התחברות

צפייה בגרסה מלאה : השלט לא נדלק- FLYSKY 9X- התאום של הTURNOGY...

guymeg
24-05-2011, 18:02:54
ערב טוב
היום בבוקר הבאתי את השלט הנ"ל מהדואר (למזלי- ללא מיסים, מכס ובעיות עם משרד התקשורת!)
בערב התפניתי לפתוח את החבילה, חיברתי 8 סוללות חדשות(!) למקום שלהם בשלט והשלט לא נדלק!

מה יכולה להיות הבעיה? אני לא חושב ששרפתי את השלט בטעות (לא חיברתי סוללת ליפו- היא בדרך מהסיני עדיין... :mad:)

תודה לעונים!
גיא.

valaza
24-05-2011, 18:08:12
הפלוס והמינוס היו כנדרש?

guymeg
24-05-2011, 18:18:50
הפלוס והמינוס היו כנדרש?

חח כן זה הדבר הראשון שבדקתי...

Flying_student
24-05-2011, 18:19:03
כל הכפתורים פונים למעלה/רחוק ממך? זו "תקלה" ידועה...

isaac
24-05-2011, 18:22:14
ערב טוב
אני קבלתי לאחרונה שלט 9x turnogy, שחברתי סוללות המכשיר לא נדלק כמו אצלך,
לאחר שחברתי סוללת ליפו 3s 14500 החל לפעול,
מקווה שגם אצלך
בהצלחה

guymeg
24-05-2011, 18:22:39
כל הכפתורים פונים למעלה/רחוק ממך? זו "תקלה" ידועה...

כן גם את זה בדקתי, ראיתי את זה באיזה וידאו ביוטיוב...
בתקלה הזו השלט נדלק אבל מצפצף על SWITCH EROR

flatspin
24-05-2011, 18:32:57
המארז של השלט תופס את הסוללות חזק מאד ומונע מהן מגע טוב, אם בכלל, בין הקוטבים והמארז.
הצעתי בעבר לחתוך את המארז לאורך השוליים בחצי הגובה. הסוללות עדיין יושבות היטב אבל חופשיות לנוע והקוטבים במגע הדוק, כפי שמצופה.
אם השלט מצפצף בהדלקה, יש להסיט את מפסק הטרוטל-קאט (שמאל אחורי) לאחור. זו הגנה לחשמליים בפני הדלקת השלט כאשר המצערת פתוחה.

guymeg
24-05-2011, 19:12:39
המארז של השלט תופס את הסוללות חזק מאד ומונע מהן מגע טוב, אם בכלל, בין הקוטבים והמארז.
הצעתי בעבר לחתוך את המארז לאורך השוליים בחצי הגובה. הסוללות עדיין יושבות היטב אבל חופשיות לנוע והקוטבים במגע הדוק, כפי שמצופה.
אם השלט מצפצף בהדלקה, יש להסיט את מפסק הטרוטל-קאט (שמאל אחורי) לאחור. זו הגנה לחשמליים בפני הדלקת השלט כאשר המצערת פתוחה.

זאתי הבעיה.
עשיתי משהו שונה כדי לתקן את הבעיה- קצת דבק CA על הקונקטור הזכר (מהסוללה) והדבקתי את החוטים לקונקטור כלפי מעלה- ככה שהמגעים יהיו יותר קרובים לפינים והבעיה נפתרה.. (פיתרון זמני לסימולטור עד שתגיע הסוללת ליפו...)

flatspin
24-05-2011, 19:17:53
יש דרך נכונה ויש ..........
נראה שאתה בחרת ב ..........

Boogle
24-05-2011, 23:12:40
לא הבנתי מה עשית , גיא, אבל אתה מסתכן בריסוק טיסן גם עם סוללת ליפו.

מגע דפוק במחבר הסוללה יגרום לשלט להפסיק לשדר ולטיסן להפסיק לטוס.
אתה חייב לפתור את העניין אם ע"י שימוש בקונקטור מתאים או חיבור צמה חדשה להזנת מתח.

AmitB
25-05-2011, 05:37:11
לפני שעברתי ל pack של NiMH, השלט (Turnigy 9X) לא נדלק עם סוללות Energinzer (כמה סטים שהחלפתי כמה וכמה פעמים כדי לוודא שהבעיה לא בסט הסוללות הספציפי), וכן עבד עם GP. זה קרה לי עם עוד שלט (אינפרה אדום) של מסוק צעצוע.
שברתי את הראש עשר פעמים איך זה יכול להיות... לא יודע.. אבל זה קרה. עוד מישהו נתקל בזה?

guymeg
28-05-2011, 20:38:49
לא הבנתי מה עשית , גיא, אבל אתה מסתכן בריסוק טיסן גם עם סוללת ליפו.

מגע דפוק במחבר הסוללה יגרום לשלט להפסיק לשדר ולטיסן להפסיק לטוס.
אתה חייב לפתור את העניין אם ע"י שימוש בקונקטור מתאים או חיבור צמה חדשה להזנת מתח.

אני אסביר מה עשיתי:
לקחתי את הקונקטור הזכר (שמחובר לבית הסוללות), וראיתי שהמגעים בו רופפים, מה שעשיתי זה שעם דבק CA הדבקתי ממש קצת את החוטים לקונקטור (בלי לגעת במגעים- אני מגיע מתחום בניית הדגמים- יש לי את הכלים והמוטוריקה העדינה בשביל זה...) וכך שאני מחבר את הקונקטורים אחד לשני- המגעים נוגעים אחד בשני.
אני לא חושב שזוהי בעיה בלחץ על הסוללות.

אני רוצה להדגיש כי זהו פיתרון זמני בזמן שאני מתאמן עם השלט בסימולטור במחשב, שאני יוצא להטיס אני משתמש בסוללת LIPO שעובדת ללא בעיות... ההדבקה נעשה על הקונקטור הזכרי של בית הסוללה ללא כל קשר לקונקטור הנקבי שבשלט...

קפיש? ;)

guymeg
28-05-2011, 20:40:26
לפני שעברתי ל pack של NiMH, השלט (Turnigy 9X) לא נדלק עם סוללות Energinzer (כמה סטים שהחלפתי כמה וכמה פעמים כדי לוודא שהבעיה לא בסט הסוללות הספציפי), וכן עבד עם GP. זה קרה לי עם עוד שלט (אינפרה אדום) של מסוק צעצוע.
שברתי את הראש עשר פעמים איך זה יכול להיות... לא יודע.. אבל זה קרה. עוד מישהו נתקל בזה?

אני אגיד לך את האמת, השלט עובד לי גם עם סט סולללות של VITA- 15 ש"ח לרביעייה וגם עם אנרג'ייזר.
(כמובן שבטיסות אני מטיס עם LIPO...)

Boogle
29-05-2011, 01:08:40
המגעים במחבר אמורים להרגיש רופפים וזאת בכדי לפצות על טולרנסים בין המחברים. אם יש בעיית מגע היא בשל בעיית קפיציות במגע השקע. הדבקה בציאנו של החווט דוחה את זמן התרחשות התקלה למועד בו יהיה לך מקסימום נזק, ע"פ מרפי.

guymeg
29-05-2011, 04:44:28
בגלל זה אין שום קשר בין ההדבקה לשלט... מרפי בטוח יגיע בסוף, הבעיה שכשהו יגיע- זה יהיה כשהשלט מחובר לסימולטור...
כי שוב, ההדבקה היא בבית הסוללות...
בטיסות אני משתמש אך ורק עם ליפו!

תודה על התגובות!