PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה איך מטפלים במנוע?

Hurricane
17-05-2011, 20:34:23
כל פעם אני רואה "עם טיפול נכון של המנוע הוא יעבוד הרבה זמן" וכל מני כאלה... מה צריך לעשות למנוע אחרי כל יום הטסה נגיד? אחת לשנה? אחת לחודש? יש דלק מיוחד שאתם ממליצים? אני משתמש בדלק של החנות שלט רחוק בהרצליה, איך הדלק הזה? טוב? מומלץ?

תודה רבה לכולם...

flatspin
17-05-2011, 20:51:11
ההתחלה של המנוע זו ההרצה. הרצה נכונה, לפי הוראות היצרן או בהתאם להנחיות מומחים תכניס את המנוע לעבודה בצורה מסודרת ותקינה. יש להקפיד על גודל פרופלור מומלץ לשלב ההרצה.
בשימוש שוטף יש להקפיד להשתמש בדלק איכותי, רצוי כזה שיכלול בתוכו כמה אחוזים (5) של שמן קיק, ולא להפעיל את המנוע במקומות בהם יש חול ואבק.
יש המשתמשים בשמן After run לאחר יום הטסה. חשוב למנוע שעובר לאחסנה ארוכה, אבל אינו משמעותי למנוע הפועל בשכיחות גבוהה (יום הטסה פעם בשבוע).

Hurricane
17-05-2011, 21:24:01
וכמה עולה after run ואיפה אפשר לקנות אותו?
אי את האמת יוצא לי להטיס בערך פעם בחודש בגלל שהמדריך שלי כל הזמן עסוק ואני נוסע מבאר שבע לתל אביב להתפגש איתו... אז זה יהיה לי מאוד שימושי

flatspin
17-05-2011, 21:35:45
After run הוא למעשה שמן גיר הידראולי של מכוניות. הכנס למוסך בו אתה או בני משפחתך עושים טיפולים ותיקונים לרכביכם, בקש מהם כמות קטנה ואתה מסודר.
בנוסף, עצתי לך, מצא מדריך מקומי והקפד להטיס כל סוף שבוע. חשוב מאד לשמור על רציפות בהטסות. רק כך תוכל להתקדם ולהגיע תוך זמן קצר להטסה עצמאית.

Hurricane
17-05-2011, 21:38:23
חיפשתי מדריך של טיסני דלק בבאר שבע אבל לצערי לא מצאתי... מצאתי אנשים שמטיסים חשמל, אבל דלק? כמעט וגם הם לא רצו להיות מדריכים...
כמה זה עולה בערך אתה יודע?

flatspin
17-05-2011, 21:43:27
אני צפוני, כמעט מהקוטב :)
לצערי אינני יודע לומר לך מחירי הדרכה. בכל מקרה הרבה פחות מאשר הוצאות נסיעה מבאר שבע לאיזור תל אביב וחזרה.

Hurricane
17-05-2011, 21:53:35
השאלה שלי הייתה מה המחיר של ה after run לא של ההדרכה :D

flatspin
17-05-2011, 22:08:44
אני מאמין שתקבל את זה חינם. אתה צריך כמות קטנה,של 100 סמ"ק בסך הכל, יספיק לך לשנה שלמה.
אפשרות אחרת היא לקנות בתחנת דלק באריזה הקטנה ביותר. אינני יודע לומר לך את המחיר, אבל הוא אמור להיות בסביבות המחיר של שמן מנוע רגיל..

Doomaster
18-05-2011, 13:47:24
מצרף לשאלה אחת נוספת...
האם כמה טיפות של שמן 4 פעימות איכותי של שמן מנוע לרכבים יכול לעשות נזק? (נניח 10-40W).. סינטטי מלא או חלקי...לא משנה בדיוק..(לי יש במקרה 10-40W עם תוסף מונע שחיקה של חברה גרמנית מוכרת שאין לי ממש מה לעשות איתו).
הרי הוא ישרף די מהר בהדלקה הראשונה של המנוע והכמות שלו היא ממש מזערית בשביל לגרום ל פיח או משהו דומה שלא ישטף באותו הזמן על ידי הדלק טיסנים...

flatspin
18-05-2011, 17:39:27
להבדיל משמני מנוע הרגילים, שמן הידראולי (זה שמכונה After run ונמכר במחיר מופקע) הוא על בסיס צמחי ושומר על המתכת בחלקיו הפנימיים של המנוע בפני חימצון.
שנאמר: יחי ההבדל הקטן !

Golan
18-05-2011, 18:49:58
אני יותר, אני רבע שעה נסיע משם
איפה אתה מטיס?
אני בגיבור ואני מכיר אנשים מכרמיאל שבאים למנחת שבו אני מטיס
אחלה מנחת