צפייה בגרסה מלאה : שאלה שאלה למטיסים המנוסים ביותר.
Yoav Lahav
25-05-2011, 23:05:05
אתה מטיס תמסוק. פתאום מסיבה כלשהי (ראית כוסית, נעמדה עלייך דבורה, נכנס לך ברחש באוזן\עין, ענן הסתיר תשמש שהמסוק רחוק וכו וכו) איבדת את מצב המסוק ואינך מודע בדיוק למצבו במרחב. נניח לצורך העניין שגם אינך בגובה רב. מה עושים כדי להמנע עד כמה שאפשר מריסוק? יש איזה תמרון בדוק להשגת שליטה מהר בחזרה?
בבקשה תשובת מומחה. תפתרונות הפשוטים גם אני יודע.
כמובן בבקשה להתיייחס למקרים שונים:
NOSE IN או לא.
הפוך או לא.
וכו.
תודה.
guy1a
26-05-2011, 06:26:11
אני כידוע מומחה מין השורה הראשונה ... :)
אני אשמח גם לתשובה :)
tkolber
26-05-2011, 06:44:21
מתוך ניסיון:
1. תישאר דרוך ומרוכז כל הטיסה: יחסוך לך הרבה נזקים, אני יודע שלפעמים זה קצת מתיש אבל מתוך ניסיון - זה עובד.
2. הטס יותר קרוב יחסית: בתור אוואר אני יכול להגיד לך שאם תטיס יותר קרוב - מן הסתם המצב יהיה יותר פשוט.
3. אני לא רוצה להיכנס לכיס שלך, אבל תטיס כלי יותר גדול - בבירור זה עוזר (אני לא יודע מה הסיבה שאתה מוכר את ה - 600 שלך, אבל תסכים איתי שיותר קל עם כלי גדול יותר (לא להוציא את המשפט הזה מהקונטקסט בבקשה :D)
את הדברים הללו אני אומר מתוך ניסיון - ואילו הסיבות בדיוק שעברתי ל - 600 ועוד מעט לגודל של 700 (פרסומת סמוייה). עם ה - 500 ריסקתי פעמיים בגלל טעויות בזיהוי וחוסר תשומת לב.
לגבי מה לעשות אם אתה מאבד כיוון, כנובן תלוי, אם אתה בוודאות יודע שאתה במצב רגיל ולא הפוך (לא משנה אם אתה במצב Nose in או לא), תן קצת יותר מנוע ושים לב לכיוון התנועה. עוד משהו שעוזר הינו הזזת הזנב לצד מסויים בכדי לראות לאן המסוק פונה.
שמתי לב שבהרבה שעות סימולטור שאתה מתרגל טיסות שהמסוק רחוק, אתה לומד פחות או יותר את כיוון המסוק ולומד לדעת בגדול את הכיוון הכללי שלו.
בהצלחה!
nlior
26-05-2011, 06:56:57
אני הייתי אומר שמע ישראל ה אלוקינו ה אחד.
איזה יופי אם היה במציאות את "המשקפת" שייש בסימולטור,
הייתי מוסיף גם את הכפתור הריסטרט............
במקרים כמו שציינתם יש להצטייד ב
גלאי מתכות
GPS
טלסקופ
מסוק חלופי
תפילין
על כל מקרה שלא יקרה....
אתה מטיס תמסוק. פתאום מסיבה כלשהי (ראית כוסית, נעמדה עלייך דבורה, נכנס לך ברחש באוזן\עין, ענן הסתיר תשמש שהמסוק רחוק וכו וכו) איבדת את מצב המסוק ואינך מודע בדיוק למצבו במרחב. נניח לצורך העניין שגם אינך בגובה רב. מה עושים כדי להמנע עד כמה שאפשר מריסוק? יש איזה תמרון בדוק להשגת שליטה מהר בחזרה?
NOSE IN או לא.
הפוך או לא.
וכו.
תודה.
אם איבדת מצב בגובה נמוך (במיוחד עם כלי קטן וזריז כגון 450) אז איבדת מצב, להסביר מה לעשות כשאתה ב NOSE IN או הפוך זה להסביר איך להטיס ולא להסביר מה לעשות במקרה חירום כזה.
איבוד מצב בגובה נמוך הוא לא משהו שאפשר לצאת ממנו אחרת הוא לא היה נקרא בשם הזה, נסיון מוצלח לצאת ממנו הוא מזל נטו.
התגובה היחידה שאתה חייב לעשות באותו הרגע הוא להפנים מיד שאין לך שליטה במסוק ולהכניס להולד, זה צריך להיות מוטמע בך מהיום הראשון על מנת שתגיב מיד. זה מזעור הנזק היחיד שאתה מסוגל לעשות במקרה כזה.
אישית, לאורך כל טיסה אני תמיד עם האצבע מוכן על ההולד
בגובה רב הסיפור אחר, שם יש זמן להגיב ולבדוק מה מצב המסוק, האינדיקציה הטובה ביותר לזיהוי אורינטציה במצב כזה היא משחק מהיר עם הזנב והקולקטיב להבין האם המסוק הפוך או לא והאם הוא פונה אליך או מתרחק.
ובשורה התחתונה
רוב מקרי איבוד האורינטציה מתרחשים מהסיבות הבאות:
1. חוסר תשומת לב לגזרת שטח ההטסה ותנאיה (חודרים לתחום השמש, מטיסים כשכבר מחשיך)
2. חוסר ריכוז בזמן ההטסה (עומדים לידך ומבלבלים לך את השכל, שואלים שאלות או מפריעים ברקע)
3. ניסיון להטיס מעבר ליכולת האישית.
תמנע מראש משלושת אילו ונדיר שתאבד אורינטציה.
wind556
26-05-2011, 08:43:00
אם איבדת מצב בגובה נמוך (במיוחד עם כלי קטן וזריז כגון 450) אז איבדת מצב, להסביר מה לעשות כשאתה ב NOSE IN או הפוך זה להסביר איך להטיס ולא להסביר מה לעשות במקרה חירום כזה.
איבוד מצב בגובה נמוך הוא לא משהו שאפשר לצאת ממנו אחרת הוא לא היה נקרא בשם הזה, נסיון מוצלח לצאת ממנו הוא מזל נטו.
התגובה היחידה שאתה חייב לעשות באותו הרגע הוא להפנים מיד שאין לך שליטה במסוק ולהכניס להולד, זה צריך להיות מוטמע בך מהיום הראשון על מנת שתגיב מיד. זה מזעור הנזק היחיד שאתה מסוגל לעשות במקרה כזה.
אישית, לאורך כל טיסה אני תמיד עם האצבע מוכן על ההולד
בגובה רב הסיפור אחר, שם יש זמן להגיב ולבדוק מה מצב המסוק, האינדיקציה הטובה ביותר לזיהוי אורינטציה במצב כזה היא משחק מהיר עם הזנב והקולקטיב להבין האם המסוק הפוך או לא והאם הוא פונה אליך או מתרחק.
ובשורה התחתונה
רוב מקרי איבוד האורינטציה מתרחשים מהסיבות הבאות:
1. חוסר תשומת לב לגזרת שטח ההטסה ותנאיה (חודרים לתחום השמש, מטיסים כשכבר מחשיך)
2. חוסר ריכוז בזמן ההטסה (עומדים לידך ומבלבלים לך את השכל, שואלים שאלות או מפריעים ברקע)
3. ניסיון להטיס מעבר ליכולת האישית.
תמנע מראש משלושת אילו ונדיר שתאבד אורינטציה.
ציקי היטיב להסביר
יש עוד גורם אחד, שהוא החשוב מכולם ב"איבוד" המסוק:
איבוד רגעי של הסטראוסקופיה
הסטראוסקופיה (ראייה תלת מימדית) מתחלקת לשני סוגים
הראשון זו הסטראוסקופיה האופטית, וזה מצב שמתקיים עד מרחק של מטרים ספורים, בערך 10 מטר. ובו האדם רואה תלת מימד מושלם
השני זו התפיסה הסטראוסקופית, שבה אין ראייה תלת מימדית אופטית, אבל המוח מנתח ומייצר מידע כאילו הוא רואה תלת מימד, דבר שבהחלט יכול להיות מוטעה.
בשינוי מידע מהיר (מה שקורה בהטסת מסוק לעיתים קרובות) המידע מתבלבל במוח ואז נוצרת תמונת מצב לא אמיתית הגורמת לתגובה מוטעה או לחוסר תגובה בכלל.
ואז כרטיס האשראי בכיס נאנח....
אגב, הראייה הסטראוסקופית על שני חלקיה מקלקלת (כמו כל דבר אחר) עם הגיל, שזה אחד הגורמים העיקריים לכך שהנוער מתקדם יותר מהר בהטסת מסוקים, אבל זאת לא הסיבה היחידה.
סיבה נוספת להפחתת יכולת ההטסה קשורה להחלפת הראייה מכחול לאדום, אבל זה כבר נושא אחר לגמרי...
מה ניתן לעשות?:
הדבר הראשון והעיקרי מורכב מ3 דברים:
סימולטור-סימולטור-סימולטור
תירגול מצבים כאלה עוד ועוד מביא את התגובה הנכונה לאצבעות
כאשר אני מלמד מתחילים להטיס, הדבר העיקרי שאני מלמד זה המעבר מכל מצב בעייתי, למצב ריחוף קלאסי, שזה זנב אליך, והמסוק בנקודה אחת. זה תירגול שמחלץ מהמצבים האלה ביתר קלות. ממליץ לכל אחד שכבר מטיס לתרגל את זה.
תרגיל נוסף (רק בסימולטור), תבקש מאשתך לבוא ולהציק לך במפתיע בזמן שאתה מטיס.תראה שמובטח לך שיתוף פעולה מלא בתרגיל הזה :)
(כותב שורות אלה עסק שנים רבות בפיתוח מצלמה סטראוסקופית)
mosheg
26-05-2011, 09:14:01
התשובה מתחלקת בהתאם לנסיבות
אם כוסית - מה זה משנה המסוק עוזבים הכל והולכים לכוסית
אם דבורה - אומרים מלח מים מלח מים.....
אם ברחש - נותנים לו זפטה איומה עם השלט כמו מטקה
אם ענן הסתיר את השמש , תוריד את המשקפי שמש
כל שאר הדברים מוציאים טפילין ומתחילים להגיד שמע ישראל - זה תמיד עוזר
:)
התשובה מתחלקת בהתאם לנסיבות
אם כוסית - מה זה משנה המסוק עוזבים הכל והולכים לכוסית
אם דבורה - אומרים מלח מים מלח מים.....
אם ברחש - נותנים לו זפטה איומה עם השלט כמו מטקה
אם ענן הסתיר את השמש , תוריד את המשקפי שמש
כל שאר הדברים מוציאים טפילין ומתחילים להגיד שמע ישראל - זה תמיד עוזר
:)
וואללה משה כתבת כאן פק"ל כיסים !
צריך לניילן את זה?:)
אילן מה
26-05-2011, 10:12:49
גם זה קורה שמטיסים קצת רחוק,
לפעמים זה לא נשלט,בזמנו שהטסתי
דאוני גבהים השתמשתי בכזה
תמונה מצורפת,לי זה עזר מאד,
תמיד טוב שיש-בהצלחה
wonderd
26-05-2011, 10:59:46
אני אמנם לא מומחה ואני מתנצל שאני מגיב פה למרות זאת..אבל מעבר למה שהמומחים כתבו, יש לי מה להוסיף..
אם איבדת מצב הדרך היחידה לנסות להציל את המסוק היא לזכור את המצב האחרון שאליו לקחת את המסוק ולהמשיך את ההטסה משם עד שתתמצא שוב.
מלבד זה אתה יכול להפעיל HOLD, להוריד את השלט ולרוץ לנסות לתפוס את המסוק לפני שיתרסק. :confused:
יש קטע כזה שמטיסים קצת רחוק,
לפעמים זה לא נשלט,בזמנו שהטסתי
דאוני גבהים השתמשתי בכזה
תמונה מצורפת,לי זה עזר מאד,
תמיד טוב שיש-בהצלחה
ה' ישמור, זה כמו של פרוק.
יש לזה תריס?
נולד לטוס
26-05-2011, 12:09:54
שני גרוש שלי למרות הצעירות שלי
פול פיץ במידה ואת יודע אם אתה הכוך או לא זה לפעמים מציל נפשות ומצד שני אם אתה לא יודע יש מצב שאתה נוטע עץ חדש של align
tzahi
26-05-2011, 12:38:28
מפתיע שאף אחד פה לא התייחס למצב Fail safe שאמור להחזיר את מסוק למצב ראשוני.
אני לא יודע אם אפשר להפעיל אותו באופן מכוון או לא, אבל הייתי רוצה לשמוע את הערות המומחים לזה.
אני מדגיש כבר עתה, ברור שזה לבטח לא יציל את המצב תמיד, אבל התייחסות כלשהי לזה...?????
wind556
26-05-2011, 12:42:20
FS זה מצב של אבדן קשר רדיו
השאלה היתה על אבדן אוריינטציה
כדי להפעיל את ה FS אתה צריך לכבות את השלט
אין בזה ממש טעם, הפעולה היחידה שממזערת נזקים ברגע האמת זה כיבוי מנוע
RonTo
26-05-2011, 12:42:37
הפייל סייף לא קשור לאיבוד מצב..
זהו כיוון בטיחותי שעושים למקרה ואבד קשר רדיו בין המשדר למקלט
tzahi
26-05-2011, 12:52:09
חברים, ידוע לי שהפונקציה של FS אינה קשורה לאיבוד מצב, אלא שזו אופציה קיימת ורציתי לדעת מה ההשפעה שלה במקרה של איבוד מצב.
אם היא יכולה להועיל.
התשובה של עודד למעשה אומרת הכל, שכן מאחר ולא ניתן להפעיל את הפעולה באופן עצמאי, היא לא רלוונטית.
bendisar
26-05-2011, 13:43:47
חברים, ידוע לי שהפונקציה של FS אינה קשורה לאיבוד מצב, אלא שזו אופציה קיימת ורציתי לדעת מה ההשפעה שלה במקרה של איבוד מצב.
אם היא יכולה להועיל.
התשובה של עודד למעשה אומרת הכל, שכן מאחר ולא ניתן להפעיל את הפעולה באופן עצמאי, היא לא רלוונטית.
אפילו בהנחה שאפשר היה להפעיל את ה-FS סתם ככה, אם הוא מכוון נכון אז מה שהיה קורה זה כל הסרוואים במסוק יחזרו למצב אפס, ככה שהמסוק פשוט ימשיך להתקדם לאיפה שהוא התקדם מקודם. לדוגמא אם המסוק היה נכנס ל-FS בזמן שהוא מאונך לרצפה
המסוק היה נשאר מאונך לרצפה, עד שהוא נכנס ברצפה. זה לא מחזיר את המסוק למצב מאוזן :P
לגבי השאלה המקורית של יואב, אנשים רבים כתבו פה דברים נכונים מאוד
בגובה נמוך הרבה פעמים אין זמן להגיב, ואם נראה שאבוד מרימים -HOLD
אם נראה שיש מה לעשות ויש זמן להגיב אז באמת "נדנוד" המסוק יכול לגלות לך את המצב
ואני רוצה להדגיש במיוחד את מה שאלעד (WONDERED-שממש לא צריך להתנצל על זה שהוא לא "מומחה", והעצה שהוא נתן מעידה על נסיונו) אמר
שאתה צריך לנסות לזכור מה היה המצב האחרון של המסוק
זה משהו שדורש אימון, ומומלץ להתאמן על כך בסימולטור. לנסות "להקליט" בראש את מה שאתם עושים, כך שבמקרה והיה איבוד מצב תוכלו להיזכר
באיזה מצב היה המסוק.
ואם יוצא מצב שהמסוק כבר מתרחק , אין מושג באיזה מצב הוא, אין מי שיעזור ולא מצליחים לזהות את המצב במשך זמן ממושך וכו' וכו'
להכניס ל-HOLD, זה יגרום הרבה פחות נזק למסוק ממה שהתרסקות עם מנוע במלוא המהירות תגרום
Hagay
26-05-2011, 14:47:07
HeliCommand Flybarless System HC3-SX
this unit features the well-known and patented Horizontal mode (self-leveling), which brings the heli back to horizontal attitude anytime you let go off the sticks. Moreover, the system is equipped with several safety features, leveling the heli back even while in hard 3D-maneuvers like Tic-Toc or PiroFlip with a speed never seen before. These brand new features enable a pilot to learn 3D flying in the most safe way ever, speaking of a kind of "real-flight simulator" on highest level.
http://www.espritmodel.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=13791
asafh1
26-05-2011, 15:04:38
HeliCommand Flybarless System HC3-SX
this unit features the well-known and patented Horizontal mode (self-leveling), which brings the heli back to horizontal attitude anytime you let go off the sticks. Moreover, the system is equipped with several safety features, leveling the heli back even while in hard 3D-maneuvers like Tic-Toc or PiroFlip with a speed never seen before. These brand new features enable a pilot to learn 3D flying in the most safe way ever, speaking of a kind of "real-flight simulator" on highest level.
http://www.espritmodel.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=13791
++++++++++++++++++++++1
Arman
26-05-2011, 16:42:40
NOSE IN או לא.
הפוך או לא.
וכו.
תודה.
איזה מהמקרים קרה לך ששאלתה את השאלה?
עברה כוסית, דבורה או אחר? (:
ואיך יצאת מזה עם או בלי ריסוק?
ohadsh
26-05-2011, 18:39:45
NOSE IN או לא.
הפוך או לא.
וכו.
תודה.
לאיזה רמה הגענו ***חח יואב אתה אלוף ח ח ח ח ... :)
Yoav Lahav
26-05-2011, 18:46:04
ואיך יצאת מזה עם או בלי ריסוק?
זה מה שקרה וכן התרסקתי אבל בשיחים:
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?38316-התרסקות-בשיחים.
הוא הטיס, פתאום הדבורה מאיה עברה וכידוע לכולם מדובר בכוסית של החיים :D
יואב, נראה לי שהחלק הקשה בתיקון המסוק יהיה לעדכן את החתימה שלך ברשימת החלקים החדשים.
miro099
26-05-2011, 23:03:13
******************************חחה
guy1a
27-05-2011, 20:06:36
היום בדקתי את העניין ..
אחרי התיקון הקודם.
טיסת מבחן של 30 שניות להמריא ולנחות.
היום בים, שני סיבובי 360 מעלות, בסוף השני איבדתי מצב ( קצת שמש בעיניים ) ובהחלט היתה כוסית ( אבל עם חבר ולא הסתכלתי כשהמסוק היה באויר ), ניסיתי לתת פיץ ולנדנד לראות לאן הולך .. היה גובה ... ובסופו של עניין הולד ובום לחול.
הנזק ממש מטורף, שלדה שבורה, בום, צירים, עניינים ... ממש נזק כמעט טוטאלי.
די נישברתי היום. אני לא מתקן אותו.
גיא בחייאת איך אתה מגיע לכל המצבים האלה??
קודם כל למה להטיס בכיוון שיש שמש, למה לטוס רחוק/גבוה מידי שאתה מאבד מצב? (זה 450 , העיניים העייפות שלי בקושי רואות את ה500)
ובלי קשר , להטיס בים זה הכי גרוע שיש , החול בים ישמיד לך את המיסבים לפני שתספיק להגיד 'נחיתת חירום'
נ.ב
אתמול הטסתי בשעת ערב (סביבות 19:00 עדיין מספיק אור) , הייתי חייב להפסיק באמצע אחרי ש20 יתושים אנסו לי את הצורה וכל שניה אני מוריד יד מאחד הסטיקים כדי להעיף אותם:mad:
נולד לטוס
27-05-2011, 23:52:51
אני חייב לציין שאתה לא מטיס גרוע אתה מכניס עצמך לפוזיציות בעיתיות בכח למהההההההההההההההה? אחרי כל מה שאתה יודע על ריסוקים אתה חוזר על אותן טעויות ומטיס מול השמש בים שאני בטוח מלא אנשים וכל שאר הגורמים המבלבלים למטיס בתחילת דרכו .
guy1a
28-05-2011, 06:16:13
תסתכלו בסרטון בפורום צילום אוירי, אנשים לא היו ...
שמש .. התחלתי את הסיבובים בצד השני ..
למה ? .. אולי אני מחפש תרוצים תת הכרתיים לסגור את העניין ...
לא יודע,
יש לי קיט 450 בדאר שאני אאסוף מחר או ביום שני. ואז תהיה לי החלטה קשה, למכור הכל או לשבור הכל ..
בטח אני אשתף אתכם.
במקום לבזבז מאות שקלים ושעות על תיקונים תשקיע במדריך ללימוד התמרונים הבסיסיים, אם כבר אתה משלם אז לפחות שתפיק מזה משהו.
tkolber
28-05-2011, 09:38:30
במקום לבזבז מאות שקלים ושעות על תיקונים תשקיע במדריך ללימוד התמרונים הבסיסיים, אם כבר אתה משלם אז לפחות שתפיק מזה משהו.
1+
בהחלט, גם ברמות היותר גבוהות בכדי לעבוד על תרגילי 3D בסיסיים יחסית נעזרתי בחבר / מדריך / ברבוט וזה בהחלט חוסך כסף ונותן לך טיפים פשוטים לפעמים אבל מאוד חשובים.
אני בטוח שישנם הרבה אנשים בשטחים השונים שישמחו לעזור ותרום מניסיונם וכרגיל 3 העקרונות הבסיסיים:
1. סימולטור
2. סימולטור
3. סימולטור
בהצלחה!!!!
haimgil
28-05-2011, 09:46:38
צועקים מיד לאחד החברים התותחים שיבוא לעזור אם זה בגובה .אם זה בגובה נמוך אז גם צועקים לאחד החברים שיש לו ג'ינס ארוך ונעלי ספורט שיבוא לעזור לחפש בשיחים.אישית הייתי ממליץ לעשות את מה שנאס"א עושים כשהם מנחיתים צעצוע בחלל ,מלא בלונים כאלה שמיתנפחים ומונעים היתרסקות של הכלי.:D
guy1a
28-05-2011, 13:40:17
עזבו
כמה שאני יותר חושב על זה ומנסה לשחזר מה בדיוק קרה
לא יודע למה לחצתי הולד
אולי פשוט נימאס לי באמת.
לגבי סימולטור .. אם הייתי יודע איך, הייתי מראה לכם סירטונים מהסימולטור, טיסה הפוכה? קלי קלות בגובה הדשא. אוטורוטציה ? .. בלי מלח ..
סיבובים ? שמיניות ? תשיעיות ? מה שבא לכם ...
זה לא זה.
זה באמת לא זה, השקעתי את הזמן שם ואני יודע את המלאכה. ...
זה כניראה פשוט לא בשבילי.
זהו .. לא קרה כלום.
יש טיסנים.
שם אני יותר מוצלח.
נולד לטוס
28-05-2011, 23:54:55
פשוט וקל אני מבין בדיוק מה שורש הבעיה אחי הגודל כן קובע אתה צריך מינימום 500
ולמה
1 רואים יותר טוב
2יותר יציב משמע יותר זמן לתקן לפני האסון המועד
3 משקל יותר רציני שנותן את התחושה כאילו יש שם משהו רציני יותר באויר ולא סתם חתיכת פלסטיק וקרבון מעופפים.
אני יותר מאשמח לתת לך ניסיון על ה500 שלי ואתה תבין בדיוק על מה אני מדבר ,רק ניסיון אישי מדבר כאן היה לי קופטר 450 לפני והיום 500 טי רקס ולא חשבתי על 3D בקופטר והיום אני הופף ומטקטק בטיסה מספר3 (ביגלל שבסימולטור אנחנו אלופים) בלבד על 500 היחסית חדש שלי ,אני כל כך מבין אותך שאתה לא מבין כמה ,אני אומר תנסה ותראה אין יותר מדי מה להפסיד יש יותר ממה לא להנות .
בהצךחה כפיר
guy1a
29-05-2011, 18:40:31
מישהו רוצה ?
יאיר1
29-05-2011, 19:37:54
מישהו רוצה ?
אחי ,אל תתיאש ,פשוט תיתקשר 054-5358587.
guy1a
29-05-2011, 19:44:06
תודה גבר.
אין טעם.
יאיר1
29-05-2011, 19:55:16
תודה גבר.
אין טעם.
באמת חבל ,אני מוכן לנסות לעזור ,ללא כל תמורה.
guy1a
29-05-2011, 20:00:59
לא חשדתי בך לרגע :)
אין לי חשק .. עבר לי.
wonderd
29-05-2011, 20:36:12
תפסיק לבלבל את השכל, אתה אוהב את זה ואתה יודע! :D
אם מישהו צריך להיות מדוכא זה אבנר ולא אתה - לו אין מה לתקן גם אם היה ממש רוצה!
מהמסוק שלך נשארו חלקים לתקן - אצלו לא נשאר כלום, גם לא אלקטרוניקה..
בוא בשישבת (מתי שאתה רוצה) יהיו לנו 500, 550, ניטרו אחד ו 700, אני אתן לך להתנסות איתם ותראה איך אתה מרגיש עם זה.
אתה בתמורה תעזור לי עם ה FPV על ה 700 שלי..
guy1a
29-05-2011, 21:23:55
אתה חמוד אתה
אם הייתי נשוי כבר מזמן היו מקצרים לי אותו ... כמה כסף נישפך על השטויות האלו ...
אני אעזור לך עם FPV בחינם .. ואולי אבוא לשחק עם המקס במנחת המופלא ( והמבולגן להפליא ) שלכם ...
אבל מכונות מעופפות עם כנף סובבת ... ניגמר.
אני אפילו לא פותח את החבילה לראות מה יש בפנים.
ואל תנסה לשכנע אותי ! אתה איש רע !
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.