PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה! os 61 sf.

.omer biton
13-05-2011, 23:32:57
שלום יש ברשותי מנוע Os 61 sf המנוע לא עבד הרבה זמן ועכשיו הוא על טיסן מניע והכל, אבל אין קומפרסיה חזקה מה לעשות?

תודה.
עומר

valaza
14-05-2011, 00:08:10
קומפרסיה זה שרוול ובוכנה, ומשפיעה בעיקר על פעולת המנוע בסרק.
או שתנסה למצוא שרוול ובוכנה למנוע הנ"ל (קח בחשבון שהדבר לא יהיה פשוט\זול, המנוע הנ"ל וחלקיו לא מיוצרים שנים...)
או שתחיה עם זה שפעולת המנוע בסרק תהיה בעלת נטייה לא יציבה (אפשר להוסיף רכיב שנותן זרם לפלאג בסרק)

יכול להיות שאפשר לעשות כיווץ לשרוול, אך אני לא מכיר את התהליך הזה היטב, אני רק יודע שיש מישהו באיזור ירושלים שעושה דברים כאלו...

DarZeelon
14-05-2011, 08:04:52
עומר,

במנוע ארבע-פעימות שהושאר באחסון ממושך, יכולים להיות שני דברים שיהרסו לך את הקומפרסיה...
האחד; היתפסות טבעת הבוכנה בחריץ הבוכנה, מה שאינו מאפשר לה להיצמד היטב לדופן הצילינדר.

האפשרות השנייה היא שאחד השסתומים הושאר במצב קצת פתוח ו-'נתפס' במצב זה, ע"י התייבשות של שמן-קיק, או חו"ח, קורוזיה.

במקרה הראשון, לפעמים, התנעת המנוע ופעולתו, משחררים את הטבעת...

בשני, צריך לפרק את המנוע, פשוט כי לא ניתן להתניעו...

.omer biton
14-05-2011, 10:52:27
עומר,

במנוע ארבע-פעימות שהושאר באחסון ממושך, יכולים להיות שני דברים שיהרסו לך את הקומפרסיה...
האחד; היתפסות טבעת הבוכנה בחריץ הבוכנה, מה שאינו מאפשר לה להיצמד היטב לדופן הצילינדר.

האפשרות השנייה היא שאחד השסתומים הושאר במצב קצת פתוח ו-'נתפס' במצב זה, ע"י התייבשות של שמן-קיק, או חו"ח, קורוזיה.

במקרה הראשון, לפעמים, התנעת המנוע ופעולתו, משחררים את הטבעת...

בשני, צריך לפרק את המנוע, פשוט כי לא ניתן להתניעו...

שלום דר,
אני מדבר על המנוע 2 פעימות ולא 4.
תודה

flatspin
14-05-2011, 11:37:38
שלום יש ברשותי מנוע Os 61 sf המנוע לא עבד הרבה זמן ועכשיו הוא על טיסן מניע והכל, אבל אין קומפרסיה חזקה מה לעשות?

תודה.
עומר

תוסיף לדלק שאתה משתמש בו כ-5% שמן קיק, תניע ותן למנוע לעבוד. יש להניח שעם הזמן תיווצר שכבת פיח שתשפר את האטימה הפנימית בין הבוכנה והצילינדר והקומפרסיה תשתפר במידת מה.
כל זאת בתנאי שאין חריצים עמוקים בצילינדר (שרוול) ועדיין יש קומפרסיה מסויימת.

.omer biton
14-05-2011, 13:02:20
תוסיף לדלק שאתה משתמש בו כ-5% שמן קיק, תניע ותן למנוע לעבוד. יש להניח שעם הזמן תיווצר שכבת פיח שתשפר את האטימה הפנימית בין הבוכנה והצילינדר והקומפרסיה תשתפר במידת מה.
כל זאת בתנאי שאין חריצים עמוקים בצילינדר (שרוול) ועדיין יש קומפרסיה מסויימת.

אוקיי תודה.
ומה היחס שצריך לשים? 5 אחוז כלומר 50cc על כמה?

תודה

DarZeelon
14-05-2011, 14:17:48
שלום דר,
אני מדבר על המנוע 2 פעימות ולא 4.
תודה

אופס!

בטעות קראתי את במה שכתבת, שזה מנוע OS.61 FS. סליחה על הטעות.

ה-SF יכול להיות עם טבעת בוכנה (ring), או עם צילינדר+בוכנה ABN, שזה, כמו שאומרים היום; 'פחות עדיף' ויותר רגיש להתקלפות הניקל מהשרוול.

בעיית ההיתפסות של הטבעת יכולה להיות במנוע זה (אבל לא היתפסות השסתומים שאינם...).

מתמטיקה פשוטה, עומר. 5% של כל דבר הם 5 לכל 100.
להוסיף 5% שמן קיק-לדלק, זה להוסיף לכל 100 סמ"ק דלק, 5 סמ"ק שמן-קיק.

יש לך ליטר (1,000 סמ"ק), הוסף 50 סמ"ק. יש לך 4 ליטר, הוסף 200 סמ"ק.

עוד דרך היא לחלק את כמות הדלק אותה אתה רוצה 'להעשיר' ב-20. יש לך 3,785 סמ"ק (גלון אחד), הוסף 189.25 סמ"ק.