צפייה בגרסה מלאה : שאלה מתלבט בין מנוע OS ל ASP
למנוע OS יש מלאי חלפים בארץ והוא איכותי מאוד אך יקר וה ASP הוא סיני אך זול
valaza
15-05-2011, 23:25:47
אה?
בכל מקרה ובלי שום קשר להודעה (אבל כן לכותרת)
עברו אצלי המון מנועים בתקופת טיסני הדלק.
נשארתי עם 3 טיסני דלק, שלושתם בני למעלה מ5-6 שנים, כולל המנועים שעליהם (46AX, 46FXI, 91FX)
אני לא קפדן, לא מטפל במנועים האלו, לא שוטף בשמן ודלק אחת לחודש, לא מנגב את האבק לפני שאני מניע.... בקיצור- "זורק"
שני ה46 יוצאים לסיבוב אחת לחצי שנה, ה91 אחת לשנה, במקרה הטוב (זה בשנים האחרונות, פעם הם היו עובדים הרבה, יש לכל מנוע לפחות 3-4 גלונים ברזומה)
כל אחד מהמנועים מניע בנגיעה ועובד כאילו הרגע יצא מהניילונים (פרט אולי לכיוון סיכה עדין, וגם זה 2 קליקים פלוס 2 קליקים מינוס, להתאים לטמפ')
צריך יותר מזה?
****אני לא מציג דעה על הASP, אין לי כלל נסיון איתם, אולי הם בכלל משהו לא מהעולם הזה*****
erazz
16-05-2011, 00:21:26
אני די מרוצה מה-ASP. עם טיפול נכון הם עובדים יופי.
eli-f
16-05-2011, 08:01:02
קח DLE.
קח DLE.
***ח
מה קשור? למה סתם לכתוב שטויות ולהרוס לבנאדם.
תקשיב, אמרתי לך כבר בפורום אחר (אני RCPOWER), הOS הרבה יותר אמינים וטובים הן מבחינת כח והן מבחינת אמינות, הASP זולים משמעותית, אבל הOS שווים את ה200 שקל האלו.
איפה ניתן לקנות הכי זול בארץ OS
flatspin
16-05-2011, 17:36:51
השואל מתחיל בטיסנאות ואין לו שום נסיון מוקדם. אין לדעת איך הוא יכנס לתחביב והאם יתמיד בו.
חבל לו להשקיע מראש בציוד עתיר מוניטין ויקר. מנועי ASP כמו גם אחרים (מגנום, למשל) הינם איכותיים מספיק כדי לתת לו את התשובה אותה הוא מבקש במחיר שווה לכל נפש. בטיפול נכון מנועים אלו יחזיקו מעמד לאורך זמן רב. מאידך, מנוע .O.S שלא יתוחזק היטב, יסיים את חייו מהר מאד.
והיה ויתקדם, ירכוש טיסנים מתקדמים ויקרים, או אז יש מקום לחשוב על מנועים מתקדמים מבית טוב.
טוב את השיקולים אעשה לבד ההבדל מחירים גדול מאוד 480 שקל הבדל עכשיו תגידו לי מה אתם חושבים על דלק GLOW
valaza
16-05-2011, 18:13:54
של טיסן חיפה?
בריא למנוע ולכיס, בריא פחות לביצועי מיטביים
כל זה בגלל אחוז השמן הגבוהה בו.
יהיה מצויין בשבילך.
DarZeelon
16-05-2011, 22:36:51
Valaza,
עד גבול מסוים (25-28%), ככל שיש יותר שמן בדלק, כך ביצועי המנוע טובים יותר. נקודה.
לגבי הסרק; עודף שמן עלול לעשותו קצת מחוספס.
valaza
16-05-2011, 23:31:48
Valaza,
עד גבול מסוים (25-28%), ככל שיש יותר שמן בדלק, כך ביצועי המנוע טובים יותר. נקודה.
לגבי הסרק; עודף שמן עלול לעשותו קצת מחוספס.
אל תתיחס אליי, תשווה בין הדלק הנ"ל לדלק אחר על אותו המנוע, ותראה מה הביצועים שתקבל.
אני לא יודע מה סוג או אחוז השמן בדלק שלהם לעומת אחרים, אבל זה ההסבר שקיבלתי כתשובה לשאלה "למה דלק GLOW נותן פחות ביצועים"
DarZeelon
17-05-2011, 00:12:26
Valaza,
אני לא מכיר דלק של מותג GLOW, אבל אני מכיר דלק למנועי להט; דהיינו glow fuel, בשמו הלועזי.
והתכונה שציינתי; שדלק עם יותר שמן נותן יותר כוח, נכונה.
שמן יקר בהרבה ממתנול; בין כשמדובר בשמן סינתטי ובין בשמן-קיק.
אין ליצרן דלק סיבה להוסיף לו שמן ככה סתם; ויש לו את כל הסיבות לצמצם את שיעור השמן, למינימום שלא יזיק למנוע בטווח הקצר... כסף.
valaza
17-05-2011, 01:13:52
Valaza,
אני לא מכיר דלק של מותג GLOW, אבל אני מכיר דלק למנועי להט; דהיינו glow fuel, בשמו הלועזי.
והתכונה שציינתי; שדלק עם יותר שמן נותן יותר כוח, נכונה.
שמן יקר בהרבה ממתנול; בין שמדובר בשמן סינתטי ובין בשמן-קיק.
אין ליצרן דלק סיבה להוסיף לו שמן ככה סתם; ויש לו את כל הסיבות לצמצם את שיעור השמן, למינימום שלא יזיק למנוע בטווח הקצר... כסף.
אם אתה חושב במובנים של עלות-תועלת פשוטה, אין סיבה, נכון
כשאתה חושב בצורה של עלות-תועלת שיווקית, יש ויש סיבה, וטובה מאוד.
הדלק הנ"ל מיוצר בארץ ע"י XYZ (שלא יגידו שאני מפרסם פה) שהוא גם זה שקונה\מייבא את הניטרו ואת המתנול (יש לו את הרשיון המתאים, ואגב, משמועות בלבד, הוא מייבא את המתנול גם לתעשיות כימיה אחרות, ולא בלעדית בשביל לערבב דלק, כך שהמחיר שהוא מקבל בגלל הכמויות אמור להיות נמוך). כל הנ"ל אמורים לתת תוצרת "גולמית" די זולה יחסית לדלקים המיובאים מוכנים, אז יש "מרווח שיווק" די גדול, שאפשר לוותר על נתח ממנו (למשל להוסיף שמן, להשאיר את העלות הסופית זהה ולספוג את הפרש פוטנציאל הרווח) לטובת ייתרונות אחרים כגון שיווק הדלק כידידותי למשתמש המתחיל.
רוב הלקוחות של הדלק הזה הם מתחילים בתחום, ואם הייתי רוצה למכור דלק למתחילים, הייתי חושב דבר ראשון על יצירת דלק שיתן למנוע אורך חיים, ולא בהכרח ביצועים (אתה הרי יודע מה מטיסים\מסיעים בלי נסיון רב עם מנועים מעוללים למנועים שלהם, לא?!), היצרן לא טיפש, וזו לדעתי אסטרטגיית השיווק.
בכל מקרה, גם אם מוסיפים בדלק הזה שתן טהור, העובדות בשטח די משמעיות, אורך חיים +, ביצועים -.
מגורמים "יודעי דבר" הבנתי שההבדל הוא באחוז גבוה יותר של שמן בדלק.
איזה שמן? כמה? איך ולמה? אני לא יודע לענות בוודאות.
ולגבי "דלק עם יותר שמן נותן יותר כוח"- אני מבין מדבריך שלביצועים מיטביים כדאי לי להשתמש בשמן נקי.... לא כך?
השמן לא משתתף בתהליך הבעירה, לא כמחמצן ולא כמחומצן, על זה אני מאמין שאין וויכוח, אז ככל שעולים בכמות השמן יורדים בכמות החומרים הנדרשים לבעירה, אני לא טועה עד כאן, נכון? אז איך יותר שמן = יותר כוח, כטענתך?
DarZeelon
17-05-2011, 06:57:51
ולגבי "דלק עם יותר שמן נותן יותר כוח"- אני מבין מדבריך שלביצועים מיטביים כדאי לי להשתמש בשמן נקי.... לא כך?
השמן לא משתתף בתהליך הבעירה, לא כמחמצן ולא כמחומצן, על זה אני מאמין שאין וויכוח, אז ככל שעולים בכמות השמן יורדים בכמות החומרים הנדרשים לבעירה, אני לא טועה עד כאן, נכון? אז איך יותר שמן = יותר כוח, כטענתך?
Valaza,
אז זהו. כאן אינך מבין את שכתבתי...
היחס הסטויכיומטרי בין אויר לבין דלק, הוא יחס בין המסה של האויר לבין המסה של חומרי הבעירה שבדלק (המתנול והניטרו).
זהו היחס עליו יש לשמור!
אם, נאמר, תוסיף לדלק עוד 50% שמן על נפחו המלא, תצטרך להעשיר את התערובת ב-50% כדי לשמור על אותו יחס סטויכיומטרי - אם המחט הייתה פתוחה 2 סיבובים, היא תצטרך להיות פתוחה יותר מ-3 סיבובים, כדי לשמור על אותו היחס הסטויכיומטרי.
כשאתה משתמש בדלק עם יותר שמן, בהשוואה לדלק עם פחות שמן, אתה לא מעביר למנוע פחות חומר-בעירה בכל סיבוב, אלא את אותה כמות חומר בעירה.
הכוח גדֶל בגלל אטימה יותר טובה, סיכה (שימון) טובה יותר ו\או סגולה אחרת כלשהי של השמן... אבל הוא בפירוש גדל עד שיעור מסוים של שמן, כמופיע בהודעה #10 שלי.
לגבי הוספת שמן כדי להגן על המנוע מטעויות של מתחילים, כפי שמתואר בהודעתך - זה נכון וזה בהחלט יתרון שיווקי וגם אמיתי - בהנחה שמדובר בשמן מאיכות טובה.
תגידו הקופסה של המנוע גדולה כי אני רוצה להביא אותו ביחד עם עוד דברים שיוצאים 55
מני2000
17-05-2011, 20:01:48
***ח
מה קשור? למה סתם לכתוב שטויות ולהרוס לבנאדם.
תקשיב, אמרתי לך כבר בפורום אחר (אני RCPOWER), הOS הרבה יותר אמינים וטובים הן מבחינת כח והן מבחינת אמינות, הASP זולים משמעותית, אבל הOS שווים את ה200 שקל האלו.
לזה אני קורא "עדר"
אתה מוכן לנמק בבקשה את הקביעה המלומדת שלך עם טיעונים עניינים ולא לזרוק ססמאות לאוויר סתם בגלל שבמנחת שלך כולם מטיסים עם OS?
אני מטיס עם שניהם ואני אומר לך מניסיון שהASP נותן הרבה יותר וגם אם הם היו עולים אותו דבר הייתי מעדיף את הASP, בטח ובטח כשהוא עולה חצי מחיר.
flatspin
17-05-2011, 20:04:46
עצתי לך, אל תצרף שום פריט נוסף למנוע.
המנוע שאתה מתכוון להזמין, פטור מיסים. אם המכס ימצא פריטים נוספים באותה אריזה, זה עלול לגרור אותך לדין ודברים איתם. ההשקעה בדיוני סרק מול המכס (אם המשלוח ייבדק) אינה שווה את החסכון בעלות המשלוח.
a_lams
18-05-2011, 21:59:16
Valaza,
אז זהו. כאן אינך מבין את שכתבתי...
היחס הסטויכיומטרי בין אויר לבין דלק, הוא יחס בין המסה של האויר לבין המסה של חומרי הבעירה שבדלק (המתנול והניטרו).
זהו היחס עליו יש לשמור!
אם, נאמר, תוסיף לדלק עוד 50% שמן על נפחו המלא, תצטרך להעשיר את התערובת ב-50% כדי לשמור על אותו יחס סטויכיומטרי - אם המחט הייתה פתוחה 2 סיבובים, היא תצטרך להיות פתוחה יותר מ-3 סיבובים, כדי לשמור על אותו היחס הסטויכיומטרי.
כשאתה משתמש בדלק עם יותר שמן, בהשוואה לדלק עם פחות שמן, אתה לא מעביר למנוע פחות חומר-בעירה בכל סיבוב, אלא את אותה כמות חומר בעירה.
הכוח גדֶל בגלל אטימה יותר טובה, סיכה (שימון) טובה יותר ו\או סגולה אחרת כלשהי של השמן... אבל הוא בפירוש גדל עד שיעור מסוים של שמן, כמופיע בהודעה #10 שלי.
לגבי הוספת שמן כדי להגן על המנוע מטעויות של מתחילים, כפי שמתואר בהודעתך - זה נכון וזה בהחלט יתרון שיווקי וגם אמיתי - בהנחה שמדובר בשמן מאיכות טובה.
1. יש לכתוב סטוכיומטרי ולא "סטויכיומטרי"- מתוודה גם כבודו שוגה בזה...(:
2. ההגדרה של יחס סטוכיומטרי איננה מדויקת ליחס בין מסות המגיבים אלא ליחס בין המקדמים של המגיבים והתוצרים בתגובה כימית , במקרה זה שריפה.
DarZeelon
18-05-2011, 23:09:19
a_lams,
אתה טועה, כמו שמרבים לטעות במדיה העבריות. המילה בלעז היא stoichiometry (http://en.wikipedia.org/wiki/Stoichiometry) ואין להשמיט בתעתיק העברי את ה-'i' המודגשת. קרא את ההגייה במאמר.
טעות אחרת הנפוצה במדיה היא הסייסמוגרף (http://en.wikipedia.org/wiki/Seismometer), אותו מכשיר שמתעד רעידות אדמה; שמשום מה מתקרא שם 'ססמוגרף'...
לגבי ההגדרה המדויקת של המושג 'סטויכיומטרי', אתה צודק; אבל מקובל לציין, למשל, שהיחס הסטויכיומטרי של בנזין הוא 14.7:1; המבטא את היחס בין מסת האויר המכיל את המחמצן (חמצן), לבין מסת הבנזין שאותה הוא אמור לחמצן במלואה.
זה לא היחס המשתמע מההגדרה המדויקת של המושג; אז אני משתמש בהגדרה שמשמשת בתחום הדיון כאן (http://en.wikipedia.org/wiki/Stoichiometry#Stoichiometric_air-fuel_ratios_of_common_fuels) (רד לתחתית המאמר; יחסי אויר-דלק).
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.