ש Y רוצה להגיב , מה מונע ממנו לפתוח שרשור נפרד שבו יוכל להגיב ואז במקום שרשור אחד שיש בו בלאגן יש שניים .
וזה עוד המקרה הפשוט שבו יש רק שתי דעות . בישראל ל N אנשים יש N+1 דעות לכל הפחות
eitan-ro
06-05-2011, 13:36:41
מתוך כל ה"מציקים" יש אולי 1-2 שאשכרה יפתחו שירשור נפרד רק כדי להציק, ובמקרה הזה המנהלים יכנסו לפעולה.
מני2000
06-05-2011, 15:24:24
אתה מדבר על מציקים קבועים, מה הבעיה לחסום אותם לצמיתות?
eitan-ro
06-05-2011, 17:03:48
כי הם מציקים לאנשים קסועים וספציפיים... פרט לזה חלקם מועילים
guyst
07-05-2011, 00:19:24
איתן אני תומך ב-100% ואם זה ישים טכנית זה יוריד את לדעתי את כמות ההצקות.
ואני גם מסכים עם העובדה שאלה אנשים קבועים, לצערי...
haimgil
07-05-2011, 23:11:59
למה לא נומר להם בפשטות שהם מציקים.יאאלה בוא נעלה שמות,ממה יש להתבייש.
Boogle
07-05-2011, 23:29:48
חיים גיל
wonderd
08-05-2011, 07:05:54
לחסום משתמש בהודעות פרטיות זה דבר אחד, אבל לחסום משתמש מלהגיב בשירשורים מסויימים - קצת דומה לאיראן..
אתה לא יכול לאפשר לאחד להביע את דעתו המלאה - צודקת או מוטעית, ולשני לחסום אותו כדי שלא יביע את דעתו ההפוכה.
בדיוק כמו שאתה לא יכול לסגור איזורים מסוימים בתחומי מדינה לאוכלוסיה ספציפית שלא מתאימה לך.
זה פורום אמנם פרטי אבל פתוח לציבור, אם מישהו מציק לך באופן אישי - דבר איתו ותפתור את הבעיה, ההתבכיינות הזאת למנהלי הפורום קצת ילדותית. אני בהחלט חושב שיש לסנן 'תכנים בשפה לא נאותה' וגם התקפות אישיות, אבל מצד שני צריך מאוד להיזהר עם זה ולא להגיע למצב שבו האפלייה בסינון בוטה וגלויה.
guyst
08-05-2011, 07:09:04
לדעתי הלכת טיפה רחוק. :) יש תגובות עינייניות ויש תגובות "נועצות" ומתייחסות ישירות לאדם ספציפי, ופה בא המשורר להציע תקנות אלו.
eitan-ro
08-05-2011, 08:23:38
לדעתי הלכת טיפה רחוק. :) יש תגובות עינייניות ויש תגובות "נועצות" ומתייחסות ישירות לאדם ספציפי, ופה בא המשורר להציע תקנות אלו.
בדיוק!
igalr
08-05-2011, 09:25:54
ההתבכיינות הזאת למנהלי הפורום קצת ילדותית.
אני גם מציע להגביל את ההתבכיינות למנהלי הפורומים וגם של מנהלי הפורומים.
אייל שפירא
08-05-2011, 09:56:23
מישהו צריך עוד הסבר למושג "אירוניה", או שזה היה מספיק?
יש לי רעיון אחר.
אפשר להתאגד בחמולות ולערוך מעקב אחרי המתנכלים הסידרתיים ופשוט להפוך כל תגובה שלהם וכל שירשור שהם פותחים למלחמת הצקות ודיונים חסרי קשר, שיהיו מספיק "מנומסים" כדי שלא לחטוף עליהם אזהרות והרחקות, אבל מספיק מעצבנים כדי שהשירשור או התגובה יהפכו לתפלים ואולי אפילו ימחקו\ינעלו.
כי כמו שאומרים ביידיש - a la guerre comme a la guerre.
מנהלי הפורומים אינם גננות, אנחנו לא ילדים בגן, אין טעם בשיטור מחשבות ואין הגיון בהגבלת חופש הביטוי.
צריך פשוט להיעזר בכלי היהודי העתיק - החרם.
וכמובן, כמו שמציעים בכל גן חיות - Dont feed the f@#&ing trolls!
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.