PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! זקוק למטיס FPV עם QUAD להטסה בתערוכה

asafh1
08-05-2011, 09:01:04
שלום חברי פורום יקרים
עוד כשבועיים מתקיים כנס שנקרא BYNET EXPO בתאריך 16.5 בגני התערוכה בת"א.
פנו אלי אנשי השיווק וביקשו לדעת האם יש חבר פורום בעל QUAD FPV אשר מוכן לבוא ולהטיס כמה דקות בפתיחת המליאה .

אשמח אם מישהו יוכל ליצור עימי קשר ואני יפנה אותו לגורמים הרלוונטיים .
תודה
אסף
0525529084

asafh1
08-05-2011, 13:45:45
כמובן בתשלום ... אם זה לא היה ברור :)

Guyazulay@
08-05-2011, 13:54:57
את מי שאתה מתכוון להעסיק תוודא שיש לו ביטוח ושהאזור יהיה בסביבה בטוחה ביחס לצופים!

asafh1
08-05-2011, 14:30:40
את מי שאתה מתכוון להעסיק תוודא שיש לו ביטוח ושהאזור יהיה בסביבה בטוחה ביחס לצופים!

אתה צודק , אני מסכים לכל מילה .
אני לא יודע כמה קרוב זה יהיה לצופים ....

sohos
11-05-2011, 12:23:25
לידיעה.....
עבודה בישראל בכלים בלתי מאוישים לעבודה מסחרית ( QUAD AKTO ) לא חוקית...
והינה עברה פלילת.....
אם יהיה חס ושלום משהו . מפעיל הכלי צפוי לבעיות גדולות.
צפו הוזהרתם......

haimz24
11-05-2011, 12:31:39
כל מילה בסלע כל הכבוד על ההא/ערה

asafh1
11-05-2011, 12:47:00
לידיעה.....
והינה עברה פלילת.....
צפו הוזהרתם......

תודה
העברתי לאחראיים

igalr
11-05-2011, 13:06:16
לידיעה.....
והינה עברה פלילת.....
צפו הוזהרתם......

נראה לי שההגדרה שלך יותר מדיי גורפת

sohos
11-05-2011, 13:52:19
זה ממש ככה.....

tomer_inbar
11-05-2011, 15:42:52
QUAD OCTO, טריקופטר לא נחשב :D

igalr
11-05-2011, 15:57:06
זה ממש ככה.....

יש סימוכין , תימוכין , נימוקין ?

sohos
11-05-2011, 16:23:24
בארץ
רק לצבא יש אישור לשימוש בכלים כמו אלה לשימוש מסחרי/מבצעי.

master_bebe
11-05-2011, 22:14:22
אני בספק....
הוא מטיס "טיסן" בתשלום, לא מדובר במערכת אוטונומית.

יש הרבה חברות שנותנות שירותי צילום מרחפנים, ועוד הרבה יותר מטיסים באירועים...

sohos
11-05-2011, 22:35:20
לגבי החברות שנותנות שירותי צילום מרחפנים ברשיון / ביטוח / אישורים אז אין חיה כזאת בארץ לא קיימת חברה כזאת......
ואם יש אני ישמח להכיר.
לא משנה טיסן או צלחת מעופפת.....
הכלי טס ע"י מערכת שלט ללא טייס ולא משנה אם זה טיסן או רחפן.
אני מוכן להפנות אותכם לאתר שמסביר הדיוק מה מותר ומה לא....

eyal
11-05-2011, 22:47:51
SOHOS בבקשה תפנה לאתר.

sohos
11-05-2011, 22:56:21
בבקשה
http://www.caa.gov.il/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=647&Itemid
חומר תקנות כלי טייס.
וזאת רק ההתחלה.

Shahars
11-05-2011, 22:59:11
גם אני אשמח לדעת מהו דבק החקיקה הרלוונטי. בחיים לא שמעתי עליו.

אני מניח שאתה לא מדבר על חוק הטיס ועל כל מרחקי הבטיחות אלא על איסור גורף להשתמש בכלי אוטונומי לשימוש מסחרי ולא חשוב המרחק?

תודה
שחר

valaza
11-05-2011, 23:02:48
למיטב ידיעתי סטדיקופטר נותנת שירותי צילום אווירי לחברת החשמל ע"ב קבוע בעזרת מסוק נשלט מרחוק.
כמו כן הם מפתחים רחפן שיעשה משימות דומות (אזרחיות וצבאיות) ואף פיתחו מערכת הסבה למסוקים (רגילים, גדולים) לשליטה מרחוק, המערכת נוסתה כבר (לדעתי בארץ) וזה נחשב מסחרי (פיתוח מסחרי)

sohos
11-05-2011, 23:05:19
בדיוק.... לא חשוב כמה את עוסק בבטיחות.
קיים חוק במדינת ישראל על איסור גרף לעבוד באופן מסחרי / מבצעי אם כלי טייס בלתי מאוישים כגון: טיסנים, מסוקים, רחפנים.
גם אם אתה מטיס בגובה של שני מטר....

igalr
11-05-2011, 23:16:57
עברתי על תקנות הטיס ולא ראיתי משהו שקשור לצילום וטיסנים
יש התייחסות ל"טיסה מסחרית" - טיסה לשם הסעת נוסעים או הובלת טובין בתמורה, או טיסה לצרכי עסק או מתן שירות;
אבל התקנות מתייחסות למטוסים כמו מגבלת עישון בטיסה מסחרית ועוד כל מיני כאלה שלא קשורים אלינו.

igalr
11-05-2011, 23:34:05
בבוקר מבחן על הסעיפים השונים
מצורפים תקנות הטיס

sohos
12-05-2011, 08:44:51
בבקשה
רשות התעופה האזרחית
http://caa.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=339&Itemid=248
מחלקת כטב"מ
כל המיידע הדרוש רשום שם

guy1a
12-05-2011, 09:06:11
ואללה ... יש מבחן להטסת כתב"ם ...

האם טיסני FPV שלנו נחשבים כתב"ם ?

dror
12-05-2011, 09:10:21
מה מפליא בזה? רוב הכלים שאני מכיר (וחלקם באופן אישי) הם בעלי אמינות מפוקפקת גם ברמת התיכנון וגם ברמת הביצוע. נהדר בתור תחביב כל עוד הסיכוי שזה יפול למישהו על הראש הוא קטן. לעבודה אמיתית יש צורך בכטב"ם אמיתי עם כל המשמעויות הנלוות. זה לא רק אצלנו, גם בארה"ב המסודרת זה ככה.

Shahars
12-05-2011, 09:12:42
בבקשה
רשות התעופה האזרחית
http://caa.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=339&Itemid=248
מחלקת כטב"מ
כל המיידע הדרוש רשום שם

אני קצת לא מבין מה אתה מנסה להגיד...

מצג אחד אמרת שאסור כל שימוש מסחרי בכטב"ם במדינה (אם הבנתי אותך נכון).

מצד שני גם תקנות הטיס (תקנה 180 ז' רבתי) אומרות שניתן לעשות שימוש מסחרי בכטב"ם ואפילו אתה בעצמך נתת פה קישור עם טפסים שמסבירים מה הפרוצדורה לאשר טיסת כטב"ם מסחרית.

אני מודה שקצת איבדתי אותך...

שחר

guy1a
12-05-2011, 09:24:39
מה מפליא בזה? רוב הכלים שאני מכיר (וחלקם באופן אישי) הם בעלי אמינות מפוקפקת גם ברמת התיכנון וגם ברמת הביצוע. נהדר בתור תחביב כל עוד הסיכוי שזה יפול למישהו על הראש הוא קטן. לעבודה אמיתית יש צורך בכטב"ם אמיתי עם כל המשמעויות הנלוות. זה לא רק אצלנו, גם בארה"ב המסודרת זה ככה.

אין על זה שום ויכוח וטוב שזה ככה.

השאלה המתבקשת היא האם הכנף סויפט שלי או הרחפן האבוד שלך כשמותקנת עליהם מערכת FPV מהסיני, נחשבים כתב"מ ?

Shahars
12-05-2011, 09:24:53
ואללה ... יש מבחן להטסת כתב"ם ...

האם טיסני FPV שלנו נחשבים כתב"ם ?

בהחלט ורשמית אנחנו לא מטיסים אותם בגובה העולה על 50 מטר ו/או קרוב מ-150 מטר לבסיס הענן.

הכלי שלך הוא כטב"ם כי הוא "כלי טיס בלתי מאוייש".

מצד שני זה לא אומר שכל ההוראות שם חלות עליך- התקנות מציינות זאת בפירוש, כמובן פרט לפרק העוסק בטיסני רדיו (זה כן חל עליך).

שחר

dror
12-05-2011, 09:46:40
אין על זה שום ויכוח וטוב שזה ככה.

השאלה המתבקשת היא האם הכנף סויפט שלי או הרחפן האבוד שלך כשמותקנת עליהם מערכת FPV מהסיני, נחשבים כתב"מ ?

לצורך העניין אני מניח שזה נחשב לטיסן רדיו, מן הסתם יש על טיסנים מגבלות בחוק. אני לא משפטן לשמחתי כך שאני לא בקיא בפרטים. אני רק משתדל להטיס בצורה בטוחה ולהצטייד בביטוח.

sohos
12-05-2011, 12:57:07
הביטוח תקף רק לצורך ספורט ושעשוע ולא לצורכי עבודה

Xעמרי
12-05-2011, 13:38:56
למי שרוצה להתעמק באופן רציני בחוק הטיס יגלה מהר מאוד שלמעשה לאף אחד מאיתנו למעט אלה שעובדים בשירות מערכת הבטחון בתפקידי מטיסי חוץ וכיו"ב, אסור למעשה להטיס טיסנים
אין לי כח לחפור יותר מידי אבל בגדול תתמקדו בנושא ה"רשיון הפעלה מבצעי:

163. (א) לא יפעיל אדם בלון, בלון מאוייש, עפיפון או רקטה בלתי מאויישת אלא ברשיון הפעלה מבצעית שנתן לו המנהל ולפי תנאי הרשיון.

(ב) לא יפעיל אדם גלישון, אוירון זעיר ואוירון הדרכה זעיר, בלון מאוייש ומצנח ממונע אלא ברשיון הפעלה מבצעית מאת המנהל או במסגרת רשיון הפעלה מבצעית שניתן לאחר ובפיקוחו ואחריותו של בעל רשיון ההפעלה, ובהתאם לתנאי הרשיון.
.

אבל לא ממש אוכפים את זה כי לשמחתינו עדיין לא קרה משהו מספיק חמור או שגם כשקרה כבר מקרה כזה מצאו את מי להאשים

בנימה קצת פחות מקצועית שאולי אינה ממש תואמת את רוח הפורום ויסלחו לי מנהליו - תקנות הטיס שוות לתחת, הן נכתבו פחות או יותר בזמן המנדט הבריטי ולא ממש עודכנו כמו שצריך מאז
כבר מזמן יש טיוטה שמוכנה לחקיקה ואמורה להכיל את בין היתר גם את נושא הטיסנים

אז למי שבכל זאת מעוניין להטיס בתשלום - הוא יכול לעשות את זה בלב שלם, כל עוד לא יקרה משהו הוא כנראה לא יושם מאחורי סורג ובריח.

wonderd
12-05-2011, 14:39:09
לא ראיתי בציטוט שלך שכתוב משהו לגבי טיסנים ואין הגדרה לאוירון זעיר - אני מניח שמדובר על אוירון מאויש.
בנוסף לא ראיתי שכתוב משהו לגבי מסוקים..
דרך אגב:
"כלי טיס" — כלי או מיתקן המיועד או המשמש לטיסה באויר,
למעט כלי טיס זעירים (כגון טיסנים וצעצועים) זולת אם קבע השר כי תקנות
אלה יחולו על כלי טיס זעירים או סוג כלי טיס המסכנים את בטיחות הטיסה;

guy1a
12-05-2011, 14:58:38
לא בטוח בכלל שכלי טיס זעיר זה טיסן.
כמו שאוטובוס זעיר זה לא מכונית על שלט..

לדעתי הכוונה למשהו כמו בקאי או אולטרה לייט

טיסן זה אוירון נישלט מרחוק ואני מניח שגם המשמש לתצוגה אוירודינמית או משהו כזה

Xעמרי
12-05-2011, 15:11:17
אמרתי שני דברים:
הראשון הוא שלמעשה אין לאף אחד מאיתנו רשיון להטיס טיסנים והשני שתקנות הטיס שוות לתחת
אם תפנים את שני הדברים האלה תגלה שהתגובה שלך לא רלוונטית

valaza
12-05-2011, 15:28:01
אמרתי שני דברים:
הראשון הוא שלמעשה אין לאף אחד מאיתנו רשיון להטיס טיסנים והשני שתקנות הטיס שוות לתחת
אם תפנים את שני הדברים האלה תגלה שהתגובה שלך לא רלוונטית

לא הבנתי איך בגעת למסקנה כזו,

163. (א) לא יפעיל אדם בלון, בלון מאוייש, עפיפון או רקטה בלתי מאויישת אלא ברשיון הפעלה מבצעית שנתן לו המנהל ולפי תנאי הרשיון.

(ב) לא יפעיל אדם גלישון, אוירון זעיר ואוירון הדרכה זעיר, בלון מאוייש ומצנח ממונע אלא ברשיון הפעלה מבצעית מאת המנהל או במסגרת רשיון הפעלה מבצעית שניתן לאחר ובפיקוחו ואחריותו של בעל רשיון ההפעלה, ובהתאם לתנאי הרשיון

אנחנו לא מפעילים:
"בלון מאוייש"
"עפיפון"
"רקטה בלתי מאויישת"
"גלשון"
אווירון זעיר"
"אווירון הדרכה זעיר"
"מצנח ממונע"

החוק פשוטו כמשמעו, במקרה שלפנינו המשמעות ספציפית מאוד.

אציין כי אני לא משפטן ואין לראות באמור המלצה וכו' וכו'...:)

Xעמרי
12-05-2011, 16:31:50
אוף! אתה עקשן

טוב, ביקשת את זה, תקבל:

פרק תשיעי: בלונים,עפיפונים, רקטות בלתי מאוישות, טיסניפ נהוגי רדיו , גלשונים, אוירונים זעירים, אוירוני הדרכה זעירים ומצנחים ממונעים

סעיף 162 (א) סעיף קן 8: טיסן נהוג רדיו (אין ברור מזה)

זה לעניין ההגדרות, זאת אומרת שתקנות הטיס כן מתיחסות לטיסן נהוג רדיו ואני לא משפטן אבל אני מניח שהכוונה היא גם למסוקים, רחפנים ומה שבניהם
אם אתה רוצה לנסות להתחכם - זו לא הנקודה שהייתי ממליץ לך לנסות, לדעתי הלא מקצועית - כל כלי טיס, ממונע או שלא ממנוע שנהוג באמצעות מערכת רדיו מכוסה ע"י הסעיף הזה.

סעיף 163 מתיחס לאיסור הפעלת הכלים הללו ללא רשיון הפעלה מבצעית:

(ב) לא יפעיל אדם גלישון, אוירון זעיר ואוירון הדרכה זעיר, בלון מאוייש ומצנח ממונע אלא ברשיון הפעלה מבצעית מאת המנהל או במסגרת רשיון הפעלה מבצעית שניתן לאחר ובפיקוחו ואחריותו של בעל רשיון ההפעלה, ובהתאם לתנאי הרשיון.
(ג) לא יפעיל אדם אוירון זעיר או בלון מאוייש בטיסה מסחרית, אלא אם כן נתקיימו שני אלה:
(1) ניתן לו רשיון להפעלה מבצעית בידי המנהל כאמור בסימן ו' לפרק זה ובהתאם לתנאי הרשיון;
(2) הוא מחזיק ברשיון להפעלה מסחרית.
(ד) לא יפעיל אדם טיסן נהוג רדיו אלא במסגרת רשיון הפעלה מבצעית ועל פי האמור בתקנה 180ז.

ומה זה 180ז?

180ז. (א) על מחזיק רשיון להפעלה מבצעית של טיסנים נהוגי רדיו (להלן בתקנה זו – מחזיק הרשיון) יחולו הוראות התקנות 2, 10, 12, ו-49 עד 90, לפי הענין.
(ב) מחזיק הרשיון יכין ויחזיק ספר עזר למבצעים לשימושו של מפעיל טיסן נהוג רדיו, שיהיה מעודכן ויכלול את כל ההוראות הישימות, כמפורט בתקנה 241, ויפרט בו את ההוראות וההגבלות להפעלת הטיסן הנהוג רדיו.
(ג) לא יפעיל אדם טיסן נהוג רדיו –
(1) באזורים אסורים להפעלת טיסנים שנקבעו בפמ"ת או בספר עזר מבצעי של מחזיק הרשיון;
(2) במרחק של פחות מ-150 מטרים מבסיס ענן;
(3) בגובה העולה על 50 מטרים מעל פני הקרקע אלא אם כן קיבל אישור לכך מיחידת הפת"א השולטת במרחב האוירי באותו מקום, זולת אם נקבע אחרת בפמ"ת לגבי אותו איזור;
(4) באזור שבו תנאי הראות הם למרחק של פחות משלושה קילומטרים;
(5) במרחק של פחות מ-250 מטרים משכונת מגורים, בנין ציבורי כגון בית ספר, בית חולים, קולנוע וכיוצא באלה או מקום של התקהלות בני אדם;
(6) (א) בתחום איזור פיקוח שדה תעופה או מנחת;
(ב) בתחום של פחות מ-2 קילומטרים מכל נקודה של המסלול;
(ג) במרחק של פחות מ-500 מטרים מתחום איזור אימונים המיועד לאוירונים זעירים;
אלא אם כן קיבל אישור לכך מאת מנהל שדה התעופה או ממפעיל המנחת או אם נקבע אחרת בפמ"ת.
(ד) מחזיק רשיון לא ירשה לאדם המפעיל טיסן נהוג רדיו להשליך כל חפץ מכלי הטיס או לרסס ממנו בטיסה, אלא באישור מראש מאת המנהל ואלא אם כן נקט אמצעי זהירות למניעת חבלה או נזק כתוצאה מכך.

במילים פשוטות יותר:
גם אם יש לך רשיון הפעלה מבצעית אתה צריך שיהיה לך ספר עזר למבצעים (כן, כמו של מטוס אמיתי) שיכיל את כל הוראות הבטיחות,התקנות וכל מה שמתיחס לטיסן כמו שמפורט בתקנה 241 שמפרטת יפה יפה את מה שלאף אחד אין חשק אפילו לחשוב עליו
ולא רק זה - אסור לך לעבור את גובה 50 מטר ללא אישור מראש!!!

קטעים נכון?
חבר'ה, תסגרו את המנחתים, קפלו את האנטנות ורוקנו את הדלק לביוב,
אנחנו כולנו עבריינים!

mixerfix
12-05-2011, 16:42:10
בואו נעשה את זה פשוט:

1. יאללה! תטיס מעל קהל וצלם!
2. תשדל לא לרסק לתוך קהל או רכוש
3. אם תרסק לתוך קהל או רכוש, אנחנו נהיה מאוד עצובים
4. מצד שני, כמה עורכי דין יהיו מאוד מאושרים
5. תשיג לך את הטלפון של אביגדור פלדמן, שיהיה, לכל מקרה
6. לא שמשהו יקרה, חמסה חמסה, מלח מים
7. יאללה! תטיס מעל קהל וצלם!

mixerfix
12-05-2011, 16:44:08
ולכל האנשים שמנסים לפרשן סעיפי תקנות וחוקים:

אתם, על שלל פרשנויותיכם, כמובן, צודקים. אתם רק נורא לא רוצים להסביר את הצדק שלכם בבית משפט.

מרק

sohos
12-05-2011, 19:21:02
אנשים זה ממש לא צחוק........

guy1a
12-05-2011, 20:58:34
ואני אומר

הדברים האלו מהסיני ... זה לא טיסנים !!
:D:cool:

סתם בצחוק .. זה באמת לא מצחיק ...