PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה מתלבט בין פוטאבה 8 לאורורה 9

דניאל דקל
15-05-2011, 19:32:39
בדגש על אמינות.
אשמח אם תפתרו לי את הדילמה...

mixerfix
15-05-2011, 19:41:27
לפוטאבה יש את השמיצ'יקים היפים ולאורורה יש את השפונצ'יקים הסקסיים.

נו, באמת. דניאל - מה אתה מנסה להרים? עוד מלחמת דת? אני, אישית, ממליץ לך ללכת על החדש (10 ערוצים!) של ספקטרום. קובר את הפוטאבות-שמוטאבות.

מארק

דניאל דקל
15-05-2011, 23:15:56
האם יש כאן אנשים יותר רציניים?

valaza
15-05-2011, 23:58:13
פוטבה מגיע עם אחריות לשנה, אורורה לשנתיים,
מצד שני אמינות זה השם השני של פוטבה (לראיה ראה בשטחי ההטסה אנשים שמשתמשים במשדרים בני יותר מ5-6 שנים, לרוב אלו יהיו הפוטבות)
מצד שלישי, פוטבה 8 (למיטב ידיעתי) מגיע עם מודול פנימי, אז אתה "תקוע" עם מקלטי פוטבה, באורורה המודול בגודל פוטבה סטנדרטי ומותקן בחוץ, כך שיש לך גמישות רבה בשיטת השידור (שימוש במודולים של חברות אחרות- פוטבה,ספקטרום,ASAN,הסיניים למיניהם לטיסנים הפחות חשובים).

ועוד דבר:
פוטבה- יש עידכוני תוכנה (שיפור מתמיד, או אולי דיבגינג)
אורורה- יש טלמטריה (צריך מקלט טלמטריה אמנם, אבל זה פיצ'ר מצויין לטיסנים החשובים ביותר)

eli-f
16-05-2011, 07:59:37
פוטבה 8FG.
במחיר הזה הפוטבה הכי טוב שיש(אחרי עדכון תוכנה יש 14 ערוצים,מה עוד צריך)
ואמינות שידור.
מצטרף ל VALAZA ואומר שאין על פוטבה.
אפשר להטיס עם זה הכול.
נ.ב:אל תתקרב לספקטרום.
עם המערכת החדשה וטכנולוגית הDSMX שלהם תן בדיקה של שנה וחצי שתיים.

valaza
16-05-2011, 08:33:32
מצטרף ל VALAZA ואומר שאין על פוטבה.

****מגרד את הראש****
לא אמרתי דבר כזה, רק פרשתי את הייתרונון והחסרונות הבולטים של כל מערכת כפי שאני רואה....

Zzap
16-05-2011, 10:57:58
דניאל, פוטאבה מבלי לחשוב פעמיים, גם לי הייתה את הדילמה לפני שלקחתי את הפוטאבה שלי, שים לב שיש עידכוני תוכנה, 14 ערוצים, והפוטאבה הרבה יותר נוח ביד, לפחות אצלי, האורורה מאוד לא נוח.

בכל מקרה, פוטאבה=אמינות, הייטק=יופי, זה הכל.

adibenbasat
16-05-2011, 11:19:23
דניאל, אורורה מבלי לחשוב פעמיים, גם לי הייתה את הדילמה לפני שלקחתי את האורורה שלי, שים לב שיש עידכוני תוכנה, 9 ערוצים, והאורוה הרבה יותר נוח ביד, לפחות אצלי, הפוטאבה מאוד לא נוח.

בכל מקרה, אורורה=אמינות, פוטאבה=יופי, זה הכל.
אז קנית פוטאבה וטוב לך איתה..
אני קניתי אורורה וטוב לי איתה..

בקיצור שתייהן טובות, שלא תחשוב שאתה "מוגבל" עם אחת כזו או אחרת, הן הרבה יותר ממה שתצטרך, לך על הפרקטי, למה לעזעזל אתה צריך 14 ערוצים?!!!
אני לא אומר שהאורורה טובה יותר או עדיפה, לי יש ואני מאוד מרוצה, במיוחד התפעול הנוח שלה, לעומת הפוטאבה שבדרך כלל מסורבל, מה שתיקח- תיהיה קניה מוצלחת..

Zzap
16-05-2011, 11:49:41
***ח
קודם כל לאורורה יש עידכוני תוכנה שיוצאים פעם בשנה, לעומת הפוטאבה שכל חודש+- יוצא משהו חדש, למה אני צריך 14 ערוצים? ג'ט? אולי לא את כל ה14, אבל תאמין לי שאפשר למצוא מה לעשות איתם תמיד, עדיף שיהיה מאשר שתיהיה מוגבל.
הפוטאבה 8, מאוד נוח בתפריט, לעומת הפוטאבות האחרים.

בקשר לנוחות ביד, הרבה מאוד אומרים שהפוטאבה הרבה יותר נוח, מצד שני לא שמעתי שהאורורה יותר נוח.

לא אמרתי שהאורורה לא טובה, פשוט לדעתי, לפוטאבה יש יותר יתרונות עליה, מן הסתם אני יחשוב שהפוטאבה יותר טוב, כי קניתי אותו בגלל זה, או שאתה תחשוב שהאורורה יותר טוב, כי קניתה אותו בגלל זה, בסך הכל, שניהם שלטים מוצלחים, מה שתקנה, יהיה טוב.

רק אומר את דעתי האישית, שהפוטאבה קצת יותר טוב

valaza
16-05-2011, 12:11:57
אתם סתם מתווכחים,
לשני המשדרים יש יתרונות וחסרונות בהשוואה ישירה, ולכל מטיס יש דרישות שונות, לכן ישים דגש שונה על היתרונות\חסרונות של כל שלט.

במקרה הזה יש לנו טלמטריה וגמישות בשיטות השידור אל מול ריבוי ערוצים ושם חזק יותר.
אני אישית הייתי הולך על מערכת אחרת, פוטבה 10 תואמת 72, כי חשובה לי הגמישות של מודול סטנדרטי (שיטות שידור, עלות מקלטים מתוצרות שונות) ושיהיה רשום "פוטבה" למעלה.

מצד שני דניאל יכול לראות ביתרון הטלמטריה את הנקודה החוזקה של האורורה (מטיס F3A לא? חשוב לדעת את סל"ד וטמפ' המנוע, וכן מתח הסוללות למשל).

נוחות זה גם עניין אישי, וגם עניין של הרגל, ראה למשל אנשים שמטיסים עם שלטי ה"מגש" של מולטיפלקס, תשים למישהו כזה 14MZ ביד והוא יגיד "מה זה השטויות האלו".
בין 2 שלטים דומים (פוטבה 8 מול אורורה) זה עניין של שבועיים שלוש התרגלות (וגם זה בהגזמה)

דניאל דקל
16-05-2011, 15:29:56
אגב טלמטריה, בפורום תפוז מישהו כתב שפוטאבה הולכים לצאת עם מודול טלמטריה
להבנתי, זה משהו חיצוני (כמו באורורה) ואם כן, אז אני כבר באמת לא יחשוב פעמיים
בל נשכח שבפוטאבה אמינות זוהי נקודת המוצא והשאר זה כבר תוספות. לי כבר 10 שנים פוטאבה 8USPS עם אפס תקלות
האמת, הרהרתי במחשבה לשים לו מודול 2.4 חיצוני. האם מישהו מכיר משהו כזה בעל אמינות גבוהה?

mayhem3d
16-05-2011, 15:31:30
לפני כמה ימים הושק פוטבה T18MZ

mayhem3d
16-05-2011, 15:32:54
ה-18 החדש כולל טלמטריה שתגיע בקרוב גם ל-8FGAS של פוטבה...

adibenbasat
16-05-2011, 16:35:33
עוד לא דיברנו על כסף..:rolleyes:

valaza
16-05-2011, 16:43:16
אגב טלמטריה, בפורום תפוז מישהו כתב שפוטאבה הולכים לצאת עם מודול טלמטריה
להבנתי, זה משהו חיצוני (כמו באורורה) ואם כן, אז אני כבר באמת לא יחשוב פעמיים
בל נשכח שבפוטאבה אמינות זוהי נקודת המוצא והשאר זה כבר תוספות. לי כבר 10 שנים פוטאבה 8USPS עם אפס תקלות
האמת, הרהרתי במחשבה לשים לו מודול 2.4 חיצוני. האם מישהו מכיר משהו כזה בעל אמינות גבוהה?

אני מתאר לעצמי שהמודול המתאים לו זה מודול פוטבה הסטנדרטי, ואם כך, אתה יכול להרכיב עליו מודול FASST של פוטבה (חפש FUTABA TM-8) או מודול DSM-X של ספקטרום, גם הוא תואם סטנדרט פוטבה (מבחינת הגודל הפיסי של המודול). בשני המקרים אתה נהנה מטכנולוגיות השידור ה"חמות" ע"ג הפלטפורמה הקיימת שלך.

האמת שפוטבה מאכזבים אותי קצת בתחום הזה בגרסאות האחרונות, כי הם עוברים לאט לאט משיטת המודולים הסטנדרטיים (ב8 המודול פנימי, ב12 ו14 גודל המודול שונה כמדומני), זה כמובן בשביל לבטל את הגמישות הקיימת בשיטת המודולים, ושמשתמשי פוטבה יקנו מקלטי פוטבה מקוריים בלבד.

בכל מקרה.... אני משתמש ב2 מודולים ל9C שלי, מודול 72 ומודול 2.4 של CORONA, בנוסף מודול ספקטרום צריך להגיע אליי בימים הקרובים (הבאתי אותו כי היתה לי אופציה לקחת במחיר נמוך מאוד, והוא נותן את האופציה להשתמש במקלטים ה"כתומים" תואמי הספקטרום שעולים גרוש וחצי לטיסנים הפחות חשובים)
עד כה לא נתקלתי בבעיות (ואני מחליף מודול במשדר כמה וכמה פעמים כמעט בכל פעם שאני מגיע לשטח ההטסה)

Menash
16-05-2011, 16:55:07
חברים, אתם בפורום הלא נכון. פוטאבה ואורורה עדיין לא עובדים על דלק.

פיני
16-05-2011, 17:53:27
ה 8FG הוא בעל יכולת שידור וקליטה הכוונה תקשורת דו כיוונית
משמע הדברים שזה רק עיניין של זמן עד שתצא גרסת תוכנה
שתאפשר טלמטריה ללא כל תוספת חומרה..........
גם בהייטק כשהוציאו את השלט לאחר זמן מה
יצא עדכון תוכנה שאפשר את הטלמטריה....

פוטבה בלי לחשוב פעמיים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !1

marik_911
16-05-2011, 18:14:53
יש לי AURORA שלט מעולה!!! עושה כל מה שאני צריך ומעבר
פוטאבה 8 עם פחות פיצי"רים לטעמי והעיצוב שלו מעצבן ולא נוח להחזיק אותו
מצד שני יש לי חבר שמאוד מרוצה מהפוטאבה 8 שלו גם שם התפריט מאוד קל

אני ממליץ על AURORA תמורה הכי טובה לכסף מקלטים יותר זולים מפוטאבה

אילן מה
16-05-2011, 19:29:18
דניאל שלום
לי יש מערכת כזו 8U ,ואני השקעתי
ב2.4. 320$ ,מודול ומקלט,זו שאלה
של כדאיות,גם לפני השידרוג לא
היו לי הפרעות קליטה..בהצלחה

AMIR
16-05-2011, 19:47:53
זה ממש כמו להתלבט בין מרצדס וBMW....

לאחר עבודה עם שני המשדרים אני יכול לומר ששניהם מצויינים.
יש יתרונות וחסרונות לכל אחד מהמשדרים.
תבדוק מה הכי נוח לך בדי ובכיס....

אגב,
אף אחד פה לא ציין לך על עלות מקלטים,
מקלטי היטק עולים הרבה פחות מפוטאבה.
שזה יתרון בולט להיטק.
שני המשדרים ניתנים לעדכון גרסאות תוכנה.
להיטק יש נתוני טלמטריה (לא שזה עוזר לך בזמן טיסה אבל לא משנה...)

על כל פנים כל בחירה שלא תעשה אם אתה מתלבט בין השנים אתה לא תטעה.
אני היום מטיס עם ה 8FG.... למה? ככה היה לי מצב הרוח...

עמי
16-05-2011, 20:32:02
זה ממש כמו להתלבט בין מרצדס וBMW....

לאחר עבודה עם שני המשדרים אני יכול לומר ששניהם מצויינים.
יש יתרונות וחסרונות לכל אחד מהמשדרים.
תבדוק מה הכי נוח לך בדי ובכיס....

אגב,
אף אחד פה לא ציין לך על עלות מקלטים,
מקלטי היטק עולים הרבה פחות מפוטאבה.
שזה יתרון בולט להיטק.
שני המשדרים ניתנים לעדכון גרסאות תוכנה.
להיטק יש נתוני טלמטריה (לא שזה עוזר לך בזמן טיסה אבל לא משנה...)

על כל פנים כל בחירה שלא תעשה אם אתה מתלבט בין השנים אתה לא תטעה.
אני היום מטיס עם ה 8FG.... למה? ככה היה לי מצב הרוח...

נתון מתח הסוללה בטיסן הציל לי טיסן
בהמראה שניה באותו יום השלט התחיל לצפצף לי התראה על מתח סוללה נמוך
בבדיקה על הקרקע נמצא שבהזזת הסטיקים מתח הסוללה נופל
ואכן בברור מעמיק הסוללה דפוקה ופורקת מהר

AMIR
16-05-2011, 21:28:48
אני דואג לבצע בדיקת סוללה לפני כל טיסה...
אבל עדיין לא פוסל את הטלמטריה כפיצ'ר נחמד.

Boogle
17-05-2011, 02:28:48
ל8U שלך, דניאל, יש מלא מודולים גם של ספקטרום (נקרא DM8) שאיתו תוכל להטיס עם מקלטי ספקטרום ופה אין ניתוקים כמו בDXים... (מעניין כנראה לא השיטה בעייתית...:D)
מודולים של קורונה וFRSKY שלאחרון יש גרסאת טלמטריה וכל ההשקעה היא כ30$ במודול ומקלטים טווח מלא ב20$.
השאלה מה אתה רוצה לעשות , לקנות חדש או להשתמש בישן?

(איזה כיף לפוטאבה והיטק שעדיין אנשים קונים את הסחורה שלהם... אני עובר ל9X :D)

ilanmor
17-05-2011, 14:03:46
לך על האורורה ללא ספק אחד המכשירים המעולים שאי פעם יוצרו נתון חשוב שיש למקלט הוא שתי כניסות מתח אחת למערכת הסרוו תוכל להזין LIPO 7.4 ישיר
ועוד שקע שניתן להזין שם מתח של עד V35 רק לשם הפעלת המקלט לא להפעלת הסרוואים מה שאומר שתמיד המקלט ב ON לא תלוי במתח שזוללים הסרוואים דבר שתוקע
את המקלט זהוא פטנט בלעדי של הייטק לך על זה ניסו מתל אביב מוכר את הרדיו ב-2000 שקלים רצוי להחליף את הסוללה הפנימית לסוללת LIPO 7.4 זה מה שאני עשיתי
אילן

עמי
17-05-2011, 17:09:22
AMIR
אני מטעין את הסוללה ערב קודם בעזרת מטען חכם
משתמש בסוללה 6V 1800MA.
משתמש באורגן אורות http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2038
ובודק את הסוללה לפני כל טיסה
אבל שהסוללה לא תקינה היא מפתיעה
היום אני כבר עברתי לסוללות A123 של היפיריון
ועדיין לא הייתי מגדיר את זה כפיצ'ר נחמד
בגירסאות החדשות ניתן גם לקבל את המתח של סוללות ליפו וזה חשוב מאוד בטיסנים/ מסוקים חשמליים במיוחד בפיילונים ולא להסתמך על מדידות זמן וטיימרים
זה מזכיר לי פיצ'ר נוסף של טיימר שני שניתן לתיכנות לפעול לפי מצב מצערת .
בקיצור שלט מעולה ואין לזלזל בעניין הטלמטריה זה העתיד אולי בדור הבא נטיס FPV מהמסך שבשלט :)

דניאל דקל
17-05-2011, 20:30:50
בנצי, ממה שהתרשמתי עד עכשיו, החלק הבעייתי במערכות ה DX למיניהם הינו המקלט, הם מאוד "רגישים להתקנה", כמו שבעל חנות טיסנים התנסח לא מזמן בפני...
לכן, אם כבר אשים מודול פוטאבה על השלט הישן שלי, בוודאי שלא אשתמש בשום דבר אחר חוץ ממקלט מקורי של פוטאבה
יש לי כמה טיסנים שהם יקרים מידי בשביל לעשות עליהם ניסיונות.

ziv pro tisanim
17-05-2011, 22:00:59
בקשר לעלות המקלטים בפוטאבה, במקרה וקונים ללא מודול מתחלף, אז יש את המקלט הזה: http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=51

דניאל דקל
18-05-2011, 22:58:08
ראיתי היום שוב את האורורה 9 אצל ניר ממרכז הטיסנים (אזור תעשיה צור-שלום, קרית ביאליק)
חייב להודות שהוא נראה הרבה יותר מתקדם מהפוטאבה (לא רק בגלל מסך המגע). כמו כן הוא מגיע עם 2 מקלטי 9 ערוצים מקוריים !!!
כעת נשאר רק נושא האמינות.
האם מישהו מכם שמע על בעיות שידור/קליטה באורורה? לגבי פוטאבה, בנושא האמינות אין לי כל חשש.

עריכה: השתכנעתי סופית. פוטאבה 8. אם מישהו מוצא שרשור כזה לגבי פוטאבה, אשמח ללינק. לגבי ספקטרום, אפשר לדעתי להוציא אינציקלופדיה.... (:

מקבץ קטן שמצאתי בדקה אחת של חיפוש:

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=256529

http://www.flyinggiants.com/forums/showthread.php?t=53246

אגב, שימו לב שמרבית מטיסי הג'טים מטיסים עם פוטאבות.

Gil
19-05-2011, 18:39:58
ראיתי היום שוב את האורורה 9 אצל ניר ממרכז הטיסנים (אזור תעשיה צור-שלום, קרית ביאליק)
חייב להודות שהוא נראה הרבה יותר מתקדם מהפוטאבה (לא רק בגלל מסך המגע). כמו כן הוא מגיע עם 2 מקלטי 9 ערוצים מקוריים !!!
כעת נשאר רק נושא האמינות.
האם מישהו מכם שמע על בעיות שידור/קליטה באורורה? לגבי פוטאבה, בנושא האמינות אין לי כל חשש.

עריכה: השתכנעתי סופית. פוטאבה 8. אם מישהו מוצא שרשור כזה לגבי פוטאבה, אשמח ללינק. לגבי ספקטרום, אפשר לדעתי להוציא אינציקלופדיה.... (:

מקבץ קטן שמצאתי בדקה אחת של חיפוש:

אגב, שימו לב שמרבית מטיסי הג'טים מטיסים עם פוטאבות.

תתחדש,

פוטבאי תמיד נשאר פוטבאי :p

למה השרשור הארוך על ההתלבטות שלך אם מלכתחילה אתה פוטבאי.
הרי לא חשבת באמת שיהיה לך את האומץ לוותר על הישן והמוכר :confused:

אני לעומת זאת כבעל אורורה יכול להגיד לך שלא נתקלתי בכל בעיה, ויתרה מכך נושא הטלמטריה הינו דבר מציל חיים ומרגיע את הנפש שלא תיגמר לך הסוללה בזמן טיסה.

מני2000
19-05-2011, 18:54:02
למה אתה לא שוקל גם את זו? (http://www.lowpricerc.com/product_info.php?products_id=1438)
אם אתה לא מכיר אותה, שווה לראות - אחת המערכות הכי טובות בשוק.

בוואז
19-05-2011, 19:05:25
דבר ראשון, יש בפוטאבה טלמטריה!
כן כן! השלט הוא גם מקלט, כל מה שצריך זה עדכון תוכנה.

בקשר לתפריט שלו, בעבר היה לי פוטאבה 7C, לתכנט אותו היה סיוט! לא הבנתי כלום!
אבל הפוטאבה 8FG? אחרי 10 דקות למדתי כל פונקציה אפשרית בו! ביום אחרי כבר לימדתי את חבר שלי (שהיה לו את השלט יותר מחודשיים כבר) כל מיני פטנטים חדשים שגיליתי :)
התפריט שלו זה התפריט הכי נוח שנתקלתי בו!
*יש לציין שאף פעם לא ראיתי או התעסקתי בתפריט של האורורה ולכן אני לא משווה.

הייתה לי את ההתלבטות הזאת בדיוק לפני שקניתי את השלט שלי, הלכתי לחבר שיש לו אורורה והלכתי לחבר שיש לו פוטאבה, את שניהם החזקתי.
האורורה הרגיש לי מגושם וגדול ביד, לעומתו הפוטאבה הרבה יותר נוח לי!
אבל זה כבר עניין של טעם ואצל כל אחד זה שונה.

בכל מקרה, קנייה טובה, תתחדש :)

דניאל דקל
19-05-2011, 19:25:58
תתחדש,

פוטבאי תמיד נשאר פוטבאי :p

למה השרשור הארוך על ההתלבטות שלך אם מלכתחילה אתה פוטבאי.
הרי לא חשבת באמת שיהיה לך את האומץ לוותר על הישן והמוכר :confused:

אני לעומת זאת כבעל אורורה יכול להגיד לך שלא נתקלתי בכל בעיה, ויתרה מכך נושא הטלמטריה הינו דבר מציל חיים ומרגיע את הנפש שלא תיגמר לך הסוללה בזמן טיסה.

יש משהו בדבריך. אני יודע שכאשר ארכוש פוטאבה, ויתרסק לי טיסן, לא אוכל להאשים את הרדיו
כל שלט אחר שאקנה, תמיד יהיו נקיפות מצפון. כעת אני יותר שלם, הייתי צריך חיזוקים :o

AMIR
19-05-2011, 21:57:53
AMIR
אני מטעין את הסוללה ערב קודם בעזרת מטען חכם
משתמש בסוללה 6V 1800MA.
משתמש באורגן אורות http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2038
ובודק את הסוללה לפני כל טיסה
אבל שהסוללה לא תקינה היא מפתיעה
היום אני כבר עברתי לסוללות A123 של היפיריון
ועדיין לא הייתי מגדיר את זה כפיצ'ר נחמד
בגירסאות החדשות ניתן גם לקבל את המתח של סוללות ליפו וזה חשוב מאוד בטיסנים/ מסוקים חשמליים במיוחד בפיילונים ולא להסתמך על מדידות זמן וטיימרים
זה מזכיר לי פיצ'ר נוסף של טיימר שני שניתן לתיכנות לפעול לפי מצב מצערת . קיים גם בפוטאבה...
בקיצור שלט מעולה ואין לזלזל בעניין הטלמטריה זה העתיד אולי בדור הבא נטיס FPV מהמסך שבשלט :)

לשנייה לא זלזלתי במשדר הזה,אם תשוב להודעה שלי אני חושב שהוא מבין המשדרים הטובים טכנולוגית שקיימים היום!

AMIR
19-05-2011, 22:04:43
למה אתה לא שוקל גם את זו? (http://www.lowpricerc.com/product_info.php?products_id=1438)
אם אתה לא מכיר אותה, שווה לראות - אחת המערכות הכי טובות בשוק.

שלט גדול ומגושם.
סנווה, המיץ של הזבל!!!
התעסקתי עם אחד כזה וקיללתי את הרגע שהביאו לי אותו ליד!!!
אבל שוב.... זו דעתי.
חוץ מזה?! לא ארכוש שום מוצר המיובא ע"י אותה חנות המייבאת אותם לארץ.
למה?! זיכרון קצר יש לכם פה, יש אנשים שמכרו את הכבוד שלהם בשביל 400 שקל מסריחים!

דניאל דקל
23-05-2011, 19:36:50
מצאתי שרשור דומה אצל ה"שכנים" שלנו
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=208230

Shay
23-05-2011, 19:49:11
אני בטוח שיש שרשור דומה גם בטורקית ובכל שפה אחרת המוכרת לאנושות...

מני2000
23-05-2011, 21:25:37
חוץ מזה?! לא ארכוש שום מוצר המיובא ע"י אותה חנות המייבאת אותם לארץ.
למה?! זיכרון קצר יש לכם פה, יש אנשים שמכרו את הכבוד שלהם בשביל 400 שקל מסריחים!

כנראה שאתה לא רואה טוב... שמתי קישור לקנייה בחו"ל בזול, גם אני לא קונה מאותה חנות.
אגב, יש דרך לומר דברים - אני חושב בדיוק כמוך על בעליו של אותה חנות אבל מעולם אני לא אכתוב משהו בסגנון "מסריחים" על מי שקונה ממנו, אתה גורם בכך להסטה של דיון על עמדה אידאולוגית חשובה לקטנוניות תינוקית.

nlior
23-05-2011, 21:49:31
דבר ראשון, יש בפוטאבה טלמטריה!
כן כן! השלט הוא גם מקלט, כל מה שצריך זה עדכון תוכנה.

בקשר לתפריט שלו, בעבר היה לי פוטאבה 7C, לתכנט אותו היה סיוט! לא הבנתי כלום!
אבל הפוטאבה 8FG? אחרי 10 דקות למדתי כל פונקציה אפשרית בו! ביום אחרי כבר לימדתי את חבר שלי (שהיה לו את השלט יותר מחודשיים כבר) כל מיני פטנטים חדשים שגיליתי :)
התפריט שלו זה התפריט הכי נוח שנתקלתי בו!
*יש לציין שאף פעם לא ראיתי או התעסקתי בתפריט של האורורה ולכן אני לא משווה.

הייתה לי את ההתלבטות הזאת בדיוק לפני שקניתי את השלט שלי, הלכתי לחבר שיש לו אורורה והלכתי לחבר שיש לו פוטאבה, את שניהם החזקתי.
האורורה הרגיש לי מגושם וגדול ביד, לעומתו הפוטאבה הרבה יותר נוח לי!
אבל זה כבר עניין של טעם ואצל כל אחד זה שונה.

בכל מקרה, קנייה טובה, תתחדש :)
גם אני קניתי פוטאבה 8 היום אבל הוא נראה לי מסובך לאאלה. עשיתי לו עידכון תוכנה שאני אפילו לא יודע
מה עושה העידכון.
ולגבי הטלמטריה לא ידעתי שיש איך אני מגיע לזה בשלט?

Gil
24-05-2011, 10:37:31
גם אני קניתי פוטאבה 8 היום אבל הוא נראה לי מסובך לאאלה. עשיתי לו עידכון תוכנה שאני אפילו לא יודע
מה עושה העידכון.

חבל שלא חיפשת בפורום מכירה, יש שם הזדמנות לשלט מדהים במחיר מדהים
http://www.efly.co.il/forums/showthr...ghlight=aurora

לא הייתי משווה בין מה שציינת ל - Aurora 9
נכון להיום גם FUTABA וגם JR לא משתווה אליו, בשיטת השידור ויציאה ממצבים שבהם כל רוחב התדר עמוס
תראה את הסקירה הבאה
http://www.youtube.com/user/RCModelR.../0/AdIhbNLC0yg

נושא הטלמטריה המובנית במוצר מבלי תוספות וטלאים זה עוד משהו ששלטים בטווח המחירים האלו לא נותנים למעט ה- AURORA

מנסיון אישי, זה מציל טיסנים שבא ביחד עם השלט ( ושלא יספרו על תוכניות עתידיות של חברה זו או אחרת ) אני צריך שלט חדשני היום ולא אופציה עתידית.

כאשר לשאר החברות יהיה משהו שמשתווה ל - AURORA נדבר על השוואות באותו טווח מחיר.
מקלט לאורורה 9 מסוג אופטימה 6 אתה קונה ב - 43 דולר
לאחרים תחליפים זולים עם כל המשמעות של זולים, כך שאם אתה מטיס ספוגים מעופפים זה נחמד כי הנזק במידה ויהיה הוא לא גדול
אבל אם אתה מטיס טיסנים שזמן העבודה עליהם יותר מאשר שעתיים הרכבה לא הייתי חוסך את ההפרש של 100 שקל בעלות המקלט ומשקיע שעות עבודה יקרות בתיקון הטיסן אם בכלל.

הזול יוצא בסוף ביוקר - בוודאות

בחירה מוצלחת
אל תחשוב פעמיים

בוואז
24-05-2011, 12:14:16
לא הייתי משווה בין מה שציינת ל - Aurora 9
נכון להיום גם FUTABA וגם JR לא משתווה אליו, בשיטת השידור ויציאה ממצבים שבהם כל רוחב התדר עמוס

על סמך מה אתה אומר את זה?
אתה אומר לי שאורורה, שלט שקיים בשוק פחות משנתיים ושהחברה שלו נחשבה לנחותה ביותר לפני יציאתו אמין יותר מפוטאבה, החברה עם שיטת השידור הכי אמינה שיש, דבר שמוכך במשך שנים?

בנוסף, לפי מה שידוע לי, שיטת השידור של אורורה היא "העתקה" של שיטת השידור של פוטאבה...

Zzap
24-05-2011, 12:17:16

http://rc.runryder.com/helicopter/t617461p1/

זה אחרי חיפוש של 3 דקות בגוגל,
אחרי חיפוש של 20 דקות על הפוטאבה, לא מצאתי שום דבר הקשור לריסוק.

תראה בכל פורום בחו"ל, באשכולות הדומים לזה, אין אחד שהמליץ על האורורה, כולם פוטאבה.

אני לא צריך לדעת יותר מזה, פוטאבה יותר אמינה, נקודה.
לא אכפת מכל ה"יופי" של האורורה, והתוספות המיותרות שהם שמו.

אגב, אין לי שום בעיה עם האורורה, להיפך, שלט מצויין, אבל אישית אוהב יותר את הפוטאבה, לעומתך שאתה קוטל פה את הפוטאבה.

עוד אשכול קטן, אשר עלול לעזור
http://rcexplorer.se/files/fa169dbe7474a8edd87f9ae34e4be7ec-214.html

Gil
24-05-2011, 13:05:43
על סמך מה אתה אומר את זה?
אתה אומר לי שאורורה, שלט שקיים בשוק פחות משנתיים ושהחברה שלו נחשבה לנחותה ביותר לפני יציאתו אמין יותר מפוטאבה, החברה עם שיטת השידור הכי אמינה שיש, דבר שמוכך במשך שנים?

בנוסף, לפי מה שידוע לי, שיטת השידור של אורורה היא "העתקה" של שיטת השידור של פוטאבה...

הי נדב,
אני שמח לראות שהחלטת לעבור למערכת שיכולה לתמוך ב - DLG שלך.
אני לא יודע מי העתיק ממי, או אם זה אותה שיטה אני יודע לפי מה שאני רואה בעיניים בעיקר בסקירות מקצועיות שממחישות זאת.
אני לא מתיימר להבין בנושא RF אך אני בטוח שיש מומחים שיכולים להסביר את ההבדלים בין שיטות השידור השונות.

נכון שפוטבה קיימים הרבה יותר שנים בשוק וזה לא משהו שהופך אותם כיום לחברה יותר טובה מ - HITEC, JR, MULTIPLES וכו...
הדבר היחידי שמבדיל אותה משאר החברות זה העלויות הנילוות של שם המותג, שבד"כ הצרכן משלם עליו, כמו כן עלויות העבודה הגבוהות של עובדי החברה לעומת עובדים במדינות אסיאתיות ששכר עמלם נמוך וכתוצאה מכך העלות הסופית לצרכן.

ואני אומר זאת בהיותי בעליו של פוטבה מהראשונים שהגיעו לארץ לפני 25 שנה ( Futaba GOLD 7ch )
מאז עידן שלטי ה - Kraft וחבריו עברו הרבה מים בנהר, ומהנדסים טובים ואיכותיים קמו בכל מיני חברות.

תראה בכל פורום בחו"ל, באשכולות הדומים לזה, אין אחד שהמליץ על האורורה, כולם פוטאבה.

אגב, אין לי שום בעיה עם האורורה, להיפך, שלט מצויין, אבל אישית אוהב יותר את הפוטאבה, לעומתך שאתה קוטל פה את הפוטאבה.

אני מבין שגוגל הפך להיות המקור האמין והמקצועי בתחום הטכנולוגי, וזאת על סמך הודעות של מטיסים מאד ידועים בפורומים כאלו ואחרים וזאת לאחר שריסקו את הטיסן, ושרשות התעופה המקומית ערכה חקירת תעופה סודית לפשר הריסוק...... אני מקווה שהבהרתי את הנקודה.......

לפי התאוריה שלך אם לא מצאת ריסוק שמקושר לשלט מסוג פוטבה, אומר הדבר שתחום הטיסנאות בעשר השנים האחרונות היה הולך ודועך, כי אף אחד לא ריסק חלילה וחס ולכולם יש את הטיסנים הראשונים שלהם לנצח !

לפי מה שאתר מציג שבתקופת שלטי הפוטבה לא היו בכלל ריסוקים ? כל הטיסנים שלמים ובריאים, או שאולי הם התרסקו בגלל כל מיני סיבות אחרות למעט סיבות שקשורות למשדר \ מקלט....

תאוריה מעניינת.

רוכשי הפוטבה כל כך "נעולים" בתוך המותג כך שקשה להם לקבל שכשלים אלקטרוניים יכולים להיות בכל מוצר גם אם קוראים לו פוטבה... חומר למחשבה.

כאשר יתבצעו בדיקות זהות של רכיבים זהים ( סרוואים, סוללות , טיסן , תנאי שטח ) אחד לאחד בין שתי מערכות תוכל לבוא ולהציג את ההשוואות בינהם.

עד עד הכל מבוסס על שמועות, תאוריות שיווקיות של חברה זו מול השניה ושל אינטרסים כלכליים.

פעם אמר מישהו בעולם הרכב שטויוטה זה לא מכונית בכלל, וראה מה מצבה היום בשוק האמריקאי מול חברות כגון FORD, GM וכו'....

כמו שאומרים לא לעולם חוסן :cool:

בוואז
24-05-2011, 13:32:53
הי גיל,

אעתיק לפי חלק ממדריך שמישהו כתב שמסביר על שיטות השידור

פוטאבה עובדים עם שיטת שידור מאוד מוצלחת בשם FASST. השיטה מושתתת על FHSS בדילוג תדרים קבוע (מאות פעמים לשנייה).

להייטק יש מודול שידור חדש המשדר בטכנולוגיית AFHSS, שיטה המבוססת על FHSS.

אני האחרון שימליץ על מערכת רק כי יש לו אותה, היו לי בעבר עוד הרבה שלטים שונים, רק באחד מהם היו לי תקלות.
אני רק מנסה להסביר ששלט שיחסית חדש בשוק לא יכול לקבל את תואר "השלט הבטוח ביותר"

נ.ב אני לא מדבר על כשלים אלקטרונים, רק על שיטת השידור.

http://img853.imageshack.us/img853/238/tcrash.jpg

:)

בוואז
24-05-2011, 13:46:22
מה עושה העידכון.

העדכון מוסיף כל מיני פונקציות בתכנוט, אני לא זוכר בדיוק מה אבל חלקן חשובות, תבדוק באתר.

ונכון לעכשיו אי אפשר להגיע לזה בשלט, נראה שבעתיד הם יוסיפו עדכון תוכנה שיחשוף את הפונקציה (זה ידרוש מקלט חדש\רכיב חיצוני למקלט קיים)

AMIR
24-05-2011, 17:55:47
כנראה שאתה לא רואה טוב... שמתי קישור לקנייה בחו"ל בזול, גם אני לא קונה מאותה חנות.
אגב, יש דרך לומר דברים - אני חושב בדיוק כמוך על בעליו של אותה חנות אבל מעולם אני לא אכתוב משהו בסגנון "מסריחים" על מי שקונה ממנו, אתה גורם בכך להסטה של דיון על עמדה אידאולוגית חשובה לקטנוניות תינוקית.

אחי, לא אמרתי שמי שקונה שם מסריח, התכוונתי על ההפרש הזעום בין המערכות....
אני חושב שמי שקונה שם הוא צבוע חסר עמוד שדרה וחסר כבוד עצמי.
זה הכל.

Gil
24-05-2011, 19:51:57

לא חיפשת מספיק טוב
כמה מהאמיצים שהעזו להעלות תיעוד לכך

http://www.youtube.com/watch?v=Hl4_5zEySzA

http://www.youtube.com/watch?v=HOehv5UBMU4

http://www.youtube.com/watch?v=yuK_kPpFrk8

צילום בחי על נעילות בפוטבה - יותר ברור מזה לא יכול להיות

Gil
28-05-2011, 16:15:40
שלום,

היום בתחרות דאוני דיסקוס קרו שני מקרים מעניינים עם שלטי פוטבה.

הראשון עם פוטבה 9c FM 40MHZ אובדן שליטה,הדאון יצא בשלום מהריסוק מגובה 30 מ'
השני עם 8FG ומקלט אורנג' כתום מהסיני - אובדן שליטה, הדאון יצא עם נזק בכנף כזו שניתן לתקן ולהחזירו לפעולה

אין מערכת גרועה כאשר מדובר בחברות מוכרות כגון Futaba, JR, Hitec, Multiplex ובמוצרי ה - High End שלהן - מוצרי ה"דגל"
לכן כל ההשוואות שמועלות פה שחברה אחת יותר טובה מהשנייה זה פשוט שטות! גמורה.
מה שטוב לטכנולוגיה של היום יהיה ישן בעוד חצי שנה, מה שנחשב היום הופך להיות המוצר של אתמול כל כמה חודשים.

מה שחשוב הוא שתבחרו מה שהכי נח לכן ביד, וכן בכיס.

והגרוע מכל הוא לקנות מוצר איכותי ולחבר אותו למוצרים תחליפיים של הסיני.
ואם בכל זאת להתשמש בתחליפיים אז בטח שלא על טיסני יקרים.

קניתם איכות תישארו עם האיכות
רוצים זול תקנו בזול ואל תצפו ליותר מזה ובעיקר תתפללו להרבה מזל שלכם לא יקרה :)

הרי בראייה כוללת האיכות הכוללת נקבעת לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר, ואם השתמשתם במקלט תחליפי, אז שם האיכות של המוצר שלכם תעצר

תדמיינו שאתם רוכשים מכונית פרארי, אבל מציידים אותה בצמיגים זולים שיש במכונית יפנית ממוצעת

הרי זה לא יחזיק אפילו עד לסיבוב בבלוק הראשון בשכונה. ;)

אני מקווה שדבריי פה יקבלו חיזוק משני בעלי הפוטבה שלהם קרה הדבר.

דניאל דקל
28-05-2011, 18:04:28
"השני עם 8FG ומקלט אורנג' כתום מהסיני " - אז איך אפשר לבוא בטענות למערכת?
זה כמו שאני אקנה מרצדס, יחליף את השמן למיים ויתלונן שהמנוע הלך...
בינתיים קיבלתי מידע אמיתי, כזה שלא מגיע מגוגל פורומים ומר שמועתי לגבי אמינות שלטי האורורה
לטענתו של אותו אדם, כמעט כל מי שרכש שלט אורורה 9 ריסק בגלל בעית שידור/שליטה
אני עשיתי את ההחלטה שלי, יש לי טיסנים שעולים כפול משלט אורורה 9 ולכן לא שווה לי הספקולציה הזו.
אגב, כמעט כל מטיסי F3A משתמשים אך ורק בפוטאבות...

Gil
28-05-2011, 18:43:30
בינתיים קיבלתי מידע אמיתי, כזה שלא מגיע מגוגל פורומים ומר שמועתי לגבי אמינות שלטי האורורה
אני עשיתי את ההחלטה שלי, יש לי טיסנים שעולים כפול משלט אורורה 9 ולכן לא שווה לי הספקולציה הזו.

מדבריך מסתמן שמדובר פה בנעילת פוטבה רצינית ביותר.;)

guyst
28-05-2011, 19:31:35

מעניין....
מזכיר לי את דעתך לגבי ה-DX-7....
תמיד מקרים אמיתיים... ;)

דניאל דקל
29-05-2011, 07:50:22
גיא, אם אתה אוהב מקרים אמיתיים אז הנה מקרה אמיתי עם DX7 ומקלט AR6200 (מקלט 6 ערוצים טווח מלא עם אנטנת לוין)
במהלך טיסה עם טיסן F3A מסוג SPOTON, הרגשתי שאין לי לכמה שניות שליטה על המאזנות. רציתי לעשות גלגול והטיסן לא הגיב.
כאשר השליטה חזרה, נחתתי, ביצעתי בדיקת טווח וראיתי כי ההגאים עובדים לסרוגין. לפני כן החלפתי לבטריה טריה ובדקתי את כל הסרוואים עם סרוו טסטר.
עשיתי BINDING מחודש ולפתע הכל "הסתדר". בדיקת הטווח היתה תקינה.
עליתי לאוויר, ובמהלך פס קיזוז שיגרתי, כאשר הטיסן עם הדופן אלי, הוא גלגל בחריפות ימינה ללא כל יכולת שליטה.
אתמול, חניך שלי עם DX6I הרגיש איבוד קשר עם הטיסן. לאחר שנחת, הצעתי לו לעשות בדיקת טווח, ובבדיקה נתגלתה בעיה.
אנחנו היחידים מכל הקבוצה שנתקענו עם הספקטרומים שלנו. כל השאר רכשו פוטאבה, לאו דווקא לפי המלצתי, אלא לפי בירורים שהם עשו.
אם אתה בכל זאת מאוהב בטכנולוגיה בעייתית ומיושנת (DSM2) אז כנס לפורום תפוז. אני מוכר את ה DX7 שלי וסתיו את ה DX6I שלו במחיר מציאה.

עריכה: שמתם לב שיש כבר כ 1000 צפיות בשרשור? כנראה שמדובר בנושא חם. כל מי שמעוניין להתחדש בשלט 2.4 בתקציב של 2000+ מתלבט בעיקר בין שניהם...

Boogle
29-05-2011, 13:57:48
"בינתיים קיבלתי מידע אמיתי, כזה שלא מגיע מגוגל פורומים ומר שמועתי לגבי אמינות שלטי האורורה

גיא, אם אתה אוהב מקרים אמיתיים אז הנה מקרה אמיתי עם DX7 ומקלט AR6200 (מקלט 6 ערוצים טווח מלא עם אנטנת לוין)
במהלך טיסה עם טיסן F3A מסוג SPOTON, הרגשתי שאין לי לכמה שניות שליטה על המאזנות. רציתי לעשות גלגול והטיסן לא הגיב.
כאשר השליטה חזרה, נחתתי, ביצעתי בדיקת טווח וראיתי כי ההגאים עובדים לסרוגין. לפני כן החלפתי לבטריה טריה ובדקתי את כל הסרוואים עם סרוו טסטר.
עשיתי BINDING מחודש ולפתע הכל "הסתדר". בדיקת הטווח היתה תקינה.
עליתי לאוויר, ובמהלך פס קיזוז שיגרתי, כאשר הטיסן עם הדופן אלי, הוא גלגל בחריפות ימינה ללא כל יכולת שליטה.
אתמול, חניך שלי עם DX6I הרגיש איבוד קשר עם הטיסן. לאחר שנחת, הצעתי לו לעשות בדיקת טווח, ובבדיקה נתגלתה בעיה.
אנחנו היחידים מכל הקבוצה שנתקענו עם הספקטרומים שלנו. כל השאר רכשו פוטאבה, לאו דווקא לפי המלצתי, אלא לפי בירורים שהם עשו.
אם אתה בכל זאת מאוהב בטכנולוגיה בעייתית ומיושנת (DSM2) אז כנס לפורום תפוז. אני מוכר את ה DX7 שלי וסתיו את ה DX6I שלו במחיר מציאה.

עריכה: שמתם לב שיש כבר כ 1000 צפיות בשרשור? כנראה שמדובר בנושא חם. כל מי שמעוניין להתחדש בשלט 2.4 בתקציב של 2000+ מתלבט בעיקר בין שניהם...

מה הקשר בין מחט לתחת .. העירו לך בציניות (מתבקשת) שאתה משמיץ עכשיו את האורורה , כנראה בשביל לשכנע את עצמך לקחת פוטאבה אז חזרת למנטרה של הספקטרום??? ועוד אחרי שיצאת בתרועה גדולה שפתרת את חידת ההתקנה ואין מומחה כמוך להתקנת מקלטים??

1000 צפיות זה כי אנשים פשוט אוהבים את ההצגה הטובה בעיר בה, בדרך לשכנוע עצמי, אתה משטתה לפני כולם.

תהיה קצת יותר רציני בחייך.
שבוע טוב

דניאל דקל
29-05-2011, 14:11:12
תודה בנצי על הפרגון והנחמדות. בינתיים, כל מי שפגשתי, הודה לי כי הארתי את עיניו.
אני מספיק מוערך בחיי המקצועיים בשביל שאנשים כמוך יערערו את ביטחוני.

אגב, האם לא מפריע לך שספקטרום יצאו עם טכנולוגיה חדשה DSMX? למעשה זו הצהרת כוונות על כך
שהטכנולוגיה הקודמת שלהם כבר מיושנת. ואני ועוד רבים מוסיפים, גם לא אמינה!

bartovmoti
29-05-2011, 14:26:42

במה עוד יש להתלבט ? DX7 כבר לא נמכר יותר והדגמים החדשים של ספקטרום עדיין לא הוכיחו את עצמם..
בנוסף, אנשים לא נאמנים בכל הזמן למותג אחד ויחיד..
כמו שפעם נוקיה שלטו בתחום הסלולר והיום מי בכלל מסתכל על נוקיה ??
ככה זה בדיוק בתחום הזה, לפני שנה DX7 היה חם וכל מי שהיה בא לשטח עם פוטבה חדש היו מסתכלים עליו כאילו הוא השתגע..
והיום התחרות עברה להיות בין פוטבה להייטק.
בטווח המחירים המדוברים, אין היום אופציות רבות חוץ מהשניים שהוזכרו כאן.

דניאל דקל
29-05-2011, 15:39:11
מוטי, בשנתיים האחרונות היה כבר ניסיון של בעלי חנויות למנף את ספקטרום משיקולי רווח גבוה יותר.
כעת לאחר שקיבלו הרבה ריקושטים שליליים, הם יורדים מהעץ ועוברים לפוטאבה ואורורה.

יונתן 1
29-05-2011, 16:04:47
יש גם את השלט החדש של jr 8 ערוצים..

Gil
29-05-2011, 16:32:38
חברים יקרים

חובבי פוטבה, אורורה, ג'י ארים וטורניגי למינהם.

אני חושב שהנושא מוצה מעבר לתום!!!

אני מצפה שהנושא ינעל וכל נושא חדש שיפתח באותו עניין פשוט יוסר מסדר היום.

אין טעם לבחוש בנושא שכל כך הרבה פרמטרים תלויים אחד בשני.

קנית פוטבה שיהיה לך במזל טוב
קנית אורורה עוד יותר טוב
קנית JR הכי טוב
קנית 9X כאילו קנית עולם ומלואו.

אז למי שלא הבין כל המכשירים אותו דבר, חלקם איכותיים יותר, לחלקם בקרת האיכות יותר מוקפדת QA ועל כך משלמים בהתאם.

כל השוואה של מי יותר טוב מעידה על ילדותיות וחוסר בגרות והבנה, ושלא הכל מסתכם במחיר בלבד ובטח לא בלוגו כזה או אחר.

אני יכול לקוות למרות שאני לא מאמין, שבזאת תם הסיפור, לצערי מנסיון החיים שלי יהיה זה תם ולא נשלם עד שילד נוסף יתהדר בשמלה חדשה ונוצצת ויחשוב שזו שמלת הפלאים היחידה ביקום :D

dror
29-05-2011, 16:41:44
הנושא בכלל לא מוצה!

ביום שישי האחרון התרסק לי טיסן חדש באופן בלתי מוסבר. לפני כמה חודשים התרסק לי רחפן באופן בלתי מוסבר. אני לא יכול להוכיח את זה, אבל יש סיכוי שמקטרגי הספקטרום צודקים כי חיפשתי ולא מצאתי שום סיבה אחרת. הגעתי למסקנה, לצערי במאוחר, שאם יש ספק אז אין ספק. אכלתי יותר מדי קש (כספית ובעיקר אובדן שעות השקעה רבות) ואני רוצה להוריד את גורם הספק הזה מעל הפרק.

הדיון כאן בא בדיוק בזמן ועזר לי מאד! אני קונה פוטאבה.

דרור

Gil
29-05-2011, 16:46:42
הנושא בכלל לא מוצה!

ביום שישי האחרון התרסק לי טיסן חדש באופן בלתי מוסבר. לפני כמה חודשים התרסק לי רחפן באופן בלתי מוסבר. אני לא יכול להוכיח את זה, אבל יש סיכוי שמקטרגי הספקטרום צודקים כי חיפשתי ולא מצאתי שום סיבה אחרת. הגעתי למסקנה, לצערי במאוחר, שאם יש ספק אז אין ספק. אכלתי יותר מדי קש (כספית ובעיקר אובדן שעות השקעה רבות) ואני רוצה להוריד את גורם הספק הזה מעל הפרק.

הדיון כאן בא בדיוק בזמן ועזר לי מאד! אני קונה פוטאבה.

דרור

מציע לך לחשוב פעמיים לאחר השבת האחרונה בה שני טיסנים מוטסים ע"י פוטבה התרסקו אחד 2.4, ואחד FM בתחרות דאוני הדיסקוס שהתקימה מטעם קלוב התעופה ( כך שלא מדובר בשמועה או המצאה )
היו יותר מכמה אנשים שנכחו במקום וראו זאת! - ובזאת הייתי מסכם שוב את דבריי
נראה לי שלפוטבה יש וירוס לא מוסבר שתוקף מסיבות לא ברורות.;):confused:

dror
29-05-2011, 17:01:50
מציע לך לחשוב פעמיים לאחר השבת האחרונה בה שני טיסנים מוטסים ע"י פוטבה התרסקו אחד 2.4, ואחד FM בתחרות דאוני הדיסקוס שהתקימה מטעם קלוב התעופה ( כך שלא מדובר בשמועה או המצאה )

אני לא יודע למה הטיסנים האלו התרסקו. אבל את ה"תאונות" שקרו לי חקרתי לעומק ולא מצאתי סיבות אחרות חוץ מבעיית רדיו. אני לא FAA ולא יודע להוכיח את זה, פשוט נשבר לי הז.. מריסוקים שאין לי הסבר להם. אני לא תמים והרחפן התרסק לי הרבה פעמים אחרות בגלל בגים בתוכנה (שאני כתבתי) או טעויות מטיס, אני לא מדבר על זה. מבחינתי זה בכלל לא ויכוח דתי, אני באמת ובתמים רוצה משהו אמין ובתחום הקונצנזוס.

Gil
29-05-2011, 17:14:05
אני לא יודע למה הטיסנים האלו התרסקו. אבל את ה"תאונות" שקרו לי חקרתי לעומק ולא מצאתי סיבות אחרות חוץ מבעיית רדיו. אני לא FAA ולא יודע להוכיח את זה, פשוט נשבר לי הז.. מריסוקים שאין לי הסבר להם. אני לא תמים והרחפן התרסק לי הרבה פעמים אחרות בגלל בגים בתוכנה (שאני כתבתי) או טעויות מטיס, אני לא מדבר על זה. מבחינתי זה בכלל לא ויכוח דתי, אני באמת ובתמים רוצה משהו אמין ובתחום הקונצנזוס.

לא הייתי רץ ומאשים את ה - DX חבר שלי מטיס איתו מסוקים בלי כל בעיה עד כה, אבל לא בכך מדובר, קטגוריה המחיר של ספקטרום אינה ברת השוואה לפוטבה ג'י אר או היטק או סנווה.
הבחירה שלך צריכה להיות על בסיס של מה שמתאים לצרכים שלך קודם כל.

ואם כבר בחרת במותג זה או אחר, תנסה לא להשתמש בתחליפי מקלטים זולים מהסיני אחרת לא הפקת את המירב מהמערכת, גם אם מקלט פוטבה עולה 80$ וצפונה עדיין אם בחרת בפוטבה היצמד למקור בכל הנוגע לטיסנים שממש לא בא לך לשבור אותם.
לאחרים יתרונות אחרים, והחשוב בינהם הוא נושא הטלמטריה המובנית שנותנת בבסיסה את מתח הסוללה בטיסן ( חשוב מאד, ולא אסביר למה )
אם אתה מתכוון לקנות משדר מסוג פוטבה, אני מאד ממליץ לך להמתין לדגם הבא שלהם שיכיל טלמטריה מובנית, אחרת אם לחוץ לך על משדר עכשיו לא הייתי מהסס וקונה את האורורה ששם הטלמטריה היא חלק מובנה
ועלות כל מקלט ( מקורי כי אין תחליפי ) הוא 43$ אחרי משלוח ( ממש כמו חיקוי כתום של פוטבה מהסיני ) אבל עם בקרת איכות של מוצר סידרתי :)

הכי חשוב תבחר מה שהכי נוח לך ביד כי עם זה אתה צריך לחיות.

Boogle
29-05-2011, 17:21:24
ואם כבר בחרת במותג זה או אחר, תנסה לא להשתמש בתחליפי מקלטים זולים מהסיני אחרת לא הפקת את המירב מהמערכת, גם אם מקלט פוטבה עולה 80$ וצפונה עדיין אם בחרת בפוטבה היצמד למקור בכל הנוגע לטיסנים שממש לא בא לך לשבור אותם.
גיל - אותי שכנעת, אני עובר סופית ל9X (טורניג'י שולטטטט!!!11) , מקלטים סיניים אני אקנה בודאות, אז למה לחבר אותם לשלט יקר- ככה אם התעצבנתי על ריסוק בעקבות שלט (:D) אני פשוט ארסק גם את השלט :D

Gil
29-05-2011, 17:28:00
גיל - אותי שכנעת, אני עובר סופית ל9X (טורניג'י שולטטטט!!!11) , מקלטים סיניים אני אקנה בודאות, אז למה לחבר אותם לשלט יקר- ככה אם התעצבנתי על ריסוק בעקבות שלט (:D) אני פשוט ארסק גם את השלט :D
תגיד לי בנצי סתם מתוך סקרנות ומבלי שאי פעם היתה היכרות רשמים בנינו.

האם לא הייתי פעם אנטי 9X ?

או שמה אני קצת הוזה, ולא שאני אומר שה - 9X אינו שלט טוב, יתרה מכך אני חושב שיחד עם העדכון תוכנה של ארז רביב הוא הופך לנסיך של ממש
וגם אני משתמש בו עם מודול FrySky אבל לא לביביז ( ה - DLG הגדולים ) והמיוחדים שלי, אלא לכל אותם מוקצפים מעופפים, למרות שלאחרונה חטאתי איתו בהטסת ה - Mini TopSky ה - דאון דיסקוס הקטן שלי
בצוק בבת ים עם מקלט שהוא לא Full Range, אבל לא כ"כ דאגתי כי בכל זאת המרחק של הדאון בקו אווירי לא יעלה על 50-75 מטר ובלי הפרעות כך שאין דאגות.

אבל הטסה למרחקים ובגובה נמוך בשטח מישורי, לא הייתי ממליץ לאחר שבדקתי פיזית את הנושא בעצמי לא הייתי בונה על זה.
כל עוד שומרים על קו אוירי סביר בגובה / מרחק סביר הכל טוב.

אז מה אמרת לגבי ה- 9X ?

דניאל דקל
29-05-2011, 17:44:16
גיל, אני מבקש שתגובותיך יהיו קצת יותר רציניות. אי אפשר לטעון שכל הטכנולוגיות זהות.
בשיטת FASST (פוטאבה) המשדר מחליף כל שבריר שניה את התדר.
בשיטת DSM2, המשדר ננעל תדר פנוי בזמן שהוא "מוצא" את המקלט מולו ןממשיך לעבוד איתו לכל אורך ה SESSION
זה כמעט כמו לעבוד עם 72/27 רק בתדר אחר. למיטב הבנתי DSMX בא לפתור בעיה זו אבל באיחור של שנים.
עד היום, שיטת FASST הוכחה כאמינה ביותר. כמובן שהכל יחסי, ועדיין יתכנו תקלות, במיוחד אם לא עובדים עם מקלטים מקוריים.

Gil
29-05-2011, 17:57:01
גיל, אני מבקש שתגובותיך יהיו קצת יותר רציניות. אי אפשר לטעון שכל הטכנולוגיות זהות.
בשיטת FASST (פוטאבה) המשדר מחליף כל שבריר שניה את התדר.
בשיטת DSM2, המשדר ננעל תדר פנוי בזמן שהוא "מוצא" את המקלט מולו ןממשיך לעבוד איתו לכל אורך ה SESSION
זה כמעט כמו לעבוד עם 72/27 רק בתדר אחר. למיטב הבנתי DSMX בא לפתור בעיה זו אבל באיחור של שנים.
עד היום, שיטת FASST הוכחה כאמינה ביותר. כמובן שהכל יחסי, ועדיין יתכנו תקלות, במיוחד אם לא עובדים עם מקלטים מקוריים.

שלום דניאל,

איך אני יכול להיות רציני ? ואני מאד משתדל לשמור על סוג של חשיבה לוגית.
סתם לצורך הדיון ארצה להעלות דוגמא לשיפוטך.

נגיד ששיטת השידור של פוטבה ה - FASST נחשבת לשיטת שידור בעלת רמת שרידות גבוהה.
ואתה לצערך או שמחתך גר לאורך גבול הצפון ששם כוחות הביטחון מפוצצים את האוויר בתדרים כאלו ואחרים שנועדו לשמור עלינו מפני חלאות מעברו של הגבול עם כל מיני טיסני ריגול זעירים מלהגיע לשטחנו.

אותו שטח אווירי לא מותיר מקום לטיסן הכשר שלך עם משדר פוטבה לחיות בשלום לאורך כל רוחב הפס שהוא משדר, וכתוצאה מכך נגרמים לך הפרעות עקב חוסר מקום בפס, שיכול לגרום לנעילות וריסוקים כתוצאה מכך.

מה היתה דעתך עכשיו על שיטת השידור ?
אולי היה מתאים לך לעבוד שם עם FM אולי עם AM.

לכן לצורך הדיון, קשה מאד להיות החלטי עבור אחד ובאותה נשימה להיות נכונים וצודקים עבור האחר.

כמו שאמר בנצי הטורניגי שולטטטטט?

b1yossi
29-05-2011, 18:52:45

מסקנות שגויות לחלוטין :
הראשון (2.4) נעשה שימוש במקלט שאמינותו מוטלת בספק ! (בטח לא ברמה של מקלט פוטאבה מקורי).

השני - זה בטוח הדאון של איתן ולכן אין ספק שזה לא המשדר סביר להניח שלמטיס עצמו 99.999% אחריות לריסוק ;)

Gil
29-05-2011, 19:13:34
מסקנות שגויות לחלוטין :
הראשון (2.4) נעשה שימוש במקלט שאמינותו מוטלת בספק ! (בטח לא ברמה של מקלט פוטאבה מקורי).

השני - זה בטוח הדאון של איתן ולכן אין ספק שזה לא המשדר סביר להניח שלמטיס עצמו 99.999% אחריות לריסוק ;)

רגע רגע . . . . . :mad:

אני לא אמרתי כלום על בעלי הפוטבות !!! שריסקו :(
איך אתה מסיק שמדובר באיתן ???

יוסי, האם אתה בעניינים מבלי שאני יודע, ומה עם לגמור את הדאון דיסקוס שלך ולהצטרף אלינו כבר :mad::mad::mad:

במקום להיות על הגדר ולעסוק בזוטות

אני לא חושב שזה צריך לעבור בשתיקה .....

איתן, יוסי רומז שאתה אשם.. אני לא הייתי מניח לזה :cool:

דניאל דקל
29-05-2011, 19:19:21
גיל, בגלל זה אני עדיין מטיס גם עם הפוטאבה 8UAPS שלי בתדר 72
עד היום לא איכזב אותי אפילו פעם אחת, ומדובר על ידידות של עשור....

Boogle
29-05-2011, 19:27:50
שמע גיל, מעולם לא הייתי נגד ציוד סיני כזה או אחר , אתה אולי מבלבל עם מישהו אחר.

לא זאת ועוד, אני מהחוטאים הראשונים בארץ בעלי מודול קורונה V1 וV2, לא רק זה, יש לי גם מודול DSM2 לפוטאבה. לא רק זה, בימים אלו אני בתהליך הוצאת הפוטאבה (9CHP ) משרות והכנסה של ה9X. אני ממתין להזמין את לוח התכנות שמכפיל את עלות השלט (:)) בעיקר בגלל החוסר בזכרונות של ה9X המקורי, אחרת הייתי משתמש בו כמות שהוא.

אבל לא בגלל זה התעורר הדיון, חרה אפי על דניאל שהוא "מדווח" על תקלות באורורה, אבל כשמתבקש לפרט הוא חוזר לספר על הספקטרום.

ונסכם בברכה טורניג'י שולטטטט!!!!!111
(ותשאלו את גדעון... וארז... וגיל ...ו....) :)

בוואז
29-05-2011, 20:24:27
טוב, אז הדאון שלי התרסק, אבל לאחר בדיקה מעמיקה בבית לא המקלט ולא השלט אשמים!!

ניתן לראות פרטים בשרשור הזה:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?38484-ריסוק-הDLG-שלי-בשבת-הוא-זכאי!

ואצטט את מילותי האחרונות באותו נושא:

נ.ב המקלט הזה הוכיח את עצמו, היום אני מזמין אחד חדש בשביל עוד טיסן שלי :)

eranb
30-05-2011, 17:51:04

קבל עוד מידע אמיתי-יש לי אורורה למעלה משנה (הראשון בארץ) מעולם לא חויתי בעיה או צל של בעיה
כנ"ל כל חברי המטיסים!
תהיה בטוח שאני מטיס הרבה יותר שעות ממך...
דרך אגב הטסתי גם עם DX7 לא מעט שעות -ללא בעיה אחת,מעניין למה אצלך קורים כל הניסים והנפלאות?...
אני צופה בקרוב שירשורים על הבעיות הנוראיות של פוטבה 2.4 ...
שיהיה בהצלחה (לכולנו..).

oz_adari
30-05-2011, 20:13:18

לא מכיר אותך ולא רוצה להתנגש עם אף אחד, אבל הטענות שאתה כל כך חוזר עליהם שבפוטבא יש גם ריסוקים לא מבוססות, לא מכיר את המקרי עם הFM אבל במקרה עם המקלט הסיני הבעיה הייתה בסוללת המקלט
מי שריסק אמר שהוא בדק את העניין וגילה שהסוללה אשמה ולא המקלט הסיני, ושהוא הולך להזמין עוד אחד (מקלט ) לטיסן נוסף שלו.

נ"ב
אני בחרתי בפוטאבה כי אני מתחיל וזה מה שהמדריך שלי אמר, אני לא רוצה לערב את הדעה שלי בנוגע למחלמה פה כי אני לא חושב שאני מספיק מבין בזה.

עריכה:
אופס, גיליתי שכבר אמרו מה שאמרתי, תתעלמו מהתגובה שלי חח P:

דניאל דקל
31-05-2011, 21:30:45
קבל עוד מידע אמיתי-יש לי אורורה למעלה משנה (הראשון בארץ) מעולם לא חויתי בעיה או צל של בעיה
כנ"ל כל חברי המטיסים!
תהיה בטוח שאני מטיס הרבה יותר שעות ממך...
דרך אגב הטסתי גם עם DX7 לא מעט שעות -ללא בעיה אחת,מעניין למה אצלך קורים כל הניסים והנפלאות?...
אני צופה בקרוב שירשורים על הבעיות הנוראיות של פוטבה 2.4 ...
שיהיה בהצלחה (לכולנו..).

כמו שהבנת היתה לי רק בעיה אחת קריטית עם ה DX7 וה AR6200 עד היום. את כל שאר המידע אני אוסף משטח ההטסה.
לגבי שעות הטסה, אני לא בטוח בכלל שאתה עובר אותי :)
אני מטיס מסוקים חשמליים, דאונים, קלקרים, טיסני לילה, F3A וסקיילים ניטרו.

RonEfrat
31-05-2011, 22:37:44
אני מטיס עם האורורה במשך תקופה ארוכה טיסני 50 סמ״ק, לוגו 600, דאונים ופיילונים
ומעולם לא קרתה לי שום תקלה וגם לא לחברי שמטיסים איתו. קרה לי כבר פעמיים שהטלמטריה הצילה לי טיסן/מסוק, שלדעתי זה הדבר הכי חשוב בשלט הזה!!!!
דרך אגב, גם עם הdx7 שאני עדיין מטיס איתו אף פעם לא הייתה לי שום בעיה במשך 4 שנים שהוא אצלי.

guyst
31-05-2011, 22:42:43
כל אחד והניסיון שלו אני מניח.
אצלנו בטייסת היו (ויש עדיין) לא מעט DX7. לא זכור לי מקרה אחד של בעיות מסוג זה - חברה תקנו אותי אם אני טועה.
דניאל, אולי זה המזג אויר אצלכם...? ;)

דניאל דקל
01-06-2011, 07:23:37
כנראה, וגם בחנויות הטיסנים שכבר לא מתלהבים להמליץ יותר על ספקטרום.
קצת קשה לי להבין איך אנשים אינטיליגנטיים מתעלמים מהעובדה הבאה.
נניח שאתה עומד לרכוש מכונית, ומתלבט בין שני דגמים. באחת, יש מנוע ראשי שעובד מצויין (מקלט בודד)
בשניה, יש מנוע "עזר" (מקלט לווין במקרה שלנו). מנוע העזר אמור לתמוך במנוע הראשי, שמזייף לפעמים.
באיזה מכונית היית בוחר?

dror
01-06-2011, 09:19:20
הדוגמה לא טובה. מקלט לויין זה רעיון מצויין.

Gil
01-06-2011, 09:26:21
כנראה, וגם בחנויות הטיסנים שכבר לא מתלהבים להמליץ יותר על ספקטרום.
קצת קשה לי להבין איך אנשים אינטיליגנטיים מתעלמים מהעובדה הבאה.
נניח שאתה עומד לרכוש מכונית, ומתלבט בין שני דגמים. באחת, יש מנוע ראשי שעובד מצויין (מקלט בודד)
בשניה, יש מנוע "עזר" (מקלט לווין במקרה שלנו). מנוע העזר אמור לתמוך במנוע הראשי, שמזייף לפעמים.
באיזה מכונית היית בוחר?

שלום,

אני מבין שקצת משעמם לך ויש לך זמן להתפלמס.

אני חושב שהנושא הזה הפך להיות סוג של בדיחה, והייתי ממליץ לנעול אותו

ולשיטתך מה הייתה אומר אילו הלויין היה מדגש טורבו שנותן לך עוד 50% כח בדיוק באותם זמנים שאתה צריך ?

ועכשיו אפשר לנעול ולאפסן עמוק בארכיון לפני שנתחיל להרגיש ממש רע :mad:

oz_adari
01-06-2011, 19:00:27
*** מזכיר לי תסרטון של פוטאבה נגד ספקטרום
"It isn't a bandage!!!! its clearly says "feature""

דניאל דקל
01-06-2011, 19:35:51
אתמול רכשתי את המודול הבא לפוטאבה 8UAPS שלי. ממליץ לכל מי שיש כזה שלט, להשתדרג בזה:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXUMU0&P=ML
כצפוי מפוטבה, הכל עבד חלק כבר מהרגע הראשון. כפתור קיצור הטווח נמצא על המודול מאחור.
לצורך BINDING יש כפתור על המודול, כאשר התאום שלו נמצא על המקלט.
עשיתי בדיקת טווח, וסוף סוף עלה חיוך על פניי.
ההגאים עבדו כמו שעון שוויצרי,ללא גליטש אחד, גם כאשר הלכתי בין הבנינים ברחוב שלי.
בספקטרום, גם בשטח פתוח לא זכורה לי קליטה כזו טובה וחלקה בבדיקת טווח.

eranb
02-06-2011, 17:47:08
איך בדיוק הבחנת בהבדלים של איכות הקליטה ?
שמע אתה ליצן על..
הלכת בין הבנינים והכל עבד מעולה-מרשים ביותר!
חייב לשלוח את קורות החיים של ל-FCC האמריקאי
מחפשים שם אנשי פיתוח בתחום התקשורת..
העיקר שאתה מרוצה.

דניאל דקל
02-06-2011, 23:13:48
אתה מוזמן לקחת את המודול שלי ולעשות בדיקה רצינית יותר.
אני מניח שתגיע לאותה המסקנה.

liron mizrahi
02-06-2011, 23:51:29
רקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק פוטאבהההההההההההההההההההההההההההה.
אל תחשוב או תהסס בכלל אין שלט שמתחרה בחברה הזאת.

דניאל דקל
03-06-2011, 09:27:15
ליאור, לי זה ברור וגם לבכירי טיסנאות הרדיו. אבל, יש חדשים בתחום שאינם מבינים זאת.
להבדיל מהחברות "המתחרות", פוטאבה זה תאגיד ענק ששלטי רדיו לטיסנאות זה רק ענף בתוכו:
http://www.futaba-eu.com/
אגב, האם ידעתם שהם הוציאו שלט 18 ערוצים? מעניין מה יהיה מחירו בארץ
http://www.futaba-rc.com/systems/18mz.html

בוואז
03-06-2011, 11:13:26
ליאור, לי זה ברור וגם לבכירי טיסנאות הרדיו. אבל, יש חדשים בתחום שאינם מבינים זאת.
להבדיל מהחברות "המתחרות", פוטאבה זה תאגיד ענק ששלטי רדיו לטיסנאות זה רק ענף בתוכו:

יש לו מצלמה :D

Gil
03-06-2011, 14:14:43

איך נהיים בכירים.... גם אני רוצה ;)

מה מעניין מה יהיה מחירו של שלט 1800 ערוצים הרי 99.99 אחוז מהמטיסים בארץ לא ישתמשו ב12 ערוצים.
מבחינתי TURNIGY זה השלט בעלה התמורה הטובה ביותר למה שמשלמים על שלט

ועוד יש לו 16 ערוצים במחיר נמוך ממקלט אחד של פוטבה.
אז מי אמר שפראירים מתים :D:D:D

מחר אני יוצא לשטח להטיס עם ה - PSP שלי, וכשישעמם לי בתרמיקה של 250 מטר, תמיד אוכל לחבר אוזניות ולשמוע איל גולן.......
או לשחק טטריס.....

או אולי לשחק משחקי רשת בחיבור סלולארי לתוך השלט.

אבל יש בעיה אחת איך אני אדע מתי נגמרת לי הסוללה, אני לא יודע אם הוא יעדכן אותי בזמן לפני שהיא נגמרת....

אם יש לו טלמטריה אני קונה.... אם אין לא אז לא שווה, לשלם איזה 2000$$$ בשביל iPod עם מצלמה עלובה
מעניין אם הם ישימו גם מצלמה קדמית ונוכל לשחק איתו משחקי רשת כשיגמרו לנו הסוללות בטיסן ולא נרצה לחזור הביתה לאישה ולילדים :cool:

מה עושים עם 18 ערוצים ?
אולי אפשר לחבר סרוו לערכת קפה ותוך כדי טיסה להדליק את הגז, כאשר אני נוחת יהיה לי קפה מבושל מוכן...

אבל בלי קשר הייתי קונה פוטבה כי טטטטטטווווווווררררנננננייייגגגגיייי השלט מספר 1

אז חבל להתלבט קנה פוטבה ורק פוטבה ואל תחשוב על שום דבר חוץ מפוטבה כי רק עם פוטבה רמת הטיס שלך תפתיע אפילו אותך שלא נדבר על הסובבים אותך, רק שים לב שלא יסתירו לך מרוב התלהבות.

אני ממליץ בחום:p

דניאל דקל
03-06-2011, 14:24:16
כפי שאתם מבינים, כאשר דיברתי על בכירים, לא התכוונתי לכותב מעלי.
שימו לב שלכל אורך הדיון הוא כותב כאן דברים חסרי טעם, וברמת כתיבה של נער מתבגר.
אני מתנצל מראש שנאלצתי להעליב כאן כותב, אבל לא היתה ברירה.
פתחתי שרשור מקצועי, ורציתי שישאר כזה.

Gil
03-06-2011, 14:33:48
כפי שאתם מבינים, כאשר רדיברתי על בכירים, לא התכוונתי לכותב מעלי.
שימו לב שלכל אורך הדיון הוא כותב כאן דברים חסרי טעם, וברמת כתיבה של נער מתבגר.
אני מתנצל מראש שנאלצתי להעליב כאן כותב, אבל לא היתה ברירה.
פתחתי שרשור מקצועי, ורציתי שישאר כזה.

חבל שאתה מסתתר מאחורי מסכות, התנהגות שמאפיינת ילדים בגיל של הילד שלי עם הרבה דמיון ומעוף.

דיון מקצועי לא היה פה ולכן החלטתי אם כולם נהנים אז למה לא להצטרף להצגה :)

כשתפתח דיון רציני, יתייחסו אליך ברצינות, בלי קשר לבכיר זה או אחר, עם נתונים מבוססים ולא שמועות או ההוא וההיא אמרו ואומרים וכו....

כבר בכמה הודעות קודמות ציינתי שהדיון הזה ייעודו להינעל בכדי שלא נגיע לשלב בו המילים מבזבזים מקום יקר בבסיס הנתונים של האתר, דבר שאתה ממשיך לעשות
כאשר מדיון שנפתח על שני שלטים מסוג אחד קפצת להציג שלט מדגם אחר.

אז לפני שאתה מבקר אחרים הייתי מציע לך להסתכל בראי ולחשוב האם אולי הפוסל במומו פוסל !

קצת חומר למחשבה אם אתה מעל גיל 18 אחרת אני אקח את דבריי בחזרה.

guyst
03-06-2011, 17:11:21
מזמן לא היה כיף כמו לפני שנה ב"דיוני" ה-DX7...:)
גיל אתה צעיר מידי להכיר את הדיונים האלה... ;)

סופש מדהים לכולם!
DX7 שולטטטטט!!!

דניאל דקל
03-06-2011, 17:14:15
גיל,
אני מבקש שלא תשתתף יותר בדיונים שאני פותח, וגם אשמח אם לא תגיב לתגובה זו.
קצת חשבון נפש לעצמך:השמצת את פוטאבה לשווא כאשר הבחור שריסק את הדאון התחרותי הודה בכל הפרומים האפשריים שבטרית המקלט היתה ריקה ולכן קרה הריסוק.
אני לעומתך, סיפרתי על ריסוק שהיה לי עם ספקטרום, והסברתי בצורה די מפורטת כיצד הגעתי למסקנה שמערכת הרדיו היתה אשמה.
בכל מקרה, נגמר עידן ספקטרום מבחינתי.

עריכה: כאשר טיסן מתרסק, יש לחקור כל כיוון אפשרי לפני שבאים להאשים את מערכת הרדיו
יכולים להיות הרבה סיבות להתרסקות: בטרית מקלט, סרוואים תקולים, הורן שהתנתק ועוד ועוד...

Gil
03-06-2011, 17:50:11
גיל,
אני מבקש שלא תשתתף יותר בדיונים שאני פותח, וגם אשמח אם לא תגיב לתגובה זו.
קצת חשבון נפש לעצמך:השמצת את פוטאבה לשווא כאשר הבחור שריסק את הדאון התחרותי הודה בכל הפרומים האפשריים שבטרית המקלט היתה ריקה ולכן קרה הריסוק.
אני לעומתך, סיפרתי על ריסוק שהיה לי עם ספקטרום, והסברתי בצורה די מפורטת כיצד הגעתי למסקנה שמערכת הרדיו היתה אשמה.
בכל מקרה, נגמר עידן ספקטרום מבחינתי.

נו טוב... תפסת אותי בווווו.....:cool:
להבדיל ממך אני לא משמיץ אלא מציין את שראיתי ( עובדות )
ציינתי ש 2 דאונים התרסקו אותו יום, אולי הגיע הזמן לקבל תגובה מהפוטבה השנייה שהדאון שלה איבד קשר.

לגבי הצעתך, בשמחה אמנע להתערב בדיוני שטות, אני חושב שמיציתי בפוסט זה את כל שנזקקתי לו בכדי להשטתות :eek::eek::eek:

קח נשימה ארוכה לפני שאתה כותב.

מזמן לא היה כיף כמו לפני שנה ב"דיוני" ה-DX7...:)
גיל אתה צעיר מידי להכיר את הדיונים האלה... ;)

סופש מדהים לכולם!
DX7 שולטטטטט!!!

מה אתה אומר גי, נפלתי למלכודת הא...
הבנתי זאת מאוחר מדי.

מתי אתה בא להטיס דאונים ?

דניאל דקל
04-06-2011, 08:31:34
מנהל הפורום, אבקש לנעול את השרשור ולהקפיא לגיל את האפשרות לכתוב בפורום למספר ימים.
די ברור שאת התגובה למעלה הוא רשם. המשתמש food_for_thought הינו משתמש חדש והופיע ביום האחרון במפתיע...

Shay
04-06-2011, 08:36:52
לא שאני רומז למשהו, אבל קצת חומר למחשבה (כן, מדובר באותו בן אדם)
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=652&MessageId=152774956

מי אתה שצצת פתאום והחלטת להעליב את אחד מחברי הפורום?

Zzap
04-06-2011, 11:22:25
תפסיקו כבר...
גיל, אתה מתנהג כמו ילד בן 12...
יודע מה? כן! אני משמיץ את האורורה , חרא איכות, חרא שלט, אישית לא הייתי נוגע באורורה עם מקל, והייתי מעדיף להטיס עם ספקטרום.

פוטאבה יותר טוב, נקודה!

פוטאבה תמיד שלטו בשוק, שולטים, וישלטו, ושום חברה כמו הייטק, שעד לפני שנה הייתי נחשבת התחתית בתחום השלטים, לא תפתה אותי לקנות את השלט שלה במקום פוטאבה,
כי אני מכיר אישית אנשים שריסקו עם האורורה, וראיתי במו עיניי שלט שמעלה עשן ומפסיק לתפקד באמצע טיסה, ואיתו גם הולך לעולמו טיסן ג'ט F-15 יפייפה...
עם הפוטאבה לא היו ולא יהיו בעיות, לא לי ולא לאף אחד אחר, וזה מספיק לי בשביל לא להתקרב לאורורה.

oz_adari
04-06-2011, 12:34:20
לי יש פוטאבה 8FG .. שלט מצוין, אתמול פעם ראשונה אחרי המווון זמן שחיכיתי לזה וזה התעקב, עליתי להטיס את היאק קרש שלי, המדריך תפס את הטיסן , עזר לי עם ההתחלה של ההמראה נתן פול מנוע זרק את הטיסן בקצת זווית, והטיסן טיפס טיפס טיפס ואז התחיל לרדת, המדריך נתן אפ כדאי לעלות את הטיסן וכלום לא קורה, שתינו מסתכלים על הטיסן ותוך שניה הוא בפול מנוע באדמה. הרדיו פשוט לא הגיב. (בטיסן היו רק שברים פניימים, יחסית לפול מנוע באדמה ולטיסן קרש אני מרוצה מאוד, הוא היה עדיין חזק מספיק כדאי לטוס איתו ואני יתן לו קצת חיזוקים עם אפוקסי)
עוד כמה נתונים : הטיסן עשה טסט שבוע שעבר ועף מעולה , עשיתי בדיקות על האדמה שההגאים עובדים וביכוון הנכון, ההאנטנות היו ב 90 מעלות,
אין לי מושג מה קרה שם, רוב הסיכויים שזה היה בעיה עם המפסק, בדקנו תעניינים ולא מצאנו שום תקלה, החלטתי שבמקום לשבת ולבכות על זה עכשיו ואז שבוע לבכות בבית וללכת להטיס שבוע הבא שאין לי מושג , אז עדיף לעלות עכשיו שוב,
עליתי, רעדתי כמו שבחיים לא רעדתי, כל שנייה איבדתי תכיוונים מזה ימין מזה שמאל, עשיתי איתו קצת שמיניות קצת שיחקתי עם הרוח איזה רבע שעה 20 דקות עד שנרגעתי (הייתי על טורים נמוכים..) , הנחתנו , המיכל דלק היה מלא עדיין בערך 3/4 מלא. אחרי 20 דקות עליתי שוב, הפעם עם קצת יותר ביטחון ובסה"כ היה ממש טוב (:

חח התחלתי לכתוב רק על התקלה שהייתה, אבל לאט לאט זה התקדם לכל הסיפור P: ...

erazz
05-06-2011, 14:07:52
חבר'ה,

כולם מבינים מה קשור ומה לא קשור לנושא. כל הודעה שאינה שקורה לנושא תימחק.

נא לחזור לדון בנושא בבקשה.